Netflix film 'The Piano Lesson': wat we weten

Filmnieuws - Maar niet iedereen in de familie wilt afscheid nemen van de symbolische piano.

Thuur Hutjens, 24-03-2023 13:33

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Netflix maakt een film van het succesvolle Broadway-toneelstuk The Piano Lesson. De productie ligt onder andere in de handen van Denzel Washington.

Toneelstuk

De film The Piano Lesson is gebaseerd op een toneelstuk uit 1987 met dezelfde naam, geschreven door August Wilson. Dezelfde grondlegger voor de film Ma Rainey's Black Bottom, die 2 Oscars won in 2021.

Eerder verfilmd

Na recent succes wordt het stuk opnieuw verfilmd. Een eerdere filmversie verscheen in 1995, met een waardering van 6,7 op IMDB.

Dilemma

De nieuwe film gaat, net als de film uit 1995, over een dilemma die een familie verdeelt. Een oude, bestofte piano is geld waard voor het opkopen van een stuk grond wat de eerdere familieleden als slaaf hebben bewerkt.

Afscheid nemen

Maar niet iedereen in de familie wilt afscheid nemen van de symbolische piano. Deze is al decennialang een herinnering en erfenis-stuk van de familie. Daar neem je niet zomaar afscheid van.

Achtergrond

De verhaallijn is een bevestiging van het onthouden van symbolen uit het verleden als kansen in het heden, aan mensen met een donkere huidskleur.

Rollen van

In het recente toneelstuk speelden onder meer Samuel L. Jackson (Glass, The Hitman's Bodyguard, Pulp Fiction) en John David Washington (Tenet, Amsterdam). Het is nog onduidelijk of ze ook een rol gaan spelen in de film. Zo meldt What's on Netflix.Verwacht in 2024

Het filmen van The Piano Lesson begint in april. De film wordt verwacht op Netflix in het najaar van 2024.

Lees meer over: piano lesson, denzel washington, samuel l jackson, john david washington

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix