search
'Yellowjackets' wordt een horrorserie in seizoen 2
Series / Nieuws

'Yellowjackets' wordt een horrorserie in seizoen 2

Twee hoofdrolspeelsters vertellen over het filmen van horror-scènes en hoe zij daarmee omgingen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Waar in het eerste seizoen van het mysterieuze Yellowjackets al gehint werd op een duister vervolg, wordt dit werkelijkheid middels de kannibalistische scène in aflevering 2. Het nieuwste seizoen onthult eindelijk wat zich toendertijd precies afspeelde in de winter.

Variety had een interview met Sophie Nélisse (Shauna) en Jasmin Savoy Brown (Taissa). De actrices gaan wat dieper in op de gruwelijke winterscène die een duidelijk keerpunt aanmerkt in de serie.

Rijstpapier en jackfruit


Wanneer de teamgenoten er in aflevering 2 achter komen dat Shauna in de war is en hele gesprekken voert met Jackie's dode lichaam, besluiten ze tot actie. Het lichaam moet worden verbrand, maar door de honger eindigt het er mee dat ze Jackie uiteindelijk opeten.

Nélisse en Savoy Brown moesten even slikken toen ze de set op kwamen. Wat genuttigd werd was doodgewoon eetbaar rijstpapier en jackfruit, maar het zag er allemaal behoorlijk realistisch uit. "Het rook niet goed. Geen idee of het de pop was, of dat er iets anders voor die slechte geur zorgde, maar het rook vies," vertelt Savoy Brown. Nélisse reageerde iets sterker: "Het was ontzetten moeilijk om te dissociëren. We kwamen de set op en het namaaklichaam lag al klaar. Het geheel had iets walgelijks".

De twee actrices hebben zich er doorheen geslagen, hetgeen het lugubere keerpunt oplevert dat vanaf het begin al geteased werd. De rest van het seizoen zal ongetwijfeld onthullen hoe deze scène verder uitpakt in de levens van de Yellowjackets.

Wat er nog meer gebeurt in de winterse bossen kun je zien in Yellowjackets op Ziggo Movies & Series XL.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen