search

Ons nieuws van maandag 3 april 2023

Meer over dat opvallende Kirk-moment in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Meer over dat opvallende Kirk-moment in 'Star Trek: Picard'

Een detail in aflevering 6 wist de nodige reacties los te maken bij de fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wanneer Worf (Michael Dorn), Raffi (Michelle Hurd) en Riker (Jonathan Frakes) naar het Daystrom Station gaan, blijkt daar nog iets zeer onverwachts bewaard te worden.

Daystrom Station is een locatie waar Section 31, een onderdeel van Starfleet Intelligence, waar geheime zaken worden opgeknapt. In dit station worden de overblijfselen van niemand minder dan captain Kirk bewaard.

Ontevreden over einde


Je kunt het shot in kwestie onderaan bekijken, en natuurlijk vroegen sommigen zich af of captain Kirk echt overleden is of niet. Tijdens het panel op de GalaxyCon bevestigde showrunner Terry Matalas dat Kirk wel degelijk overleden is. Ook lichtte hij toe waarom zijn lichaam op deze plek bewaard wordt.

Hierover zei hij het volgende: "Ik was niet tevreden over Kirk's einde, dus heb ik zijn overblijfselen in Daystrom geplaatst". De captain werd destijds immers bedolven onder metaal in Star Trek: Generations, en Picard begroef hem ter plekke.

Verder had William Shatner hier zelf uiteraard ook wat over te zeggen:Op de vraag of dit betekent dat Kirk in de toekomst weer tot leven komt, antwoordde Matalas: "Dat laten we open. Spock zou zeggen 'er zijn altijd mogelijkheden'".

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer 'Mayans M.C.' start met het laatste seizoen: bekijk de eerste beelden
Series / Trailer

Dit is wanneer 'Mayans M.C.' start met het laatste seizoen: bekijk de eerste beelden

De teaser voor het slotseizoen van 'Mayans M.C.' heeft de nodige symboliek.

Nog even en het slotseizoen van de 'Sons of Anarchy'-spinoff Mayans M.C. gaat van start. We krijgen te zien hoe de eindstrijd tussen de Mayans en de Sons zal verlopen.

De broers Ezekiel "EZ" Reyes (J.D. Pardo) en Angel (Clayton Cardenas) groeien steeds meer uit elkaar. De teaser die nu te zien is, is niet bepaald optimistisch in dit opzicht.

Over de rand


De clip laat niets te wensen wat symboliek betreft. In seizoen 4 werd eerder duidelijk dat EZ een harde lijn wil trekken. Ook passeerde hij Álvarez (Emilio Rivera) en kwam zijn belofte aan Bishop (Michael Irby) niet na. Tot slot lijkt Angel niet tot EZ door te kunnen dringen.

Gezien de tegenstanders buiten Santo Padre is EZ's vervreemden van mensen die dicht bij hem staan geen goede zet. EZ lijkt onhoudbaar, en in seizoen 5 krijgen we te zien waar dit hem uiteindelijk zal brengen.Mayans M.C. seizoen 5 begint op 24 mei op de Amerikaanse zender FX. De precieze datum waarop het laatste seizoen op Disney+ te streamen zal zijn is nog niet bekend.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze films stream je deze week op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Deze films stream je deze week op Netflix

Ook deze week brengt Netflix ons een aantal nieuwe titels. Of je nu van fantasy houdt, liever een Nederlandstalige film aanzet of graag wegzwijmelt, deze opties zijn er allemaal.

Een aantal mooie titels welke je vanaf deze week kan streamen bij Netflix. Welke ga jij kijken?

Chupa


Het wachten op deze prachtige fantasyfilm is bijna voorbij. Vanaf vrijdag 7 april kun je bij Netflix Chupa streamen.

De dertienjarige Alex gaat op familiebezoek in Mexico. In eerste instantie kijkt hij hier niet heel erg naar uit totdat hem iets overkomt wat niemand had kunnen voorspellen. Hij komt hier een jonge chupacabra tegen, een mythisch wezen waar hij mee bevriend raakt. Hij komt erachter dat zijn nieuwe vriend Chupa een geheime geschiedenis heeft met zijn familie. Daarnaast zit er ook een gevaarlijke wetenschapper achter het wezen aan om te proberen zijn krachten te beheersen.Kwestie van Geduld


Vanaf donderdag 6 april stream je deze film van eigen bodem bij Netflix.

Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Noorbeek. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Er blijkt door de jaren heen veel veranderd, maar nog heel veel meer vertrouwd te zijn dan ze had verwacht. Monica moet opnieuw kiezen: ligt haar toekomst wel echt in de grote stad?Hunger


Vanaf zaterdag 8 april stream je deze Thaise thriller bij de dienst.

Aoy wordt gescout door iemand van het restaurant Hunger. Zij werkt op dat moment bij het Noodles restaurant van haar ouders. Wanneer zij besluit om toch richting restaurant Hunger te gaan, ontmoet zij een chefkok die een niet al te fijne werkwijze heeft. Hoe zal zij zich staande houden?En ook deze nog


Naast deze toppers komen er nog een aantal films deze week naar Netflix.

Vanaf woensdag 5 april kan je de romatische film Colors of Love streamen.

Op vrijdag 7 april zie je bij de dienst ook Oh Belinda, kijk deze hier. Ook zie je Kings of Mulberry Street: Let Love Reign van deze dag op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Deze verwijderde scène in 'Stranger Things' was te problematisch voor Steve
Series / Nieuws

Deze verwijderde scène in 'Stranger Things' was te problematisch voor Steve

Steve zou zeker niet een fan-favoriet zijn geweest als deze scène niet verwijderd was.

Steve was niet vanaf seizoen 1 al de Steve die we allemaal kennen en van wie we allemaal houden. Hij zou eigenlijk maar één seizoen in Stranger Things zitten en als deze scène niet verwijderd was, was dat zeker beter geweest.

Steve Harrington is misschien wel één van de meest opvallende personages. Natuurlijk stelen de jonge vrienden de show, maar toch heeft Steve iets extra’s.

Hij begon natuurlijk als een verwende tiener en het idee was dan ook om hem te vermoorden in seizoen 1. Nu is Steve één van de hoogtepunten van de serie, maar als deze controversiële scène erin was gebleven zou dat zeker niet het geval zijn geweest.

Trouble in Paradise


Joe Keery onthulde dat Steve eerst een moreel slecht personage zou worden. Dit is wat hij zei: "[Steve] had dit feest - ik denk dat het op een strand was, omdat het oorspronkelijk plaatsvond in Montauk, Long Island. En hij was een totale, totale lul. Hij drong zich aan Nancy op. Veel harder.”

De Duffer broers veranderden deze scène op aanzoek van Keery en dat was zeker de juiste beslissing. Als Steve werkelijk Nancy seksueel had misbruikt zou zijn personage absoluut onherstelbaar zijn geworden. We zouden dan nooit de Steve hebben gehad die we nu hebben.

Bekijk hieronder de beste momenten van Steve en stream Stranger Things op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' herhaalt door ideeën van Elisabeth Olsen grotere MCU fouten
Series / Nieuws

'WandaVision' herhaalt door ideeën van Elisabeth Olsen grotere MCU fouten

Elizabeth Olsen weet blijkbaar niet wat het beste is voor haar eigen personage in de MCU.

Elizabeth Olsen heeft heel veel ideeën voor de terugkeer van de Scarlet Witch. Blijkbaar leert de MCU niet echt van hun fouten, want Olsens ideeën zouden voor precies dezelfde fouten zorgen die al eerder zijn gemaakt.

Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) is een heel erg complex personage en dat komt in alle Marvel films en series heel duidelijk naar boven. In WandaVision namen we een diepere kijk in de gedachten van Wanda, maar hier zit ook een groot risico aan.

Wanda is door de jaren heen best wel wat verandert. Ze begon als vijand van de Avengers, maar behoort nu toch echt tot de groep superhelden. Na de traumatische gebeurtenissen van Infinity Saga zet MCU Wanda weer op weg om de schurk te worden.

Dezelfde fouten


Hier is Olsen het niet helemaal mee eens. Ze hoopt dan ook dat er in de toekomst meer humor met Wanda te beleven is. Dit is in theorie een goed idee, maar dit kan voor grote problemen zorgen als Wanda werkelijk terugkeert.

De fout om meer humor te gebruiken is namelijk ook gemaakt in Thor: Love & Thunder. Hierdoor is Thors reputatie binnen de MCU heel erg beschadigd en het zou zonde zijn om deze fout te herhalen met de Scarlet Witch.

Bekijk hieronder een achter de schermen video en stream WandaVision op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit epische avontuur uit 1992 schiet de Netflix Top 10 in
Films / Netflix Kijktip

Dit epische avontuur uit 1992 schiet de Netflix Top 10 in

Deze avontuurlijke oorlogsfilm pakt een mooie plek binnen de Top 10 van Netflix.

We zien het de laatste tijd vaker, oudere films die ineens weer populair worden en dan zomaar de Netflix Top 10 inschieten. The Last of the Mohicans doet dit nu ook en pakt de zesde plek in de lijst.

Een bittere strijd


In 1757 voeren Engeland en Frankrijk al drie jaar een bittere strijd om de heerschappij over de Amerikaanse kolonies. Beide landen hebben hun rijen aangevuld met ter plaatse gerekruteerde Indiaanse krijgers.

Hawkeye, de geadopteerde zoon van de Mohikaan Chinagachgook, trekt samen met zijn vader en zijn Mohikaanse broer Uncas dwars door de gevechtszone. Eveneens op weg is Majoor Duncan Heyward, die belast is met het transport van Cora en Alice Munro.

In de film


Michael Mann is de regisseur van deze film. Mann heeft vele grote films op zijn naam staan als Collateral en The Insider.

In de film zien we Daniel Day-Lewis (Lincoln), Madeleine Stowe (12Monkeys), Russell Means (Days and Nights) en Eric Schweig (Blackstone).

Op Netflix


Als je deze film nog niet gezien hebt, is het zeker aan te raden om dit nog te gaan doen. Je kan de film streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Doogie Kamealoha' seizoen 2
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Doogie Kamealoha' seizoen 2

In seizoen twee laat Lahela 'Doogie' Kamealoha haar schattige imago geleidelijk los

Regie: Sean Kavanagh, Jesse Bochco, Anya Adams, e.a. | Cast: Peyton Elizabeth Lee (Lahela 'Doogie' Kamealoha), Emma Meisel (Steph Denisco), Matthew Sato (Kai Kamealoha), Wes Tian (Brian Patrick Kamealoha), Jeffrey Bowyer-Chapman (Charles Zeller), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 34-38 minuten | Jaar: 2023

De remake van de jarennegentig-sitcom Doogie Howser, M.D. hield in het eerste seizoen niets over van de gewaagde, actuele onderwerpen van het origineel. Lahela Kamealoha, bijnaam Doogie, is een traditionele onzekere tiener met oppervlakkige problemen tegen een achtergrond van kleurrijk Hawaï. Een veilige jeugdserie dus voor tieners en pre-tieners. Met seizoen twee komt daar voorzichtig verandering in, al blijft het geheel de uitstraling van een tekenfilm hebben.

De oude serie kreeg een moderne remake: de nieuwe Doogie is een meisje en de setting is veranderd naar Hawaï. De makers laten de kijker, zonder al te uitleggerig te zijn, leren over diverse aspecten van de cultuur in dat gebied, zoals het 'shaka'-handgebaar en dat je de lekkerste octopus het best klaarmaakt in de droger. Goed voor uren Googleplezier en culturele toe-eigening.

Naast Lahela's enerverende, doch gladgestreken avonturen als dokter zit de serie vol typische tienerperikelen en bijbehorende simpele oplossingen, die vaak eindigen met onschuldige romantiek in een zonovergoten Hawaï. Zoals een zoenscène op het strand met een beentje omhoog. Het geheel is zo schattig als een zelfgemaakt glittersteentelefoonhoesje.

In seizoen twee heeft Lahela een nieuwe look, en dat is even wennen. Met flink veel make-up en vaker een decolleté oogt ze niet meer zo onschuldig als in seizoen een. Ook haar gedrag wordt een beetje meer puberaal, bijvoorbeeld wanneer ze op een feestje van het dak af in een zwembad wil springen. Dat staat nogal haaks op haar karakter, dat altijd bezig is met dokterszaken en dus onmiddellijk alle medische gevolgen van zo'n sprong zal calculeren.

Geheel in de traditie van de klassieke tienerfantasie maakt in het nieuwe seizoen de droomjongen op de surfplank plaats voor de bad boy op de brommer. En dat sluit natuurlijk weer aan bij de nieuwe rode-lippenstift-off-shouldertop-Lahela. Deze Nico komt weliswaar met een heftig achtergrondverhaal, maar dit wordt toch uiterst oppervlakkig behandeld in de serie. Net zoals Lahela's zogenaamde verscheurdheid over welke jongen ze nu moet kiezen.

Seizoen twee is beduidend grappiger dan seizoen een. In het eerste seizoen was het gebrek aan komisch talent zeer merkbaar – evenals het gebrek aan acteertalent in het algemeen – of het moest komen van Dokter Lee, vertolkt door Ronny Chieng, bekend van The Daily Show. Nu we de personages beter kennen kunnen we vaker dubbel liggen om typerend gedrag. Wijselijk blijven de makers tevens trouw aan de overige personages.

Het slechte acteerwerk is niet storend in de oppervlakkige setting van de serie. Net als in seizoen een komen er af en toe leuke gastacteurs langs zoals Alyson Hannigan, bekend van How I Met Your Mother. Het zal geen toeval zijn dat de originele Doogie, Neil Patrick Harris, in dezelfde serie speelde, maar zijn gastrol blijft vooralsnog uit. Ondanks het feit dat hij over de jaren talloze malen naar zijn rol als Doogie in ander werk heeft verwezen.

De afloop van het verhaal neemt een behoorlijke wending, waarmee duidelijk mag zijn dat de makers rekenen op nog een seizoen. Hoe dat er precies uit komt te zien blijft erg in het midden. Lahela's ontwikkeling suggereert dat er misschien meer volwassen onderwerpen behandeld zullen worden, maar waarschijnlijk toch op een heel veilige manier. Het blijft een heel goede keuze voor ouders die de kids het liefst zonder zorgen op de bank neerzetten en geen vragen achteraf willen beantwoorden. Voor de tieners blijft het een leuke serie om bij weg te dromen.

★★★☆☆

Doogie Kamealoha is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote Prime Video-serie 'Citadel' is het antwoord op James Bond
Series / Nieuws

Grote Prime Video-serie 'Citadel' is het antwoord op James Bond

Marvel-regisseurs Joe en Anthony Russo zijn bezig met een serie geïnspireerd op James Bond.

Over een paar weken komt de langverwachte Citadel uit. De serie wordt tot leven gebracht door de geweldige Avengers: Endgame-regisseurs Joe en Anthony Russo.

De serie gaat over Citadel, een onafhankelijk wereldwijd spionagebureau dat gevallen is doordat het vernietigd is door de agenten van Manticore. De elite-agenten Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) konden nog net ontsnappen, maar hun herinneringen zijn gewist.

Dit is een verhaallijn die zo uit een James Bond film zou kunnen komen. En dat is geen toeval, want de gebroeders Russo gaven aan dat de serie speelt met de bekende stijlfiguren van James Bond.

Enorme fans van James Bond


Zoals velen zijn de broers grote fans van James Bond, omdat ze met de spion opgegroeid zijn. Toch zullen ze zeker niet klakkeloos een James Bond-verhaal in een nieuw jasje steken.

Dit is wat ze erover zeiden: "Het is niet onze taak als verhalenvertellers om jullie een andere versie van Bond te brengen. Het is onze taak als verhalenvertellers om jullie een nieuwe ervaring te brengen waar je enthousiast en verrast door bent. Dus hopelijk hebben we dat doel bereikt. We zullen zien."

Bekijk hieronder de trailer en stream Citadel over enkele weken op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Secret Invasion' krijgt een duistere trailer vol suspense
Series / Trailer

'Secret Invasion' krijgt een duistere trailer vol suspense

De Marvel-serie toont een duistere sfeer in de nieuwste trailer.

De langverwachte miniserie Secret Invasion is in aantocht. Nick Fury (Samuel L. Jackson) heeft een samenzwering ontdekt en is vastbesloten deze te ontmantelen. Ook moet hij tussen alle politieke konkelingen zijn weg weten te vinden.

Fury heeft destijds vriendschap gesloten met de Skrulls, die hun thuisplaneet zijn verloren. Tot dusver hebben zij geen nieuwe thuiswereld, en een groep Skrulls onder leiding van Gravik (Kingsley Ben-Adir) besluit om het anders aan te pakken.

Ouderwetse Marvel


Fury moet zien te voorkomen dat deze groep Skrulls de planeet overneemt. Deze strijd wordt een eenzame, en afgezien van Talos (Ben Mendelsohn) en Maria Hill (Cobie Smulders) heeft hij weinig bondgenoten. Verder is daar Talos' dochter G'iah (Emilia Clarke), en het is nog maar de vraag aan wiens kant zij staat.

De belofte dat de serie duisterder zou worden dan andere Marvel-producties lijkt te worden waargemaakt. De commentaren onder de trailer zijn positief, aangezien de sfeer aan een ouderwetse Marvel doet denken. Er is veel suspense, een grimmige ondertoon en een vleugje paranoia. Dit wordt als volgt samengevat door twelvexx: "Niet alles hoeft middels grappen en kwinkslagen te gebeuren".

Secret Invasion kun je streamen vanaf 21 juni op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 11 nieuwe series waaronder het nieuwe 'Transatlantic'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series waaronder het nieuwe 'Transatlantic'

Deze week gooit Netflix het weer op Reality plus een paar gloednieuwe krakers van series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Riverdale (seizoen 7 - aflevering 2)Verschijnt op: 6 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt raakt Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

The Flash (seizoen 9 - aflevering 8)Verschijnt op: 6 april
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.


Transatlantic (seizoen 1)Verschijnt op: 7 april
Genre: Drama / Geschiedenis
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze historische dramaserie speelt zich af tijdens de vluchtelingencrisis in het Marseille van 1940 en vertelt het waargebeurde verhaal over een Amerikaanse journalist die erin slaagde voor meer dan 2.000 vluchtelingen een veilige overtocht uit Frankrijk en naar de VS te regelen.


Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

3 april: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 12) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

4 april: La Firma (seizoen 1) - Reality-TV / Spelshow - In deze competitie reizen een aantal topmuzikanten naar Miami om te zien wie de volgende Latin Urban muziekster wordt.

5 april: Ennemi public (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Na 20 jaar in gevangenschap te hebben gezeten vindt de kindermoordenaar Guy Beranger zijn toevlucht bij de monniken van Vielsart, een klein dorpje in de Belgische Ardennen. Hij wordt onder toezicht geplaatst van de plaatselijke politie inspectrice Chloé Muller. Kort na zijn vrijlaten verdwijnt plots een klein meisje.

6 april: Beef (seizoen 1) - Komedie / Drama - Twee mensen laten een verkeerswoede-incident diep in hun geest wroeten terwijl het langzaam hun volledige gedachten en handelen consumeert.

6 april: IRL: In Real Love (seizoen 1) - Reality-TV - Vier vrijgezellen die op zoek zijn naar de liefde doen dat door echte en online connecties aan te gaan. Maar zullen ze uiteindelijk de virtuele romantiek kiezen of gaan ze offline?

7 april: Thicker than Water (seizoen 1) - Criminaliteit / Thriller - Het leven van een journalist ontaardt in chaos als ze haar broer van justitie beschermt en zodoende haar familie ongewild in de louche zaken van een drugsbaas laat verstrikken.

7 april: Love is Blind (seizoen 4 - aflevering 9-11) - Reality-TV / Romantiek - Alleenstaanden die geliefd willen worden voor wie ze zijn, ten opzichte van hoe ze er uit zien, besluiten mee te doen aan een behoorlijk onconventionele aanpak van het moderne daten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-series heerlijk in de zeik genomen door 'Saturday Night Live'
Series / Nieuws

Netflix-series heerlijk in de zeik genomen door 'Saturday Night Live'

Ondanks een staking op de loer weet SNL alsnog weer een flinke parodie neer te zetten.

In Nederland redelijk bekend, in Amerika een van de populairste shows van het land. Veel sketches en persiflages van allerlei mensen, films en series komen voorbij en ook de grootste streamingdienst Netflix wordt niet gespaard in Saturday Night Live.

In de wereld van streaming is het genre True Crime wat tegenwoordig niet weg te slaan is. Het humoristische Saturday Night Live weet altijd haarfijn aan te voelen wat momenteel belangrijk is in het populaire culturele collectief. Laat het nou net de beurt zijn aan zowel Netflix als True Crime als ze op de hak worden genomen in een vooraf opgenomen sketch.

Het begint met een doos voor de deur


In de sketch is te zien hoe een groep mensen vertelt over hun verschrikkelijke ervaringen nadat ze als bruidsmeisje werden gevraagd voor het huwelijk van hun beste vriendin. De parodie heeft vooral als insteek het zogenaamde 'serieuze' karakter van de interviews van ieder individueel 'slachtoffer'.

Het fragment is ook een unicum in de geschiedenis van Saturday Night Live. Zoals de titel al doet vermoeden is het programma altijd live op tv te zien. Dit keer is het een vooraf opgenomen fragment geworden omdat de monteurs uit de postproductie in de clinch lagen met de omroep. Wegens meningsverschillen omtrent salaris dreigden zij met staking.

Kijk hieronder naar het fragment van Saturday Night Live.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo had de finale van 'The Big Bang Theory' er bijna uitgezien
Series / Nieuws

Zo had de finale van 'The Big Bang Theory' er bijna uitgezien

'The Big Bang Theory' is op een mooie manier afgesloten na 12 seizoenen, maar de serie had bijna een ander einde gekregen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van The Big Bang Theory was bijna anders verlopen. Producenten Steve Holland en Steve Molaro laten weten hoe het alternatieve einde eruit zag.

De sitcom was razend populair, maar na 12 jaar stopte de serie in 2019. In de finale hebben we kunnen zien dat de hele vriendengroep eindigde in appartement 4A terwijl ze voor de laatste keer allemaal samen aten.

De lift


In het boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series bespreken Holland en Molaro een alternatief einde voor de seriefinale. Medebedenker Chuck Lorre wilde het einde altijd al laten draaien om het repareren van de lift, maar ze besloten toch om voor iets anders te kiezen toen ze bezig waren met seizoen 12.

Voor de hand liggend


Steve Molaro: "Chuck dacht altijd al dat het openen van de lift misschien de laatste scène moest zijn, maar naarmate we steeds dichterbij kwamen, denk ik dat mensen het voelden aankomen. We wilden het doen, maar we wilden ook proberen om mensen te verrassen."

Andere versie


Steve Holland: "Er was een versie waarin iedereen de trap opliep, nadat ze allemaal terugkwamen van het vliegveld na hun reis in Stockholm. Precies als ze op de vierde verdieping zouden komen, zou de lift piepen en openen."

Daarna gaat hij verder: "Er was ook een gesprek over Sheldon en Amy die zeggen: 'Het is niet normaal, we hebben de Nobelprijs gewonnen en op sommige manieren is alles nog hetzelfde,' en dan zou de lift openen. Dat zou het einde van de serie zijn geweest."

Hij vervolgt: "In de laatste scène zouden ze nog steeds samen op de bank zitten, maar toen we het verhaal aan het bedenken waren, dachten we aan twee dingen: het moment waarop Sheldon in paniek raakte omdat Amy een ander kapsel kreeg; en de Nobelprijs, het was de laatste druppel die de emmer deed overlopen."

En: "Dat voelde dus als een goed moment om de lift te laten openen, en bovendien dacht ik dat het veel minder verwacht zou worden als het zo veel eerder in de aflevering zou gebeuren."

Bekijk hieronder de finale die ze uiteindelijk hebben gekozen en stream The Big Bang Theory op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Razend spannende 'Bloodlands' krijgt deze week tweede seizoen op NPO Plus
Series / Nieuws

Razend spannende 'Bloodlands' krijgt deze week tweede seizoen op NPO Plus

Het tweede seizoen van de Britse thrillerserie zal bijna te zien zijn in Nederland.

Deze week wordt een rustige bij de NPO qua nieuwe series, behalve de uitmuntende thrillerserie Bloodlands dan. Bij de KRO-NCRV zal nu het tweede seizoen van de Britse politieserie uitkomen.

Bloodlands seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 15 april op NPO2, vanaf 6 april bingen op NPO PlusAls een prominent ex-IRA-lid verdwijnt, is het aan inspecteur Tom Brannick en zijn brigadier Niamh om hem terug te vinden voor de onrust te hoog oploopt. Er blijkt ineens een link te zijn met een ruim twintig jaar oude zaak, die zeker voor Brannick heel gevoelig ligt.

Recap seizoen 1


Voordat men aan het tweede seizoen begint kan het verstandig zijn om eerst het eerste seizoen te bekijken. Ook deze is beschikbaar op NPO Plus met vier afleveringen. Een video met de recap van seizoen 1 is tevens te vinden op de site van de BBC.

Tips voor thrillerseries


Fans van spannende series halen met een abonnement op NPO Plus een grote hoeveelheid aan Europese thriller- en politieseries in huis. Met name de KRO-NCRV neemt de taak op zich om de catalogus van NPO Plus hiermee te vullen. Bekijk anders onze tips voor 3 spannende thrillerseries op NPO Plus.

Bekijk hieronder de trailer van het tweede seizoen van Bloodlands.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Night Agent' seizoen 2 moet deze vragen beantwoorden
Series / Nieuws

'The Night Agent' seizoen 2 moet deze vragen beantwoorden

Dit zijn de vragen die seizoen 2 van de hitserie zou moeten beantwoorden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Night Manager biedt een spannend en ook afgerond verhaal. Desondanks zijn er een aantal vragen waarop kijkers graag een antwoord zouden krijgen.

Eerder liet showrunner Shawn Ryan al weten dat hij per seizoen een nieuw verhaal wil vertellen. Dit sluit echter niet uit dat je bepaalde vragen uit een eerder seizoen beantwoordt. Hieronder zijn wat elementen uit het eerste seizoen waar kijkers meer over zouden willen weten.

Diane Farr


Het stafhoofd van het Witte Huis Farr (Hong Chau) heeft voor de nodige spannende momenten gezorgd. Je wist per slot van rekening nooit wat je van haar kon verwachten. Uiteindelijk valt Farr door de mand bij Camp David, en de vraag is wat er met haar gebeurd is. Keert deze slechterik terug of zit zij definitief achter de tralies?

Chelsea Arrington


Arrington (Fola Evans-Akingbola) begon laag op de ladder aangezien zij Maddie (Sarah Desjardins), de dochter van de vice-president, moest beschermen. Aan het einde van het seizoen maakt zij promotie en beschermt zij de president van de Verenigde Staten. De vraag is of we Arrington terugzien of niet. Dit hangt mede samen met een eventuele terugkeer van Maddie, met wie Arrington een band heeft ontwikkeld.

Peter als Night Agent


Tot slot blijven nog twee vragen over. De eerste vraag is of Peter (Gabriel Basso) en Rose (Luciane Buchanan) met elkaar verdergaan. Aan het einde van het seizoen nemen de twee afscheid aangezien Peter nu officieel Night Agent is geworden en direct een opdracht heeft gekregen. De tweede vraag is natuurlijk wat Peter's missie inhoudt. Deze laatste vraag zal ongetwijfeld uitgebreid beantwoord worden in een spannend tweede seizoen van deze spionageserie.

Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Narcos'-acteur schrok zich rot toen de echte 'El Chapo' hem in de smiezen kreeg
Series / Nieuws

'Narcos'-acteur schrok zich rot toen de echte 'El Chapo' hem in de smiezen kreeg

Alejandro Edda schrok zich rot na blik van de echte 'El Chapo' tijdens rechtszaak.

Acteur Alejandro Edda zet in de serie Narcos: Mexico een hele goede 'El Chapo' neer. Dit is de bijnaam van de nog altijd in leven zijnde drugsbaas Joaquin Guzmán.

Weinig info


Edda wilde 'El Chapo' zo goed mogelijk spelen maar beschikte maar over weinig persoonlijke details van de vermaarde drugsbaron. Hij had slechts wat krantenartikelen, wat foto's en een korte video tot zijn beschikking.

HIj besloot in 2019 naar het gerechtsgebouw te gaan en daar een zitting bij te wonen van 'El Chapo'. Dit proces zou uiteindelijk leiden naar zijn levenslange opsluiting.

Bewegingen 'El Chapo'


Edda gaf aan hoe hij tijdens de zitting heel goed kijk naar alle bewegingen van 'El Chapo'. Zowel als hij naar zijn plek liep, als hij sprak of hoe hij aan zijn gezicht zat.

Narcos


'El Chapo' bleek die ochtend op een gegeven moment geïnformeerd te worden door één van zijn advocaten dat Edda hem zou gaan spelen in de Narcos-serie. "El Chapo draaide zich om, keek me aan, zwaaide naar me en glimlachte met een brede grijns. Ik knipperde niet eens met mijn ogen. Ik keek hem alleen maar aan, starend. Het was net zoiets van 'oh shit, dit is net gebeurd'."

Spin-off


Edda speelde de rol van 'El Chapo' met verve. Zoals je hebt kunnen lezen, komt er naar verwachting een nieuwe spin-off met 'El Chapo' in de hoofdrol. Vermoedelijk wordt de hoofdrol in deze serie gespeeld door Edda.

Kijk de serie hierop Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reddit recast 'Game of Thrones' met sterren uit de jaren 80!
Series / Nieuws

Reddit recast 'Game of Thrones' met sterren uit de jaren 80!

Hoe had 'Game of Thrones' eruitgezien als de serie in de jaren 80 was gemaakt?

Reddit laat zich van zijn creatieve kant zien, en heeft een idee voor de populaire serie Game of Thrones. De hoofdrollen worden echter gespeeld door bekende sterren uit de jaren 80.

Redditor /u/Growllokin maakte een nieuwe rolverdeling met bijzondere resultaten. Een aantal ervan vonden de nodige bijval, terwijl andere castings de nodige vraagtekens opwierpen.

Keanu Reeves als Jon Snow


Reeves draait al heel wat jaartjes mee in de showbizz-industrie. In de jaren 80 zou de acteur de perfecte leeftijd hebben gehad voor Jon Snow. De broeierige en stoïcijnse kant van Snow zou hem prima zijn afgegaan. "Reeves is meer dan perfect voo Jon Snow," aldus /u/Known_Pomelo_9808.

Kevin Costner als Eddard Stark


Er is een vage gelijkenis tussen de twee acteurs, maar Costner worstelt met een Brits accent. "Hij probeerde het in 'Robin Hood: Prince of Thieves', wat niet ging en hij bleef toen maar Amerikaans Engels spreken," aldus /u/ankyloright.

Costner's gewoonte om zich met het script te bemoeien zou ook een beetje lastig zijn. "Hij zou het script laten herschrijven en Ned zou halverwege seizoen 1 tot koning gekroond worden," meent /u/boomgoesthevegemite.

Molly Ringwald als Sansa


Er zit niet zo veel logica achter de keuze voor Molly Ringwald als Sansa. De actrices hebben beiden rood haar maar verder dan dit reikt het niet. Ringwald speelde rollen in komische films gedurende de jaren 80. Je kunt je haar niet echt voorstellen als de adellijke Sansa. /u/19GK50 stelt Nicole Kidman voor, die indertijd een tiener was en Sansa's hautaine kant ongetwijfeld prima kan uitbeelden.

Wil je de gehele rolverdeling wat nader bekijken, inclusief de suggesties betreffende de rest van de cast, dat kan onderaan.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

My cast picks if Game Of Thrones came out in the 80s
by u/Growllokin in gameofthronesInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 stomme fouten in 'The Big Bang Theory' die pas opvallen als je de serie meermaals kijkt
Series / Nieuws

3 stomme fouten in 'The Big Bang Theory' die pas opvallen als je de serie meermaals kijkt

Deze fouten vallen je op als je 'The Big Bang Theory' meerdere malen kijkt.

De hitserie The Big Bang Theory gaat over een vriendengroep met slimme nerds. De serie werd zeer goed bekeken en ook hogelijk gewaardeerd, ook door de 'nerdy' fanbase die veel beweringen uit de serie controleerden op waarheid. Toch blijken er ook in The Big Bang Theory een aantal fouten te zitten.

Stem Bernadette


Bernadette gaat bij haar debuut in de serie op date met Howard. Pas als ze na enkele afleveringen Howard's vriendin wordt en zij vaker in de serie ten tonele verschijnt, begint zij opmerkelijk hoog te praten.

Het lijkt er sterk op dat de makers na een aantal afleveringen inzagen dat zij het personage 'Bernadette' langer in de serie wilden houden maar dat er dan wel alsnog een grappig dingetje aan haar karakter moest worden toegevoegd.

Raj spreekt in bijzijn vrouw


Vrij vroeg in de serie is de groep het computerspel 'Halo' aan het spelen en suggereert Leonard dat ze Raj in twee stukken moeten snijden. Raj is beledigt en reageert gevat. Dit is -achteraf bezien- nogal een schokkende reactie. Hij praat namelijk openlijk in het bijzijn van Penny. Later in de serie zou blijken dat Raj niet kan praten als er vrouwen in zijn buurt zijn en dat dit hem enkel en alleen lukt na flinke alcoholinname.

Dit lijkt een vergissing te zijn geweest van de schrijvers, die pas bij een tweede keer kijken van de serie opvalt.

Sheldon astma, of toch Leonard?


Gedurende de serie pest Sheldon zijn vriend Leonard vaak met het gegeven dat Leonard astma heeft. Sheldon ziet dit echt als een flinke genetische fout in het DNA van Leonard.

Echter, in het begin van seizoen één, dreigt Leonard een kat te nemen en wordt plotseling Sheldon's astma genoemd als reden om hiervan af te zien, terwijl dit in die aflevering juist voor Leonard ineens geen enkel probleem lijkt te zijn.

Echte foutjes op heb jij hier alsnog een logische verklaring voor? Op zoek naar nog meer foutjes? Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intense dramaserie onmiddellijk geweldig goed bekeken op Netflix
Series / Nieuws

Intense dramaserie onmiddellijk geweldig goed bekeken op Netflix

De nieuwe dramaserie 'Unstable' wordt in haar eerste dagen op Netflix uitstekend bekeken.

De serie Unstable is zeer recent op Netflix verschenen en trekt gelijk veel kijkers. De serie is gelijk de top 10 van de meest bekeken series van Netflix ingekomen.

Biotech


In de serie is Ellis Dragon de baas van een biotechbedrijf. Zijn zoon Jackson is vooral bedreven in het bespelen van dwarsfluit. Het verhaal begint enige maanden na de dood van de moeder van Jackson. Vader en zoon zijn alleen overgebleven en kampen met de emotionele naweeën van deze plotselinge dood.

Zonder vrouw en moeder


Ook het bedrijf van de Dragons' staat er niet zo best voor en vader en zoon zullen in de nieuwe situatie dus niet alleen zichzelf en elkaar maar ook het bedrijf moeten redden.

Rob Lowe


De hoofdrollen worden gespeeld door Rob Lowe en zijn zoon John Owen Lowe. De heren zijn rap van de tong en ook hun personages zijn erg gevat en snel. De serie moet de eerste afleveringen nog wel wat op gang komen, maar belooft evenwel veel goeds, zowel op het dramatische als het komische vlak.

Kijk de serie hierop Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De originele plannen voor 'Star Trek: Academy' waren in eerste instantie heel anders
Series / Nieuws

De originele plannen voor 'Star Trek: Academy' waren in eerste instantie heel anders

'Star Trek: Academy' is er doorheen, maar het oorspronkelijke plan was totaal anders.

Starfleet Academy hebben we vooralsnog alleen in Star Trek in 2009 gezien. Voor de officiële bekendmaking van deze langverwachte spin-off zijn er jarenlang plannen gemaakt die uiteindelijk niet van de grond kwamen.

In eerste instantie was er sprake van een film getiteld Star Trek: The First Adventure. Deze zou over de jonge jaren van Kirk (William Shatner), Spock (Leonard Nimoy) en McCoy (DeForest Kelley) als Academy-kadetten gaan. Het liep echter anders.

Traditionele richting


De film werd destijds geschreven door Harvey Bennett en David Loughery, en had in 1991 uit moeten komen, op de 25e verjaardag van de 'Star Trek'-franchise. Star Trek: The First Adventure zou de eerste film zijn in een nieuwe reeks. De hoofdrollen zouden vanzelfsprekend opnieuw gecast worden. De nieuwe, jongere versies van de vertrouwde personages zouden de fakkel overnemen van eerdere generatie.

Paramount kreeg echter een nieuwe directie, waardoor de film nooit doorging. De nieuwe bazen kozen een meer traditionele richting. Star Trek VI: The Undiscovered Country werd de afsluiting van de lopende filmreeks. De 'Star Trek'-films die daarna kwamen richtten zich op de personages uit Star Trek: The Next Generation.

Element oorspronkelijke plan


Pas in 2009 zagen de kijkers een element van dit oorspronkelijke plan in de meest recente 'Star Trek'-reboot. Er is nog niets bekendgemaakt over de het verhaal, de speculatie is dat de serie een spin-off is van Discovery. Eerder zagen de kijkers al dat Tilly (Mary Wiseman) in deze serie besluit om zich aan het trainen van jonge kadetten te wijden. Verder hinten de showrunners Alex Kurtzmann en Noga Landau erop dat Star Trek: Academy zich in de 32e eeuw afspeelt.

Star Trek: Academy begint in de loop van 2024 met filmen, de premièredatum is op het moment van schrijven niet bekend.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe komische Netflix-serie stuift top 10 meest bekeken series in
Series / Nieuws

Gloednieuwe komische Netflix-serie stuift top 10 meest bekeken series in

De serie 'Wellmania' wordt in haar eerste dagen op Netflix gelijk ontzettend goed bekeken.

De nieuwe komische serie Wellmania doet het supergoed in haar eerste week op Netflix en is gelijk de top 10 van de meest bekeken series ingedoken. De serie js sinds 29 maart te bekijken op de streamingsdienst.

Liv Healy


De Australische comédienne Celeste Barber speelt de hoofdrol in deze serie. Zij speelt de rol van Liv Healy. Liv is een nogal chaotische blogster, die de kans krijgt om door te breken in de Verenigde Staten. Als foodblogster krijgt zij een baan aangeboden in New York.

Douane


Om een verblijfsvergunning te krijgen, dient zij voldoende gezondheid te zijn passend bij haar leeftijd. Ze komt echter niet langs de douane en moet zich vervolgens een gezondere levensstijl gaan aanmeten, om de reis toch te kunnen gaan maken.

De serie doet wat denken aan Bridget Jones maar is wat grover en naar onze mening vaak helaas ook wat flauwer. De liefhebber van het genre komt echter ruim aan zijn trekken.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hierhier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.