search
Deze 3 splinternieuwe films charmeren erg op Netflix en Disney+
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films charmeren erg op Netflix en Disney+

Een workaholic tijdens 'Groundhog Day', Bono in de schijnwerpers en harde neonactie.

Een nieuwe batch aan films is binnen op Netflix en Disney+, maar welke te kijken? De filmrecensenten van FilmTotaal tippen enkele van de nieuwe films die nu beschikbaar zijn.

Era Ora | NetflixHet leven na je veertigste vliegt letterlijk voorbij in deze film, waarbij een man elke ochtend op zijn volgende verjaardag wakker wordt. Het concept is leuk, maar de uitwerking wat minder volgens recensent Terence Shea.

Hij gaf de film 3 sterren. Hij stelde: "Het basisgegeven van slechts een dag per jaar bewust meemaken zorgt er wel voor dat 'Era Ora' een redelijk interessante zit is. Die wel een kwartier korter had mogen zijn, want de boodschap komt eerder aan dan bij [hoofdpersoon] Dante zelf. Maar toch wekt het uitgangspunt nieuwsgierigheid op: waar gaat dit naartoe, hoe pakt het uit?"

Lees de rest van de recensie.

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman | Disney+De muziekdocumentaire over de beroemde band U2 steekt vernuftig in elkaar en introduceert de achtergrondverhalen van vele liedjes. Dave Letterman als presentator is een kers op de taart, samen met de prachtige liedjes volgens Femke van Kooten.

De documentaire kreeg van haar 4 sterren. Ze lichtte toe: "De interviews over de band zelf zijn heel interessant, doordat hun bekende liedjes in context worden geplaatst en zo veel meer betekenis krijgen. De liedjes worden vervolgens in zijn geheel opgevoerd door Bono en The Edge, waardoor er genoeg tijd is om het zojuist vertelde te plaatsen in het liedje."

Lees de rest van de recensie.

Furies | NetflixDe actiethriller, die stiekem een vervolgfilm is, behoeft geen introductie qua plot. Alles is te doen om de vechtscènes en de neonkleuren, en dat levert volgens Jacoline Maes een prima actiefilm op.

Zij vond de actiethriller 3 sterren waard. Ze vertelde: "Regisseur Ngo zet met 'Furies' allereerst een film neer die doordrenkt is met opvallende stilistische keuzes. Er is bijna geen shot te vinden dat niet in neonkleuren ondergedompeld is, er zijn goede match cuts, Dutch angle shots en split screens."

Lees de rest van de recensie..
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen