search
Deze 2 controversiële afleveringen van 'Seinfeld' zagen nooit het daglicht
Series / Nieuws

Deze 2 controversiële afleveringen van 'Seinfeld' zagen nooit het daglicht

Hebben we met deze 2 afleveringen het beste van de serie moeten missen?

De geliefde sitcom Seinfeld heeft nooit geschuwd voor controversiële onderwerpen, maar voor deze twee afleveringen hebben ze de handdoek in de ring gegooid. Zowel de cast en de crew vonden dat ze anders over grenzen waren gagaan.

In de serie kwamen meerdere momenten voor, waarbij het maar de vraag is of het in de huidige tijd de finale versie van de serie zou hebben gehaald. Zo zoende Jerry Seinfeld met zijn afspraakje tijdens een vertoning van Schindler's List en kreeg George Costanza slaag met een 'bubble boy'.

Radicale randjes aan Seinfeld


Dat twee van de afleveringen het niet hebben gered, betekent niet dat Seinfeld het braafste jongetje van de klas was. In de aflevering 'The Cigar Store Indian' beledigde Jerry bijvoorbeeld een vriendin van Elaine door een racistisch beeldje als cadeau te kopen.

Ook kwam de serie in opspraak toen Kramer werd gezien terwijl hij op een brandende Puerto Ricaanse vlag stampte in de aflevering 'The Puerto Rican Day'. Toch gingen deze twee afleveringen net te ver.

De twee geschrapte afleveringen


Larry Charles schreef meerdere van de Seinfeld-afleveringen die tegen het randje aan zaten en was ook de bedenker van de twee afleveringen in kwestie. De rauwe, donkere humor van de schrijver deed hem de das om, en bij deze afleveringen werden zijn grappen preventief geaborteerd.

In de eerste aflevering had Elaine Benes een pistool willen kopen van een criminele medewerker van Cosmo Kramer. De acteurs spraken zich uit tegen de aflevering, en uiteindelijk schaarde het netwerk zich achter de cast. Het script verdween in het archief.

Een andere aflevering onderging hetzelfde lot, aangezien het "de eetgewoonten van Afro-Amerikanen" belachelijk zou maken. Wegens racisme besloot het netwerk deze ideeën snel de wereld uit te helpen.

Een ramp voorkomen?


Dat de twee afleveringen niet zijn gemaakt is achteraf niet vreemd. Voor de grootste fans van Seinfeld zijn hieronder nog meer wandaden van de vrienden te vinden.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen