search
'The Mandalorian' doet iets waar zelfs George Lucas zijn vingers niet aan brandde
Series / Nieuws

'The Mandalorian' doet iets waar zelfs George Lucas zijn vingers niet aan brandde

In het enorme fictieve universum van Star Wars is het balanceren wat wel of niet kan.

Het is voor alle producties uit het Star Wars universum vaak de vraag hoe ze het abstracte met het bekende kunnen combineren. The Mandalorian kwam zojuist met een element waar zelfs George Lucas zijn twijfels bij zou hebben.

Volgens Lucas was het namelijk altijd de bedoeling om de wereld zo fantasievol mogelijk te houden. Van enorme landschappen die in beeld moesten worden gebracht tot de kleinste schroefjes in alle rekwisieten. Van alle alledaagse dingen wordt een fantasievol equivalent bedacht maar The Mandalorian brengt het wat dichter bij huis.

Lucas sneed in te familiair materiaal


In de vijfde aflevering van het derde seizoen The Mandalorian was namelijk voor het eerst een stuurwiel te zien. Deze zat op het piratenschip van de piratenkoning Gorian Shard, als het schip draait om Nevarro te bombarderen. De toevoeging van een stuurwiel lijkt opzicht niets schokkends, maar het was precies dat wat Lucas ooit eens weigerde.

Het was namelijk in de allereerste film Star Wars, nu beter bekend als Star Wars: Episode IV - A New Hope, dat de landspeeder van Luke Skywalker (Mark Hamill) een stuurwiel had maar Lucas besloot dit volledig uit de film te snijden omdat hij vond dat dit te bekend over zou komen voor de kijkers.

Kijk elke week een nieuwe aflevering van The Mandalorian op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen