search

Ons nieuws van vrijdag 24 maart 2023

Recensie Prime Video-serie 'Panduloria'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Panduloria'

Het Gilde van de Gulden Draeck is terug, met scherpere grappen, kritischere tonen en een hogere productiewaarde.

Regie: Jan Gitsels, Thijs van Domburg | Cast: Jan-Paul Buijs (Theuderic Achtervoet), Korneel Evers (Cornolas Rhaec'var), Henry van Loon (Proculus de Pastelkleurige), Alex Ploeg (Donwald Baardhelm), Emilio Guzman (Jörgen), e.a. | Aantal afleveringen: 12 | Speelduur: 14-17 minuten | Jaar: 2023

Het Gilde van de Gulden Draeck is terug! Dit gezelschap bestaande uit zes avonturiers, van een norse dwerg tot een seniele oude tovenaar, gaat weer elke week op een queeste en beleeft daarbij de meest spannende avonturen, maar daarvan krijgt de kijker enkel de vergadering naderhand te zien. Deze leuke opzet zorgt voor de nodige hilariteit en zet op ludieke wijze een confronterende spiegel voor onze samenleving.


Het is niet de eerste keer dat de avonturiers van dit gilde komen vergaderen. In den Gulden Draeck introduceerde veel van deze personages, maar was alleen te zien via HumorTV, een digitaal themakanaal van de NPO. Het grote publiek is daardoor niet bereikt, maar Panduloria doet goed zijn werk om de personages te introduceren en de verstandhouding tussen hen direct duidelijk te maken. Zo is het voor trouwe avonturiers een warm bad en voor nieuwe kijkers makkelijk instappen.

En daar ligt dan ook de grootste kracht in deze serie: de personages en hun onderlinge verhoudingen. Bijna alle personages zijn oude bekenden, al hebben velen een nieuw gezicht. Nieuwkomer Hubrecht als stagiair in de groep is een hoogtepunt en Alex Klaassen weet met passend accent de sulligheid van het personage perfect neer te zetten. De groep minacht hem om onverklaarbare redenen, wat door zijn knullige onschuld zorgt voor een leuke dynamiek.

Halfling en zelfbenoemd leider van de groep Theuderic doet er alles aan om de vergaderingen van de queesten in goede banen te leiden, maar de groep is vooral met zichzelf bezig en onderling poogt men vooral elkaar af te branden. Dit vertaalt zich in heerlijk droge humor die op vele momenten leuk speelt met de fantasysetting. De alledaagse problematiek steeds leuk af tegen de bovennatuurlijke wereld van Panduloria.

De grappen komen het best uit de verf wanneer een maatschappijkritische noot te vinden is. Zo zijn er avonturiers die volledig in complottheorieën geloven, zonder bronnen te controleren. Een ander hoogtepunt is de aflevering waarin een soort vertekend sinterklaasfeest wordt gevierd. De Paduloriaanse goedheiligman wordt vergezeld door een oranje slaaf die alles voor hem doet. Wanneer Jörgen (een oranje fantasiefiguur met voelsprieten) hier iets van zegt, moet hij zich niet zo aanstellen. "Ze bedoelen het toch niet zo?" luidt het vervolgens.

Ook de aflevering waarin het gilde vervangen wordt door een groep vrouwen, waaronder de vrouw van Theuderic en de geweldig genaamde Priscillagaladriel, inclusief enorme gelijkenis met Galadriel uit The Lord of the Rings. Nadat ze allen aankaarten hoe de gendergelijkheid totaal mist in hun levens, komt Theuderic kleinerend de hoek om, om aan zijn vrouw te vertellen dat ze nog zeven minuten heeft voor haar theekransje. Op deze momenten werken de grappen het best.

Helaas raken niet alle grappen hun doel. Sommige zijn exact overgenomen uit In den Gulden Draeck, wat ietwat lui is. Andere grappen vallen een beetje in herhaling, zoals de bijzonder domme elf Cornolas die dingen niet begrijpt en boos wordt. De eerste paar keer leuk, maar wanneer het elke aflevering meerdere keren voorbijkomt wordt het te veel. Gelukkig is dit meer uitzondering dan regel.

De productiewaarde ligt een stuk hoger dan de eerdere vergaderingen van het gilde, al hoeft de nieuwe kijker geen visueel spektakel te verwachten. Voor de vertrouwelingen wel een leuke verandering die de kroeg en de wereld ook meer doen leven dan voorheen. De korte animaties die elke queeste tot leven brengen aan het begin van elke aflevering druipen van karakter en doen erg denken aan de gekke tekeningen uit Monthy Python.

Vergaderingen zijn zeker niet de leukste bijeenkomsten, maar die in Panduloria tellen wel als de grappigste die kunnen worden ervaren. Want hoewel niet elke grap een voltreffer is, is vooral de kritische noot leuk verpakt. Het is echter aan te raden om de serie niet te bingen, aangezien de de opzet zich daar niet voor leent en de herhaling dan te erg opvalt. Er is nog veel te beleven in de wereld van Panduloria, dus hopelijk wordt er in de toekomst weer vergaderd.

★★★★☆

Panduloria is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cheryl smeedt plannen in teaser clip slotseizoen 'Riverdale'
Series / Trailer

Cheryl smeedt plannen in teaser clip slotseizoen 'Riverdale'

Ook in het laatste seizoen is er genoeg intrige in 'Riverdale'.

Riverdale is behoorlijk bizar en daarin wijkt de serie sterk af van de Archie-strips waarop de serie gebaseerd is. In het laatste seizoen wordt het afwijkende karakter nog eens benadrukt, juist doordat het zich afspeelt in 1955.

In de eerdere trailer zagen we al dat op Jughead (Cole Sprouse) na het geheugen van iedereen gewist is. Hij staat dus letterlijk alleen in deze situatie, en de jaren 50 blijken allesbehalve braaf.

Genoeg verwikkelingen


Ook al liggen de verhoudingen totaal anders, de verwikkelingen zijn er niet minder om. Cheryl (Madelaine Petsch) is nu verloofd met Archie (K.J. Apa). Verder is Veronica (Camila Mendes) een Hollywoodster en bezoekt zij Riverdale. Cheryl blijft natuurlijk Cheryl, en wanneer ze merkt dat Veronica het goed kan vinden met Archie onderneemt zij actie.

Verder krijgt onder andere Betty (Lili Reinhart) het aan de stok met het schoolhoofd en moet Jughead zich zien aan te passen aan dit nieuwe tijdperk. Dit staat nog los van het feit dat hij zijn vrienden aan zijn verstand moet zien te peuteren dat ze zich letterlijk in het verkeerde jaar bevinden.

Seizoen 7 van Riverdale start op 29 maart op The CW en is vanaf 30 maart te streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster Noah Schnapp denkt dat hij gaat huilen wanneer de serie eindigt
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster Noah Schnapp denkt dat hij gaat huilen wanneer de serie eindigt

Noah Schnapp blikt alvast vooruit op hoe het zal zijn om afscheid te nemen van 'Stranger Things'.

De Netflix-serie Stranger Things nadert zijn einde, dus de cast en crew zullen langzaam afscheid moeten nemen van elkaar en hun eigen personage. Noah Schnapp heeft in een interview onthuld dat hij denkt dat hij het daar best moeilijk mee zal hebben.

De serie heeft een lange weg afgelegd sinds seizoen één, waarin de Upside Down geïntroduceerd werd toen Will Byers (Noah Schnapp) vermist raakte nadat hij was aangevallen door een Demogorgon. Het is niet duidelijk welke andere verschrikkingen in het verschiet liggen, maar Noah Schnapp is enthousiast om te beginnen met filmen.

Bitterzoet


De 18-jarige ster sprak onlangs met Collider over zijn rol in de psychologische thriller The Tutor. Onvermijdelijk kwam Stranger Things ook ter sprake in het interview:

"Ik bedoel, gewoon 'Stranger Things' afronden - zo bitterzoet. Ik bedoel, het is natuurlijk soort van wat mij als acteur heeft gemaakt, denk ik, en ik ben met de serie opgegroeid. Ik begon er voor het eerst mee toen ik 10 was en nu ben ik een volwassene. Dus het is heel gek".

Ook zei Schnapp dat hij zal huilen als zijn opnames voor de serie erop zitten, maar dat hij uitkijkt naar de toekomst:

"Ik heb erg veel zin om te gaan filmen. Het laatste seizoen ziet er echt goed uit, en als het voorbij is, zal ik zeker huilen en van streek zijn, maar ik kijk uit naar wat de toekomst in petto heeft".

Stranger Things seizoen 5 zal waarschijnlijk in 2024 te zien zijn op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outer Banks' seizoen 3 domineert de streaming-hitlijsten
Series / Nieuws

'Outer Banks' seizoen 3 domineert de streaming-hitlijsten

'Outer Banks' doet het beter dan verwacht, want zelfs de oudere seizoenen worden opnieuw bekeken.

Vorige maand keerde de serie Outer Banks terug op Netflix met de release van zijn derde seizoen. Het tienerdrama is een hit voor de streamingdienst, dus dat het seizoen het goed doet is geen verrassing. Toch blijken de kijkcijfers nog hoger dan verwacht…

Streaming-gegevens van Nielsen in de week van 20 tot 26 februari laten zien dat Outer Banks elke andere titel verslaat. De serie werd in die tijdspanne maar liefst 3,15 miljard minuten bekeken, het grootste aantal in één week voor iedere titel tot nu toe in 2023.

Vier dagen


Wat de cijfers nog indrukwekkender maakt, is het feit dat seizoen 3 van Outer Banks slechts voor de helft van die week beschikbaar was. De nieuwe afleveringen gingen op 23 februari in première op Netflix, dus het grootste deel van die 3,15 miljard in totaal kwam uit een periode van slechts vier dagen.

Volgens The Hollywood Reporter was ongeveer een derde van het totaal van de kijkcijfers van Outer Banks afkomstig van abonnees die de eerste twee seizoenen bekeken, ofwel opnieuw of voor het eerst. Doorgaans tellen oudere seizoenen van originele series voor minder dan 25% van de streaming-cijfers na het debuut van een nieuw seizoen. Outer Banks presteerde in dat opzicht beter dan de meeste andere series.

Netflix had deze cijfers niet nodig om doorslag te geven voor een vierde seizoen. Deze werd namelijk al een paar weken voordat het derde seizoen uitkwam aangekondigd.

Outer Banks is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Daisy Jones & The Six'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Daisy Jones & The Six'

Vlotte serie die je terugbrengt naar de muziekscene van de jaren zeventig in Los Angeles.

Regie: James Ponsoldt, Nzingha Stewart, Will Graham | Cast: Riley Keough (Daisy Jones), Sam Claflin (Billy Dunne), Camila Morrone (Camila Dunne), Suki Waterhouse (Karen Sirko), Nabiyah Be (Simone Jackson), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 46-66 minuten | Jaar: 2023

Daisy Jones & The Six is een biopic over een band uit de jaren zeventig overgoten met een documentairesausje. Opvallend is dat de gelijknamige band helemaal niet heeft bestaan, maar je zou zo geloven van wel (al komt dat misschien door de vele overeenkomsten met de geschiedenis van Fleetwood Mac). Hun album Aurora is zelfs te beluisteren op Spotify. De serie vertelt de hobbelige weg naar dit succesalbum en het abrupte einde van de band. In een later tijdperk leveren de personages commentaar op alles wat ze hebben meegemaakt.

Het verhaal begint voordat Daisy Jones & The Six bestaat. De opkomende band The Six mist iets en dat blijkt de getalenteerde Daisy Jones. De relatie tussen Daisy en zanger Billy is op zijn zachtst gezegd turbulent en daarnaast brengt beroemdheid drugs en eenzaamheid met zich mee. Veel van deze elementen zijn al vaak teruggekomen in muzikale biopics als Bohemian Rhapsody, maar tegelijkertijd heeft de serie een opvallend positieve boodschap. Er zijn in de muziekindustrie geen kwaadaardige managers en weinig onsympathieke personages; voorop staat de familiaire band tussen de bandleden en hun manager.

Dan zijn er de interviews, waarin alle personages als typische talking heads terugkijken op hun leven en ervaringen, en vertellen over wat leidde tot het ontbinden van de band. Dit element is overgenomen uit het gelijknamige boek van Taylor Jenkins Reid, maar had wellicht beter kunnen worden geschrapt aangezien het weinig toevoegt, behalve een saaie kapstok om het verhaal aan op te hangen. Het voelt zelfs wat onwennig omdat de personages reageren op de beelden uit het verleden, op hun herinneringen dus, maar alles compleet eenduidig is terwijl herinneringen van verschillende personen dat nooit zijn.

Gelukkig is het makkelijk om de interviews uit het heden naast je neer te leggen en simpelweg te genieten van het verhaal over Daisy, The Six en iedereen om hen heen. Alle acteurs acteren steengoed en dat zorgt ervoor dat je met de personages mee gaat leven, al moet wel gezegd worden dat de serie met name uitblinkt in het uitdiepen van de vrouwenrollen.

Vaak zijn het de mannen uit bands die centraal staan en is de vrouw de personificatie van het thuisfront, maar blijft zij verder vlakjes. Daisy Jones & The Six geeft juist de ruimte aan de complexe gevoelens die Billy's vriendin Camila heeft wanneer zij moeder wordt en hij van huis is. Toetsenist Karen heeft te maken met seksisme en wil de vrijheid houden om te blijven reizen met de band en heeft niets met het moederschap. De beste vriendin van Daisy, Simone, loopt tegen homofobie aan en moet balanceren tussen haar droom en haar privéleven.

Op een gegeven moment verschuift de serie de focus zelfs even helemaal naar Simone, wat vervolgens wel het tempo er wat uithaalt, maar over het algemeen worden de zwaardere onderwerpen niet gebracht als grote issues. Ze zijn onderdeel van het leven van deze personages en creëren driedimensionaliteit, maar overschaduwen niet het verhaal over de muziek. Dat zorgt ervoor dat je het liefst alle afleveringen direct achter elkaar kijkt, omdat je wil weten hoe het Daisy en de rest verder vergaat.

Daarnaast is de serie ook aangenaam om naar te luisteren. De stemmen van Sam Claflin en Riley Keough, die met het benutten van haar muzikale talenten in de voetsporen treedt van haar grootvader Elvis Presley, klinken geweldig samen. Menig kijker zal blij dan ook zijn dat de nummers van Daisy Jones & The Six werkelijk zijn uitgebracht. Wie na het bekijken van de serie er nog niet helemaal klaar mee is, kan dus van Prime Video naar Spotify switchen.

★★★☆☆

Daisy Jones & the Six is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Indiana Jones'-spin-off die naar Disney+ zou komen is gecanceld
Series / Nieuws

'Indiana Jones'-spin-off die naar Disney+ zou komen is gecanceld

Er komt helaas geen prequel-serie meer van 'Indiana Jones'.

Treurig nieuws voor mensen die uitkeken naar de Indiana Jones-spin-off die naar verluidt naar Disney+ zou komen. De serie is namelijk gecanceld.

Afgelopen november kwam het nieuws dat Disney en Lucasfilm bezig waren met het ontwikkelen van een Indiana Jones-tv-serie die zich afspeelt in de wereld van de wereldreizende archeoloog-avonturier. Het nieuws werd gebracht terwijl de studio's de aankomende vijfde Indiana Jones-film Dial of Destiny aan het voorbereiden waren.

Abner Ravenwood


Insider Jeff Sneider suggereerde dat de serie een prequel zou zijn van Raiders of the Lost Ark uit 1981 en zou gaan over Indy's mentor, Abner Ravenwood, een egyptoloog en archeoloog die tegen de tijd van de gebeurtenissen in de eerste film in 1936 al gestorven is.

Sneider zei in de podcast The Hot Mic dat de spin-off-serie is opgeschort, zodat Disney en Lucasfilm zich kunnen concentreren op Star Wars. Dit nieuws lijkt aannemelijk nu de serie Willow, de vervolgreeks op de gelijknamige film uit 1988 van Lucasfilm, na één seizoen op Disney+ ook is gecanceld.

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chelsea fans boos op Roy Kent spandoek in derde aflevering 'Ted Lasso'
Series / Nieuws

Chelsea fans boos op Roy Kent spandoek in derde aflevering 'Ted Lasso'

"Voor ons is het echte spandoek het enige dat er toe doet"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van Ted Lasso is begonnen en in de laatste aflevering moest de ploeg van Coach Lasso tegen Chelsea FC spelen. Fans van het echte Chelsea waren echter niet onder de indruk van een van de spandoeken.



Roy Kent


Dit derde seizoen geeft veel ruimte aan de break-up van coach Roy Kent (Brett Goldstein) en Keeley Jones (Juno Temple). Zeker nu het nieuws de media heeft bereikt -en ook de Richmond en Chelsea fans.

In de uitwedstrijd tegen Chelsea, de oude club van Kent, hangt een spandoek met de tekst "They don't make them like Roy anymore". Voor de gewone kijker niets opvallends, toch?



Boze Chelsea fans


In het stadion Stamford Bridge hangt gewoonlijk de banner They don't make them like RAY anymore", verwijzend naar clublegende Ray Wilkins.

Het veranderen van de banner resulteerde in een golf van kritiek. Zoveel zelfs dat Chelsea eigenaar Todd Boehly verontschuldigingen aanbood aan de familie van de overleden Ray Wilkins.

Wilkins' zoon bedankte Chelsea en Boehly voor hun reactie:

Voor ons is het echte spandoek, in het stadion waar pap zoveel voor de club heeft gegeven, het enige dat er toe doet."



Positieve reacties


Over het algemeen is de tweede aflevering van Ted Lasso erg positief ontvangen.





Nieuwe afleveringen van Ted Lasso verschijnen elke woensdag op Apple TV+




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zenuwslopende thrillerserie ijzersterk ontvangen in eerste dagen op Netflix
Series / Nieuws

Zenuwslopende thrillerserie ijzersterk ontvangen in eerste dagen op Netflix

De serie 'Launchhammer' scoort in de eerste paar dagen zeer goed op Netflix.

De serie Launchhammer is op 22 maart voor het eerst verschenen op NEtflix en wordt in de eerste dagen enorm goed bekeken. De serie is gelijk in de top 10 van de meest bekeken series terecht gekomen,

Plot


De Duitse spannende serie gaat over een rechercheur die terugkeert naar zijn geboorteplaats, Launchhammer, waar hij de moord op een 17-jarig meisje onderzoekt. De dramaserie draait om de moord op de jonge Ramona, die thuis woonde met haar aan drugs verslaafde moeder en altijd droomde van een ontsnapping uit haar grauwe omgeving.

Acteurs


De moord wordt onderzocht door Maik Briegand, gespeeld door Misel Maticevic, die je wellicht kent uit Babylon Berlin, en Annalena Gottknecht, gespeeld door Odine Johne. Briegand is terug in zijn geboorteplaats en krijgt tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar ook te maken met allerlei onprettige herinneringen n uit zijn verleden

De serie, die al te zien was op de Duitse televisie, bestaat uit zes afleveringen en is te zien op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zal deze Star Wars acteur ooit in 'Doctor Who' te zijn zijn? Als het aan hemzelf ligt wel
Series / Nieuws

Zal deze Star Wars acteur ooit in 'Doctor Who' te zijn zijn? Als het aan hemzelf ligt wel

"Zet me in een aflevering als een eenmalige versie van de Doctor, of als reisgenoot, het maakt niet uit. Ik kom wel."

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We kennen acteur John Boyega natuurlijk als ex-stormtrooper Finn uit Star Wars, maar wat als hij nou eens de Doctor was? Boyega zelf ziet dat wel zitten.

Doctor Who


Boyega is al door en door bekend met de ruimte en zou die nu ook graag verkennen met een TARDIS.

Dit vertelt de acteur in een interview met Radio Times.

"Ik zou dat zo gaaf vinden," zegt Boyega.

"Zet me in een aflevering met meerdere Doctors en meerdere tijdlijnen. Of als een reisgenoot van de Doctor, maakt niet uit. Ik kom wel," aldus de acteur.

Ncuti Gatwa


Boyega is ook vol lof over Gatwa als nieuwe, vijftiende, Doctor.

"Ncuti Gatwa als de Doctor is inspirerend voor mij, het is speciaal. Het glazen plafond is geen limiet meer voor ons. Ik ben benieuwd wat er uit deze nieuwe periode van entertainment en films maken gaat komen," vindt Boyega.

Nieuwe afleveringen van Doctor Who zullen dit najaar te zien zijn op de BBC en op Disney Plus

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Hockeyvaders'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Hockeyvaders'

Matig uitgevoerde, woke variant op Gooische Vrouwen en Divorced is slechts bij vlagen vermakelijk.

Regie: Idse Grotenhuis, Michiel de Jong | Cast:Tijn Docter (JP Biesheuvel), Walid Benmbarek (Kasim El Ghazi ), Remko Vrijdag (Wouter van Velzen), Sanne Wallis de Vries (Emma Biesheuvel), Maaike Martens (Suzanne El Ghazi), e.a. | Aantal afleveringen: 7 | Speelduur: 39-51 minuten | Jaar: 2023

Schenk een goudgeel biertje in, stop een hete aardappel in je keel, schreeuw brallerig "HCL voor allen, allen voor HCL" en je bent klaar voor Videolands nieuwste dramakomedie Hockeyvaders. Een serie over drie vaders van middelbare leeftijd die vooral hun liefde voor hockey delen en in de aanloop naar het honderdjarig bestaan van de club ondanks alle goede bedoelingen een zooitje maken van hun leven.

We volgen beste vrienden JP, Kasim en Wouter, die samen in het veteranenteam spelen en alle vooroordelen doorleven die er over de Gooische hockeywereld bestaan: goed in de slappe was, succesvolle carrière, groot huis, dikke auto, verwende kinderen, jong vriendinnetje en veel bier drinken op de club. Alle drie zitten ze in een dikke midlifecrisis; bij de een aangewakkerd door de hoge druk waaronder hij zowel zakelijk als privé gebukt gaat, bij de anderen door een echtscheiding en een recent overlijden.

Het is een opzet die we vaker hebben gezien bij series als Gooische Vrouwen, Divorced en Voetbalvrouwen. Wat Hockeyvaders anders maakt is dat die benadering duidelijk naar het jaar 2023 is gehaald. De kakkers bij Hockey Club Laurentius zijn nog steeds overwegend wit, maar net zo goed van kleur. Daarbij stellen de makers een flink aantal woke thema's aan de kaak die lekker schuren tegen de doorgaans traditionele en elitaire hockeywereld. Racistische grappen, weggemoffeld seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksisme, de cancelcultuur: het komt allemaal voorbij.

En daarmee weet Hockeyvaders de tijdsgeest toch wel goed te vangen. Dat zorgt in de serie soms voor echte 'cringe' momenten, maar is juist treffend voor de ongemakkelijkheid die deze onderwerpen ook in de echte wereld kunnen oproepen. We horen allemaal de uitspraak "Je mag tegenwoordig ook niets meer zeggen" weleens op kantoor of een verjaardag voorbijkomen.

Ondanks het moderne jasje voelt Hockeyvaders als een herhaling van zetten waarin je de plotwendingen van mijlenver ziet aankomen. Vooral de personages zijn voorspelbaar: de recalcitrante en klimaatbewuste dochter, de eigenheimer-zoon, de foute hockeytrainer, de man op spirituele zoektocht naar zichzelf, de zoon die zich afzet tegen zijn vaders cultuur, de vrouw die bang is dat haar man vreemdgaat, de verleidelijke nieuwe hockeycoach, de promiscue dochter, de man die niet aan de hoge eisen van zijn schoonvader voldoet, de vrouw die flirt met de masseur, de nieuwe clubleden van simpele komaf die aansluiting zoeken. Je kunt ze zo uittekenen.

Voor vaderlandse film- en serieproducties wordt vaak in dezelfde vijver met acteurs gevist. Natuurlijk is Nederland klein, maar wat meer variatie zou welkom zijn. In Hockeyvaders zijn de hoofdrollen weliswaar iets minder voor de hand liggend, maar in de bijrollen zie je gezichten voor de zoveelste keer voorbijkomen. Neem een Peter Blok, Marian Mudder, Patrick Stoof of een Annet Malherbe, die ondanks haar staat van dienst geen geloofwaardige plat-Rotterdamse neerzet. Leuke toevoeging aan de cast is ultieme beroepskakker Beau van Erven Dorens, die een gastrol kreeg nadat hij de makers inspireerde met praktijkvoorbeelden uit zijn eigen leven.

Misschien is dat de reden dat het vluchtige plot zo voor de hand liggend overkomt. Want hoewel de serie vooral over de hockeyvaders zou moeten gaan, voeren de verhaallijnen van de kinderen, partners en andere personages in sommige afleveringen veel meer de boventoon. Wat ook niet meewerkt zijn de acteerprestaties die het niveau van een gemiddelde soapserie nauwelijks ontstijgen. De vriendschap tussen de drie hoofdpersonages komt gewoonweg niet geloofwaardig over.

Toch word je ergens rond de vijfde aflevering onverwacht het verhaal ingezogen. Er ontstaat een behoefte om verder te kijken, te weten hoe het afloopt. Bij vlagen lukt het om mee te leven met de personages en valt er zelfs wat te lachen. Maar wanneer in de laatste aflevering dan echt alles in de soep loopt, wordt er ineens beter gecommuniceerd dan het hele seizoen bij elkaar en worden de eerder zo groot gemaakte drama's wel erg snel van tafel geveegd onder het mom van een biertje en verder feesten.

Fans van eerdergenoemde series zullen Hockeyvaders waarschijnlijk net zo vermakelijk vinden, haters zullen deze te woke noemen. De kijker die zich daartussenin bevindt, ziet een magere poging om een eerder succesvol concept in een actueel gethematiseerd jasje te steken. Een, volgens de dresscode van de laatste aflevering, witkleurig jasje, waar na afloop een heel vies geurtje aan is gekomen. Wie wil weten wat dát betekent, zal toch moeten gaan kijken.

★★☆☆☆

Hockeyvaders is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek het ware verhaal achter 'The Amityville Horror' in nieuwe documentaire serie
Series / Nieuws

Ontdek het ware verhaal achter 'The Amityville Horror' in nieuwe documentaire serie

Ontdek de ware geschiedenis achter het vervloekte huis op Long Island

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het begon bij een boek getiteld The Amityville Horror uit 1977. Dit boek bracht een rij aan goedlopende horrorfilms tot leven.

Maar wat is nou feit en wat is fictie? In de nieuwe documentaire Amityville: An Origin Story poogt regisseur Jack Riccobono de waarheid achter het horrorhuis in het Amerikaanse Amityville te achterhalen.



Waar gaat het nou eigenlijk over?


Het boek beschrijft twee gebeurtenissen. In 1977 vermoordt Ronald DeFeo Jr. zes familieleden in een koloniaal huis in een wijk van Amityville, Long Island.

Een jaar later wordt het huis bewoond door George Lutz met zijn vrouw en drie kinderen. Zij ontvluchten het huis na 28 dagen. Ze zouden geterroriseerd worden door bovennatuurlijke fenomenen.



Filmreeks


De gebeurtenissen spreken natuurlijk tot de verbeelding. Dit resulteert in een verfilming van het boek in 1977, The Amityville Horror.

Later zullen nog veertien horrorfilms verschijnen die inspiratie halen uit het Amityville huis. De laatste film komt uit 2015.



Niet de eerste documentaire


Amityville: An Origin Story is niet de eerste documentaire die over het huis en de gebeurtenissen is gemaakt.

Een snelle zoektocht levert meteen al twee volledige documentaires over het Amityville huis op Youtube op. De langste, uit 2021 heeft zelfs een heel bekend gezicht: Ryan Reynolds kruipt in deze documentaire in de huid van George Lutz.



Amityville: An Origin Story zal vanaf 23 april op MGM+ te zien zijn.

MGM Plus is ook te bekijken via een van de vele kanalen op Prime Video

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-komedie 'Oh Belinda' heeft bijzonder grappig verhaal
Films / Trailer

Netflix-komedie 'Oh Belinda' heeft bijzonder grappig verhaal

'Wat een slechte grap. Waar is de crew? Waar is de belichter?'

De Turkse film Oh Belinda komt binnenkort uit op Netflix. De trailer verklapt alvast een grappige verhaallijn.

Schrik van haar leven


Hoofdrolspeelster Dilara krijgt de schrik van haar leven. Ze acteert in een shampooreclame, maar stapt even later ongewild de wereld in van die reclame. Ze is haar personage geworden met alles dat daarbij hoort.

'Wat een flauwe grap'


Ze leeft met een man die ze niet uit kan staan. Ze heeft een carrière die niet de hare is. En loopt rond in een wereld waaruit ze niet kan ontsnappen. Hoe graag ze dit ook wilt en hoe hard ze ook schreeuwt.

'Wat een slechte grap. Waar is de crew? Waar is de belichter?' Vraagt Dilara zich hardop af.



7 April


Maar er komt niemand tevoorschijn die ze kent. Er zit niks anders op dan mee te spelen of een andere oplossing te verzinnen. De film Oh Belinda is vanaf 7 april te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix film 'The Piano Lesson': wat we weten
Films / Nieuws

Netflix film 'The Piano Lesson': wat we weten

Maar niet iedereen in de familie wilt afscheid nemen van de symbolische piano.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix maakt een film van het succesvolle Broadway-toneelstuk The Piano Lesson. De productie ligt onder andere in de handen van Denzel Washington.

Toneelstuk


De film The Piano Lesson is gebaseerd op een toneelstuk uit 1987 met dezelfde naam, geschreven door August Wilson. Dezelfde grondlegger voor de film Ma Rainey's Black Bottom, die 2 Oscars won in 2021.

Eerder verfilmd


Na recent succes wordt het stuk opnieuw verfilmd. Een eerdere filmversie verscheen in 1995, met een waardering van 6,7 op IMDB.

Dilemma


De nieuwe film gaat, net als de film uit 1995, over een dilemma die een familie verdeelt. Een oude, bestofte piano is geld waard voor het opkopen van een stuk grond wat de eerdere familieleden als slaaf hebben bewerkt.

Afscheid nemen


Maar niet iedereen in de familie wilt afscheid nemen van de symbolische piano. Deze is al decennialang een herinnering en erfenis-stuk van de familie. Daar neem je niet zomaar afscheid van.

Achtergrond


De verhaallijn is een bevestiging van het onthouden van symbolen uit het verleden als kansen in het heden, aan mensen met een donkere huidskleur.

Rollen van


In het recente toneelstuk speelden onder meer Samuel L. Jackson (Glass, The Hitman's Bodyguard, Pulp Fiction) en John David Washington (Tenet, Amsterdam). Het is nog onduidelijk of ze ook een rol gaan spelen in de film. Zo meldt What's on Netflix.



Verwacht in 2024


Het filmen van The Piano Lesson begint in april. De film wordt verwacht op Netflix in het najaar van 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De met bloed bevlekte handen van een speciale dief in 'Shadow and Bone'
Series / Nieuws

De met bloed bevlekte handen van een speciale dief in 'Shadow and Bone'

Deze dief had zijn bijnaam van het boek moeten mogen houden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuwe seizoen van Shadow and Bone wijkt nog meer af van het bronmateriaal dan het eerste boek. Ook de belangrijke details van de boeken worden genegeerd, terwijl die het verhaal zoveel beter kunnen maken.

In de serie wordt duidelijk dat Kaz Brekker (Freddy Carter) een verschrikkelijk verleden heeft. De serie heeft zijn verleden met zijn broer Jordie laten zien en zo uitgelegd waarom Kaz hierdoor PTSS en hafefobie heeft.

Dit betekent dat hij geen huid aan kan raken en dat is dan ook de reden dat hij altijd leren handschoenen draagt. Een detail dat mist in de serie is wat iedereen in de Barrel denkt over de handschoenen.

De demoon Dirtyhands


Iedereen uit de Barrel noemt Kaz namelijk "Dirtyhands", een bijnaam die Kaz maar al te graag waar wil maken. Deze bijnaam heeft hij gekregen, omdat hij niet bang was om zijn handen vuil te maken (figuratief gesproken dan) en elke klus aannam.

Er is echter nog een reden waarom iedereen hem Dirtyhands noemt. Doordat Kaz nooit zijn handschoenen afdoet, denken mensen dat hij demonenklauwen als handen heeft of dat ze rood bevlekt zijn met bloed.

Bekijk hieronder Kaz' beste momenten en stream Shadow and Bone op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende YouTuber keert terug uit pensioen om te keepen voor Ryan Reynolds' Wrexham
Series / Nieuws

Bekende YouTuber keert terug uit pensioen om te keepen voor Ryan Reynolds' Wrexham

Voetbalclub Wrexham weet alle schijnwerpers weer eens op haar gericht met transfer bekende keeper.

De Disney+ documentaire Welcome to Wrexham scoort wereldwijd erg goed. De club is gekocht door acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney en wordt van nabij gevolgd in deze documentairereeks. De club staat inmiddels op het punt om te promoveren naar de EFL League Two.

De club is nu in het nieuws door een opmerkelijke transfer. Keeper Ben Foster heeft namelijk een contract getekend bij Wrexham. De 39- jarige keeper, onder andere bekend vanwege zijn historie als keeper bij Manchester United, keert terug uit zijn voetbalpensioen en trekt zijn handschoenen dus weer aan voor Wrexham.

Promotie naar League Two


Om te promoveren is het voor Wrexham noodzakelijk het seizoen goed af te sluiten door de competitie te winnen. Door de blessure van Wrexhams eerste keeper Rob Lainton, moest de club snel op zoek naar een noodoplossing. Die vonden ze dus bij Ben Foster, die zich na zijn voetbalcarrière volledig richtte op zijn YouTube-carrière. Daar maakt hij als Ben Foster "“ The Cycling GK wekelijks video's over de verschillende voetbalcompetities.

Om Wrexham, waar hij in 2004 al eens even onder de lat stond, aan de promotie te helpen, tekent hij daar nu dus nog een kort contract. Dit lijkt een win-win voor beide partijen. Wrexham een sterke keeper en Foster die zijn YouTube-carrièr een extra boost kan geven.

Bekijk de serie hier op Disney+.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hint over 'Stranger Things' seizoen 5 is positief voor Will
Series / Nieuws

Deze hint over 'Stranger Things' seizoen 5 is positief voor Will

Fans hopen dat gecodeerde hint betekent dat familie Byers meer schermtijd krijgt in seizoen 5.

Het vijfde en allerlaatste seizoen van Stranger Things komt langzaam maar zeker dichterbij. Hoewel het echt nog wel een tijdje zal duren, worden er nu al hints gegeven over wat fans kunnen verwachten.

De makers van Stranger Things zijn ongelofelijk goed in het geven van vage hints, waar fans eigenlijk helemaal niets mee kunnen. Toch zijn fans met deze nieuwste hint iets op het spoor.

De schrijvers van Stranger Things hebben een tweet gedeeld waarin staat wat fans kunnen verwachten van seizoen 5. In echte Stranger Things-stijl is deze omschrijving gecodeerd.

De belangrijke tweet


In de tweet stond dat seizoen 5 het kindje van seizoen 1 en 4 is, maar dan wel geïnjecteerd met steroïden. Fans hopen nu dat dat betekent dat de familie Byers meer schermtijd krijgen.

Bekijk hieronder de tweet en de reacties van fans en stream Stranger Things op Netflix.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' team ontkracht belachelijke geruchten over Millie Bobby Brown
Series / Nieuws

'Stranger Things' team ontkracht belachelijke geruchten over Millie Bobby Brown

Er komen altijd genoeg roddels in de wereld bij een nieuwe productie, maar de schrijvers van 'Stranger Things' moesten dit gerucht toch echt wel even ontkrachten.

Het Stranger Things schrijversteam heeft verschillende geruchten ontkracht waarin werd beweerd dat Millie Bobby Brown een aanbod van $12 miljoen had afgewezen voor een spin-off gebaseerd op haar personage Eleven.

Er is momenteel namelijk een Stranger Things spin-off in ontwikkeling, maar de makers van de serie bevestigden in juli 2022 al dat we in de spin-off geen personages gaan volgen uit de originele serie.

Onlangs beweerde The Daily Mail echter dat Brown in gesprek zou zijn voor een spin-off film gebaseerd op Eleven, maar dat ze het aanbod had afgewezen.

Roddels, roddels, roddels


De schrijvers van Stranger Things hebben op Twitter gereageerd op dat bericht van The Daily Mail en hebben daarmee gelijk het gerucht ontkracht. In dit artikel was dus te lezen dat Brown een miljoenenaanbod had afgewezen om terug te keren als Eleven in een spin-off.

De reactie van de schrijvers bevestigt wat ze eerder hebben gezegd, namelijk dat de spin-off een heel ander verhaal krijgt dan Stranger Things en dat we in de spin-off verschillende dingen kunnen verwachten die we nog nooit eerder hebben gezien. Bekijk de reactie hieronder:



Stream alle afleveringen van Stranger Things nu op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega is nu veel belangrijker in 'Wednesday' seizoen 2
Series / Nieuws

Jenna Ortega is nu veel belangrijker in 'Wednesday' seizoen 2

Jenna Ortega krijgt nu veel meer mogelijkheden voor Wednesday seizoen 2.

Natuurlijk zijn fans enthousiast over het tweede seizoen van Wednesday, maar voor Jenna Ortega kan het tweede seizoen nog wel eens heel spannend worden.

Ze heeft in seizoen 1 kunnen zien dat ze heel goed is met horror en dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. Ze was natuurlijk al een heel belangrijk persoon op set, maar voor seizoen 2 is ze nu nog belangrijker.

Jenna Ortega heeft namelijk een belangrijkere functie gekregen voor het tweede seizoen van Wednesday. Ze is nu ook uitvoerend producent van het project.

Wednesday minder belangrijk


Wednesday is niet het enige project waar de actrice heel druk mee is. Er gaan namelijk geruchten rond dat ze terug zou mogen komen bij Scream 7.

Ook mag ze misschien in het vervolg van Beetlejuice spelen als de dochter van Lydia Deetz. Dit zijn natuurlijk allemaal hele spannende projecten, maar Ortega moet nu als uitvoerend producent veel aandacht besteden aan Wednesday seizoen 2.

Bekijk hieronder de aankondiging van seizoen 2 en stream Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze stunts doet 'The Mandalorian'-ster Katee Sackhoff nog altijd zelf
Series / Nieuws

Deze stunts doet 'The Mandalorian'-ster Katee Sackhoff nog altijd zelf

Katee Sackhoff geeft toe dat het niet altijd even makkelijk is om een stuntdubbel voor haar te vinden.

Katee Sackhoff, de actrice van Bo-Katan Kryze, heeft een steeds grotere rol gekregen in The Mandalorian. Het iconische personage is de meest trouwe compagnon geworden van Din Djarin en zijn kleine groene vriend, Grogu.

Halverwege het derde seizoen hebben we dus al het een en ander van Bo-Katan gezien. In een interview met StarWars.com sprak actrice Sackhoff over de vele stunts die haar personage uit moet voeren.

The Mandalorian-stunts


Het schijnt namelijk niet altijd even makkelijk te zijn om een stuntdubbel voor Sackhoff te vinden. Ze is een best grote vrouw, waardoor het moeilijk is om iemand van haar lengte te vinden.

"Toen ik in deze industrie begon, was het erg moeilijk om dubbels te vinden die bij me pasten. Weet je, ik was altijd net iets groter dan de meeste vrouwen in de buurt die destijds acteurs waren en de stuntdubbels, ze konden gewoon niemand vinden. Ik werd op een gegeven moment verdubbeld door een man... Het was letterlijk zo dat ik mijn eigen stunts deed omdat ze niemand konden vinden die perfect was en ik wilde dat het er geloofwaardig uitzag."

Het liefst wil ze alle stunts zelf doen, maar ze moet tevens toegeven dat ze hier simpelweg niet toe in staat is voor sommige stunts. Dan moet ze haar ego opzij zetten en het iemand anders laten doen.

"Ik realiseer me dat, nummer één, ik niet zo goed terugveer als vroeger... Maar ik denk ook dat als ik mijn ego opzij zet en erken dat we het proberen om het beste personage en de meest realistische, verbazingwekkende, waanzinnig stoere vrouw ter wereld te creëren, in dit personage... Ik kan dat allemaal niet en het zou egoïstisch zijn om te denken dat ik het kan."

"Er zitten weinig verschillende vrouwen in dit pak dit jaar, en elk van hen diende een fenomenaal doel om Bo zo fel mogelijk te maken... Ik heb een gemene knee-slide! Af en toe, als ik een knee-slide kan doen, doe zeker een knee-slide."

The Mandalorian is momenteel te zien op Disney Plus.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession'-ster wil spin-off over dit personage
Series / Nieuws

'Succession'-ster wil spin-off over dit personage

Deze actrice uit Succession wil een spin-off over haar personage zien.

Dit weekend begint het vierde en laatste seizoen van Succession op HBO Max. Zonde dat de serie ten einde loopt, maar in ieder geval kunnen we nog van een spannende finale genieten.

Wat betreft actrice J. Smith-Cameron is seizoen 4 echter nog helemaal niet het einde van de Succession-franchise. Cameron, die Gerri speelt in de serie, wil wel een spin-off van haar personage zien.

Succession spin-offs


Ze zegt het op een niet zo serieuze manier, want ze weet zelf vast ook wel dat die spin-off er nooit gaat komen. Ten eerste omdat HBO aan heeft gegeven niet van plan te zijn spin-offs voor Succession te gaan ontwikkelen, tenzij maker Jesse Armstrong met een geweldig idee komt.

"Ik zou tegen Jesse Armstrong willen zeggen, overweeg alsjeblieft een spin-off genaamd 'Gerri!', met een uitroepteken! En het zou zijn als 'The Mary Tyler Moore' Show, maar dan met Gerri. Nee. Misschien zou het kunnen zijn zoals een 'Better Call Gerri'-show, waar het allemaal om de fixer en verschillende zaken gaat."

"Ik weet het niet. Ik maak echt een grapje. Ik denk niet dat er per se een show over Gerri zou moeten komen, maar ik denk wel dat er een soort vervolg op de show zou kunnen komen, met of zonder Gerri. Ik denk dat er veel materiaal is."

Volgens HBO leent een serie als Succession zich er niet perfect voor om spin-offs van te maken, op een manier dat Game of Thrones dat bijvoorbeeld wel doet. De Gerri-actrice denkt daar duidelijk dus anders over.

Wanneer het laatste seizoen van Succession erop zit, betekent dat naar alle schijn dus ook het definitieve einde van de serie. In een recent interview gaf Logan Roy-acteur Brian Cox aan dit niet erg te vinden, aangezien de serie nu op een goede manier afgesloten wordt.

Succession seizoen 4 gaat zondag 26 maart van start op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huisvrouw wordt bijlmoordenaar in trailer HBO Max-serie 'Love & Death'
Series / Trailer

Huisvrouw wordt bijlmoordenaar in trailer HBO Max-serie 'Love & Death'

De langverwachte miniserie is gebeurd op een waargebeurd verhaal in de staat Texas.

HBO Max komt met een misdaadserie die op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Het betreft de bizarre moordzaak waarbij Candy Montgomery, een op het oog nette huisvrouw, de echtgenote van haar ex-minnaar met een bijl om het leven bracht.

De Montgomery's kwamen in Texas wonen, waar ze al gauw hun draai vonden. Candy was huisvrouw en getrouwd met Pat, met wie zij twee kinderen kreeg. Het echtpaar was bevriend met Allan en Betty Gore, die ook kinderen hadden.

Meer spanning in het leven


Elizabeth Olsen speelt de hoofdrol als verveelde Candy. Haar keurige leventje met Pat (Patrick Fugit) en zondagse kerkdiensten begint haar tegen te staan. Zij begint hierop een verhouding met huisvriend Allan (Jesse Plemons). Wanneer deze voor een zakenreis de stad uit is, gaat Candy langs bij zijn vrouw. Het bezoekje eindigt op een gruwelijke manier. Candy vermoordt Betty (Lily Rabe) met een bijl.

Je kunt de eerste drie afleveringen van Love & Death bekijken vanaf 27 april op HBO Max. De laatste drie afleveringen worden hierna wekelijks online gezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Neighbours'-sterren Seth Rogen en Rose Byrne weer samen in nieuwe serie van Apple TV+
Series / Nieuws

'Neighbours'-sterren Seth Rogen en Rose Byrne weer samen in nieuwe serie van Apple TV+

In de nieuwe serie spelen ze wederom een koppel alleen dit keer iets minder romantisch.

Binnenkort komt Apple TV+ met de nieuwe 10-afleveringen durende komedieserie Platonic. De hoofdrollen worden gespeeld door twee acteurs die al eens eerder een stel vormden in de komediefilms Neighbors en vervolg Neighbors 2: Sorority Rising.

Het zijn namelijk Seth Rogen en Rose Byrne die in de films uit 2014 en 2016 een gehuwd stel speelde die in de clinch lagen met personages gespeeld door onder andere Zac Efron, Dave Franco en Chloë Grace Moretz. In het aankomende Platonic spelen de twee weer een duo alleen dit keer met een iets andere status.

Vervreemde beste vrienden vinden elkaar weer


De serie Platonic gaat over twee beste jeugdvrienden die in de loop der tijd van elkaar vervreemd zijn geraakt maar door gebeurtenissen elkaar weer hebben gevonden. Hun pogingen om hun relatie weer aan te wakkeren blijken enorm veel invloed op hun leven te hebben wat leidt tot veel hilarische en ongemakkelijke momenten.

Rogen en Byrne zullen beide ook als uitvoerend producent voor de serie actief zijn. Het is bedacht, geschreven en zal worden geregisseerd door Francesca Delbano en Nick Stoller. Laatstgenoemde is geen vreemde van Rogen en Byrne, daar hij de regisseur was van de twee Neighbors films.

Vanaf 24 mei is Platonic te streamen op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Neem een duik in de wereld van de 'Ted Lasso' Fan Podcast
Series / Featured

Neem een duik in de wereld van de 'Ted Lasso' Fan Podcast

Een kleine greep uit de talloze, door fans gemaakte, 'Ted Lasso' podcasts

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van Ted Lasso is nog maar net begonnen en er is alweer veel te bespreken. Dit wordt door talloze fans ook veelvuldig gedaan.



Deze keer nemen we niet één podcast onder de loep, maar een paar "fancasts", om te zien hoe diep de impact van deze Apple TV+ show werkelijk gaat.



Ted Lasso Is Life: The Podcast


Ted Lasso is Life: The Podcast is de eerste fancast die we zullen tegenkomen. De podcast begon in de leegte tussen het tweede en derde seizoen.

Naast het bespreken van de afleveringen heeft deze podcast ook interviews met mensen achter de schermen van de show. Zo komen editor A. J. Catoline, productie ontwerper Paul Cripps en Chip Hamilton, Jason Sudeikis' assistent, aan het woord.



De Nabespreking


In Ted Lasso: Post-Match bespreken Vinny en Aiden elke week de nieuwste aflevering van de show. Deze podcast is misschien de jongste die we deze week tegenkomen.



Met slechts twee afleveringen ben je er zo doorheen. Gelukkig komt er elke week een nieuwe aflevering bij.



De lessen van Ted Lasso


Naast talloze podcasts die de serie aflevering na aflevering ontrafelen, zijn er ook podcasts die dieper op de lessen van de serie in gaan.



In What Would Ted Lasso Do wordt de filosofie van Ted Lesso besproken. Hier komen uiteraard de uitspraken van de personages voorbij. Eén van die belangrijkste lessen is dan ook "Be curious, not judgemental"; een bekende spreuk van coach Lasso (Jason Sudeikis).



Coach Beard's boekenclub


Ted Lasso leeft onder de fans, zoveel is zeker. Helaas heb je in de podcastwereld wel eens podcasts die opeens stoppen om welke reden dan ook.

Gelukkig zijn er ook makers die er bovenop zitten en elke week een nieuwe aflevering willen opnemen.

In Coach Beard's Book Club duiken vier vrouwen in de boeken die in Ted Lasso te zien zijn.

Zo lezen ze, onder andere Johnny Tremain, van schrijfster Esther Forbes, dat wordt genoemd in de seizoen 2 aflevering No Weddings and a Funeral.



In de negende aflevering van seizoen 1, All Apologies, wordt het boek One Flew over the Cuckoo's Nest genoemd, van schrijver Ken Kesey.

Ted refereert naar het personage Chief, als hij het over coach Beard (Brendan Hunt) heeft. Beard vindt zichzelf eerder Taber, een wat meer rebelser personage.



De wereld van Ted Lasso wordt elke dag door talloze fans op zijn kop gezet, op zoek naar de nieuwste hints naar hoe de serie afloopt, wat er van de personages terecht komt en of Richmond als winnaar uit de bus komt.

Elke week komen er nieuwe afleveringen, of zelfs nieuwe podcasts uit over Ted Lasso en het "Lasso-universum". Dit is maar een kleine greep uit die talloze passieprojecten, maar voor de Ted Lasso fan zijn ze zeker de moeite waard!




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert deze beroemde actrice terug in 'Wednesday' seizoen 2?
Series / Nieuws

Keert deze beroemde actrice terug in 'Wednesday' seizoen 2?

Er wordt behoorlijk mysterieus gedaan over wat we kunnen verwachten in Wednesday seizoen 2.

Christina Ricci, bekend van haar rol als Wednesday in The Addams Family uit 1991, heeft fans doen afvragen of haar personage Marilyn Thornhill zal terugkeren in seizoen 2 van Wednesday.

Meer Thornhill?


Na het succes van het eerste seizoen op Netflix werd al snel bevestigd dat het titelpersonage van Jenna Ortega terug zou keren. Hoewel de lotgevallen van mevrouw Thornhill aan het einde van seizoen 1 onduidelijk waren, hint Ricci in een recent interview met ET dat de deur nog steeds openstaat voor de terugkeer van haar personage.

Aldus Ricci:

"Volgens mij mag ik er niks over zeggen. Wat mij betreft staat de deur open. Het was erg leuk om haar te spelen. Het is altijd leuk om de schurk te zijn."

Ortega, die Wednesday speelt in de serie, heeft onlangs haar ontevredenheid geuit over sommige van de verhaallijnen in seizoen 1, met name de overweldigende romantische verhaallijn. Als reactie hierop heeft Ortega bevestigd dat seizoen 2 zich meer zal richten op horror en minder op romantiek, wat een kans kan zijn voor mevrouw Thornhill om haar slechte aard volledig te omarmen.

Een grote vijand


Als een ogenschijnlijk ondersteunende lerares op de Nevermore Academy werd in seizoen 1 onthuld dat mevrouw Thornhill eigenlijk de belangrijkste schurk was. Door haar slechte kant in seizoen 2 te benadrukken, zou mevrouw Thornhill een nog formidabelere tegenstander kunnen worden en de horror-elementen van de show kunnen versterken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix-thriller 'Chokehold' is er eentje om naar uit te kijken
Films / Nieuws

De Netflix-thriller 'Chokehold' is er eentje om naar uit te kijken

Ben jij klaar voor deze nieuwe thriller? Vanaf 21 april stream je de film 'Chokehold' op Netflix.

Deze thriller van Turkse komaf belooft weer een succes te worden voor Netflix. De trailer is nu vrijgekomen. Ga jij deze film alvast toevoegen aan je watchlist?

De film is niet alleen bekend onder de naam Chokehold maar ook wel onder de Turkse naam Boga Boga.

Plot


Een koppel uit Istanbul begint na een schandaal een nieuw leven aan de Egeïsche kust. Maar ze ontdekken al snel dat de bevolking daar hen liever kwijt dan rijk is. Het worden bange en zenuwslopende dagen voor hen. Dit is niet goed voor hunzelf en al helemaal niet voor hun relatie.

Cast en regie


In de film zien we onder andere Kivanç Tatlitug, Funda Eryigit, Gürgen Oz en Kerem Arslanoglu.
De regie van de film is in handen geweest van Onar Saylak.

De trailer


De trailer geeft nog niet heel veel prijs maar wel genoeg om op te kunnen maken dat de film aardig wat spannende momenten bevat voor een goede thriller. Je kan de film vanaf vrijdag 21 april streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.