AI creëert totaal nieuwe personages in crossover van populaire fantasyseries

Het AI-programma MidJourney werkt met bestaande verhalen en komt met iets nieuws.

Valeria Milić, 26-03-2023 09:22

Het programma Midjourney converteert tekst naar beelden. Visuele ontwerpers experimenteren hier al mee, zoals te zien is op deze pagina.
Het principe is eenvoudig, je typt een stukje tekst en dit wordt omgezet in afbeeldingen. De website Startefacts besloot een poging te wagen, en gebruikte hoofdpersonen uit The Lord of the Rings en Harry Potter om nieuwe personages te genereren. De resultaten kun je hieronder bekijken.

Harodo

Harodo is een broeierig uitziende jongen. Dit is ook wel voorstelbaar wanneer je bedenkt dat hij op pad moet om een superschurk uit te schakelen.

Ram en Voldum

Om zijn taak te vervullen heeft Harodo de steun van zijn goede vriend Ram hard nodig. De goeiig uitziende roodharige Ram zal er nog een kluif aan hebben. De afgrijselijke Voldum is namelijk met recht een gedrocht te noemen, en ziet er uit alsof hij zich letterlijk eeuwenlang onder een steen heeft verstopt.

Dragolas

De mysterieuze Dragolas, tenslotte, is een personage waar niemand echt hoogte van krijgt. Het wordt namelijk nooit duidelijk aan welke kant hij staat, dan wel of hij überhaupt partij wil kiezen. Wellicht is hij het gelukkigst wanneer hij zich terug kan trekken, ver weg van alle ingewikkelde plotwendingen.

De afbeeldingen zijn niet dramatisch anders, maar hebben wel een andere uitstraling dan we gewend zijn van de bekende gezichten. Wil je de rest van de afbeeldingen bekijken, dat kan hier. Het geeft een indruk van de mogelijkheden van dit soort tools die in de toekomst ongetwijfeld een grotere rol gaan spelen.

Lees meer over: The Lord of the Rings, Harry Potter, Midjourney, AI

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix