Deze aangrijpende film op HBO Max moet je gezien hebben

Filmnieuws - Velen omschrijven 'Judas and the Black Messiah' als één van de beste films die je kan streamen op HBO Max.

Patricia Koning, 29-03-2023 14:30

Deze indrukwekkende historische biografie uit 2021 is te streamen bij HBO Max. Judas and the Black Messiah is een eerlijke en sterke film met een erg sterke cast en wist twee Oscars binnen te halen.

Infiltreren of de gevangenis in

FBI-informant William O'Neal infiltreert de Illinois Black Panther Party en moet hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton, in de gaten houden. O'Neal, een carrièredief, weet zowel zijn kameraden als zijn begeleider te manipuleren. Hamptons politieke bekwaamheid groeit net als hij verliefd wordt op collega-revolutionair Deborah Johnson. Welke keuze zal hij maken? Zal hij The Panthers verraden of zal hij zich bij hun voegen?

Sterke cast

Shaka King is voor deze film in de regisseursstoel geklommen. Dit deed hij eerder voor Newlyweeds en Mulignans. Judas and the Black Messiah is zijn meest recente filmproject.

De film heeft twee Oscars gewonnen waaronder die voor beste mannelijke bijrol. Deze werd gewonnen door Daniel Kaluuya voor zijn rol als Fred Hampton. De cast wordt verder versterkt door onder andere LaKeith Stanfield als Bill O'Neal, Jesse Plemons, Dominique Fishback en Ashton Sanders.

Een eerlijke activistische film

Judas and the Black Messiah weet een hele gave score te pakken op Rotten Tomatoes. Onder de recensenten een dik verdiende 97% en onder het publiek een mooie 95%.

"Torenhoge uitvoeringen van de hoofdrolspelers herinneren ons eraan dat deze worstelingen uit het verleden essentieel zijn voor ons begrip van het heden."

"Lakeith Stanfield, Dominque Fishback en Jesse Plemons zijn allemaal fantastisch in hun respectieve rollen, maar de uitblinker hier is natuurlijk Daniel Kaluuya."

De film scoort op IMDB 7.4/10. Op Filmtotaal scoort de film 4 van de 5 sterren en sluit recensent Frank Stol zijn recensie af met de volgende woorden.

"Judas is zonder twijfel een activistische film, maar wel een eerlijke activistische film. Geweld en ander grensoverschrijdend gedrag zien we dus aan beide kanten terugkomen in dit complexe drama, dat zich verder bedient van een aantal mooie poëtische terzijdes en een heerlijke jazzy soundtrack."

Op HBO Max

Wanneer je een abonnement hebt op HBO Max, deze film nog niet gezien hebt en een film met een krachtig verhaal wilt zien, dan is deze je echt aan te raden. Bekijk de film hier.


Lees meer over: HBO Max, Judas and the Black Messiah, Shaka King, Daniel Kaluuya, LaKeith Stanfield, Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders

Populair nieuws