search
De met bloed bevlekte handen van een speciale dief in 'Shadow and Bone'
Series / Nieuws

De met bloed bevlekte handen van een speciale dief in 'Shadow and Bone'

Deze dief had zijn bijnaam van het boek moeten mogen houden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuwe seizoen van Shadow and Bone wijkt nog meer af van het bronmateriaal dan het eerste boek. Ook de belangrijke details van de boeken worden genegeerd, terwijl die het verhaal zoveel beter kunnen maken.

In de serie wordt duidelijk dat Kaz Brekker (Freddy Carter) een verschrikkelijk verleden heeft. De serie heeft zijn verleden met zijn broer Jordie laten zien en zo uitgelegd waarom Kaz hierdoor PTSS en hafefobie heeft.

Dit betekent dat hij geen huid aan kan raken en dat is dan ook de reden dat hij altijd leren handschoenen draagt. Een detail dat mist in de serie is wat iedereen in de Barrel denkt over de handschoenen.

De demoon Dirtyhands


Iedereen uit de Barrel noemt Kaz namelijk "Dirtyhands", een bijnaam die Kaz maar al te graag waar wil maken. Deze bijnaam heeft hij gekregen, omdat hij niet bang was om zijn handen vuil te maken (figuratief gesproken dan) en elke klus aannam.

Er is echter nog een reden waarom iedereen hem Dirtyhands noemt. Doordat Kaz nooit zijn handschoenen afdoet, denken mensen dat hij demonenklauwen als handen heeft of dat ze rood bevlekt zijn met bloed.

Bekijk hieronder Kaz' beste momenten en stream Shadow and Bone op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen