'House of the Dragon' krijgt een korter tweede seizoen: waarom?

Kan hiermee wel dezelfde kwaliteit worden gegarandeerd als in seizoen 1?

Mitchell van Vuren, 29-03-2023 13:55

Deadline bracht recentelijk naar buiten dat het tweede seizoen van HBO's House of the Dragon uit acht afleveringen zal bestaan. Dat zijn er twee minder dan de tien afleveringen van het eerste seizoen.
Bronnen melden ook aan het oorspronkelijke plan was om voor tien afleveringen te gaan, maar gedurende het schrijven koos men er toch voor om acht afleveringen te kiezen.

Het verbazingwekkende aantal afleveringen zou niet liggen aan de ingrijpende bezuinigingen die Warner Bros. Discovery heeft doorgevoerd, Volgens een woordvoerder van HBO is het kleinere aantal afleveringen een verhaalgedreven beslissing was.

De toekomst van House of the Dragon

Het besluit zou deel uitmaken van een langetermijnplan voor de Game of Thrones-spinoff. Daarnaast is er ook beter nieuws: er wordt al overwogen om groen licht te geven voor een derde seizoen van de serie, ondanks dat het het tweede seizoen nog niet begonnen is met filmen.

Op eerdere momenten communiceerde het creatieve team dat de serie in totaal drie of vier seizoenen zou duren. Maar deze plannen zijn gewijzigd volgens showrunner Ryan Condal en uitvoerend producent George R.R. Martin. Zij zouden nu een 'big-picture view' van de serie hebben genomen, waardoor nu het hele verhaal in de steigers staat en de seizoenen veel beter kunnen worden gepland.

Het derde seizoen in zicht?

Als gevolg van deze plannen is nu ook het derde seizoen in kaart gebracht en kan HBO serieus gaan overwegen om de casting en het schrijfwerk op te pakken. In het beste geval zal daardoor de wachttijd tussen seizoenen ook gaan afnemen.

Martin zei eerder dat er "vier volledige seizoenen van elk 10 afleveringen" nodig zijn om het verhaal recht aan te doen. Als deze tijdspanne hetzelfde zou blijven, kan dat impliceren dat er met het verkorten van seizoen 2 ook een vijfde seizoen geschoten moet worden.

Opnames

De opnames voor het tweede seizoen beginnen binnenkort in het Verenigd Koninkrijk. Waarschijnlijk zal het tweede seizoen dan ook te zien zijn in de zomer van 2024.

Bekijk het eerste seizoen van House of the Dragon bij HBO Max.

Lees meer over: house of the dragon, hbo, game of thrones, seizoen 2

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix