search
Deze 3 gloednieuwe films stelen de show op Netflix, Disney+ en Apple TV+
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films stelen de show op Netflix, Disney+ en Apple TV+

Een wereldveranderende videogame, een moeder op moordtocht en de beste romkom sinds tijden.

Er komen wekelijks een hoop films van de lopende band rollen bij de verschillende streamingdiensten van Nederland. De recensenten van FilmTotaal geven advies welke nieuwkomers blijvertjes zijn.

Tetris | Apple TV+Onder het Sovjetregime wordt in 1988 een videospel geboren, dat de wereld van gaming volstrekt zal veranderen. Het boeiende verhaal wordt spannend in beeld gebracht volgens recensent Arjan Welles met het oog op de vele partijen die streden om de rechten, maar deze concurrentiestrijd wordt soms wel overdadig complex.

De film kon daardoor rekenen op 3.5 sterren. Hij vond: "'Tetris' voelt vooral aan als een spannend jongensboek, ondanks het soms lastig te volgen verhaal. Dit wordt omlijst met een treffend, doch soms overdreven portret van de nadagen van het Sovjetregime."

Lees de rest van de recensie.

Kill Boksoon | NetflixEen moeder-dochterdrama groeit uit tot een bruut actiespektakel in de Zuid-Koreaanse film. De spanning van de vechtscènes is om te snijden, maar dat is allerminst te zeggen over alle drama tussen moeder en dochter volgens Jacoline Maes.

De film kreeg van haar 3 sterren. Ze stelde: "Helaas is 'Kill Boksoon' met name sterk op het niveau individuele scènes. Als geheel weet de film minder te overtuigen. De actiescènes zijn vaak pakkend en bij vlagen innovatief gefilmd, maar daarnaast moet er nog de verhaallijn over het moederschap in verwerkt worden."

Lees de rest van de recensie.

Rye Lane | Disney+Met deze vernieuwende romkom waait er een frisse wind door het genre volgens Jip Strijbos. De chemie tussen de twee hoofdpersonen is onmiskenbaar en de stijl spat van het scherm af om het welbekende verhaal van de liefde op een gloednieuwe manier te presenteren.

De romkom werd beloond met 4 sterren door Strijbos. Zij vertelde: "De muziek is bij elk van die scènes goed gekozen en draagt bij aan die sfeer. De vele hiphop nummers ondersteunen de flitsende stijl. Daarnaast wordt erg leuk gespeeld met overgangen tussen omgevingen of naar een flashback. De visuele stijl verrast in een genre dat vaak vervalt in voorspelbare formulewerk."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen