search

Ons nieuws van dinsdag 28 maart 2023

Stevige Netflix-misdaadserie 'Florida Man' krijgt zijn eerste trailer
Series / Trailer

Stevige Netflix-misdaadserie 'Florida Man' krijgt zijn eerste trailer

Een gokschuld afbetalen blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou denken.

Scenarioschrijver Donald Todd (This Is Us) heeft met Florida Man een kleurrijke misdaadserie neergezet. De ex-politieagent Mike (Edgar Ramirez) moet een gangsterliefje zien op te sporen, maar krijgt onderweg een lumineus idee.

Mike is door zijn gokverslaving zowel zijn baan als zijn vrouw kwijt. Door een opdracht aan te nemen van de vage gangster Moss (Emory Cohen) uit Philadelphia denkt hij makkelijk van zijn gokschuld af te komen.

Het grote geld


Moss wil dat Mike zijn verdwenen vriendin Delly (Abbey Lee) opspoort. Voor zijn opdracht reist Mike af naar Florida, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Hierdoor komt hij ook weer in contact met zijn vader Sonny (Anthony LaPaglia) en zijn zus Patsy (Otmara Marrero). Het weerzien is echter niet zo hartelijk als je zou denken.

Uiteindelijk blijken de verhoudingen anders te liggen en Mike komt op het idee om zelf voor het grote geld te gaan. Of dit wel zo'n goed idee is, is natuurlijk een andere vraag.

Florida Man is vanaf 13 april te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jar Jar Binks'-acteur heeft speciale boodschap voor fans 'Star Wars' en 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

'Jar Jar Binks'-acteur heeft speciale boodschap voor fans 'Star Wars' en 'The Mandalorian'

De acteur Ahmed Best heeft een speciale boodschap voor Star Wars- en The Mandalorian-fans.

In de meeste recente aflevering van The Mandalorian dook plotseling Ahmed Best op, de acteur van het controversiële prequel-personage Jar Jar Binks. Maar hij speelde een Jedi ditmaal!

Best speelde Jedi Master Kelleran Beq, het personage verantwoordelijk voor het redden van Grogu uit de Jedi Temple tijdens Order 66. In een korte video heeft hij zijn dankbaarheid gedeeld na de positieve reactie op zijn verschijning.

Ahmed Best in The Mandalorian


Best geeft aan zelf ook een échte Star Wars-fan te zijn, en dat hij net als ons altijd enorm uitkijkt naar nieuwe Star Wars-content en dat hij ook constant op zoek is naar het laatste Star Wars-nieuws.

Best verscheen voor het eerst de Star Wars-serie als het veel besproken personage Jar Jar Binks uit de prequels. In de jaren na de release van deze films ontving de acteur veel kritiek, waardoor hij zichzelf een beetje afgesloten hield van de franchise.

Uiteindelijk keerde hij terug voor de Star Wars-webserie Star Wars: Jedi Temple Challenge, waarin hij voor het eerst als Kelleran Beq verscheen. Nu maakte de acteur met dit personage een debuut in The Mandalorian, met erg positieve reacties als gevolg.

Best is enorm dankbaar hiervoor en deelt zijn gevoelens in de onderstaande video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze films van Martin Scorsese op Netflix zijn meer dan de moeite waard
Films / Featured

Deze films van Martin Scorsese op Netflix zijn meer dan de moeite waard

De zaak stroopt voort totdat er opeens feiten aan het licht komen die een doorbraak zouden kunnen betekenen.

Het is geen geheim dat acteurs als Leonardo DiCaprio graag met hem werken. Hij neemt je zo maar mee in zijn gecreëerde werkelijkheid. We zetten de beste Netflix-films van regisseur Martin Scorsese voor je klaar.

Wolf of Wall Street


Het personage Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) weet hoe hij waardeloze aandelen kan verkopen aan mensen met weinig en ook aan mensen met veel geld. Hij richt zijn eigen beursbedrijf op en wordt hier stinkend rijk van. Met zijn losbandige gedrag trekt hij wel de aandacht van de autoriteiten. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.



Irishman


Eindelijk weer een film met Joe Pesci, Al Pacino en Robert de Niro. Het personage Frank Sheeran (De Niro) doet het grondwerk voor de Amerikaanse maffia. Hij komt als bodyguard al snel in aanraking met vakbondsleider Jimmy Hoffa (Pacino). De Amerikaanse president John F. Kennedy is net vermoord en de gemoederen blijven hoog oplopen.



Shutter Island


Politieagent Chuck Aule (DiCaprio), werkzaam voor het Amerikaanse ministerie van Justitie, en zijn partner gaan op zoek naar een moordenares. Ze is ontsnapt uit een tbs-kliniek op een afgelegen eiland. De zaak stroopt voort totdat er opeens feiten aan het licht komen die een doorbraak zouden kunnen betekenen.



Netflix


De bovenstaande drie topfilms van regisseur Martin Scorsese zijn te zien via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' zou het niet hebben gered zonder HBO
Series / Nieuws

'Game of Thrones' zou het niet hebben gered zonder HBO

'Game of Thrones' is een van de populairste series ooit, maar dat zou waarschijnlijk nooit gelukt zijn zonder de hulp van HBO.

Acteur Charles Dance, die de rol speelt van de kille en meedogenloze Tywin Lannister in Game of Thrones, denkt dat de HBO-serie niet zo succesvol zou zijn geweest als deze op een ander platform werd uitgezonden.

In een recent interview met The Guardian bespreekt Dance het succes dat hij had verwacht van Game of Thrones toen deze voor het eerst werd uitgezonden. Hij denkt dat de serie snel gestopt zou zijn als een ander televisienetwerk, zoals de BBC, het project had geleid. Bekijk zijn uitspraak hieronder:

Dance over het succes


"Ik had geen idee wat er zou gebeuren. Niemand van ons had verwacht dat het de succesvolste televisieserie ooit zou worden. Vooral omdat de eerste aflevering niet geweldig was," aldus Dance.

Daarna vervolgt hij: "Als het door BBC was gemaakt, dan zou de stekker eruit zijn getrokken. Maar Sky en HBO hebben het gekoesterd, en we kwamen erachter dat we met een behoorlijk indrukwekkende serie bezig waren. Ik had op dat moment nog steeds geen idee dat het een betoverend monster zou worden."

Reden voor succes op HBO


Er zijn verschillende redenen voor het enorme succes van Game of Thrones. Zo zijn alle mensen die meewerkten aan de serie daar een van, maar ook de toegewijde fanbase heeft enorm veel invloed gehad.

Maar HBO speelde zelf ook een belangrijke rol, het platform gaf Game of Thrones namelijk de vrijheid om controversiële verhaallijnen te volgen, meerdere genres te verkennen en zelfs heftige sterfgevallen of seksscènes te tonen.



Stream alle afleveringen van Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Simpsons' slaan toe en blijken de toekomst weer eens goed voorspeld te hebben
Series / Nieuws

'The Simpsons' slaan toe en blijken de toekomst weer eens goed voorspeld te hebben

Een ludieke scène uit een oude \'The Simpsons\'-aflevering blijkt weer eens waarheid te worden.

The Simpsons hebben weer eens een juiste voorspelling gedaan. Het is verrassend om te zien hoe scènes uit The Simpsons die destijds grappig bedoelt waren, waarheid worden. Zo voorspelde de serie eerder al het presidentschap van Donald Trump.

Michelangelo


In de jaren '90 was er een The Simpsons-aflevering waarin er protesten werden getoond van mensen die tegen een geplande tentoonstelling van Michelangelo's 'David' waren.

Demonstratie


Een vrouwelijke demonstrante vertelt aan Marge Simpson "Het is smerig. Het geeft op grafische wijze delen van het menselijk lichaam weer, hoe praktisch ze ook zijn, maar ze zijn slecht".

Nu echt


Recentelijk kwam in het nieuws dat een directeur van een school in Amerika gedwongen was af te treden na klachten van ouders, die hun ongenoegen uitten over het feit dat hun kinderen uit de zesde klas een foto van Michelangelo's David in de klas zagen.

Bekijk op instagram


De voorzitter van het schoolbestuur gaf aan dat de reden was dat de ouders vooraf niet waren gewaarschuwd voor deze kust in de klas.

Kijk de serie op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setvideo toont Stormtrooperscène uit 'Andor' seizoen 2
Series / Nieuws

Setvideo toont Stormtrooperscène uit 'Andor' seizoen 2

Een setvideo van Stormtroopers uit Andor seizoen 2 is online opgedoken.

De heetste Star Wars-serie van het moment is natuurlijk The Mandalorian, maar het vorig jaar verschenen Andor is ook nog steeds razend populair. En het tweede seizoen daarvan is al ontwikkeling!

De Star Wars-serie Andor gaat twee seizoenen beslaan, waarvan het eerste sinds vorig jaar te zien is op Disney Plus en waarvan het tweede momenteel in productie is. Hier is alvast een kleine teaser.

Andor seizoen 2


Een Twitter-gebruiker postte een video op het socialmediaplatform waarin we een scène gefilmd zien worden, op locatie in Valencia in Spanje. Veel toont de video niet, het gaat namelijk alleen om een groepje Stormtroopers dat voorbij komt lopen.

De prachtige architectuur zorgt echter wel voor een mooi Imperial-plaatje, dat zo in de Star Wars-franchise past.

Veel is er nog niet bekend over het tweede en laatste seizoen van Andor, maar waar het eindigt weten we natuurlijk wel al: Andor is een prequel op Rogue One: A Star Wars Story, wat weer een prequel is op de allereerste Star Wars-film, Episode IV: A New Hope.

Waar Rogue One begint is dus ongeveer waar Andor zal eindigen.

Aangezien de serie nu al in productie is, kunnen we seizoen 2 van Andor waarschijnlijk in 2024 verwachten. Laat in 2023 is misschien ook nog wel een mogelijkheid.

Kijk Andor nu op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de locatie van 'The White Lotus' seizoen 3
Series / Nieuws

Dit is de locatie van 'The White Lotus' seizoen 3

De locatie van het derde seizoen van HBO's The White Lotus is onthuld.

Voor het derde seizoen van The White Lotus reizen de ultrarijke gasten af naar... Thailand! Meerdere betrouwbare bronnen van Variety hebben dit gemeld.

HBO heeft echter nog niets officieel bevestigd. Dat er een derde seizoen van The White Lotus komt, wisten we wel al langer. Eerder hintte maker Mike White wel al dat het derde seizoen in Azië plaats zou vinden.

The White Lotus seizoen 3


The White Lotus is een HBO Max-serie waarin enorm rijke mensen naar een exotische locatie afreizen om hun tijd op een luxe vakantiepark door te brengen. Daar raken ze echter verwikkeld in mysterieuze ontwikkelingen.

The White Lotus is een anthologieserie, wat betekent dat ieder seizoen een eigen verhaal heeft met nieuwe personages. Tussen seizoen 1 en 2 steken echter wel een paar personages over, zoals Tanya McQuoid, gespeeld door Jennifer Coolidge.

De eerste twee seizoenen van The White Lotus speelden zich af in Hawaii en Italië respectievelijk. Voor het derde seizoen lijkt de serie dus af te reizen naar het verre Thailand. Wanneer dat seizoen moet verschijnen, is nog onduidelijk.

The White Lotus is nu te checken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Waco: American Apocalypse'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Waco: American Apocalypse'

Schokkende documentaire toont hoe de Amerikaanse overheid een zwaarbewapende religieuze groep trachtte te overmeesteren.

Regie: Tiller Russell | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 45-51 minuten | Jaar: 2023

Een religieus leider, naar eigen zeggen 'de verlosser', bouwde in de Texaanse stad Waco een complete gemeenschap. Omdat hier veel kinderen aanwezig waren en minstens zoveel wapens besloot de overheid in 1993 het complex van deze Branch Davidians binnen te vallen. De inval verliep niet bepaald zonder slag of stoot en er volgde een 51 dagen durende impasse, met een dramatisch slot. Reden genoeg om het verhaal dertig jaar later nog eens onder de aandacht te brengen in de vorm van een interessante documentaire.

Waco: American Apocalypse toont de onmogelijke missie met nooit eerder vertoonde beelden en getuigenverklaringen. Beide kanten van het verhaal worden belicht voor een realistische indruk van wat zich in deze periode allemaal afspeelde op en om het terrein van de gemeenschap. In chronologische volgorde wordt precies uitgelegd welke stappen de overheid heeft ondernomen, met als voornaamste doel het vrij krijgen van de kinderen, maar ook ervoor zorgen dat de leider van de groep zich zou overgeven, uit angst dat hij een gevaar zou kunnen vormen voor de samenleving

De regionale politie en de FBI waren het niet bepaald met elkaar eens over de mate van geweld die bij deze operatie geoorloofd zou zijn en de uiteindelijke reactie van Koresh had niemand kunnen voorzien. Door de desastreuze uitkomst van de operatie kreeg de overheid het achteraf zwaar te verduren, want ook in de Verenigde Staten staan de beste stuurlui immers aan wal.

Waar menig documentairemaker nog weleens eenzijdig te werk gaat, pogen de makers van Waco: American Apocalypse alle kanten van het verhaal te belichten. Zo komen onder meer een scherpschutter van de FBI, twee onderhandelaars, een journalist, agenten en diverse Branch Davidians aan het woord. Bovendien worden feiten boven aannames gesteld. Verwacht dus geen opgesmukte verhalen, spannende reconstructies of onverwachte wendingen.

Stap voor stap wordt al het mogelijke bewijsmateriaal uit de kast getrokken. Er wordt uitgelegd wat er is gebeurd en dit wordt onderbouwd door getuigenverklaringen en beeld- en geluidsmateriaal van destijds. Alles wat in 1993 verborgen bleef komt nu aan het licht. Deze aanpak zorgt ervoor dat geen enkele vraag onbeantwoord blijft, alhoewel er na het zien van deze documentaire genoeg vragen rijzen over hoe iets zo onvoorstelbaar uit de hand heeft kunnen lopen.

Waco: American Apocalypse kan worden gezien als een naslagwerk van een gebeurtenis die nooit mag worden vergeten. De documentaire is informatief en objectief, zonder de intentie te entertainen. Dat is ook niet nodig, want het onderwerp geeft voldoende aanleiding om de hele serie in één keer uit te willen kijken en van de ene verbazing in de andere te kunnen vallen.

★★★☆☆

Waco: American Apocalypse is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details over belangrijk personage 'Star Wars: The Acolyte'
Series / Nieuws

Nieuwe details over belangrijk personage 'Star Wars: The Acolyte'

Actrice Jodie Turner-Smith geeft niet veel weg, maar we weten toch weer ietsje meer over haar personage.

Jodie Turner-Smith, die een belangrijke rol speelt in de aankomende Star Wars-serie The Acolyte, heeft onlangs inzichten gedeeld over haar personage in de serie die zich afspeelt in de High Republic era.

In een interview met ComicBook.com in het kader van haar nieuwe film Murder Mystery 2, beschreef Turner-Smith de ervaring van werken aan een Star Wars productie als "heel cool en surrealistisch."

Mysterieus personage
Ze sprak ook met Collider over de duistere toon van The Acolyte en hoe het verschilt van haar eerdere werk. Ze bevestigde echter dat ze geen Jedi speelt in de show en geen lightsaber mocht gebruiken.

Turner-Smith onthulde ook dat ze niet direct met hoofdrolspeler Amandla Stenberg heeft gewerkt.

Onverkend gebied
De officiële synopsis van The Acolyte beschrijft de serie als een mystery-thriller die de opkomende krachten aan de donkere kant onderzoekt in de laatste dagen van de High Republic era.

De show zal ergens in 2024 debuteren op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Daredevil: Born Again' zo'n absurd lang moet gaan duren: 18 afleveringen in één seizoen
Series / Nieuws

Waarom 'Daredevil: Born Again' zo'n absurd lang moet gaan duren: 18 afleveringen in één seizoen

Heeft acteur Vincent D'Onofrio, alias de Kingpin, zijn mond voorbijgesproken?

Marvel Studios' serie Daredevil: Born Again is behoorlijk anders dan eerdere Marvel-series van Disney+. En dat ondanks dat de serie in feite een herinterpretatie is van de Netflix-serie Daredevil, waarin zowel Charlie Cox als Vincent D'Onofrio terugkeren als respectievelijk Matt Murdock/Daredevil en Wilson Fisk/Kingpin.

Een lange rit


Een belangrijk verschil is echter de lengte. Met 18 afleveringen is de serie twee keer zo lang als de meeste andere Disney+ Marvel-series tot nu toe, die elk uit 6-10 afleveringen bestaan. Er blijkt echter een redelijk goede verklaring voor te zijn.

De opnames voor de nieuwe serie zijn eerder deze maand begonnen en de opnames worden verwacht tot vlak voor Thanksgiving te duren om alle achttien afleveringen te filmen.

In gesprek met Newsweek (via The Playlist) gaf acteur Vincent D'Onofrio een hint dat er ten minste één vervolgseizoen in ontwikkeling is.

Vertrouwen van Marvel


Hij vertelt aan de outlet dat het tweede seizoen elementen uit het eerste seizoen zal 'afronden':

"We zijn pas net begonnen met filmen. Ik denk dat we nu een paar weken bezig zijn en de serie gaat heel, heel anders zijn dan de Netflix-serie.

Ik denk dat het iets is wat mensen niet zullen verwachten. Maar zoals altijd met deze oude Marvel-comicverhalen die door acteurs en schrijvers opnieuw worden uitgevonden, is het belangrijkste om de fans te plezieren. Om ze te geven wat ze willen, maar tegelijkertijd op een of andere manier origineel te zijn, en dat is wat we doen met deze serie.

Het is zeker een originele manier om hiernaar te kijken, en het is echt diepgaand, echt emotioneel. En in het tweede seizoen zijn er gigantische plotpunten die we gaan afronden - in het eerste seizoen ook, maar daar kan ik niet veel over zeggen - maar de fans zullen echt krijgen wat ze willen."

Daredevil: Born Again heeft nog geen premièredatum, maar we weten wel dat de serie ergens in 2024 te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Quentin Tarantino met een serie op Netflix? Ja, het gaat echt gebeuren!
Series / Nieuws

Quentin Tarantino met een serie op Netflix? Ja, het gaat echt gebeuren!

'The Hateful Eight' is door Tarantino bewerkt tot miniserie die door Netflix zal worden uitgezonden.

Een serie van Quentin Tarantino op Netflix? Jazeker! Feitelijk gaat het hier om een uitgebreide versie van de film 'The Hateful Eight'. De uitgebreide variant zal vanaf 25 april als miniserie worden geplaatst op Netflix.

Tarantino en Netflix


Quentin Tarantino gaf hierover aan: "Netflix kwam naar ons toe en zei: 'Hé, kijk eens of je geïnteresseerd bent - als er meer beeldmateriaal is, en als je geïnteresseerd bent om het samen te stellen zodat we het in drie of vier afleveringen kunnen laten zien. Afhankelijk van hoeveel extra beeldmateriaal je hebt, zijn we bereid dat te doen".

25 minuten extra


Tarantino heeft verder aangegeven dat er tenminste 25 minuten aan extra scènes in de serie zitten ten opzichte van de film. Daardoor is het hele verhaal echt anders geworden dan het oorspronkelijke verhaal.

"Veel lijkt op de film, maar veel ook niet. De serie heeft echt een eigen en ander gevoel", aldus Tarantino.

Bekijk op instagram


Vier afleveringen


De serie zal bestaan uit vier afleveringen van circa 50 minuten per stuk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trekkies hopen op deze nieuwe 'Star Trek'-serie na 'Picard'
Series / Nieuws

Trekkies hopen op deze nieuwe 'Star Trek'-serie na 'Picard'

De huidige Star Trek-sequel is nog niet afgelopen of fans zijn al enthousiast over een mogelijke nieuwe serie.

Momenteel is het derde seizoen van de Star Trek-sequel Picard in volle gang met zes van de tien episodes al gepubliceerd. Paramount heeft al duidelijk gemaakt dat het huidige seizoen het laatste seizoen zal zijn van die serie, maar dat betekent natuurlijk niet dat het ook het einde is van de Star Trek-franchise.

Legacy


Sociale media werden de afgelopen dagen gedomineerd door de hashtag #StarTrekLegacy, een verwijzing naar een nieuwe serie die fans graag zouden zien.

Spinoff


De serie zou een spinoff moeten worden van Picard, en zich moeten richten op personages uit het huidige derde seizoen van die serie. Personages die genoemd worden zijn de La Forge-zussen, Jack Crusher en Seven of Nine. Enkele van de acteurs hebben zich online al positief uitgesproken over het idee.

Vanuit de kant van de studio is nog geen officiële berichtgeving gekomen, maar met het einde van Picard in zicht zou dat zomaar snel kunnen veranderen.

Laatste seizoen


Voorlopig kunnen fans in ieder geval nog genieten van het laatste seizoen van Star Trek Picard, dat hier te bekijken is op Amazon Prime video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland komt met aangrijpende docufilm 'Kees Vliegt Uit'
Films / Trailer

Videoland komt met aangrijpende docufilm 'Kees Vliegt Uit'

In 1997 maakte we kennis met Kees Momma, een man met autisme. De eerste docufilm over zijn leven 'Trainman' kreeg al een hoop aandacht.

De tweede docufilm over zijn leven Het beste voor Kees trok daarnaast nog meer kijkers. In deze tweede docufilm zien we hoe het nu met Kees Momma gaat. De tweede docufilm over zijn leven werd erg goed bekeken. Vanaf zondag 2 april kan je bij Videoland de nieuwste docufilm streamen.

Wie is Kees?


Kees groeit op als jongste van drie kinderen bij zijn ouders. Op zijn negende werd ontdekt dat hij autisme heeft. Na het behalen van zijn Mavo diploma ging hij werken in een gemeentearchief.

Hij schreef onder andere ook zelf het boek 'En toen verscheen een regenboog - hoe ik mijn autistische leven ervaar'.

Trainman


In 1997 maakte Monique Nolte een documentaire Trainman waarin te zien is hoe Kees zich met behulp van zijn moeder staande houdt in een voor hem bedreigende buitenwereld.

Het beste voor Kees


Deze tweede documentaire uit 2014 gaat over de worsteling van zijn ouders om een toekomstperspectief voor hun zoon te realiseren. In de beelden hieronder kan je een indruk hiervan opdoen. Deze docufilm kan je zien bij Videoland.



De nieuwe documentaire


Nu is er de meest recente documentaire Kees vliegt uit. Net als de twee eerdere docufilms, is Monique Nolte betrokken geweest als regisseur en schrijver. Bij Videoland kun je deze docufilm streamen vanaf zondag 2 april.

De autistische Kees is 57 jaar oud en zijn ouders hebben hun hele leven gewijd aan het creëren van de perfecte thuisomgeving voor hem. Kees heeft zijn ouders hard nodig, omdat zij de voor hem bedreigende buitenwereld draaglijk maken. Maar zijn ouders hebben niet het eeuwige leven. Ooit zal Kees op eigen benen moeten staan.

Een eerste blik


Hoe het nu gaat met Kees kan je dus zien vanaf 2 april. In de trailer kan je al wel een eerste indruk opdoen van dit nieuwe aangrijpende verhaal van Kees.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sneak peek van 'Star Wars: Young Jedi Adventures' onthuld door Disney+
Series / Video/clip/featurette

Sneak peek van 'Star Wars: Young Jedi Adventures' onthuld door Disney+

De nieuwste toevoeging aan het 'Star Wars'-universum is bedoeld voor (erg) jong en oud.

Niet één, niet twéé, maar drie nieuwe video's zijn uitgebracht door Disney+ in aanloop van de lancering van de nieuwe serie Star Wars: Young Jedi Adventures. Ontdek hieronder meer over de nieuwe kinderserie.

De Star Wars-serie zal uitkomen op Disney+ en DIsney Junior, en bewijst dat een Jedi zijn van alle leeftijden is. In de drie nieuwe video's worden de krachten van de drie hoofdpersonages geïntroduceerd.

Waar gaat Star Wars: Young Jedi Adventures over?


Het verhaal volgt de Jedi-pupillen Kai Brightstar, Lys Slay en Nubs tijdens hun training, maar de bekende gezichten van Master Yoda, Nash Durango en RJ-83 zullen ook te zien zijn.

Terwijl ze de wegen van de Force verkennen en de melkweg doorkruisen helpen de drie vrienden mensen en andere soorten wezens in nood en leren ze waardevolle lessen om een echte Jedi te worden.

Première op Star Wars Day


De komende weken zullen er nog drie shorts op YouTube verschijnen, waarna de in totaal zes short op 26 april aan Disney+ zullen worden toegevoegd.

Op 4 mei, ook wel bekend als Star Wars Day, zal de nieuwe animatieserie Star Wars: Young Jedi Adventures uitkomen bij Disney+ en Disney Junior.

Bekijk de afspeellijst met alle video's van de vrienden van Star Wars: Young Jedi Adventures .
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films charmeren erg op Netflix en Disney+
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films charmeren erg op Netflix en Disney+

Een workaholic tijdens 'Groundhog Day', Bono in de schijnwerpers en harde neonactie.

Een nieuwe batch aan films is binnen op Netflix en Disney+, maar welke te kijken? De filmrecensenten van FilmTotaal tippen enkele van de nieuwe films die nu beschikbaar zijn.

Era Ora | Netflix



Het leven na je veertigste vliegt letterlijk voorbij in deze film, waarbij een man elke ochtend op zijn volgende verjaardag wakker wordt. Het concept is leuk, maar de uitwerking wat minder volgens recensent Terence Shea.

Hij gaf de film 3 sterren. Hij stelde: "Het basisgegeven van slechts een dag per jaar bewust meemaken zorgt er wel voor dat 'Era Ora' een redelijk interessante zit is. Die wel een kwartier korter had mogen zijn, want de boodschap komt eerder aan dan bij [hoofdpersoon] Dante zelf. Maar toch wekt het uitgangspunt nieuwsgierigheid op: waar gaat dit naartoe, hoe pakt het uit?"

Lees de rest van de recensie.

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman | Disney+



De muziekdocumentaire over de beroemde band U2 steekt vernuftig in elkaar en introduceert de achtergrondverhalen van vele liedjes. Dave Letterman als presentator is een kers op de taart, samen met de prachtige liedjes volgens Femke van Kooten.

De documentaire kreeg van haar 4 sterren. Ze lichtte toe: "De interviews over de band zelf zijn heel interessant, doordat hun bekende liedjes in context worden geplaatst en zo veel meer betekenis krijgen. De liedjes worden vervolgens in zijn geheel opgevoerd door Bono en The Edge, waardoor er genoeg tijd is om het zojuist vertelde te plaatsen in het liedje."

Lees de rest van de recensie.

Furies | Netflix



De actiethriller, die stiekem een vervolgfilm is, behoeft geen introductie qua plot. Alles is te doen om de vechtscènes en de neonkleuren, en dat levert volgens Jacoline Maes een prima actiefilm op.

Zij vond de actiethriller 3 sterren waard. Ze vertelde: "Regisseur Ngo zet met 'Furies' allereerst een film neer die doordrenkt is met opvallende stilistische keuzes. Er is bijna geen shot te vinden dat niet in neonkleuren ondergedompeld is, er zijn goede match cuts, Dutch angle shots en split screens."

Lees de rest van de recensie..
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 controversiële afleveringen van 'Seinfeld' zagen nooit het daglicht
Series / Nieuws

Deze 2 controversiële afleveringen van 'Seinfeld' zagen nooit het daglicht

Hebben we met deze 2 afleveringen het beste van de serie moeten missen?

De geliefde sitcom Seinfeld heeft nooit geschuwd voor controversiële onderwerpen, maar voor deze twee afleveringen hebben ze de handdoek in de ring gegooid. Zowel de cast en de crew vonden dat ze anders over grenzen waren gagaan.

In de serie kwamen meerdere momenten voor, waarbij het maar de vraag is of het in de huidige tijd de finale versie van de serie zou hebben gehaald. Zo zoende Jerry Seinfeld met zijn afspraakje tijdens een vertoning van Schindler's List en kreeg George Costanza slaag met een 'bubble boy'.

Radicale randjes aan Seinfeld


Dat twee van de afleveringen het niet hebben gered, betekent niet dat Seinfeld het braafste jongetje van de klas was. In de aflevering 'The Cigar Store Indian' beledigde Jerry bijvoorbeeld een vriendin van Elaine door een racistisch beeldje als cadeau te kopen.

Ook kwam de serie in opspraak toen Kramer werd gezien terwijl hij op een brandende Puerto Ricaanse vlag stampte in de aflevering 'The Puerto Rican Day'. Toch gingen deze twee afleveringen net te ver.

De twee geschrapte afleveringen


Larry Charles schreef meerdere van de Seinfeld-afleveringen die tegen het randje aan zaten en was ook de bedenker van de twee afleveringen in kwestie. De rauwe, donkere humor van de schrijver deed hem de das om, en bij deze afleveringen werden zijn grappen preventief geaborteerd.

In de eerste aflevering had Elaine Benes een pistool willen kopen van een criminele medewerker van Cosmo Kramer. De acteurs spraken zich uit tegen de aflevering, en uiteindelijk schaarde het netwerk zich achter de cast. Het script verdween in het archief.

Een andere aflevering onderging hetzelfde lot, aangezien het "de eetgewoonten van Afro-Amerikanen" belachelijk zou maken. Wegens racisme besloot het netwerk deze ideeën snel de wereld uit te helpen.

Een ramp voorkomen?


Dat de twee afleveringen niet zijn gemaakt is achteraf niet vreemd. Voor de grootste fans van Seinfeld zijn hieronder nog meer wandaden van de vrienden te vinden.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt in april met 15 nieuwe series en vele afleveringen
Series / Nieuws

Disney+ komt in april met 15 nieuwe series en vele afleveringen

Komende maand gaat Disney+ door met de classics en komt er een hoop nieuws.

Disney+ zet in april weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste / meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


The Mandalorian (seizoen 3 - aflevering 6-8)



Verschijnt op: 5, 12, 19 april
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis: In The Mandalorian volgen we de avonturen van een solitaire premiejager in de buitenste regionen van het universum, ver verwijderd van de autoriteit van de New Republic.





Tiny Beautiful Things (seizoen 1)



Verschijnt op: 7 april
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Een vrouw wordt met enige tegenzin de zogenoemde Dear Sugar. Een anonieme en geprezen advies columnist alles terwijl haar eigen leven op zijn kop staat.





The English (seizoen 1)



Verschijnt op: 12 april
Genre: Drama / Western
Kijk op Disney+

Synopsis: In The English volgen we een vrouw als ze wraak wil nemen op de man waarvan zij vind dat hij verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

1 april: Tokyo Revengers (seizoen 2 - aflevering 13) - Animatie / Actie / Drama - Hanagaki Takemichi realiseert zich aan het einde van zijn leven dat hij een onbevredigend leven heeft gehad. Plots wordt hij 12 jaar jaar terug in de tijd wakker en probeert alle noodlottige gebeurtenissen die staan te wachten te voorkomen.

3, 10 april: Call It Love (seizoen 1 - aflevering 13-16) - Drama - Deze romantische melodrama gaat over een man en een vrouw die betrokken zijn in een wraakplot waarbij zij de wraak vergeten en de verdriet omarmen als ze sympathie voor elkaar beginnen te ontwikkelen.

5, 12, 19 april: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 8-10) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

5,12, 19, 26 april: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 6-9) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

5 april: Alaska Daily (seizoen 1 - aflevering 10) - Drama - Een journaliste wil helemaal opnieuw beginnen en gaat in Alaska aan de slag voor de plaatselijke krant in Anchorage.

5 april: The Crossover (seizoen 1) - Drama / Familie / Sport - De jongens groeien langzaam op, binnen en buiten het veld, als hun voormalige pro-basketballer vader zich probeert aan te passen aan een leven na de sport en een moeder eindelijk haar eigen dromen kan achtervolgen.

5 april: The Good Mothers (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama - Drie vrouwen die in de meest dodelijke en rijkste families zijn geboren van de Italiaanse maffia besluiten samen te werken met een moedige openbaar aanklager om het systeem van binnenuit kapot te maken.

5, 12, 19, 26 april: The Great North (seizoen 3 - aflevering 12-15) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

5 april: Viaje al centro de la tierra (seizoen 1) - Avontuur / Familie / Fantasie - Diego droomt ervan om de behaalde prestaties uit zijn videogamen om te zetten naar ontdekkingstochten in het echte leven.

12 april: Rennervations (seizoen 1) - Documentaire - Hollywoodster Jeremy Renner is op reis over de hele wereld om verschillende gemeenschappen te helpen door allerlei unieke voertuigen te helpen bouwen.

22 april: Secrets of the Elephants (seizoen 1) - Documentaire / Avontuur - Olifanten zijn altijd al een bron van wonder en mysterie geweest met hun rijke, emotionele levens en een bijna bovennatuurlijke manier van het navigeren over de wereld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' seizoen 8 krijgt eerste trailer
Series / Trailer

'Fear the Walking Dead' seizoen 8 krijgt eerste trailer

De spin-off over de lopende doden vindt helaas zijn einde met dit seizoen.

Helaas komt Fear the Walking Dead ten einde, maar in beter nieuws heeft AMC nu de trailer uitgebracht voor het achtste en laatste seizoen van de prequelserie. Bekijk de trailer gauw hieronder.

Het laatste seizoen zal naar verluidt worden verdeeld over twee segmenten van zes afleveringen. Bij de promotie van dit seizoen op WonderCon werd tevens bevestigd dat de personages een tijdsprong zullen maken van zeven jaar.



Wat staat ons in seizoen 8 te wachten?


Het nieuwe seizoen begint met de pogingen van Morgan en Madison om Mo te redden. Hun plannen lopen echter niet geheel zoals verwacht, en nu leven Morgan, Madison en de andere onder het gruwelijke bewind van PADRE.

Morgans dochter Mo lijkt de enige manier te zijn om de toekomst minder donkerkleurig te maken voor de personages, en ze zullen alles op alles moeten zetten om die toekomst te gaan realiseren.


Verschijnen van het nieuwe seizoen


De eerste helft van de twaalf afleveringen zal worden uitgebracht vanaf 14 mei op AMC en AMC+. De tweede helft zal beginnen later dit jaar. Check de eerdere seizoenen nu bij Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 tegendraadse series op Netflix geven je de (lente)kriebels
Series / Featured

Deze 4 tegendraadse series op Netflix geven je de (lente)kriebels

Deze 4 steengoede Netflix-series zijn er niet bang voor om hun eigen koers te varen.

De lente staat om de hoek, en samen met hooikoortsverschijnselen komen ook de lentekriebels er weer aan. Netflix heeft bijzonder veel series die op allemaal op andere manieren daar invulling aan geven - check hieronder 4 geprezen voorbeelden.

She's Gotta Have It | Netflix | 2 seizoenen



In deze serie-adaptatie van Spike Lee's debuutfilm verkent Nona Darling haar eigen kunnen, terwijl ze tegelijkertijd haar polyamoureuze liefdesleven moet zien te navigeren met haar drie minnaars.



Sex Education | Netflix | 3 seizoenen



Een tiener en zijn vriendin richten een kliniek voor sekstherapie op voor scholieren in hun omgeving, terwijl ze zelf nog worstelen met hun eigen seksuele en romantische problemen.



Bonding | Netflix | 2 seizoenen



Een studente in New York moet zien rond te komen van haar aparte bijbaan als dominatrix. Ze ronselt haar homoseksuele BFF van de middelbare school als haar assistent.



Heartstopper | Netflix | 8 afleveringen



De twee scholieren Charlie en Nick ontdekken in dit verhaal over volwassen worden dat hun vriendschap meer betekent voor hen dan dat alleen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.