Ontdek het ware verhaal achter 'The Amityville Horror' in nieuwe documentaire serie

Ontdek de ware geschiedenis achter het vervloekte huis op Long Island

Daan Kusen, 24-03-2023 14:46

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het begon bij een boek getiteld The Amityville Horror uit 1977. Dit boek bracht een rij aan goedlopende horrorfilms tot leven.
Maar wat is nou feit en wat is fictie? In de nieuwe documentaire Amityville: An Origin Story poogt regisseur Jack Riccobono de waarheid achter het horrorhuis in het Amerikaanse Amityville te achterhalen.Waar gaat het nou eigenlijk over?

Het boek beschrijft twee gebeurtenissen. In 1977 vermoordt Ronald DeFeo Jr. zes familieleden in een koloniaal huis in een wijk van Amityville, Long Island.

Een jaar later wordt het huis bewoond door George Lutz met zijn vrouw en drie kinderen. Zij ontvluchten het huis na 28 dagen. Ze zouden geterroriseerd worden door bovennatuurlijke fenomenen.Filmreeks

De gebeurtenissen spreken natuurlijk tot de verbeelding. Dit resulteert in een verfilming van het boek in 1977, The Amityville Horror.

Later zullen nog veertien horrorfilms verschijnen die inspiratie halen uit het Amityville huis. De laatste film komt uit 2015.Niet de eerste documentaire

Amityville: An Origin Story is niet de eerste documentaire die over het huis en de gebeurtenissen is gemaakt.

Een snelle zoektocht levert meteen al twee volledige documentaires over het Amityville huis op Youtube op. De langste, uit 2021 heeft zelfs een heel bekend gezicht: Ryan Reynolds kruipt in deze documentaire in de huid van George Lutz.


Amityville: An Origin Story zal vanaf 23 april op MGM+ te zien zijn.

MGM Plus is ook te bekijken via een van de vele kanalen op Prime Video


Lees meer over: the amityville horror, documentaire, serie

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix