search
Fans van 'Friends' boos op psycholoog die toxisch gedrag van Ross aan de kaak stelt
Series / Nieuws

Fans van 'Friends' boos op psycholoog die toxisch gedrag van Ross aan de kaak stelt

Was het gedrag van Ross in 'Friends' problematisch of zat Rachel net zo goed fout?

Kijkers van Friends zijn op Twitter in een verhitte discussie beland, nadat een psycholoog benadrukte hoe toxisch het gedrag van Ross eigenlijk wel niet is. Sommige fans zijn het ermee eens noemen zijn gedrag problematisch, terwijl andere fans het maar onzin vinden.

Als een van de hoofdpersonages van de iconische sitcom heeft Ross zich binnen tien jaar veel ontwikkeld, maar zijn meest memorabele verhaallijn was zijn knipperlichtrelatie met Rachel. Dat is dan ook onderwerp van de discussie, waarbij sommigen zijn gedrag ronduit problematisch noemen.

Red flags


De discussie wordt aangewakkerd wanneer psycholoog Dr. Nicole LePera de "red flags" van Ross tijdens zijn relatie met Rachel in Friends citeert, waarbij sommigen het volledig eens zijn met haar mening, terwijl anderen haar tegenspreken. Hieronder zie je een aantal van de tweets:Beide kanten maken een aantal goede punten. Degenen die op Ross zijn afgeknapt, wijzen op zijn neiging om Rachel te gaslighten en te manipuleren. Fans van de andere kant benadrukken echter dat het tweerichtingsverkeer is, wat betekent dat Rachel tijdens haar relatie met Ross in Friends ook behoorlijk wat fouten heeft gemaakt.

Friends wordt als een van de meest memorabele sitcoms aller tijden wel vaker bekritiseerd om zijn problematische stijlfiguren, waarbij Ross vaak wordt genoemd.

Toen Ross en Rachel officieel werden, werd zijn gedrag volgens veel mensen twijfelachtig, zo niet ronduit verkeerd. LePera haalt enkele voorbeelden aan in haar tweet, waaronder zijn pogingen om alle aspecten van haar leven te beheersen.

Friends is te zien op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen