search

Ons nieuws van zondag 26 maart 2023

Netflix doet officiële aankondiging over seizoen 5 'You'
Series / Nieuws

Netflix doet officiële aankondiging over seizoen 5 'You'

Na een knaller van een vierde seizoen doet de streamer een aankondiging over de serie.

De avonturen van Joe Goldberg zijn door velen gretig bekeken sinds You in 2018 debuteerde op Netflix. Penn Badgley speelde het klaar om een gewetenloze seriemoordenaar neer te zetten die desondanks als sympathiek werd gezien. Seizoen 5 zal ons echter het einde van Joe's verhaal laten zien.

In een persverklaring liet Netflix weten dat seizoen 5 het laatste wordt. Ook doet showrunner Sera Gamble een stap terug maar blijft wel betrokken als producent van de serie. Michael Foley en Justin W. Lo worden co-showrunners voor het slotseizoen.

Boek en scherm


You is losjes gebaseerd op de boekenserie van Caroline Kepnes, waarvan in april het vierde boek wordt gepubliceerd. Hoewel de serie dus dezelfde personages gebruikt zijn de verschillen tussen boek en scherm relevant. In de boeken bevindt Love zich nog in Los Angeles, om een voorbeeld te noemen.

Daarnaast moet het vierde boek nog uitkomen, dus het is redelijk om aan te nemen dat het niet is meegenomen in het laatste seizoen. Het is voor nu dus even gissen voor de fans hoe Joe's verhaal uiteindelijk afloopt.

Kijk You op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Grey's Anatomy'

Na het vertrek van vaste castleden komt er nu een positief bericht over deze ziekenhuisserie.

Entertainment Weekly heeft bericht dat seizoen 20 van Grey's Anatomy het groene licht heeft gekregen van ABC. Dit nadat de ziekenhuisserie in relatief korte tijd de nodige omwentelingen doormaakte.

Grey's Anatomy is de langstlopende dramaserie op primetime die door ABC wordt uitgezonden. Dit besluit maakt duidelijk dat de zender dit voor nu nog zo wil houden.

Nieuw tijdperk


Frappant genoeg werd aangegeven dat hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey), alsook Kelly McCreary (Maggie Pierce), hun opwachting zullen maken in seizoen 20. Ondanks hun vertrek blijven de actrices dus verbonden aan Grey Sloan Memorial.

De nieuwe showrunner Meg Marinis, die Krista Vernoff vervangt, heeft al uitgebreid ervaring opgedaan met de serie aangezien zij werkzaam was als uitvoerend producent. Fans zagen Meredith's vertrek terecht als het einde van een tijdperk. Het is ongetwijfeld interessant om te zien welke richting Grey's Anatomy in de toekomst zal inslaan.

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' ster Jonathan Majors gearresteerd voor geweld en intimidatie
Series / Nieuws

'Loki' ster Jonathan Majors gearresteerd voor geweld en intimidatie

"We kijken er naar uit om deze zaak op te helderen en zijn naam te zuiveren"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen zaterdag is Loki acteur Jonathan Majors gearresteerd vanwege een huiselijk geweld aanklacht.



Achterbank


De acteur, bekend uit films als Creed III en Ant-Man: Quantumania, zou slaags zijn geraakt met een dertigjarige onbekende vrouw op de achterbank van een taxi.

Dit laat de NYPD, de politie van New York, weten in een officieel statement. Het slachtoffer is met "lichte verwondingen aan hoofd en nek" naar het ziekenhuis gebracht.

De aanklachten tegen Majors zullen onder andere 'verwurging', 'intimidatie' en 'bedreiging' inhouden.

De 'Loki' acteur is op dit moment weer op vrije voeten.



Toekomst binnen Marvel


Op dit moment is er nog geen reactie vanuit Marvel Studio's.

Als Marvel het gebeuren van dit weekend als aanleiding ziet om Majors te ontslaan, zullen ze op zoek moeten naar een nieuwe Kang, want hun hele vijfde fase is gebaseerd rondom het personage.

Aanklachten als deze kunnen funest zijn voor de carrière van Majors. Zelfs als ze eventueel ongegrond blijken.

Met het nieuws rondom Majors komen ook berichten naar buiten dat de acteur al tijden lang agressief doet richting crew en mede-acteurs. Gezien dit voornamelijk berichten zijn van derden is over de waarheid ervan nog niets te zeggen.



Reactie


Het management van Jonathan Majors ontkent alle aantijgingen.

"Hij heeft niets misdaan. We kijken er naar uit om deze zaak op te helderen en zijn naam te zuiveren," aldus een woordvoerder van Majors.

Of deze gebeurtenis nog een staartje krijgt en wat de impact ervan is op het MCU zullen we je uiteraard laten weten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertrek van Henry Cavill uit 'The Witcher' maakt de problemen alleen maar groter
Series / Nieuws

Vertrek van Henry Cavill uit 'The Witcher' maakt de problemen alleen maar groter

'The Witcher' was al niet zo trouw aan de boeken, maar dat wordt waarschijnlijk alleen maar erger.

In The Witcher seizoen 3 zal Henry Cavill voor de laatste keer Geralt of Rivia spelen, wat waarschijnlijk nog meer problemen zal gaan opleveren dan de serie al had.

Het verhaal van The Witcher komt uit de gelijknamige boekenreeks van auteur Andrzej Sapkowski. Helaas heeft de Netflix-serie de reputatie opgebouwd onnodige wijzigingen aan te brengen in het verhaal zoals fans het kennen. Nu Cavill ervoor heeft gekozen om te stoppen, zullen de verschillen met de boeken alleen maar groter worden in seizoen 3.

Te veel veranderingen


De wijzigingen in het canon van The Witcher begonnen in seizoen 1, waarbij Netflix grote creatieve vrijheden nam met de achtergrondverhalen voor verschillende personages. Deze vormden echter meer basis voor de personages en werden vrij goed geaccepteerd.

Helaas leek de kwaliteit van de wijzigingen alleen maar te verslechteren in seizoen 2, waardoor The Witcher begon aan te voelen als een geheel andere fantasy-serie. Na de slechte ontvangst van dit seizoen, zou je denken dat Netflix meer terug zou keren naar de bron. Maar dit is waarschijnlijk niet het geval, omdat Cavill vertrekt.

Exit van Cavill


Het is bekend dat Cavill een fan is van de Witcher-boeken en videogames, en het gerucht gaat al lang dat hij achter de schermen moeite heeft gedaan om zijn personage en het omliggende plot in lijn te houden met het bronmateriaal. Cavill heeft bij talloze gelegenheden verteld over hoe belangrijk het eren van Sapkowski's boeken was voor hem om Geralt te blijven spelen.

Als Cavill er dus niet meer is om op te komen voor het bronmateriaal, lijkt het waarschijnlijk dat Netflix opnieuw vaak af zal wijken. Daarbij komt ook nog dat de serie waarschijnlijk dingen zal moeten veranderen om Cavills exit te laten werken.

The Witcher seizoen 3 verschijnt waarschijnlijk deze zomer op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische gladiatorenserie met Anthony Hopkins van start gegaan
Series / Nieuws

Epische gladiatorenserie met Anthony Hopkins van start gegaan

Het filmen van de serie 'Those About to Die' is begonnen.

De nieuwe epische gladiatoren-serie Those About to Die is begonnen met filmen. Onder andere Anthony Hopkins zal te zien zijn in de serie, als de Romeinse keizer Vespasianus.

Het filmen is officieel begonnen in Cinecitta Studios in Rome. Naast Anthony Hopkins, is bekend gemaakt dat ook Iwan Rheon, Liraz Charhi, Johannes Haukur Johannesson, Rupert Penry-Jones, Eneko Sagardoy, Pepe Barroso, Gonçalo Almeida, Kyshan Wilson en Alicia Edogamhe deel zijn van de cast.

Complexe en corrupte wereld


Zij sluiten zich aan bij Tom Hughes als de oudste zoon van Vespasianus naast Jojo Macari als de jongste zoon. Sara Martins, Gabriella Pession, Dimitri Leonidas en Moe Hashim spelen ook een hoofdrol in de productie.

Het drama speelt zich af in de complexe en corrupte wereld van de spektakel gedreven gladiatoren-competitie in het oude Rome. Het ensemble van personages is verspreid over alle uithoeken van het Romeinse rijk, die samenkomen op het explosieve kruispunt van sport, politiek en dynastieën.

Roland Emmerich en Marco Kreuzpaintner regisseren de serie, geschreven door de Oscar-genomineerde Robert Rodat en geïnspireerd op het gelijknamige boek van Daniel P. Mannix.

In de VS zal de serie vanaf 2024 te zien zijn op Peacock. Het is nog niet bekend wanneer en waar de serie in Nederland verschijnt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Scrubs' reünie film gaat er hoe dan ook komen!
Series / Nieuws

De 'Scrubs' reünie film gaat er hoe dan ook komen!

"We grappen wel eens: de eerste keer dat er zes maanden voorbij gaan waarin we elkaar niet hebben gezien, doen we de film"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Negen maanden geleden kwamen de cast en crew van Scrubs bijeen tijdens het ATX TV Festival om terug te kijken op de show en om de toekomst te bespreken.



Onvermijdelijk


In een recent interview van Variety met Bill Lawrence, over zijn nieuwe serie Shrinking wordt de tv-maker er nog eens naar gevraagd.

"Het is fantastisch dat zowel de cast van de show als het productieteam zo goed zijn dat ze allemaal werk hebben," zegt Lawrence.

"En de grootste reden om zo'n project te beginnen is niet het werk, maar dat we er stuk voor stuk plezier in hebben om samen te zijn."

Daarom komt iedereen die aan Scrubs gewerkt heeft nog steeds graag samen.

"We grappen wel eens: de eerste keer dat er zes maanden voorbij gaan waarin we elkaar niet hebben gezien, doen we de film," vertelt Lawrence.



Ted Lasso en Shrinking


Ondertussen is Bill Lawrence een lucratieve tv-maker. In de afgelopen jaren kwam hij met de hitseries Ted Lasso en Shrinking, voor Apple TV+.

Lawrence heeft de gave om van zijn cast en crew een grote familie te maken die, zo zien we al bij Scrubs ook buiten de camera's om graag met elkaar optrekt.

Ook zien we vaak verschillende acteurs uit de ene serie terugkeren in de anderen. Zo was Neil Flynn, bekend als 'the Janitor' in Scrubs, recent nog te gast in Shrinking. En Zach Braff regisseerde een aflevering.



Veel geluk


"Ik heb heel veel geluk in mijn carrière dat met 99% van de mensen waar ik mee werk, ik toch al had willen omgaan. Ik denk dat iedereen uit Spin City wel een keer te gast is geweest in Scrubs," aldus Lawrence.

"Het gaat maar in cirkels. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar ik denk dat mensen meer Neil Flynn zullen zien in Shrinking volgend seizoen. Ik zou ook heel graag iemand uit Ted Lasso in deze wereld zien."



Wanneer de Scrubs film daadwerkelijk gaat verschijnen weet niemand nog. Ondertussen komen de cast en crew van de show wel op een kleinschaliger manier samen in de podcast van Zach Braff en Donald Faison.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-film 'Rebel Moon' van Netflix krijgt gelijk twee versies
Films / Nieuws

Scifi-film 'Rebel Moon' van Netflix krijgt gelijk twee versies

De scifi-film van regisseur Zack Snyder komt dit jaar op 22 december naar Netflix. Niet alleen wordt de film opgesplitst in tweeën, we krijgen van elk van deze versies ook nog een R-rated versie.

Zoals gezegd, er komen twee films voor Rebel Moon. Naast deze films wordt er al gekeken naar een spel en naar een spin-off.

Nu dus niet alleen twee 'gewone' films maar ook verlengde R-rated versies. Genoeg om naar uit te kijken voor het einde van het jaar.



Nieuwtjes


Andy Koyama, werkzaam aan de film als re-recording mixer wist een aantal nieuwtjes te delen.

"Het is heel spannend. Het is een grote, enorme, ruimte - ze willen waarschijnlijk niet dat ik dit zeg - 'Star Wars'-, 'rebellen tegen het evil empire' ding over allerlei verschillende werelden. Het is echt leuk."

"Er komen dus twee films. Ik denk dat we dat mixen van juni tot februari. Er zullen ook uitgebreide R-rated versies zijn van elk van de twee films, dus we gaan vier verschillende speelfilms mixen."

Cast


Zack Snyder staat aan het roer van deze film. Snyder is onder meer bekend van Army of the Dead, Justice League en 300.

In de film zijn onder meer rollen weggelegd voor Jena Malone (The Neon Demon), Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service), Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) en Cary Elwes (Saw).

Rebel Moon


De film zal vanaf vrijdag 22 december te streamen bij Netflix. Er is tot op heden nog geen teaser of trailer. Wel kan je in onderstaand filmpje een glimps ervan opvangen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom we niets meer van Joffrey-acteur Jack Gleeson uit 'Game of Thrones' horen
Series / Nieuws

Waarom we niets meer van Joffrey-acteur Jack Gleeson uit 'Game of Thrones' horen

Dit is de reden dat we niet veel meer horen van Jack Gleeson, die Joffrey speelde in 'Game of Thrones'.

Veel Game of Thrones-personages zijn iconisch geworden, maar Joffrey Baratheon (gespeeld door Jack Gleeson) staat toch wel bovenaan de lijst. Gleesons vertolking van de nukkige koning leverde hem veel lof op, maar hij heeft onlangs onthuld dat de rol uitputtender was dan fans misschien hadden gedacht.

Game of Thrones was meester in het uitbeelden van gruwelijke schurken. King Joffrey was een van deze personages; onverschillig tegenover de situatie van anderen, ongelooflijk wreed, maar tegelijkertijd ook snotterend. Het personage was praktisch ontworpen om gehaat te worden.

Acteren werd mechanisch


Hoewel Gleeson zijn rol perfect speelde, hebben we daarna weinig meer van hem gehoord. Tijdens een toespraak voor University College Dublin, onthulde Gleeson dat de rol hem deed heroverwegen of acteren daadwerkelijk wel zijn roeping was:

"Het kwam er echt op neer dat ik niet zoveel plezier beleefde aan acteren als vroeger. Om de een of andere reden, ik weet het niet, werd het een beetje mechanisch en minder gepassioneerd toen ik met Game of Thrones begon".

Gleeson merkte ook op dat hij geen probleem had met de productie van de serie:

"Ik denk niet dat het iets heeft te maken met de manier waarop ze het filmden. Ik denk dat toen het minder een hobby en meer een beroep werd, het acteren zelf meer onder druk kwam te staan en dat het minder leuk maakte".

Door de jaren heen zijn er ook geruchten geweest dat Gleeson stopte met acteren omdat hij haat kreeg van kijkers die hem teveel gingen associëren met zijn personage. Hij noemde dit nu zelf niet als reden.

Game of Thrones is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat Marvel Studios de fout in met 'Daredevil: Born Again'?
Series / Nieuws

Gaat Marvel Studios de fout in met 'Daredevil: Born Again'?

Fans bezorgd over rol van Punisher in aankomende 'Daredevil: Born Again' serie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De man zonder vrees gaat het druk krijgen. Met zowel Vincent d'Onofrio als Jon Bernthal terug in Daredevil: Born Again zal de held zijn handen vol hebben.

Op dit moment weten we helaas nog te weinig over het verhaal van de serie om er al iets van te vinden, maar toch doemt al snel de vraag op: is Frank Castle / The Punisher wel de goede schurk om terug te brengen?



Netflix serie


We leerden Jon Bernthal's Punisher kennen in het tweede seizoen van Daredevil op Netflix. Daar maakte Frank Castle zijn eigen vorderingen.

The Punisher begon als vijand van Daredevil en eindigde bijna als Defender. Punisher kreeg twee seizoenen, waarin Frank Castle uitgroeide tot anti-held.



Bezorgdheid


Omdat we weinig weten kunnen we nog niet zeggen of Daredevil: Born Again een soft reboot, een voorzichtige herstart, gaat zijn. Of dat de serie op zichzelf zal gaan staan.

Dit laatste zou de ontwikkeling van het personage Frank Castle / Punisher aardig in de weg zitten. Iets waar de fans bezorgd over zijn.



Bullseye


Gelukkig is er nog iemand die wél een goede schurk zou kunnen zijn: Bullseye.

Het personage, ook wel bekend onder zijn echte naam Benjamin Pointdexter (gespeeld door Wilson Bethel), werd geïntroduceerd in het derde seizoen van Daredevil op Netflix.

Bullseye was sluipschutter, huurmoordenaar en de belangrijkste man van Vincent d'Onofrio's Kingpin. Bullseye was overigens ook te zien in de film met Ben Affleck, waar hij gespeeld werd door Colin Farrell.



Michael Gandolfini


Een van de nieuwste aanwinsten van Daredevil: Born Again is Michael Gandolfini. Over zijn rol is nog weinig bekend.

"Iedereen is zo aardig en getalenteerd en ik kan nog steeds niet geloven dat ik daar ben! Dat is eigenlijk alles wat ik kan zeggen," aldus de acteur.

Een precieze datum voor Marvel's Daredevil: Born Again is nog niet bekend gemaakt. Het lijkt erop dat de serie pas in 2024 op Disney+ zal verschijnen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe true-crime serie stormt de top 10 van Netflix binnen
Series / Nieuws

Nieuwe true-crime serie stormt de top 10 van Netflix binnen

De serie 'Waco: American Apocalypse' doet het zeer goed in de eerste dagen op Netflix.

De True-crime reeks Waco: America Apocalypse wordt zeer goed bekeken in haar eerste week op streamingsdienst Netflix. De serie behoort tot de tien meest bekeken series van het moment.

Plot


De waargebeurde documentaireserie gaat over een religieuze sekte die zich in de jaren '90 verschanste in een boerderij onder leiding van David Koresh, die door zijn volgelingen als de reïncarnatie van Jezus Christus werd gezien.

Als de politie constateert dat er verboden wapens aanwezig zijn op de ranch loopt de spanning tussen deze groep en de politie steeds verder op. Als de politie een inval wil doen, wordt zij vanuit de ranch beschoten en breekt er een bizar vuurgevecht uit, met de nodige slachtoffers.

Brand


De ranch en de sekte geven zich echter niet gewonnen en op 19 april 1993 komt het opnieuw tot een aanvaring en gaat de ranch in vlammen op, maar liefst 76 sekteleden (waaronder de grote leider zelf) komen hierbij om.

De serie zoomt in op deze gebeurtenissen en spreekt ook sekteleden die er destijds bij waren en de gebeurtenissen hebben overleefd. Kijk de documentaireserie op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superspannende actieserie ramt gelijk naar nummer 1 positie op Netflix
Series / Nieuws

Superspannende actieserie ramt gelijk naar nummer 1 positie op Netflix

De nieuwe actieserie 'The Night Agent' staat na een paar dagen gelijk op de eerste plek in de meest bekeken serie Top 10 van Netflix.

De nieuwe actieserie The Night Agent staat nog maar een paar dagen op Netflix en staat gelijk op de eerste plek in de meest bekeken serie top 10 van de streamingsdienst.

Plot


De serie gaat over FBI-agent Peter Sutherland, die wordt gespeeld door Gabriel Basso. Sutherland brengt zijn tijd door in de kelder van het Witte Huis. Als hij gebeld wordt, dient hij een serie codewoorden door te nemen. Hij werkt er al een flinke tijd maar is nog nooit gebeld. Op een dag is het zover en ringelt de telefoon,

Rose


Rose (gespeeld door Luciane Buchanan) belt dat er indringers zijn in het huis van haar oom en tante. Hoe komt zij aan dit telefoonnummer en hoe kan het dat ze dit nummer belt maar de codewoorden niet kent? Een vergissing? Voor de zekerheid stuurt hij de politie toch naar het adres. Uiteindelijk moet hij Rose van zijn baas ophalen en samen met haar vluchten, toch geen vergissing dus?

Sutherland weet niets


Sutherland geeft in de serie voortdurend aan 'niets te weten', maar is dat nu eigenlijk wel zo? Een spannende serie of spionnen en dubbelspionnen die pionnen zijn in het spel van de geheime diensten. Het geheel wordt allemaal ook fijn opgediend. Kijken dus deze serie op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 10 nieuwe afleveringen online, van o.a. de hitserie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 10 nieuwe afleveringen online, van o.a. de hitserie 'The Mandalorian'

Deze week weer een reeks topseries die je verwacht op Disney+

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Mandalorian (seizoen 3 - aflevering 5)



Verschijnt op: 29 maart
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis: In The Mandalorian volgen we de avonturen van een solitaire premiejager in de buitenste regionen van het universum, ver verwijderd van de autoriteit van de New Republic.






Alaska Daily (seizoen 1 - aflevering 9)



Verschijnt op: 29 maart
Genre: Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Een journaliste wil helemaal opnieuw beginnen en gaat in Alaska aan de slag voor de plaatselijke krant in Anchorage.






9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 7)



Verschijnt op: 29 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.






Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.


29 maart: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 5) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

29 maart: Call It Love (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Drama - Deze romantische melodrama gaat over een man en een vrouw die betrokken zijn in een wraakplot waarbij zij de wraak vergeten en de verdriet omarmen als ze sympathie voor elkaar beginnen te ontwikkelen.

29 maart: Kindred (seizoen 1) - Drama / Fantasie / Mysterie - Wanneer de jonge vrouw en aankomend schrijfster Dana zich wil vestigen in haar nieuwe huis, wordt ze heen en weer geslingerd door de tijd. Ze belandt op een 19e-eeuwse plantage en wordt geconfronteerd met geheimen waarvan ze niet wist dat ze in haar bloed zaten.

29 maart: Star Wars: The Bad Batch (seizoen 2 - aflevering 15-16) - Animatie / Avontuur / Actie - Een groep van experimentele elite-klonen proberen hun weg te vinden in het almaar veranderende universum na de gebeurtenissen van de Clone Wars.

29 maart: The Great North (seizoen 3 - aflevering 11) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

29 maart: My Family (seizoen 1 - aflevering 3) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

31 maart: Doogie Kamealoha, M.D. (seizoen 2) - Komedie / Drama / Familie - Lahela "Doogie" Kamealoha is een tiener-wunderkind die worstelt met haar middelbare schooltijd en een vroege medische carrière.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sopranos' trok James Gandolfini om een heel gekke reden aan als Tony
Series / Nieuws

'The Sopranos' trok James Gandolfini om een heel gekke reden aan als Tony

De stoere maffiabaas kreeg de rol om een heel andere reden dan je misschien wel denkt.

HBO staat er bekend om enorm grote series op te leveren. Eén van die hits is natuurlijk The Sopranos. Hoofdrolspeler James Gandolfini kreeg de rol uiteindelijk aangeboden om niet bepaalde het stoere oeuvre dat hij daarvoor gespeeld had.

Hij is bij de meeste mensen waarschijnlijk het meest bekend als de stoere maffiabaas Tony Soprano die met paniekaanvallen te kampen krijgt en daarvoor in therapie gaat. Men zou kunnen verwachten dat de producenten iemand zochten met een achtergrond in series als stoere gangster maar Gandolfini kreeg de rol juist vanwege zijn werk als milder persoon.

Van hippievader tot maffiabaas


Toen de serie nog in zijn kinderschoenen stond was hoofd van casting Sheila Jaffe op zoek naar een acteur voor de rol van Tony Soprano. In haar boek Woke Up This Morning: The Definitive Oral History Of The Sopranos vertelt Jaffe dat ze Gandolfini zag spelen in een indie film waar hij een vrijgevochten hippie vader speelde die zich breekbaar kon opstellen.

Het was deze rol wat haar overtuigde om hem auditie te laten doen voor de rol van Tony Soprano. Ze wist dat hij al het stoere, tough guy, werk kon doen maar ze hadden hem nog niet gezien als iemand die ook heel breekbaar kon zijn. Nadat hij liet zien een familieman te zijn die omgaat met problemen deed het haar besluiten dat hij Tony Soprano moest zijn.

Kijk naar het werk van Gandolfini als Tony Soprano in The Sopranos op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een nieuwe '24'-serie moet één ding veranderen volgens Kiefer Sutherland
Series / Nieuws

Een nieuwe '24'-serie moet één ding veranderen volgens Kiefer Sutherland

De ster vindt dat het televisielandschap enorm is geëvolueerd en series moeten daarin meegaan.

Aan het begin van het millennium leerde de wereld Jack Bauer kennen als de federale agent in de megahit 24. Hij vertelde al eerder geïnteresseerd te zijn in een terugkeer, maar nu meldt hij dat er wel een bepaalde verandering voor nodig is.

Acteur Kiefer Sutherland is in ieder geval hoopvol om nog eens terug te keren in wat voor versie dan ook van de hitserie 24. Naast dat hij de hoofdrol speelde was hij ook uitvoerend producent dus weet hij wat er nodig was om de serie te maken. Het is volgens hem nu belangrijk te kijken naar welk medium geschikt om 24 een nieuw leven te geven.

Tegenwoordig heeft het publiek de macht


Sutherland vindt namelijk dat lineaire televisie nog genoeg bestaansrecht heeft om leuke sitcoms als Cheers en Friends uit te zenden alleen is het televisielandschap zo geëvolueerd is en het publiek zoveel machtiger is en zoveel meer kennis heeft dan ooit tevoren. Als hij een goed verhaal krijgt twijfelt hij in ieder geval niet om weer mee te doen.

De serie heeft sinds het eind van de reguliere looptijd van 2001 tot 2010 een soort van revival gekregen in 24: Legacy alleen werd deze met gemengde reacties ontvangen. Sutherland vindt dat het verhaal niet voltooid is achtergelaten en ziet toekomst in een waardig afscheid van het personage van Jack Bauer. Misschien wel op een van de streamingdiensten.

Hoe dan ook kan je alle afleveringen van het originele 24 nog eens terugkijken op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijk veel geweld in laatste afleveringen 'Titans'
Series / Trailer

Gruwelijk veel geweld in laatste afleveringen 'Titans'

Gezien de trailer belooft 'Titans' een knallend afscheid van de helden.

De helden bevinden zich in een andere dimensie, maar moeten nog steeds de wereld redden. Zo moet Sebastian (Joseph Morgan) tegengehouden worden, alleen blijkt hij onvindbaar.

Dit zijn niet de enige obstakels voor de helden. Op hun zoektocht naar Sebastian stuiten zij namelijk op een geheim dat verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben.

Drukke plot


Eén en ander zou er toe moeten leiden dat Kory (Anna Diop) zich opoffert, maar daar zit Dick (Brenton Thwaites) totaal niet op te wachten. Conner (Joshua Orpin) heeft zo zijn eigen manier om Sebastian op te sporen, maar de vraag of hij als held dan wel als schurk zal eindigen is hiermee nog niet beantwoord. Tenslotte stelt ook Gar (Ryan Potter) alles in het werk om zijn vrienden te redden, daarnaast wil hij echter ook zijn doel in het leven vinden.

Het afscheid zal met andere woorden allesbehalve rustig verlopen. De trailer belooft de nodige actie wat hopelijk tot een passende afsluiting van deze populaire serie zal leiden.

Op 13 april gaan de laatste afleveringen op HBO in de VS in première. Seizoen 4 verschijnt waarschijnlijk op Netflix nadat het slotseizoen volledig op HBO is uitgezonden.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Those Who Kill' seizoen 4 met 'Vikings'-acteur binnenkort op KRO-NCRV
Series / Trailer

'Those Who Kill' seizoen 4 met 'Vikings'-acteur binnenkort op KRO-NCRV

Deense misdaadthriller over ongebruikelijke moordzaken gaat alweer zijn vierde seizoen in.

Those Who Kill is een Deense misdaadserie die in 2019 op Viaplay van start ging. De hoofdpersoon is Louise Bergstein (Natalie Madueño), die profielen opstelt van mogelijke verdachten. Haar collega is Frederik Havgaard (Simon Sears), een rechercheur die in tegenstelling tot de bedachtzame Louise vrij doortastend van aard is.

De trailer van het nieuwste seizoen laat zien dat Louise nog maar nauwelijks bijgekomen is van de gebeurtenissen uit het vorige seizoen. Er dient zich echter een nieuwe zaak aan.

Woede bedwingen


De afdeling van Louise en Frederik is gespecialiseerd in seriemoorden. De zaak lijkt redelijk eenvoudig met verdachte Björn, die kennelijk nogal worstelt om zijn woede in bedwang te houden. De acteur die Björn speelt is een oude bekende, Alex Høgh Andersen speelde namelijk Ivar the Boneless in Vikings. Het ziet er naar uit dat er doden vallen telkens wanneer Björn zich kwaad maakt, maar de zaak blijkt ingewikkelder in elkaar te zitten dan in eerste instantie lijkt.

Je kunt Those Who Kill vanaf 13 april streamen op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AI creëert totaal nieuwe personages in crossover van populaire fantasyseries
Series / Foto's

AI creëert totaal nieuwe personages in crossover van populaire fantasyseries

Het AI-programma MidJourney werkt met bestaande verhalen en komt met iets nieuws.

Het programma Midjourney converteert tekst naar beelden. Visuele ontwerpers experimenteren hier al mee, zoals te zien is op deze pagina.

Het principe is eenvoudig, je typt een stukje tekst en dit wordt omgezet in afbeeldingen. De website Startefacts besloot een poging te wagen, en gebruikte hoofdpersonen uit The Lord of the Rings en Harry Potter om nieuwe personages te genereren. De resultaten kun je hieronder bekijken.

Harodo


Harodo is een broeierig uitziende jongen. Dit is ook wel voorstelbaar wanneer je bedenkt dat hij op pad moet om een superschurk uit te schakelen.

Ram en Voldum


Om zijn taak te vervullen heeft Harodo de steun van zijn goede vriend Ram hard nodig. De goeiig uitziende roodharige Ram zal er nog een kluif aan hebben. De afgrijselijke Voldum is namelijk met recht een gedrocht te noemen, en ziet er uit alsof hij zich letterlijk eeuwenlang onder een steen heeft verstopt.

Dragolas


De mysterieuze Dragolas, tenslotte, is een personage waar niemand echt hoogte van krijgt. Het wordt namelijk nooit duidelijk aan welke kant hij staat, dan wel of hij überhaupt partij wil kiezen. Wellicht is hij het gelukkigst wanneer hij zich terug kan trekken, ver weg van alle ingewikkelde plotwendingen.

De afbeeldingen zijn niet dramatisch anders, maar hebben wel een andere uitstraling dan we gewend zijn van de bekende gezichten. Wil je de rest van de afbeeldingen bekijken, dat kan hier. Het geeft een indruk van de mogelijkheden van dit soort tools die in de toekomst ongetwijfeld een grotere rol gaan spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène in 'Star Trek: Picard' onthult waar het nu echt om draait in 'Star Trek'
Series / Nieuws

Deze scène in 'Star Trek: Picard' onthult waar het nu echt om draait in 'Star Trek'

In een recent interview onthult showrunner Terry Matalas de kern van 'Star Trek'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De tweede helft van Star Trek: Picard is inmiddels bezig. Naar aanleiding daarvan had Collider een gesprek met Terry Matalas. Matalas stipte onder andere het argument aan dat nostalgie gebruikt wordt om de fans tevreden te stellen.

De showrunner is het hier uiteraard niet mee eens. Sterker nog, hij wijst op één bepaalde scène in aflevering 6. Deze scène benadrukt juist waar het in de 'Star Trek'-wereld om draait.

Niet zomaar een schip


Het betreft het gesprek tussen Jack (Ed Speleers) en Seven (Jeri Ryan). In het Fleet Museum bekijken de twee de nodige ruimteschepen. Hier komen uiteraard ook iconische schepen voorbij, zoals de USS Enterprise. Op het oog lijkt dit een lokkertje, zodat de kijker kan mijmeren over de 'goede oude tijd'.

Deze schepen zijn echter een omlijsting van hetgeen Seven en Jack bespreken. Beiden waren immers afgesneden van hun familie en zochten een thuis. Matalas: "Dit is de kern van 'Star Trek' voor mij. Ze zitten op dat moment niet naar wat ruimteschepen te kijken. Voor alle 'Star Trek'-generaties was dit stuk voor stuk een thuisbasis".

Thuisfront in de ruimte


Wanneer de USS Voyager in beeld komt, vertelt Seven aan Jack hoe dit schip met haar bemanning haar familie vormde. Jack, van zijn kant, moet niks hebben van Starfleet, maar heeft affiniteit met ruimteschepen en met het verkennen van het melkwegstelsel. Het idee dat uitgerekend een schip je basis vormt is zeker niet raar in zijn beleving.

Op deze manier heeft een relatief korte scène de gelijkenis tussen de twee personages geïllustreerd en daarnaast het centrale thema van de wereld van 'Star Trek' nog eens op de voorgrond geplaatst.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het scheelde maar een haartje of Kaley Cuoco had helemaal niet in 'The Big Bang Theory' gezeten
Series / Nieuws

Het scheelde maar een haartje of Kaley Cuoco had helemaal niet in 'The Big Bang Theory' gezeten

Kaley Cuoco kwam niet goed door de eerste casting heen van 'The Big Bang Theory'.

De grootste vrouwelijke ster uit The Big Bang Theory was natuurlijk Penny, gespeeld door Kaley Cuoco. Het had echter maar weinig gescheeld of zowel het personage Penny als Kaley Cuoco hadden helemaal niet in de serie gezeten.

1e pilot


In de eerste pilotaflevering zat Penny nog helemaal niet in de serie, Net als Wolowitz en Koothtrappali overigens. De actrice Jodi Lyn O'Keefe werd als eerste gecast om in deze pilot het personage 'Katie' te spelen. Na een nadere lezing van het script werd O' Keefe vervangen door Amanda Walsh. Kaley Cuoco probeerde deze rol van Katie te krijgen, maar werd daarop afgetest,

Katie out


Nadat de pilot was uitgebracht, werd duidelijk dat het publiek niet op het personage Katie zat te wachten. CBS besloot de serie evengoed een kans te geven maar dan moest het script worden aangepast.

Penny in


Op deze manier verdween Katie. verscheen Penny, net als Wolowitz en Koothtrappali, alsnog in de serie en werd Kaley Cuoco de grote ster!

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.