Deze scène in 'Star Trek: Picard' onthult waar het nu echt om draait in 'Star Trek'

In een recent interview onthult showrunner Terry Matalas de kern van 'Star Trek'.

Valeria Milić, 26-03-2023 08:42

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De tweede helft van Star Trek: Picard is inmiddels bezig. Naar aanleiding daarvan had Collider een gesprek met Terry Matalas. Matalas stipte onder andere het argument aan dat nostalgie gebruikt wordt om de fans tevreden te stellen.
De showrunner is het hier uiteraard niet mee eens. Sterker nog, hij wijst op één bepaalde scène in aflevering 6. Deze scène benadrukt juist waar het in de 'Star Trek'-wereld om draait.

Niet zomaar een schip

Het betreft het gesprek tussen Jack (Ed Speleers) en Seven (Jeri Ryan). In het Fleet Museum bekijken de twee de nodige ruimteschepen. Hier komen uiteraard ook iconische schepen voorbij, zoals de USS Enterprise. Op het oog lijkt dit een lokkertje, zodat de kijker kan mijmeren over de 'goede oude tijd'.

Deze schepen zijn echter een omlijsting van hetgeen Seven en Jack bespreken. Beiden waren immers afgesneden van hun familie en zochten een thuis. Matalas: "Dit is de kern van 'Star Trek' voor mij. Ze zitten op dat moment niet naar wat ruimteschepen te kijken. Voor alle 'Star Trek'-generaties was dit stuk voor stuk een thuisbasis".

Thuisfront in de ruimte

Wanneer de USS Voyager in beeld komt, vertelt Seven aan Jack hoe dit schip met haar bemanning haar familie vormde. Jack, van zijn kant, moet niks hebben van Starfleet, maar heeft affiniteit met ruimteschepen en met het verkennen van het melkwegstelsel. Het idee dat uitgerekend een schip je basis vormt is zeker niet raar in zijn beleving.

Op deze manier heeft een relatief korte scène de gelijkenis tussen de twee personages geïllustreerd en daarnaast het centrale thema van de wereld van 'Star Trek' nog eens op de voorgrond geplaatst.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.
Lees meer over: Star Trek, Picard, Patrick Stewart, LeVar Burton, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Marina Sirtis, Gates MacFadden, Jeri Ryan, Brent Spiner, Ed Speleers, Todd Stashwick, Mica Burton, Michelle Forbes

Populair nieuws