De stekker gaat toch alweer uit de nieuwe 'X-Files'-serie

De 'X-Files'-animatieserie die Fox had aangekondigd gaat uiteindelijk toch niet door.

Nina Beerendonk, 31-03-2023 16:41

Bijna drie jaar kondigde Fox aan dat er een spin-off animatieserie van The X-Files in ontwikkeling was. De meeste fans waren niet erg enthousiast, omdat de serie maar weinig te maken had met de originele serie. Nu meldt TVLine dat de serie er toch niet zal komen.
Schrijvers Rocky Russo en Jeremy Sosenko van de Netflix-serie Paradise PD schreven de pilot-aflevering van The X-Files: Albuquerque, die slechts een losse connectie had met de originele serie.

Andere reboot

In plaats van een mythologie van buitenaardse en bovennatuurlijke wezens, zou de focus hebben gelegen op "een kantoor vol buitenbeentjes die X-Files-zaken onderzoeken die te maf, belachelijk of ronduit dom zijn voor Mulder en Scully om zich mee bezig te houden".

TVLine heeft geen verklaring gegeven waarom de serie gecanceld is. Er zijn echter twee waarschijnlijke redenen. Ten eerste is The X-Files nu eigendom van Disneys 20th Century Studios, wat betekent dat Fox geen aandeel meer heeft in de franchise.

Bovendien heeft 20th Century Studios zijn eigen revival van de franchise in gedachten, met Ryan Coogler de serie opnieuw op wil starten met een diverse cast. Chris Carter, de maker van The X-Files, is als producer verbonden aan de reboot. De serie zal naar verwachting ook niet op Fox uitgezonden worden. Dat maakt Hulu een waarschijnlijke kandidaat om het op te pakken.

Alle seizoenen van The X-Files zijn te zien op Disney+.
Lees meer over: The X Files, Fox, Disney, Disney Plus, The X Files Albuquerque

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix