search
'Wednesday' probeert te veel zoals 'Harry Potter' te zijn
Series / Nieuws

'Wednesday' probeert te veel zoals 'Harry Potter' te zijn

Wednesday haalt in één specifieke scène iets te veel letterlijke inspiratie uit Harry Potter.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De iconische Harry Potter films waren een grote inspiratiebron voor de hitserie Wednesday. Helaas heeft de serie deze ene regel iets te letterlijk overgenomen.

Wednesday wordt door haar ouders naar Nevermore Academy gestuurd. Eenmaal aangekomen is Wednesday al meteen verstrikt in twee mysteries: een moordpartij en een oud mysterie uit de tijd dat haar ouders op Nevermore zaten.

Dit komt heel erg overeen met Harry die naar Hogwarts gaat en elke film weer een mysterie op moet lossen en tegelijk meer van zijn ouders probeert te weten te komen.

Te veel inspiratie


Helaas heeft Wednesday iets te veel inspiratie gehaald uit een gesprek tussen Professor McGonagall en Ron. In de zesde film vraagt McGonagall "Waarom is het als er iets gebeurt, het altijd jullie drieën zijn?". Waarop Ron reageert: "Geloof me, professor, ik stel mezelf al zes jaar dezelfde vraag."

In Wednesday vraagt Weems: "Hoe slaag je erin om in het middelpunt te komen van al het vreselijke dat hier gebeurt?". Wednesday antwoordt met een sarcastische opmerking die Ron zo gezegd had kunnen hebben: "Ongelooflijk veel geluk."

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen