'Game of Thrones'-ster Lena Headey krijgt eigen Netflix-serie 'The Abandons'

In de westernserie zal het er bruut en bloederig aan toe gaan - oude koek voor Headey.

Mitchell van Vuren, 29-03-2023 07:56

Lena Headey, bekend van haar rol als Cersei Lannister in HBO's Game of Thrones maakt de overstap naar Netflix. Daar gaat ze een rol spelen in de nieuwe Netflix-serie The Abandons van Kurt Sutter, zo heeft Variety bekendgemaakt.
De westernserie, gemaakt door Kurt Sutter, werd in oktober 2022 officieel aangekocht door de streamer. Dat ze daarvoor Headey hebben kunnen strikken is niet mis. De actrice heeft naast de HBO-hitserie ook grote rollen gespeeld in films als 300, Dredd en Pride and Prejudice and Zombies.

Headey zal de rol spelen van Fiona: een "een sterke, toegewijde matriarch die, omdat ze zelf geen kinderen kon krijgen, vier weeskinderen heeft opgenomen om haar eigen familie te creëren. Gedreven door een hoger doel - en een eigenzinnig Iers temperament - overtreffen haar geloof en liefde voor haar familie alles."

Waar gaat de serie over?

De officiële synopsis van de serie luidt: "Terwijl een groep diverse, afwijkende families hun bestemming in het Oregon van de jaren 1850 probeert te bereiken, probeert een corrupte kracht, die hun land hebben wil, hen eruit te dwingen."

De synopsis gaat verder: "Deze verloren zielen, die aan de rand van de samenleving leven, bundelen hun krachten om een familie te vormen en terug te vechten. In dit bloederige proces moet 'gerechtigheid' gedefinieerd worden voorbij de grenzen van de wet."

Wanneer de tiendelige serie The Abandons zal uitkomen is voor nu nog onbekend.

Lees meer over: lena headey, cersei lannster, got, game of thrones, 300, the abandons, kurt sutter, western, serie, netflix, hbo

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix