Dit is de enige 'Wednesday'-scène die Jenna Ortega weigerde te filmen

Jonge actrice is uitgesproken over 'Wednesday' in de Armchair Expert podcast.

Valeria Milić, 19-03-2023 18:37

Het ongelooflijke succes van de fantasyserie Wednesday is mede te danken aan Jenna Ortega's mooie acteerprestatie. In een recente podcast deed Ortega de nodige stof opwaaien door een aantal pittige uitspraken die zij deed met betrekking tot de serie.
In gesprek met komiek en podcaster Dax Shepard (Idiocracy) gaf Ortega aan dat ze meer dan eens in de clinch lag met de schrijvers. Er was zelfs één specifieke scène die ze weigerde te filmen.

Niet morbide genoeg

Verbazingwekkend genoeg betrof dit de dansscène, die in alle opzichten een knaller was. Ortega: "In eerste instantie moest dit een flashmob worden. Wednesday zou beginnen te dansen, en de rest zou met haar mee gaan doen. Ik heb dit geweigerd en gevraagd 'waarom zou Wednesday zoiets willen? Of je schrapt die scène, of je laat haar iemand knock-out slaan'".

"Ik heb nog nooit zoveel op mijn strepen moeten staan als bij het spelen van Wednesday," vervolgt Ortega. De 20-jarige actrice was er happig op dat Wednesday's morbide karakter goed uit de verf zou komen. Dit gebeurde naar haar idee niet goed genoeg, en ze ging zelfs zo ver dat ze ter plekke haar tekst veranderde.

Twitter laat van zich horen

Eén en ander kwam Ortega op kritiek te staan. Producent Steven DeKnight (Buffy the Vampire Slayer) twitterde dat hij Ortega's uitspraken niet bepaald professioneel vond. "Ik snap dat ze jong is, maar ze zou beter moeten weten. Hoe zou zij het vinden als de showrunners een interview zouden geven waarin ze haar een lastpost noemden," aldus DeKnight.

De jonge ster is duidelijk eigengereid genoeg om ook in de toekomst een macabere maar ook pittige hoofdpersoon neer te zetten.

Kijk Wednesday op Netflix.
Lees meer over: Wednesday, Jenna Ortega, Emma Myers, Catherine Zeta Jones, Javier Guzman

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix