search
Recensie Netflix-serie 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?'

Recensie Netflix-serie 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?'

Rommelige en voorspelbare misdaadserie over een moeder met een geheimzinnig verleden.

Lydia van Vliet-Meeuwissen
Regie: Umut Aral, Gökçen Usta | Cast: Melissa Sözen (moeder), Eylül Tumbar (Bambi), Musa Uzunlar (opa), Isik Naz Özedgü (jonge moeder), Birand Tunca (agent), Basak Dasman (oma), Hakan Emre Ünal (agent), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 35-47 minuten| Jaar: 2023

Een moeder en haar dochter zijn constant op de vlucht. Ze hebben geen vast thuis en trekken van hotel naar hotel. De moeder doet er alles aan haar dochter te beschermen en haar klein te houden. Maar kleine meisjes worden groot en nu ze ouder wordt begint ze vraagtekens te zetten bij deze levensstijl. Wat is toch de reden van hun constante zwerftocht?

Aanvankelijk lijkt de moeder een ijzersterke dame die haar zaakjes goed op orde heeft en het beste met haar dochter voor heeft. Het tweetal leeft in luxe hotels en shopt er flink op los. Maar niets is wat het lijkt, want al snel blijkt dat dit niet zomaar een moeder en dochter zijn. Beetje bij beetje kom je als kijker hier meer over te weten. Elke aflevering bevat terugblikken naar het verleden van de moeder, tot je uiteindelijk volledig op de hoogte bent van hoe haar jeugd is verlopen en waarom ze bepaald gedrag vertoont.

Het leven van moeder en dochter zorgt voor een interessante verhaallijn, maar het plot is wel ontzettend voorspelbaar. Vrijwel iedere aflevering kent namelijk een bepaald patroon, dat al vanaf de tweede aflevering volledig doorzichtig is. Ook over het verleden van de moeder wordt al snel vrij veel informatie gegeven, waarmee het resterende verhaal in grote lijnen wel te raden valt. Van een thriller mag wel wat meer spanning wordt verwacht.

De makers hebben echter wel ontzettend hun best gedaan om met Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? een spannende serie neer te zetten. Het verhaal zit vol dood en verderf, waarbij het gebruik van donkere kleuren en een grote hoeveelheid onheilspellende muziek het voorspelbare plot toch spannend moeten laten overkomen. Maar helaas kan een spannend muziekje niet verhullen dat het plot voorspelbaar en hierdoor soms zelfs wat saai is.

Als je dan bijna door de serie heen bent en alles wel denkt te weten, volgt er toch nog een verrassende wending. Net op het moment dat Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? aan zijn eigen voorspelbaarheid ten onder lijkt te gaan. Het had de serie goed gedaan als er meer van dergelijke wendingen waren toegevoegd.

Gelukkig maakt het acteerwerk van Melissa Sözen en Eylül Tumbar veel goed. Ze zetten hun rollen van de twee hoofdpersonages op een geloofwaardige en sterke manier neer, waarmee ze de serie de moeite van het kijken waard maken. Samen met de boeiende, unieke verhaallijn vormen zij de reden om Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? te kijken.

★★★☆☆

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? is te zien bij Netflix.

Aanbevolen artikelen