search
'Star Trek: Picard'-showrunner krijgt stevige Twitter-kritiek van de fans
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard'-showrunner krijgt stevige Twitter-kritiek van de fans

Ondanks de hoge waardering voor 'Picard' krijgt Terry Matalas er van langs op Twitter.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans hebben een probleem met het slotseizoen van Star Trek: Picard. De reden hiervoor is dat Deanna Troi (Marina Sirtis) tot zover nauwelijks te zien is geweest. Het Twitterversum liet dus weer eens van zich horen.

Inmiddels is aflevering 7 te bekijken, en Troi is welgeteld twee keer te zien geweest. Eerder in het seizoen in een flashback, om aan het einde van seizoen 6 uiteindelijk op te duiken. In aflevering 7 zagen we Troi en Will Riker (Jonathan Frakes) echter helemaal niet.

Niet vergeten


Twitteraar Not Scully sprak de hoop uit dat Troi's verhaallijn naar tevredenheid zal worden afgesloten: "Ik hoop dat Terry Matalas recht zal doen aan dit ondergewaardeerde personage".



Dance Fever Issues ziet het wat positiever in: "Ze zouden hen niet uit een aflevering weglaten tenzij er iets groots gepland staat".



Gelukkig is Matalas de moeilijkste niet: "We zijn Marina niet vergeten. Ze speelt een grote rol in de laatste drie afleveringen".



Eerder gaf Matalas aan dat Troi "de sleutel is tot het seizoen" in antwoord op een andere fan:



Ontwarren connecties


Troi's empathische vermogens als half-Betazoid, evenals haar jarenlange ervaring als therapeut, zijn wellicht de sleutel waar Matalas op hint. Jack (Ed Speleers), heeft sinds zijn kindertijd al nachtmerries. Deze nachtmerries hebben wellicht met de Changelings te maken, die vanaf het begin al jacht op hem maken.

Troi is het meest geschikt om deze ingewikkelde connecties te ontwarren en helderheid te verschaffen. Gezien de goed opgebouwde herintroductie van alle andere personages, zal die van Troi ongetwijfeld eenzelfde soort benadering laten zien.




Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen