search
Dit epische avontuur uit 1992 schiet de Netflix Top 10 in
Films / Netflix Kijktip

Dit epische avontuur uit 1992 schiet de Netflix Top 10 in

Deze avontuurlijke oorlogsfilm pakt een mooie plek binnen de Top 10 van Netflix.

We zien het de laatste tijd vaker, oudere films die ineens weer populair worden en dan zomaar de Netflix Top 10 inschieten. The Last of the Mohicans doet dit nu ook en pakt de zesde plek in de lijst.

Een bittere strijd


In 1757 voeren Engeland en Frankrijk al drie jaar een bittere strijd om de heerschappij over de Amerikaanse kolonies. Beide landen hebben hun rijen aangevuld met ter plaatse gerekruteerde Indiaanse krijgers.

Hawkeye, de geadopteerde zoon van de Mohikaan Chinagachgook, trekt samen met zijn vader en zijn Mohikaanse broer Uncas dwars door de gevechtszone. Eveneens op weg is Majoor Duncan Heyward, die belast is met het transport van Cora en Alice Munro.

In de film


Michael Mann is de regisseur van deze film. Mann heeft vele grote films op zijn naam staan als Collateral en The Insider.

In de film zien we Daniel Day-Lewis (Lincoln), Madeleine Stowe (12Monkeys), Russell Means (Days and Nights) en Eric Schweig (Blackstone).

Op Netflix


Als je deze film nog niet gezien hebt, is het zeker aan te raden om dit nog te gaan doen. Je kan de film streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen