Het tweede seizoen van 'Wednesday' zou dit probleem moeten oplossen

Seizoen 1 van de hitserie heeft een onlogisch element dat rechtgetrokken moet worden.

Valeria Milić, 27-03-2023 08:38

Wednesday heeft een duidelijk uitgewerkte hoofdpersoon. We praten hier over een morbide tiener die dingen zoals folteringen en duisternis juist tot de mooie dingen in het leven rekent.
Wednesday komt oorspronkelijk uit een strip door Charles Addams, en vindt niets leuker dan mensen uit haar naaste omgeving martelen. Ook in de 'Addams Family'-films was dit het geval, maar in de serie lopen de makers tegen een probleem aan.

Cartoongeweld

De strips en de films hadden geen hoge dosis geloofwaardigheid nodig. Cartoongeweld, waarbij personages geen gevolgen ondervinden van dingen als electrocutie, zou in de serie echter niet werken. Hoewel het nog steeds een fantasyserie betreft, staat de wereld zoals we die in Wednesday zien toch een stuk dichter bij de alledaagse realiteit.

Anti-sociaal

In het verlengde hiervan moet Wednesday's karakter verder uitgewerkt worden in seizoen 2. Wednesday's uitspraak tegen Thing is in dit verband een goed voorbeeld. Wednesday zegt namelijk: "Mijn grootste angst is dat ik verantwoordelijk zou blijken te zijn voor iets gruwelijks".

Wednesday doet deze uitspraak nadat zij in een mysterieus boek een tekening ziet waarop zijzelf en Crackstone staan afgebeeld. Het is alleen totaal in tegenstelling met haar anti-sociale karaktertrekjes. Van een zichzelf respecterende Addams verwacht je dat ze blij wordt van gruwel, maar dit is duidelijk niet het geval.

Uitdaging voor de makers

De makers zijn hier voor een uitdaging geplaatst. De hoofdpersoon moet herkenbaar blijven zonder dat je teveel verhaallijnen bij voorbaat al uitsluit. Te denken valt bijvoorbeeld aan een Wednesday die haar stoïcijnse zelf blijft maar op een beperkte manier wel banden met haar omgeving krijgt. Op die manier werk je binnen het canon maar wel met mogelijkheden tot chaotische en macabere maar ook amusante avonturen.


Kijk Wednesday op Netflix.
Lees meer over: Wednesday, Jenna Ortega, Emma Myers, Catherine Zeta Jones, Javier Guzman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in