search
Recensie Netflix-serie 'The Interest of Love'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Interest of Love'

De 'will they or won't they'-kwestie wordt te lang uitgerekt in dit romantische drama.

Regie: Young-min Jo | Cast: Ga-young Moon (Soo-young Ahn), Yeon-yeok Yoo (Sang-soo Ha), Ga-ram Jung (Jong-hyun Jung), Sae-rok Keum (Mi-kyung Park), Jung-yeon Seo (Sang-soo's moeder) e.a. | Aantal afleveringen: 16 | Speelduur: 66-87 minuten | Jaar: 2022

Soo-young Ahn en Sang-soo Ha werken al een aantal jaren bij dezelfde bank. Als Sang-soo een fout maakt worden ze samen op pad gestuurd om de klant excuses aan te bieden en lijkt er iets op te bloeien tussen de twee. Als Sang-soo te laat komt opdagen bij een date heeft Soo-young er genoeg van. Beide personages gaan nieuwe relaties aan, Soo-young met bewaker en politieman in wording Jong-hyun en Sang-soo met nieuwe bankmedewerkerster Mi-kyung. Desondanks blijven de twee naar elkaar verlangen.

The Interest of Love heeft zestien lange afleveringen nodig om het verhaal te vertellen, maar deze hoeveelheid is totaal niet noodzakelijk. Het verhaal is ondergedompeld in lieflijke pastelkleuren en bevat een soundtrack die even repetitief is als de problemen van de personages. De romantische verhaallijnen zijn voornamelijk gebouwd op miscommunicaties en het onvermogen van de personages om eens eerlijk te zeggen wat ze voelen en willen. Daardoor slaagt de serie er niet zozeer in om medeleven op te roepen bij de kijker als wel irritatie.

Het passieve van de personages vertaalt zich door in het acteerwerk. Hoewel Ga-young Moon als Soo-soung weliswaar verschillende emoties weet over te brengen is de regie teleurstellend. Te vaak staart ze apathisch voor zich uit of vullen haar ogen zich met tranen. Na verloop van tijd verliest dit zijn effect. Yeon-seok Yoo als Sang-soo daarentegen weet echter helemaal niet te overtuigen en legt het af tegen Ga-ram Jung als de expressievere bankbewaker. Dat de kijker geneigd zal zijn meer achter dit personage te staan dan degene die duidelijk het middelpunt moet vormen, haalt de serie verder onderuit.

Gezien de relatief lange speelduur van de afleveringen worden de bijpersonages verrassend slecht uitgewerkt. Zeker als je niet alle afleveringen direct achter elkaar kijkt zal af en toe wegzakken wie ook alweer met welke problemen te maken had. Ze komen slechts in beeld als een van de hoofdpersonages wat hulp nodig heeft en het plot voortgestuwd moet worden. Dat is ook niet heel gek, want door het repetitieve miscommuniceren is er geen andere manier dan factoren van buitenaf op te voeren om er weer wat spanning in te brengen.

Eenzelfde teleurstellende diepgang heeft de serie als geheel. In de laatste aflevering, die een paar jaar later speelt, zit plotseling een morele boodschap die letterlijk door de personages wordt uitgespeld. Deze boodschap voelt echter ongeloofwaardig aan en de makers lijken geen keuze te willen maken over het uiteindelijke lot van hun personages. Daarmee krijgt de hele serie een nare bijsmaak. Het cynische ervan roept de vraag op waarom je zojuist al vijftien afleveringen met iedereen hebt zitten kijken.

De serie mag als geheel ondermaats zijn, maar dat betekent niet dat er enkele momenten en plotpunten zijn die de potentie ervan tonen. Zo zijn de klassenverschillen die worden aangekaart interessant. Soo-young heeft geen universitaire opleiding genoten en hoewel ze fantastisch werk aflevert, lukt het haar maar niet om hogerop te komen. Ook is er een groot verschil in achtergrond en rijkdom tussen de personages, wat leidt tot complexe machtsverhoudingen. Als daar meer mee gedaan was dan met het andere relationele gekonkel, zou de The Interest of Love zich veel meer onderscheiden.

Houd je van drama waarin iedereen het elkaar erg moeilijk maakt en de tragiek van miscommunicatie hoogtij viert, dan kan deze serie iets voor jou zijn. Maar als je op zoek bent naar karakterprogressie en wat minder frustratie sla je The Interest of Love beter over. Potentie heeft dit K-drama wel, maar helaas zijn de interessantere verhaallijnen ondergeschikt aan de halfhartige romantiek. Wat betreft het einde is het de vraag of er iemand is die dit zal bevallen, zowel als je meegeleefd hebt met de personages als wanneer je dat niet hebt gedaan, doet het de eerdere afleveringen tekort.The Interest of Love is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen