search

Ons nieuws van zondag 2 april 2023

In 'Secret Invasion' heeft 'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke deze bijzondere rol
Series / Nieuws

In 'Secret Invasion' heeft 'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke deze bijzondere rol

Clarke's rol in deze nieuwe Marvel-serie wordt eindelijk onthuld, en het is een bijzondere.

We wisten al langer dat Emilia Clarke meespeelt in de miniserie waarin Nick Fury (Samuel L. Jackson) de aarde moet redden van een aantal geradicaliseerde Skrulls. Gek genoeg hebben we haar al in een eerdere MCU-film gezien.

In Captain Marvel zien we Talos (Ben Mendelsohn) die herenigd wordt met zijn vrouw en dochter. Het meisje is inmiddels volwassen, en Clarke speelt de volwassen G'iah. Ze heeft echter andere ideeën dan haar vader.

Geen fan van Fury


Jackson heeft dit in een interview met Vanity Fair onthuld: "Het Skrull-meisje is volwassen geworden". G'iah is echter geen fan van Fury. Clarke licht dit toe: "Ze is gehard. Er zijn de nodige beloftes gedaan aan de Skrulls, maar daar is weinig van terechtgekomen. Waarom zou je nog langer wachten als je de planeet aarde kunt infiltreren? Ze heeft het nodige doorgemaakt, dus je begrijpt enigszins wel waarom ze denkt zoals ze denkt".

In Secret Invasion zien we Fury voor een bijna onmogelijke taak gesteld. Hij moet een Skrull-invasie zien te voorkomen. De Skrull kunnen per slot van rekening iedere gedaante aannemen die ze willen, inclusief die van wereldleiders. De miniserie telt zes afleveringen en is de eerste van meerdere Marvel-producties die in de loop van 2023 en de eerste helft van 2024 gaan verschijnen.

Secret Invasion kun je streamen vanaf 21 juni op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard'-showrunner krijgt stevige Twitter-kritiek van de fans
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard'-showrunner krijgt stevige Twitter-kritiek van de fans

Ondanks de hoge waardering voor 'Picard' krijgt Terry Matalas er van langs op Twitter.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans hebben een probleem met het slotseizoen van Star Trek: Picard. De reden hiervoor is dat Deanna Troi (Marina Sirtis) tot zover nauwelijks te zien is geweest. Het Twitterversum liet dus weer eens van zich horen.

Inmiddels is aflevering 7 te bekijken, en Troi is welgeteld twee keer te zien geweest. Eerder in het seizoen in een flashback, om aan het einde van seizoen 6 uiteindelijk op te duiken. In aflevering 7 zagen we Troi en Will Riker (Jonathan Frakes) echter helemaal niet.

Niet vergeten


Twitteraar Not Scully sprak de hoop uit dat Troi's verhaallijn naar tevredenheid zal worden afgesloten: "Ik hoop dat Terry Matalas recht zal doen aan dit ondergewaardeerde personage".Dance Fever Issues ziet het wat positiever in: "Ze zouden hen niet uit een aflevering weglaten tenzij er iets groots gepland staat".Gelukkig is Matalas de moeilijkste niet: "We zijn Marina niet vergeten. Ze speelt een grote rol in de laatste drie afleveringen".Eerder gaf Matalas aan dat Troi "de sleutel is tot het seizoen" in antwoord op een andere fan:Ontwarren connecties


Troi's empathische vermogens als half-Betazoid, evenals haar jarenlange ervaring als therapeut, zijn wellicht de sleutel waar Matalas op hint. Jack (Ed Speleers), heeft sinds zijn kindertijd al nachtmerries. Deze nachtmerries hebben wellicht met de Changelings te maken, die vanaf het begin al jacht op hem maken.

Troi is het meest geschikt om deze ingewikkelde connecties te ontwarren en helderheid te verschaffen. Gezien de goed opgebouwde herintroductie van alle andere personages, zal die van Troi ongetwijfeld eenzelfde soort benadering laten zien.
Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowjackets' wordt een horrorserie in seizoen 2
Series / Nieuws

'Yellowjackets' wordt een horrorserie in seizoen 2

Twee hoofdrolspeelsters vertellen over het filmen van horror-scènes en hoe zij daarmee omgingen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Waar in het eerste seizoen van het mysterieuze Yellowjackets al gehint werd op een duister vervolg, wordt dit werkelijkheid middels de kannibalistische scène in aflevering 2. Het nieuwste seizoen onthult eindelijk wat zich toendertijd precies afspeelde in de winter.

Variety had een interview met Sophie Nélisse (Shauna) en Jasmin Savoy Brown (Taissa). De actrices gaan wat dieper in op de gruwelijke winterscène die een duidelijk keerpunt aanmerkt in de serie.

Rijstpapier en jackfruit


Wanneer de teamgenoten er in aflevering 2 achter komen dat Shauna in de war is en hele gesprekken voert met Jackie's dode lichaam, besluiten ze tot actie. Het lichaam moet worden verbrand, maar door de honger eindigt het er mee dat ze Jackie uiteindelijk opeten.

Nélisse en Savoy Brown moesten even slikken toen ze de set op kwamen. Wat genuttigd werd was doodgewoon eetbaar rijstpapier en jackfruit, maar het zag er allemaal behoorlijk realistisch uit. "Het rook niet goed. Geen idee of het de pop was, of dat er iets anders voor die slechte geur zorgde, maar het rook vies," vertelt Savoy Brown. Nélisse reageerde iets sterker: "Het was ontzetten moeilijk om te dissociëren. We kwamen de set op en het namaaklichaam lag al klaar. Het geheel had iets walgelijks".

De twee actrices hebben zich er doorheen geslagen, hetgeen het lugubere keerpunt oplevert dat vanaf het begin al geteased werd. De rest van het seizoen zal ongetwijfeld onthullen hoe deze scène verder uitpakt in de levens van de Yellowjackets.

Wat er nog meer gebeurt in de winterse bossen kun je zien in Yellowjackets op Ziggo Movies & Series XL.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' doet iets waar zelfs George Lucas zijn vingers niet aan brandde
Series / Nieuws

'The Mandalorian' doet iets waar zelfs George Lucas zijn vingers niet aan brandde

In het enorme fictieve universum van Star Wars is het balanceren wat wel of niet kan.

Het is voor alle producties uit het Star Wars universum vaak de vraag hoe ze het abstracte met het bekende kunnen combineren. The Mandalorian kwam zojuist met een element waar zelfs George Lucas zijn twijfels bij zou hebben.

Volgens Lucas was het namelijk altijd de bedoeling om de wereld zo fantasievol mogelijk te houden. Van enorme landschappen die in beeld moesten worden gebracht tot de kleinste schroefjes in alle rekwisieten. Van alle alledaagse dingen wordt een fantasievol equivalent bedacht maar The Mandalorian brengt het wat dichter bij huis.

Lucas sneed in te familiair materiaal


In de vijfde aflevering van het derde seizoen The Mandalorian was namelijk voor het eerst een stuurwiel te zien. Deze zat op het piratenschip van de piratenkoning Gorian Shard, als het schip draait om Nevarro te bombarderen. De toevoeging van een stuurwiel lijkt opzicht niets schokkends, maar het was precies dat wat Lucas ooit eens weigerde.

Het was namelijk in de allereerste film Star Wars, nu beter bekend als Star Wars: Episode IV - A New Hope, dat de landspeeder van Luke Skywalker (Mark Hamill) een stuurwiel had maar Lucas besloot dit volledig uit de film te snijden omdat hij vond dat dit te bekend over zou komen voor de kijkers.

Kijk elke week een nieuwe aflevering van The Mandalorian op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het tweede seizoen van 'Yellowjackets' zorgde voor deze langverwachte reünie
Series / Nieuws

Het tweede seizoen van 'Yellowjackets' zorgde voor deze langverwachte reünie

Na 26 jaar ontmoeten Ricci en Wood elkaar weer op de set van 'Yellowjackets'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de spannende serie Yellowjackets, die nu aan het tweede seizoen bezig is, komen twee acteurs na lange tijd weer eens samen.Elijah Wood


De toevoeging van Elijah Wood als hobby detective zal voor Misty (Christina Ricci) geen pretje zijn.

Elijah Wood werd bekend als Frodo Baggins in Peter Jackson's The Lord of the Rings trilogie. Christina Ricci werd bekend als Wednesday Addams in The Addams Family uit 1991.The Ice Storm


Zesentwintig jaar geleden stonden Christina Ricci en Elijah Wood al samen voor de camera's, in de film The Ice Storm (1997) van regisseur Ang Lee.

De film gaat over twee disfunctionele, rijke families -de Hoods en de Cavers- in Connecticut in de jaren zeventig.

Tijdens een Thanksgiving weekend proberen ze om te gaan met de sociale veranderingen van die tijd. Hun ontsnapping aan die veranderingen bestaat vooral uit overspel, seksuele experimenten en alcohol.

Elijah Wood speelt de teruggetrokken Mikey Carver en Christina Ricci speelt dochter Wendy Hood.Niet echt volwassen


"We waren niet echt volwassen in die tijd," zegt Christina Ricci, "We waren een jongen en een meisje van vijftien. Ik vond hem zo aardig en makkelijk om mee te werken."

Ook zegt ze: "Hij is zo grappig en slim en getalenteerd. We hebben echt een band opgebouwd. Hij is ook gewoon aardig en empatisch en en geweldig als Walter," vertelt de actrice.Het tweede seizoen van Yellowjackets is nu te zien op Prime Video. Elke week wordt er een nieuwe aflevering online gezet.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is de ruzie tussen 'Yellowstone' en Kevin Costner eindelijk opgelost?
Series / Nieuws

Is de ruzie tussen 'Yellowstone' en Kevin Costner eindelijk opgelost?

Kevin Costner keert als het goed is gewoon terug voor het zesde seizoen van 'Yellowstone'.

Er is voorzichtig goed nieuws voor fans van Yellowstone. Paramount Network heeft namelijk gereageerd op de geruchten over de toekomst van Kevin Costner in Yellowstone, na speculaties dat hij zijn cowboyhoed voorgoed zou ophangen.

"Wat ik kan zeggen is dat onze ster, het gezicht van onze serie en uitvoerend producent er alle vertrouwen in hebben dat hij doorgaat met onze serie", zei Keith Cox, de vertegenwoordiger van ontwikkeling en productie van Paramount Network, tijdens een PaleyFest-panel.

Alle vertrouwen


Op de vraag wanneer we de productie van het nieuwe seizoen kunnen verwachten, zei Cox dat er binnenkort een aankondiging zal komen. Hij beschreef de resterende afleveringen van het seizoen als "fenomenaal. Ik heb er alle vertrouwen in".

Deadline meldde aanvankelijk in februari dat het neo-western-drama zou eindigen vanwege onenigheid met Costner over opnameschema's. De acteur, die dit jaar een Golden Globe won voor zijn rol als John Dutton, wilde naar verluidt zijn de resterende afleveringen van seizoen vijf filmen in slechts zeven dagen.

Het netwerk en Costners advocaat hebben dit destijds beide ontkent. Nu heeft Paramount dus opnieuw gezegd vertrouwen te hebben in de terugkeer van Costner voor het nieuwe seizoen.

Yellowstone is te zien op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs van nieuwe 'Grease'-serie zijn bang voor de reacties van fans
Series / Nieuws

Acteurs van nieuwe 'Grease'-serie zijn bang voor de reacties van fans

Binnenkort zien we hoe de Pink Ladies ontstonden in 'Grease: Rise of the Pink Ladies'.

De nieuwe serie Grease: Rise of the Pink Ladies verschijnt deze maand en vertelt het verhaal van hoe de eerste generatie Pink Ladies Rydell High regeerde. Prequels van bekende films en serie worden alleen niet altijd goed ontvangen en daar maken de acteurs van deze serie zich ook wel eens zorgen over.

De prequel-serie speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen van Grease af en volgt een groep tieners terwijl ze door de uitdagingen navigeren om erbij te horen en op te vallen terwijl ze pronken met hun muzikale vaardigheden. In een interview met Comicbook vertelde de cast over de serie.

Nieuw hoofdstuk


Marisa Devila (Jane) vertelde over hoe het was om de allereerste Pink Lady te spelen:

"Meestal overweldigend. Heftige spanning. Ik word wakker en ik denk nog steeds: 'Mag ik het nog steeds doen? Dit is ongelooflijk.' Ik ben wel blij dat ik niet alleen ben. Ik moet zeggen dat er zoveel gebeurt in dit nieuwe hoofdstuk van ons leven en ik ben zo blij dat ik de andere Pinks bij me heb".

Over de druk die ligt op het maken van een prequel van een klassieker, zegt Nicholas McDonough (Gil) het volgende:

"Ja, het hoort er zeker bij. We hebben allemaal onze verhalen die ons dierbaar zijn en bepaalde verhalen en personages zijn als een warme knuffel. Als ik naar 'Lord of the Rings' of 'The Office' kijk, is het alsof ik deze mensen ken en ik ben erg beschermend over deze verhalen, dus als iemand ze probeert aan te raken, is het alsof ik prikkelbaar word".

"Maar we dachten toen we het script voor het eerst lazen: 'Wow, dit is echt geweldig.' We hopen dat iedereen er met een open geest in gaat. Ik denk dat als ze de muziek en de schaal ervan zien, en het hart dat we erin stoppen, ze het zullen waarderen en het ook leuk zullen vinden".

Grease: Rise of the Pink Ladies is vanaf 7 april wekelijks te zien op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Zo had het eruit gezien als Robert Pattinson de rol van deze Marvel-superheld had gekregen
Series / Nieuws

Zo had het eruit gezien als Robert Pattinson de rol van deze Marvel-superheld had gekregen

We kennen Charlie Cox als Daredevil, maar hoe was het geweest als Robert Pattinson de rol had gespeeld?

Zowel Marvel als DC Studios zijn hard aan het bouwen aan hun universums, en het is bevestigd dat we de terugkeer van zowel Daredevil (Charlie Cox) als Batman (Robert Pattinson) zullen zien. Maar hoe was het geweest als de rollen van Cox en Pattinson omgekeerd waren?

Vorige maand begon het filmen van de reboot Daredevil: Born Again en we hebben al een aantal nieuwtjes gekregen, zoals de terugkeer van Frank Castle/The Punisher (Jon Bernthal). Aan de kant van The Batman is de releasedatum voor het vervolg, The Batman-Part II, al ontdekt en een nieuw rapport belooft dat we Clayface misschien als schurk gaan zien.

Huisgenoten


Cox en Pattinson zijn geen vreemden voor elkaar, aangezien de twee eerder huisgenoten waren samen met Spider-Man-ster Andrew Garfield. Dit bracht een fan op het idee om Pattinson in Daredevil te veranderen in een soort "What If?"-scenario.

Een kunstenaar op Instagram die bekend staat als @Bobby_Art heeft een ontwerp gemaakt dat laat zien hoe de The Batman-acteur eruit zou kunnen zien als Daredevil. In de fanart zien we Pattinson zowel als Matt Murdock als Daredevil.

Daredevil: Born Again is vanaf begin 2024 te zien op Disney+. The Batman-Part II verschijnt op 3 oktober 2025 in de bioscoop. Hieronder zie je de fanart.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is het grootste mysterie in 'Yellowjackets: Wie is de man zonder ogen?
Series / Nieuws

Dit is het grootste mysterie in 'Yellowjackets: Wie is de man zonder ogen?

"Het is de man zonder ogen! Laat hem niet mijn ogen te pakken krijgen!"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Yellowjackets zit vol mysteries die we graag opgelost zouden willen zien! Maar één ervan is toch wel heel intrigerend: wie is de man zonder ogen?Flashbacks


We zien de man zonder ogen het eerst in een flashback in aflevering drie: Dollhouse, waar een jonge Taissa (Tawny Cypress) aan het sterfbed van haar grootmoeder zit.

Haar grootmoeder vertelt haar dat ze naar de hemel gaat, naar de engelen. In een andere flashback naar het zelfde moment wordt de grootmoeder bang van iets. Als Taissa vraagt of het de engel is zegt ze:

"Het is de man zonder ogen! Laat hem mij niet krijgen! Laat hem niet mijn ogen te pakken krijgen!"In een laatste flashback zien we dat Taissa op de begrafenis uit nieuwsgierigheid een ooglid van haar grootmoeder opent. Het lijkt erop dat haar ogen weg zijn.

Dit kan echter ook een truc zijn van de begrafenisonderneming zodat de ogen minder gezonken in het gezicht lijken.

Trauma


Dat de man zonder ogen impact heeft op meer dan alleen Taissa blijkt ook uit haar zoon Sammy, die tekening van de entiteit op zijn raam heeft geplakt.

Tevens is het mogelijk dat de man zonder ogen voor intergenerationele trauma staat. Sammy is immers van jongs af aan al getraumatiseerd door de keren dat "the bad one" bezit heeft genomen van zijn moeder. En Taissa heeft die angst al dan niet bewust overgenomen in haar grootmoeders laatste momenten.Meer gevaar


De man zonder ogen is niet het enige gevaar dat de groep teistert. Er is absoluut ook sprake van een bovennatuurlijke dreiging die zich door het hele eerste seizoen steeds meer kenbaar maakt.

En dan is er natuurlijk nog het kannibalisme dat de personages voor altijd bij zal blijven.Het tweede seizoen van Yellowjackets is nu te zien op Prime Video, met elke week een nieuwe aflevering.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer kunnen we 'Super Mario Bros. Movie' op Netflix verwachten
Films / Featured

Wanneer kunnen we 'Super Mario Bros. Movie' op Netflix verwachten

Vanaf 5 april zal de film in diverse bioscopen over de hele wereld te zien zijn. Wanneer is de film dan te zien op Netflix?

Bijna iedereen kijkt uit naar deze spectaculaire film. Super Mario Bros. Movie is bijna te zien in de bioscoop. Wanneer kunnen we deze mogelijk op Netflix verwachten?

Netflix US


Zoals gebruikelijk, zal de film als eerste te zien zijn in de US. Door een deal met Universal is Netflix gegarandeerd dat de film naar de dienst komt. De film zal eerst naar Peacock gaan om daarna te worden uitgebracht op Netflix US.

Als er gekeken wordt naar andere films is de verwachting dat de film ergens in oktober dit jaar op Netflix US te zien is.

Wanneer hier?


Na de US zal de film, zoals ze dat noemen, uitkomen in de landen die vallen onder de 'first window'. Nederland schijnt hieronder te vallen en dan mogen wij eind 2023 of ergens begin 2024 de film op de streamer verwachten. Als dit niet het geval is, zal het zelfs nog tot 2025 kunnen duren.

'Super Mario Bros. Movie'


Terwijl ze ondergronds werken aan het repareren van een waterleiding, worden loodgieters Mario en Luigi uit Brooklyn door een mysterieuze pijp vervoerd en dwalen ze een magische nieuwe wereld in. Maar wanneer de broers gescheiden zijn, begint Mario aan een epische zoektocht om Luigi te vinden.

Met de hulp van een inwoner van Mushroom Kingdom en wat training van de wilskrachtige heerser van het Mushroom Kingdom maakt Mario gebruik van zijn eigen kracht.

Met stemmen van


De film heeft een aantal goede acteurs aan weten te trekken om diverse stemmen in de film in te spreken. We horen in de film onder ander Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black en Khary Payton.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische 'Parks & Recreations' personages zijn nu vereeuwigd als speelgoed
Series / Nieuws

Legendarische 'Parks & Recreations' personages zijn nu vereeuwigd als speelgoed

Een 1 april grap of gewoon een gave speelgoedset van 'Parks and Recreation'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Van alle komedies op de werkvloer, zoals The Office of IT Crowd, is de faam van Parks & Recreations vandaag de dag nog het meest voelbaar.

Parks & Recreation


De serie speelt zich af het fictieve stadje Pawnee, in de staat Indiana. In vijf seizoenen maakte je kennis met de werknemers van het Parks department.

Hedendaagse sterren als Chris Pratt en Aubrey Plaza werden bekend door deze sitcom. Ook had de serie vele grote namen in de Amerikaanse comedy wereld.

Amy Poehler (Saturday Night Live) Rachida Jones (The Office), komiek Aziz Ansari en de nu legendarische The Last of Us-ster Nick Offerman maakten hun entree.Fisher-Price


Dat Pawnee en haar personages onsterfelijk zijn wilde het speelgoedmerk Fisher-Price nog maar eens benadrukken.

In de set zijn vier hoofdpersonen te zien: Leslie Knope (Amy Poehler), April Ludgate (Aubrey Plaza), Andy Dwyer (Chris Pratt) en Nick Offerman als Ron Swanson. De set is onderdeel van Fisher-Price's 'Little People' speelgoedlijn.

Zoekplaatje


Inbegrepen is een achtergrond van het Parks & Recreation kantoor, met veel hints naar (vooral het eerste seizoen van) de serie.

Zo is er een kuil-bord, omdat Chris Pratt's personage daar in het eerste seizoen in is gevallen, en een foto van het kleine paard Little Sebastian.

De Fisher-Price set kost €22,99 euro (of 💲24,99) en is nu verkrijgbaar.1 april?


Voor de fans van de serie is het niet te hopen dat dit een 1 april grap is. Mocht dat wel zo zijn, is er altijd nog de echte serie.

Die kun je nog steeds bingen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topacteur Ed Harris in nieuwe grote Marvel Studios-serie
Series / Nieuws

Topacteur Ed Harris in nieuwe grote Marvel Studios-serie

Na Westworld lijkt de Oscar-genomineerde acteur opnieuw voor een grote serie te gaan.

De doorgewinterde acteur Ed Harris zal naar verluidt voor het eerst zijn opwachting maken in het Marvel Cinematic Universe.

Harris moet onderdeel uitmaken van Wonder Man, een nieuwe Disney+-serie die zich afspeelt in het MCU. Yahya Abdul-Mateen II zal de serie leiden als Simon Williams/Wonder Man, en volgens insiders zal Harris een belangrijke ondersteunende rol spelen.

Cruciale rol


Jeff Sneider van de Hot Mic podcast onthulde dat Harris in gesprek is om Neal Saroyan te spelen; het personage is naar verluidt een cruciale rol in de serie omdat Neal Saroyan de agent van Simon Williams is, die in de strips ook een beroemde Hollywood-beroemdheid werd.

Er werd ook opgemerkt dat Bob Odenkirk (Better Call Saul) aanvankelijk werd overwogen voor de rol, maar Marvel uiteindelijk besloot dat Ed Harris het beste was voor deze felbegeerde rol. Harris is vooral bekend van zijn werk in films als Apollo 13 en The Truman Show, maar maakte recentelijk ook veel indruk op het kleine scherm als de Man in Black in HBO-serie Westworld.

Daarnaast is ook bekendgemaakt dat Demetrius Grosse (Fear the Walking Dead, Swagger) is gecast als Eric Williams, de broer van Abdul-Mateen's Simon Williams, die ook bekendstaat als Grim Reaper, een schurk met coma-inducerende krachten.

Veelbelovend project


Wonder Man werd gecreëerd werd door Stan Lee, Jack Kirby en Don Heck. Details over Marvel's plannen voor het personage worden geheimgehouden, maar we weten dus nu dat Yahya Abdul-Mateen II wordt vergezeld door Ed Harris, Stella Meghie, Demetrius Grosse en Ben Kingsley, die zijn rol als Trevor Slattery uit Iron Man 3 en Shang-Chi opnieuw op zich neemt. De productie van de serie begint deze lente.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-komedies veroveren de Netflix Top 10 helemaal
Films / Netflix Kijktip

Deze Netflix-komedies veroveren de Netflix Top 10 helemaal

Vanaf vrijdag 31 maart kan je 'Murder Mystery 2' streamen op Netflix. Het eerste deel kon je al streamen maar nu hebben ze samen de eerste en de tweede plek veroverd in de Netflix Top 10.

Jennifer Aniston en Adam Sandler keren terug voor een tweede deel van Murder Mystery. De film is nu een paar dagen te streamen bij Netflix en stoot Luther: The Fallen Sun van de eerste positie.

Eerste en tweede plek


Murder Mystery 2 zagen we vanaf 31 maart al verschijnen in de Netflix Top 10. Na een paar dagen heeft de film dan nu de eerste positie te pakken. Een hoop mensen hebben ervoor gekozen om het eerste deel ook nog te kijken want deze pakt de tweede positie in de Top 10.

Deel 1


De eerste film kwam uit 2019 werd toen de tijd niet even goed ontvangen. Nu lijkt de film toch erg populair te zijn.

In het eerste deel maakten we kennis met een New Yorkse agent en zijn vrouw welke een bizarre moord op een jacht van een miljardair proberen op te lossen.

Verhaal 'Murder Mystery 2'


Het detectivekoppel, Audrey en Nick, is terug. Ze hebben moeite om hun eigen prive detectivebureau goed op te zetten. Maar wanneer een vriend van hen ontvoerd wordt op zijn eigen trouwerij, komen zij in actie en gaan ze op onderzoek uit.

Wat vindt men van 'Murder Mystery 2'


Langzaamaan komen er steeds meer reacties op de film. Hier een greep uit wat men vindt van de film.Cast


Jeremy Garelick heeft dit tweede deel van de franchise geregisseerd. Hij is ook wel bekend van films als The Wedding Ringer en The Binge.

Naast Aniston en Sandler zien we in deze film Mark Strong, Mélanie Laurent, Jodie Turner-Smith en John Kani.

Op Netflix


Het eerste deel kan je hier streamen en het tweede deel kan je hier streamen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 10 nieuwe afleveringen online, van o.a. de hitserie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 10 nieuwe afleveringen online, van o.a. de hitserie 'The Mandalorian'

Deze week wisselt Disney+ de klassiekers af met een aantal gloednieuwe series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Mandalorian (seizoen 3 - aflevering 6-8)Verschijnt op: 5 april
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis: In The Mandalorian volgen we de avonturen van een solitaire premiejager in de buitenste regionen van het universum, ver verwijderd van de autoriteit van de New Republic.

The Crossover (seizoen 1 - aflevering 1)Verschijnt op: 5 april
Genre:
Kijk op Disney+

Synopsis: De jongens groeien langzaam op, binnen en buiten het veld, als hun voormalige pro-basketballer vader zich probeert aan te passen aan een leven na de sport en een moeder eindelijk haar eigen dromen kan achtervolgen.

Tiny Beautiful Things (seizoen 1)Verschijnt op: 7 april
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Een vrouw wordt met enige tegenzin de zogenoemde Dear Sugar. Een anonieme en geprezen advies columnist alles terwijl haar eigen leven op zijn kop staat.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

3 april: Call It Love (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Drama - Deze romantische melodrama gaat over een man en een vrouw die betrokken zijn in een wraakplot waarbij zij de wraak vergeten en de verdriet omarmen als ze sympathie voor elkaar beginnen te ontwikkelen.

5 april: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 8) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

5 april: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 6) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

5 april: My Family (seizoen 1 - aflevering 4) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

5 april: The Good Mothers (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama - Drie vrouwen die in de meest dodelijke en rijkste families zijn geboren van de Italiaanse maffia besluiten samen te werken met een moedige openbaar aanklager om het systeem van binnenuit kapot te maken.

5 april: The Great North (seizoen 3 - aflevering 12) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

5 april: Viaje al centro de la tierra (seizoen 1) - Avontuur / Familie / Fantasie - Diego droomt ervan om de behaalde prestaties uit zijn videogamen om te zetten naar ontdekkingstochten in het echte leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Interview with the Vampire' vervangt actrice in de belangrijke rol van Claudia
Series / Nieuws

'Interview with the Vampire' vervangt actrice in de belangrijke rol van Claudia

Het veranderen van een acteur in een bekende rol valt niet altijd bij iedereen goed.

Vanaf het aankomende seizoen van Interview with the Vampire zullen fans even moeten wennen aan een nieuwe actrice in de rol van Claudia. Actrice Bailey Bass zal niet meer meespelen en wordt vervangen door actrice Delainey Hayles.

In de serie die gebaseerd is op het werk van Anne Rice speelde Bass haar eerste rol in een televisieserie ooit. Inmiddels speelt ze in de Avatar films de rol van Tsireya. Soms wordt een persoon wel eens vervangen wegens creatieve verschillen of chronologische veranderingen, maar in het geval van Bass lijkt het erop dat er wat meer redenen zijn.

Iedereen zonder rancune uit elkaar


Zelf vertelt Bass over haar vertrek: "Wegens een aantal onverwachte omstandigheden ben ik niet in staat om terug te keren naar Anne Rice's Interview with the Vampire voor een tweede seizoen. Ik wens Delainey veel geluk in het overnemen. Ik kan niet wachten om te kijken en ben extreem dankbaar aan AMC, de producers en natuurlijk al onze fans."

Het tweede seizoen staat op het punt om in productie te gaan. in seizoen twee zullen Louis, gespeeld door Jacob Anderson, en Claudia de tocht overzee naar Europa maken terwijl ze Lestat, gespeeld door Sam Reid, voor dood achterlaten. Tezamen met het ontdekken van Armand's identiteit is er nog genoeg te ontdekken.

Momenteel is de serie Interview with the Vampire in Nederland niet te zien. Kijk naar de originele verfilming uit 1994 op Viaplay.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Waarom deze 'House of the Dragon'-scène beter was dan in het boek
Series / Nieuws

Waarom deze 'House of the Dragon'-scène beter was dan in het boek

De serie heeft deze gebeurtenis overtroffen vergeleken met het boek 'Fire & Blood'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon heeft het uitstekend gedaan bij zowel critici als kijkers. George R.R. Martin's Fire & Blood is in het algemeen goed verfilmd. Eén scène verschilt echter aanmerkelijk, en is strikt genomen een verbetering vergeleken met het boek.

Het betreft hier het dispuut over de opvolging van Driftmark. Viserys heeft Rhaenyra's zoon Lucerys aangewezen, hetgeen in slechte aarde valt bij de Velaryons. De keuzes van de makers bij de verfilming hebben tot een pakkende scène geleid.

In 'Fire & Blood'


Martin's boek beschrijft een opeenvolging van gebeurtenissen. Vaemond Velaryon confronteert de troonopvolgster Rhaenyra namelijk rechtstreeks over de Driftmark-opvolging. Zij laat hem vervolgens doden en voert hem aan haar draak Syrax. De nabestaanden van Vaemond komen hierop naar King's Landing en vragen Viserys om gerechtigheid.

Dit pakt slecht uit voor de ongelukkige Velaryons aangezien Viserys geen kwaad woord wil horen over zijn dochter. Hij zal de tong uit laten rukken van iedereen die Rhaenyra beledigt. Hij laat vijf leden van de Velaryons vervolgens inderdaad verminken. Wanneer hij opstaat van de IJzeren Troon snijdt hij zich hier echter aan, en Viserys herstelt nooit meer van deze wond.

Kroon opgeraapt


In House of the Dragon gaat het iets anders, deze scène is hieronder bekijken. Beide partijen bepleiten hier hun recht op Driftmark voor de IJzeren Troon.

Viserys (Paddy Considine) is ongelooflijk zwak en worstelt om plaats te nemen op zijn troon. Daemon (Matt Smith) biedt hem lichamelijke ondersteuning. Ook zet hij zijn broer de kroon weer op die ondertussen van zijn hoofd was gevallen. Hiermee bevestigt hij Viserys' autoriteit. Wanneer Rhaenyra (Emma D'Arcy) in het gelijk wordt gesteld, verliest Vaemond (Wil Johnson) zijn zelfbeheersing en beledigt de troonopvolgster. Daemon vermoordt hem vervolgens ter plekke.

Gebeurtenissen samengevoegd


De keuze om de gebeurtenissen samen te voegen heeft het verhaal hier verbeterd. De weergave is volledig en spannender dan wanneer het over meerdere scènes was getoond. Verder was het moment waarop Viserys zijn kroon weer op krijgt een gevolg van toeval. Deze stond oorspronkelijk niet in het scenario, het betrof hier een improvisatie door Smith. Het feit dat niet Rhaenyra, maar Daemon de ongelukkige Vaemond vermoordt laat tenslotte de meedogenloze kant van Daemon's karakter in een vroeg stadium zien.

Deze scène in aflevering 8 is een illustratie dat veranderingen niet af hoeven te doen aan het verhaal en soms zelfs van toegevoegde waarde zijn.

Je kunt House of the Dragon zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Up Here'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Up Here'

Verwarrende romkom-musical weet niet of hij nou volwassen of kinderachtig wil zijn.

Regie: Kimmy Gatewood, Thomas Kail, Chioke Nassor, e.a. | Cast: Mae Whitman (Lindsay), Carlos Valdes (Miguel), Katie Finneran (Joan), Scott Porter (Orson), Andréa Burns (Rosie), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 26-32 minuten | Jaar: 2023

Up Here is een bewerking van de gelijknamige musical uit 2015. Aan het maken van de serie werkten een aantal grote namen uit de musicalindustrie mee, zoals een regisseur van Hamilton en de liedjesschrijvers van The Book of Mormon en de kaskraker Frozen. Toch is Up Here hét bewijs dat een succesvolle musical zich niet automatisch met hetzelfde succes naar televisie laat vertalen. Ambitieus en messcherp, zoals de musical destijds werd omschreven, is deze romantische komedieserie allerminst.

Lindsay verbreekt haar saaie relatie en vertrekt naar New York om haar droom na te jagen schrijfster te worden. Ze ontmoet Miguel, een ambitieuze data-analist bij een bank. Ze worden – uiteraard – verliefd, maar hebben beiden behoorlijk last van hun bagage uit het verleden. Terwijl ze zingend en dansend hun uiterst voorspelbare emoties en gedachten met de kijker delen, draaien ze afleveringen lang om elkaar heen en blijven ze hangen in oude angsten en overtuigingen. Desondanks ontbreekt het aan daadwerkelijke diepgang en wordt er uiteindelijk vrij lichtjes over alle problemen heengestapt, precies zoals dat in liefdessprookjes gaat.

Een opvallend aspect van Up Here zijn de innerlijke stemmen van beide hoofdpersonages die fysiek aanwezig zijn in diverse scènes en zich overal mee bemoeien. Bij Lindsay zijn het vooral haar ouders en jeugdvriendin, in Miguels hoofd komen zijn overleden moeder en de man met wie zijn ex vreemdging voorbij. Het zijn de interne stemmetjes die voor iedereen herkenbaar zijn; ze geven kritiek of juist een duwtje in de rug en dan vooral op ongelegen momenten. Dit facet maakte de musical destijds onderscheidend, maar in de serie is het bij tijd en wijle grappig en soms juist storend.

Up Here speelt zich af in 1999, maar met dit gegeven wordt weinig gedaan. Er komt geen herkenbare muziek uit die tijd voorbij omdat het draait om de eigen musicalliedjes, die overigens niet bijster als de nineties klinken. Waar is Britney Spears als je haar nodig hebt? Het decennium is hooguit terug te zien in de kleding, telefoons en computers. Verder wordt de aanstaande start van het nieuwe millennium zijdelings benoemd. Waar het tijdsbeeld in een serie als Stranger Things echt bepalend is voor de sfeer, zijn de jaren negentig dat voor Up Here totaal niet.

Al met al is Up Here vooral irritant verwarrend om naar te kijken. De opgewekte, zoetsappige musicalnummers hebben een hoog Disney-gehalte, al zijn ze nog zo goed uitgevoerd. Een moment later gaat het echter ineens over een paddotrip, pornodownloads of stomende seks op een openbaar toilet. Het Kijkwijzeradvies is dus niet voor niets 14+. Het lijkt alsof de makers niet konden kiezen tussen een volwassen of een kinderachtige benadering en daardoor van alles een beetje laten zien. Daardoor voelen bepaalde overgangen en scènes behoorlijk misplaatst.

De teleurstellende kijkervaring ligt overigens niet aan de acteerprestaties. Mae Whitman is aandoenlijk en komisch als altijd en kan blijkbaar ook nog eens zingen. Ook de rest van de cast is qua zang- en danskunsten goed onderlegd. Maar kan dat deze onsamenhangende serie niet redden. Terwijl Lindsay en Miguel in de laatste aflevering het nieuwe millennium ingaan, komt alles uiteindelijk goed. Of toch niet? Het einde zet de deuren wagenwijd open voor een volgend seizoen. Het is te hopen dat de makers zich bedenken en al pirouettes draaiend terug naar Broadway bewegen.

★☆☆☆☆

Up Here is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is de toekomst van dit vaste castlid in 'Grey's Anatomy'?
Series / Nieuws

Wat is de toekomst van dit vaste castlid in 'Grey's Anatomy'?

In een interview met The Wrap spreekt een vertrouwd gezicht over seizoen 20.

Onlangs werd bekend dat er een 20e seizoen komt van de populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy. Kevin McKidd, die Owen Hunt speelt, is sinds seizoen 5 in de serie te zien.

In het huidige seizoen regisseert McKidd aflevering 12. Hij vertelt in het interview over zijn werk in de serie, tevens deelt hij of hij openstaat voor nog een seizoen.

Polariserend personage


De cast voor seizoen 20 is niet aangekondigd, er is momenteel dus nog niets bekend. Op de vraag of hij terugkeert, zegt McKidd het volgende: "Ik zou het niet weten. Ik vind het nog steeds leuk om Owen te spelen. Hij is een uitdagend personage, en ook wel polariserend. Hij is zeker niet perfect, hij maakt fouten maar heeft een groot hart. Ik ben erg trots op de serie en waar deze voor staat, en heb voorlopig geen plannen om te vertrekken".

Derde vertrek in korte tijd


Mocht het zo zijn dat Owen Hunt onverwachts toch vertrekt uit Grey Sloan Memorial, dan wordt daarmee Camilla Luddington (Jo Wilson) de 'oudgediende'. Zij speelt sinds seizoen 9 in de serie. Chandra Wilson (Miranda Bailey) en James Pickens Jr. (Richard Webber) zijn de enige twee acteurs die vanaf het allereerste seizoen al deel uitmaken van Grey's Anatomy. Hopelijk zal McKidd, na Ellen Pompeo en Kelly McCreary, niet de derde acteur zijn die in korte tijd de serie verlaat.

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verborgen reden waarom 'The Night Agent' zo snel een tweede seizoen kreeg
Series / Nieuws

De verborgen reden waarom 'The Night Agent' zo snel een tweede seizoen kreeg

Volgens podcaster Matt Belloni is er een onderbelichte reden voor de snelle verlenging.

The Night Agent is een daverend succes gebleken. De serie over Peter Sutherland (Gabriel Basso) die een samenzwering blootlegt staat aan de top wat de kijkcijfers betreft.

Hoewel het niet raar is dat er een tweede seizoen komt, valt het wel op dat dit zo snel gebeurt. Volgens journalist en podcaster Matt Belloni heeft Netflix hier nog een reden voor. Men wil orde op zaken hebben in verband met een mogelijke schrijversstaking in Hollywood.

Zaken op orde


Door het vele cancelen blijven scenarioschrijvers met een kater achter. Daarnaast geeft het een extra lading onzekerheid aan het schrijversvak. Volgens Belloni komt er eind april, dan wel begin mei, een nieuwe staking aan. Netflix zou door de snelle verlenging hun zaken op orde willen hebben met betrekking tot de hitserie.

Belloni: "Normaal gesproken kijkt Netflix hoeveel kijkers een seizoen binnen 28 dagen afkijken voor ze beslissen over een verlenging".

"Ik vermoed dat het te maken heeft met de staking die er in mei aankomt. Iedereen probeert om scenario's af te krijgen, of om het groene licht te krijgen voor een bepaalde productie. Mijn voorspelling is dat we dit meer zullen tegenkomen in de komende zes weken. Iedereen wil zekerheid creëren om de staking voor te zijn," besluit Belloni.

Geen bronmateriaal


Wat ook meespeelt is het feit dat er naast Matthew Quirk's boek verder geen bronmateriaal beschikbaar is. De snelle verlenging stelt de schrijvers in de gelegenheid om op tijd een nieuw verhaal af te hebben mocht de staking er inderdaad komen.

Staking of niet, het tweede seizoen is goed nieuws en zal vaart achter de productie zetten.

Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De reis van Ellie en Joel in 'The Last of Us' klopt niet
Series / Nieuws

De reis van Ellie en Joel in 'The Last of Us' klopt niet

Ellie en Joel hebben een hele route te voet afgelegd, maar ze zijn niet één keer in Amerika geweest.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel de wereld van The Last of Us mega gevaarlijk is, komen Ellie en Joel langs een paar hele mooie plekken. Toch zijn de filmlocaties ver verwijderd van de plekken die ze voor zouden moeten stellen.

In het eerste seizoen reizen Joel en Ellie bijna heel Amerika rond. Ze beginnen in Massachusetts en gaan dan naar Wyoming toe. Vervolgens gaan ze van Wyoming naar Utah en vervolgens weer terug naar Tommy in Wyoming.

Fans zijn ook best verward over het feit dat Ellie en Joel (voornamelijk te voet) zo’n lange reis in ongeveer een jaar hebben weten te maken. Hun reis zou namelijk meer dan 6000 km lang zijn.

Totaal niet in Amerika


De serie let heel erg op alle details, zodat alles klopt. Toch klopt het allergrootste ding echt totaal niet. Alle filmlocaties waren namelijk in Canada en helemaal niet in Amerika.

Alle mooie plekken zijn dus helemaal niet in Wyoming of Utah. Het eerste seizoen is namelijk gefilmd in, onder andere, Calgary en Alberta.

Bekijk hieronder tweets over de route van Ellie en Joel en stream The Last of Us op HBO Max.Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.