search
'Friends' is nu aanstootgevend vindt Jennifer Aniston
Series / Nieuws

'Friends' is nu aanstootgevend vindt Jennifer Aniston

Volgens de actrice is de populaire sitcom uit de jaren negentig niet goed verjaard.

Met de jaren is er binnen de comedy veel veranderd, en terugkijkend kunnen sommige series echt niet meer door de beugel. Volgens actrice Jennifer Aniston is dat bij Friends ook het geval. Voor een nieuwe generatie zou de serie maar "aanstootgevend" zijn.

In een gesprek met de Associated Foreign Press deelde Aniston haar visie over hoe de wereld is veranderd sinds Friends voor het eerst werd uitgezonden in 1994. De geliefde sitcom liep tot 2004 en maakte de vriendengroep uit New York beroemd over de hele wereld.

Achteraf gezien waren sommige aspecten uit de serie niet helemaal correct volgens hedendaagse standaarden. Zo is de serie bekritiseerd wegens een gebrek aan diversiteit en meervoudige seksistische grappen.



Friends is anno 2023 aanstootgevend


Aniston vertelde over hoe de sitcom onderhand verjaard is, en dat is niet zo best: "Er is een hele generatie mensen, kinderen, die nu teruggaat naar afleveringen van 'Friends' en ze aanstootgevend vinden."

Ze vervolgde: "Er waren dingen in de serie die nooit opzettelijk waren en andere... wel nu, we hadden er toen beter over moeten nadenken, maar ik denk niet dat er een gevoeligheid was zoals nu."



De evolutie van comedy


Aniston stelde over de huidige staat van comedy: "Comedy is geëvolueerd, films zijn geëvolueerd. Nu is het een beetje lastig omdat je heel voorzichtig moet zijn, wat het echt moeilijk maakt voor komieken. Het mooie van comedy is dat we onszelf belachelijk maken, het leven belachelijk maken."

Volgens sommige acteurs zet de huidige cancelcultuur behoorlijk zoden aan de dijk. Onder andere John Cleese en Rowan Atkinson hebben zich eerder kritisch uitgesproken over de bedreiging van hun vak. Humor kan haast niet zonder zondebok, maar dat wordt volgens meerdere mensen uit de industrie steeds gevoeliger.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen