search

Ons nieuws van dinsdag 4 april 2023

Reacties van 'Murder Mystery 2': kijken of skippen?
Films / Netflix Kijktip

Reacties van 'Murder Mystery 2': kijken of skippen?

De film staat op dit moment op nummer één in 79 landen.

Murder Mystery 2 staat op nummer 1 in de Nederlandse Netflix-top 10. De film wordt ook globaal goed bekeken. Hoe zijn de reacties? Moeten we de film kijken of kunnen we deze skippen?

Wereldwijd positief


Eindelijk is het zover. Fans van het eerste deel en andere geïnteresseerden, kunnen eindelijk deel 2 gaan bekijken. En dat gebeurt ook. De film staat momenteel op nummer 1 in 79 landen.

De films Murder Mystery 1 en 2 stootten onlangs zelfs de succesvolle film Luther van de troon in de Netflix top 10.Chemie


Sommige fans genieten van de chemie tussen Jennifer Aniston en Adam Sandler:

Anderen kunnen genieten van de humor en de verhaallijn:Kijken of skippen?


Kijkers en fans lijken het erover eens te zijn: niet skippen, maar kijken dus. De film Murder Mystery 2 is net als het eerste deel te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Indiase actiethriller verovert Netflix
Films / Netflix Kijktip

Nieuwe Indiase actiethriller verovert Netflix

Een stewardess en haar zakenpartner willen uit de schulden komen en besluiten diamanten te gaan stelen, in een vliegtuig ver boven de grond.

Veel kijkers zijn geïnteresseerd in de film Chor Nikal Ke Bhaga. De nieuwe Indiase actiethriller stormde onlangs de Netflix-top 10 binnen in 45 landen, waaronder ook Nederland.

Gijzeling


Een stewardess en haar zakenpartner willen uit de schulden komen en besluiten diamanten te gaan stelen, in een vliegtuig ver boven de grond. Dit gaat mis. De overval wordt al snel een gijzeling waarin niet alleen waardevolle diamanten, maar ook levens op het spel staan.

In deze film is niets wat het lijkt. Als kijker blijf je soms in het ongewisse. Dit maakt de film spannend.

Goede waardering


De film heeft een waardering van een 7,9/10 op IMDB. Een kijker schrijft: 'Geweldige film met veel wendingen. Je denkt misschien dat je de climax hebt geraden, maar nee, er staat nog veel te gebeuren.' Aldus een criticus op IMDB.

Netflix


Chor Nikal Ke Bhaga stond vorige week op nummer 3 in de Nederlandse Netflix-top 10. Wil je weten hoe dit alles afloopt? De film is nu te bekijken via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beeldschone Christina Milian zie je binnenkort in deze Netflix-film
Films / Featured

Beeldschone Christina Milian zie je binnenkort in deze Netflix-film

In 'Meet Me Next Christmas' doorkruist het personage van Milian de hele stad New York om tickets te kunnen bemachtigen voor een Kerstmis-concert.

Christina Milian kennen we vooral van haar liedjes. Maar ze kan zeker acteren. Binnenkort speelt ze in de Netflix-film Meet Me Next Christmas.

'AM to PM'


Velen kennen Christina Milian nog van haar hit singles 'AM to PM', 'Whatever You Want' en 'When You Look At Me'. Ze is ook bekend van haar rollen in speelfilms als Resort to Love, Soundtrack en Love Don't Cost a Thing en komt nu met haar eerste grote Kerstmis-film op Netflix, die ze tevens produceert. Zo meldt de website What's On Netflix.Racend door de stad


In Meet Me Next Christmas doorkruist Layla, het personage van Milian, de hele stad New York om tickets te kunnen bemachtigen voor een Kerstmis-concert. Hier wilt ze eindelijk een slag gaan slaan bij de man van haar dromen. De popgroep Pentatonix zal optreden tijdens dit concert als zichzelf.Voor Kerstmis


Het filmen van dit project begint de komende weken. Naar verwachting zal de film voor de kerst van dit jaar uit gaan komen. De film zal te zien zijn op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Fatal Attraction' toont spannender verhaal dan de originele film
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Fatal Attraction' toont spannender verhaal dan de originele film

De makers kiezen voor een meer genuanceerde hervertelling blijkens de nieuwste trailer.

De jaren 80-thriller Fatal Attraction was met recht een succes. De nieuwste serie, die ook in Nederland te zien zal zijn, geeft het verhaal echter een bijzondere draai.

Uit de trailer blijkt namelijk dat hoofdpersoon (Dan) beschuldigd wordt van moord op Alex (Lizzy Caplan). Daarnaast is het verhaal wat minder rechttoe rechtaan dan in de oorspronkelijke film.

Andere dynamiek


Dan is een gelukkig getrouwde huisvader en heeft een spannend avontuurtje met Alex. Hij wil hierna gewoon verder met zijn vrouw Beth (Amanda Peet). Dit maakt hij Alex ook duidelijk, maar zij laat het er niet bij zitten. Alex was in de film duidelijk de enige slechterik, en bovendien een doorgedraaide mafklapper die een gelukkig huwelijk wilde verwoesten.

De serie, met showrunner Alexandra Cunningham (Prime Suspect), zal een andere dynamiek tonen. Onder andere komt Alex' kant van het verhaal wat meer uit de verf, naast het feit dat de vraag wordt gesteld waar Dan nu eigenlijk mee bezig was.

In de VS begint de serie op 30 april, in Nederland start Fatal Attraction op 22 mei op SkyShowtime, waarbij de eerste drie afleveringen te zien zullen zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Krigsseileren'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Krigsseileren'

Niets meer of minder dan een spannend verhaal over het onderbelichte Noorse offer gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Regie: Gunnar Vikene | Cast: Kristoffer Joner (Alfred), Pål Sverre Hagen (Sigbjørn), Ine Marie Wilmann (Cecilia), Armand Hannestad (William), Henrikke Lund Olsen (Magdeli), e.a. | Afleveringen: 3 | Speelduur: 57-60 minuten | Jaar: 2022

Net als de Nederlanders leven en sterven de Noren op het water. Kriggseileren laat zien dat dat ten tijde van de Tweede Wereldoorlog niet anders was. Volgens de geschiedenisboeken voeren toen meer dan dertigduizend Noren voor de geallieerden, wat velen met de dood moesten bekopen. Met deze miniserie meert deze geschiedenis nu ook aan in Nederland.

De norse Alfred laat vrouw en kinderen achter in Noorwegen om brood op de plank te brengen. Samen met zijn goedmoedige boezemvriend Sigbjørn vertrekt hij naar zee voor een reis van "slechts achttien maanden" in de kombuis. De veilige thuiskomst die hij aan zijn dochtertje belooft zal echter niet zo snel plaatsvinden als gehoopt. Wanneer de Duitsers Noorwegen bezetten is het voor Alfred en Sigbjørn geen optie meer terug te keren naar de wal.

Tegen wil en dank kiezen de twee vrienden voor een gevaarlijk leven onder de vlaggen van de geallieerden en doorkruisen ze wateren waar overal een U-boot op de loer kan liggen. Samen met een trouwe bemanning maken ze in havens rond de wereld rauwe verliezen en schamele overwinningen mee. De opvoering van een balletdanser geeft een sprankje hoop in de duistere oorlogsjaren. Het is een lichtje dat maar al te vlug weer dooft.

Kriggseileren belicht het verhaal van de Noorse koopvaardijvaarders die tijdens de oorlog over zee rondwaarden zonder ooit thuis te kunnen komen. De gelijknamige film, tevens de recente Noorse Oscarinzending, was met een budget van elf miljoen euro de duurste film ooit in het land gemaakt. Netflix maakte de verstandige keuze deze tweeënhalf uur durende film op te knippen in drie afleveringen, wat het oorlogsverhaal meer naar een interessante geschiedenis laat neigen dan naar een ellenlange zit.

Ondanks enkele plastische ingrepen komt de eerste aflevering moeilijk op gang, maar als de eerste bommen vallen gaat de serie volledig overstag. Bombardementen, beschietingen, gevechten: alles om een spannend jongensboek te vullen komt langs om de levens van de Noorse zeevaarders kleur te geven. Daarbij ontsnapt het verhaal niet aan de nodige clichés, zoals de gestorven held die wonderbaarlijk genoeg toch nog in leven is. Er is zelfs een geluksvogel die dit tweemaal overkomt, terwijl het gros van zijn kameraden al lang een zeemansgraf heeft gevonden.

Kriggseileren schroomt er niet voor bekende oorlogsfilmconventies naar haar hand te zetten om een spannend sausje over de Noorse geschiedenis te gieten. Daarbij sneuvelen helaas ook de historische details die de kijker hadden kunnen helpen het verhaal van Noorwegen in de grotere Europese oorlogspuzzel te schuiven. In plaats daarvan biedt de serie een meeslepend en boeiend verhaal, gevuld met exotische locaties en sterke verhalen. De boodschap is kristalhelder: ook de Noren hebben een hoge tol betaald tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uitgebreide details over de manier waarop kan de kijker beter opzoeken op Wikipedia.

★★★☆☆

Kriggseileren is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maffe Carole Baskin uit 'Tiger King' moet haar opvang sluiten
Series / Nieuws

Maffe Carole Baskin uit 'Tiger King' moet haar opvang sluiten

Via een blogpost heeft Carole Baskin uit Tiger King aangekondigd dat ze haar opvang moet gaan sluiten.

Iedereen die Tiger King gezien heeft, zal zich Carole Baskin nog wel herinneren. De eigenares van Big Cat Rescue heeft aangekondigd hun locatie te sluiten.

Carole Baskin speelt een prominente rol in de controversiële Netflix-serie Tiger King, waarin haar plek voor katachtige dieren vaak voorkomt. Ze heeft aangekondigd dat een groot aantal van haar dieren zal verhuizen naar Turpentine Creek Wildlife Refuge in Arkansas.

Tiger King op Netflix


Als reden geven ze aan dat het aantal dieren waar ze de afgelopen jaren voor zorgden al steeds kleiner aan het worden was, en dat hun meeste aandacht uitging naar de Big Cat Public Safety Act.

De Big Cat Public Safety Act kwam ook al voor in de Netflix-serie, en werd in 2022 eindelijk goed gekeurd. Deze wetgeving verbied nu het bezit van tijgers, leeuwen en andere grote katachtige beesten voor iedereen behalve een kleine, gekwalificeerde groep.

Carole Baskin besloot niet terug te keren voor Tiger King seizoen 2, omdat ze zich verraadde voelde door de manier waarop de gebeurtenissen in de serie omschreven werden. Ze voelde zich in slecht licht gezet, terwijl Netflix het beeld zou schetsen dat Joe Exotic vrij gesproken moet worden.

Tiger King is nu te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote 'Star Wars'-schurk na jaren weer te zien
Series / Nieuws

Grote 'Star Wars'-schurk na jaren weer te zien

Een iconische schurk uit Rogue One: A Star Wars Story heeft een terugkeer gemaakt in The Bad Batch.

Wie herinnert zich Orson Krennic uit Rogue One: A Star Wars Story nog? Hij heeft onlangs een terugkeer gemaakt naar de franchise, hoewel het een digitale versie is dit keer.

Opeens dook Krennic namelijk op in The Bad Batch, een Star Wars-animatieserie die momenteel bezig is op Disney Plus. Ben Medelsohn keert terug voor de stem van zijn personage in de franchise.

Krennic in The Bad Batch


In Rogue One maakte Medelsohn zijn debuut als director Krennic, een van de grootste antagonisten in de film om de strijd aan te gaan met de beginselen van de opstand tegen de Empire.

In de film komt hij oog in oog met enkele iconische personages uit de Star Wars-franchise, zoals Grand Moff Tarkin en Darth Vader. In de film komt hij om het leven door een vernietigende straal van de Death Star, een wapen dat hij zelf hielp creëren.

The Bad Batch speelt zich echter af vóór de gebeurtenissen uit Rogue One, waardoor we Krennic in zijn volle glorie kunnen ervaren.

The Bad Batch seizoen 2 is nu te zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details geven locaties in 'The Last of Us' seizoen 2 prijs
Series / Nieuws

Nieuwe details geven locaties in 'The Last of Us' seizoen 2 prijs

Uit een nieuw bericht van Deadline blijkt dat The Last of Us seizoen 2 mogelijk in Vancouver gefilmd gaat worden.

Bronnen van Deadline melden dat filmen voor The Last of Us seizoen 2 plaats gaat vinden in Vancouver, in Canada. Wanneer ze hier precies mee beginnen, is nog niet bekend.

Het eerste seizoen van The Last of Us is ook in Canada gefilmd, maar dan in Calgary, Alberta. Zowel de games als de serie spelen zich af in de Verenigde Staten, maar voor het filmen werd Canada dus als de geschikte locatie bevonden.

The Last of Us seizoen 2


HBO heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het filmen voor The Last of Us seizoen 2 gaat beginnen. Eerder gaf Pedro Pascal, die Joel speelt in de serie, wel al aan dat filmen mogelijk nog in 2023 begint.

Momenteel wordt er waarschijnlijk nog hard gewerkt aan het script van het tweede en derde seizoen. De adaptatie van de tweede game gaat namelijk verspreid worden over twee seizoenen. The Last of Us: Part 2 duurt een stuk langer en is ambitieuzer dan het eerste deel, dus dat hoeft niet als een verrassing te komen.

The Last of Us seizoen 1 is nu te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ kondigt 'Napoleon' van Ridley Scott aan met eerste foto
Films / Foto's

Apple TV+ kondigt 'Napoleon' van Ridley Scott aan met eerste foto

'Napoleon' zal op 22 november wereldwijd in première gaan in de bioscoop. Daarna zal de film exclusief bij Apple TV+ te streamen zijn.

Niemand minder dan Joaquin Phoenix zal schitteren in dit historische epos van regisseur Ridley Scott.

Napoleon, een productie van Apple Studios in nauwe samenwerking met Sony, zal op 22 november wereldwijd in de bioscopen te zien zijn en is daarna bij Apple TV+ te streamen.

Scott en Phoenix weer samen


Scott regisseert de film naar een scenario van David Scarpa, die ook Scotts speelfilm All the Money in the World uit 2017 schreef. Het project markeert de eerste samenwerking tussen Scott en Phoenix sinds het winnen van de Oscar voor de beste film in 2000 voor Gladiator.

Phoenix speelde hierin de rol als Romeinse keizer Commodus. Scott wilde zo graag weer met Phoenix werken dat hij beweerde dat hij de hele film voor de ster herschreven had. 23 jaar na Gladiator is Phoenix nog steeds keizer in de ogen van Ridley Scott.

Verhaal en cast


Napoleon Bonaparte was een militaire leider en de keizer van Frankrijk, die in 1804 de macht over het land greep nadat hij eerder de afschaffing van de monarchie tijdens de Franse Revolutie had gesteund. Phoenix speelt de iconische maar polariserende figuur in de film van Scott.

De film wordt beschreven als een originele en persoonlijke kijk op de oorsprong van Napoleon en zijn opkomst aan de macht. In de film is ook speciale aandacht besteed aan zijn gecompliceerde relatie met zijn vrouw Josephine, gespeeld door Vanessa Kirby. Tahar Rahim schittert ook als leider van de Franse Revolutie, vertolkt door Paul Barras.

In de film zijn er ook rollen weggelegd voor Ben Miles, Ludivine Sagnier, John Hollingworth en Matthew Needham.

Ten strijde


Samen met de aankondiging van de releasedatum, debuteert Apple TV + ook met een eerste blik op de film, waarin Phoenix te zien is als Napoleon die ten strijde trekt. Zie hieronder de eerste officiële foto.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Unseen'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Unseen'

In de onzichtbare rol van schoonmaakster blijkt Zenzi met een hoop gruweldaden weg te kunnen komen.

Regie: Travis Taute, Rolie Nikiwe, Rolisizwe Nikiwe, e.a. | Cast: Gail Mabalane (Zenzi), Brendon Daniels (Raymond), Vuyo Dabula (Max), Ilse Klink (detective Lyners), Waldemar Schultz (detective Morkel), Hein de Vries (Joseph), Colin Moss (Ruben Theron), Mothusi Magano (Lufuno), Dineo Langa (sister), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 41-53 minuten| Jaar: 2023

Unseen volgt Zenzi, een eenvoudige schoonmaakster die maar net de eindjes aan elkaar te knopen en het nodige voor haar kiezen heeft gekregen. Haar man heeft net vastgezeten, maar is na zijn vrijlating nergens te bekennen. Haar zoontje is tijdens een gewapende overval neergeschoten en overleden. En nu dreigt Zenzi ook nog eens uit haar woning te worden gezet. Haar huisbaas wil haar best wat langer onderdak geven, mits ze bereid is hem wat speciale aandacht te geven.

Wanneer ze op zoek gaat naar haar man en het verhaal achter zijn gevangenisstraf, blijkt dat hij betrokken was bij een criminele bende. De heren met wie ze vervolgens te maken krijgt deinzen niet terug voor het nodige geweld, maar Zenzi weet ze keer op keer te verrassen en laat zien dat ze meer is dan een schoonmaakster die door niemand gezien wordt. De boodschap is duidelijk: onderschat niemand en voel je zeker niet beter dan een ander, want stille wateren kunnen diepe gronden hebben.

Het plot is verrassend en spannend tegelijk. Tijd om de personages te leren kennen is er nauwelijks, want al in de eerste aflevering vallen de eerste slachtoffers, waardoor je als kijker direct in het verhaal zit. De gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op, waardoor Unseen erin slaagt de aandacht constant vast te houden.

Wat aan het verhaal voorgang is aanvankelijk een groot mysterie, maar dat verandert in de vierde aflevering. Zenzi krijgt alles tot in detail uitgelegd door een van de vrienden van haar man, die precies weet waarin hij verzeild was geraakt. Terwijl hij alles uitlegt, volgen de terugblikken elkaar op om zo een beeld te geven van wat er in het verleden is gebeurd. De timing is perfect: deze uitleg zorgt voor de nodige antwoorden, terwijl er genoeg vragen onbeantwoord blijven voor de laatste twee afleveringen.

Ondanks het sterke plot en de goede opbouw van het verhaal lijkt over de details niet altijd even goed te zijn nagedacht. Zo kan er bij een brand die wordt aangestoken in de nabijheid van een voorraad gasflessen nooit genoeg tijd zijn om het complete gebouw ontruimd te krijgen én zelfs nog wat stevige gesprekken te voeren. Daarnaast weet Zenzi moeiteloos uit handen van de politie te blijven terwijl ze overal bewijsmateriaal achterlaat. Ook wordt nooit gerept over waar die zware criminelen zich precies mee bezighouden.

Er speelt geen enkel zijlijntje, terwijl dit de serie wat meer diepgang had kunnen geven. Gelukkig is de centrale verhaallijn interessant en spannend genoeg om deze extra toevoeging niet per se nodig te hebben. Bovendien weet Gail Mabalane de rol van Zenzi overtuigend neer te zetten. Deze op het eerste oog timide, gesloten en zelfs wat onzekere vrouw, blijkt onbevreesd elke confrontatie aan te durven gaan.

★★★★☆

Unseen is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heroïsch oorlogsdrama trekt direct bakken met kijkers op Netflix
Series / Nieuws

Heroïsch oorlogsdrama trekt direct bakken met kijkers op Netflix

Het oorlogsdrama 'Kirgsseileren' wordt ontzettend goed bekeken in haar eerste week op Netflix.

Het oorlogsdrama Krigsseileren wordt ontzettend goed bekeken in haar eerste dagen op Netflix. De serie is gelijk in de top 10 van de best bekeken series binnengekomen.

Van film naar miniserie


Het gaat hier om een film die is omgezet in een miniserie van drie afleveringen. De Noorse film kwam vorig jaar nog uit in de bioscoop en is met een budget van circa 11 miljoen dollar de duurste film uit de Noorse geschiedenis. De film is met name bekend onder zijn internationale titel: War Sailor.

Plot


De miniserie gaat over een aantal Noorse burgers die aan het werk zijn als matroos op koopvaardijschepen. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, worden deze schepen en hun bemanning plots de Tweede Wereldoorlog ingetrokken. Ook deze Noorse koopvaardijschepen moeten van de geallieerden meedoen aan de oorlog en zij komen dus onder vuur te liggen van de Duitse zeemacht en onder andere de beruchte Duitse U-boten.

Cast


De hoofdrollen in dit oorlogsdrama zijn voor Kristoffer Joner, Pal Sverre Hagen en Ine Marie Wilmann. De film is geregiseerd door Gunnar Vikene.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Harry Potter'-serie van HBO komt er toch echt
Series / Nieuws

Nieuwe 'Harry Potter'-serie van HBO komt er toch echt

HBO komt met een nieuwe 'Harry Potter'-serie, die opnieuw de boeken volgt.

Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe Harry Potter-serie, en nu is er dan eindelijk duidelijkheid. HBO nadert namelijk een deal voor een serie gebaseerd op de boekenreeks.

Een Harry Potter-televisieserie is in de maak bij HBO. Volgens Bloomberg heeft het moederbedrijf van HBO, Warner Bros., zo goed als een deal voor een televisieserie gebaseerd op de boekenreeks van JK Rowling.

Eén seizoen per boek


Volgens het rapport zal elk seizoen van de serie gebaseerd zijn op één boek in de serie, wat betekent dat de serie zeven seizoenen zal lopen. De serie is naar verluidt een essentieel onderdeel van een nieuwe streamingstrategie.

Het rapport geeft ook aan dat Warner Bros. Discovery's CEO David Zaslav en HBO-chef Casey Bloys hebben gestreden om Rowling akkoord te laten gaan. Warner Bros. Discovery heeft eerder aangegeven dat ze de Harry Potter-franchise graag wilden uitbreiden. De studio produceerde eerder de originele Harry Potter-films en de Fantastic Beasts-prequel-franchise.

Werkt JK Rowling mee?


Het Bloomberg-rapport geeft aan dat Rowling betrokken zal zijn bij het project om ervoor te zorgen dat het "loyaal blijft aan haar originele materiaal". Er wordt echter niet verwacht dat ze showrunner of primair creator zal zijn. Rowling is de afgelopen jaren flink onder vuur komen te liggen vanwege controversiële opmerkingen, waarin ze onder andere transfobische sentimenten uitdrukte.

Volgens het Bloomberg-rapport wordt de deal voor de HBO Harry Potter-serie nog afgerond en wordt er volgende week meer informatie verwacht over de nieuwe streamingstrategie van Warner Bros. Discovery.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's van Tom Holland in 'The Crowded Room'
Series / Foto's

Eerste foto's van Tom Holland in 'The Crowded Room'

Tom Holland heeft op zijn Instagrampagina de eerste foto's en de releasedatum van 'The Crowded Room' vrijgegeven.

Tom Holland heeft een rol gescoord in de nieuwe serie The Crowded Room. Op zijn Instagrampagina heeft hij een foto geplaatst en hij heeft de releasedatum bekendgemaakt.

In de foto zien we het personage dat Holland gaat spelen, Danny Sullivan, met een bebloed shirt en aardig wat blauwe plekken op zijn gezicht. In het onderschrift van de foto onthult hij dat The Crowded Room op 9 juni in première gaat op Apple TV+.

De serie gaat bestaan uit tien afleveringen, waarvan de eerste drie allemaal te zien zijn op 9 juni en de andere afleveringen zullen daarna wekelijks worden uitgezonden.

Bekijk op instagram


Plot The Crowded Room


The Crowded Room gaat over Danny, die in 1979 wordt gearresteerd omdat hij betrokken is bij een schietpartij in New York. We volgen zijn verhaal aan de hand van een verzameling interviews die worden afgenomen door de nieuwsgierige ondervrager Rya Goodwin.

We komen steeds meer te weten over Danny's leven, hoe verder we in de serie komen. Uiteindelijk ontdekken we hoe zijn mysterieuze verleden hem heeft gevormd tot de persoon die hij nu is.

Stream The Crowded Room vanaf 9 juni op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Hemsworth in trailer 'Extraction 2': binnenkort op Netflix
Films / Trailer

Chris Hemsworth in trailer 'Extraction 2': binnenkort op Netflix

Nadat laatst bekend werd dat de film een R-rating heeft gekregen, hebben we nu een teaser trailer gekregen met snoeiharde beelden.

Chris Hemsworth is terug als Tyler Rake in het tweede deel van Extraction welke je vanaf 16 juni kan gaan streamen bij Netflix.

Georgische gangsters


Nadat hij maar net zijn zware verwondingen van zijn missie in Dhaka, Bangladesh heeft overleefd, is Tyler Rake terug, en zijn team is klaar voor hun volgende missie.

Tyler moet een familie bevrijden die overgeleverd is aan de genade van een Georgische gangster en infiltreert in een van 's werelds dodelijkste gevangenissen om hen te redden. Maar wanneer de situatie enorm gevaarlijk wordt, en de gangster sterft in het heetst van de strijd, spoort zijn even meedogenloze broer Rake en zijn team op in Sydney, om ultieme wraak te nemen.

Cast


Naast Hemsworth zien we in deze film onder andere Golshifteh Farahani (Niwemang) en Adam Bessa (Mosul) terug. Daniel Bernhardt (Atomic Blonde), Sinead Phelps (Carinval Row) en Tinatin Dalakishvili (Abigail) zijn onder meer ook toegevoegd aan de cast van deze film.

De regie van Extraction 2 was in handen van Sam Hargrave en Joe en Anthony Russo zijn verantwoordelijk geweest voor het scenario.

Teaser trailer


Vanaf vrijdag 16 juni kan je de film streamen bij Netflix. Als je het eerste deel nog niet gezien hebt, dan kun je deze uiteraard nog bekijken bij de dienst.

Hieronder de explosieve beelden van Extraction 2.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Parsons van 'The Big Bang Theory' vangt bizar veel cash voor het inspreken van prequel
Series / Nieuws

Jim Parsons van 'The Big Bang Theory' vangt bizar veel cash voor het inspreken van prequel

Jim Parsons heeft nog altijd flinke inkomsten uit 'The Big Bang Theory'-franchise

Jim Parsons was in zijn rol als Sheldon Cooper natuurlijk het belangrijkste personage in The Big Bang Theory. Parsons werd goed betaald voor zijn rol. Hij verdiende meer dan 1 miljoen dollar per aflevering en kreeg een contract van vijftig miljoen dollar aangeboden om toch nog een dertiende seizoen te draaien. Hij besloot echter te stoppen, waarna het doek voor de serie viel.

The Young Sheldon


Parsons heeft vervolgens wel medewerking verleend aan een spin-off van The Big Bang Theory genaamd: The Young Sheldon. Hij is niet alleen uitvoerend producent van deze serie maar fungeert ook als een soort van 'voice-over' van The Young Sheldon.

Tonnetje


Naar verluidt verdient Parsons ongeveer $ 100,000 per seizoen voor zijn rol als verteller voor The Young Sheldon. Een stuk minder dus dan voor zijn acteerwerk, maar het bandje als verteller inspreken is waarschijnlijk ook in een ochtendje gepiept.

Percentage


Parsons verdient vooral flink aan The Young Sheldon, dat inmiddels alweer 6 seizoenen loopt, door zijn werk als producent. Hij krijgt een percentage van de winst van de serie en dat levert hem zoveel op dat heel Hollywood jaloers op hem is.

Met Jim Parsons hoeven we in ieder geval geen medelijden te hebben,

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' cast 'RuPaul's Drage Race'-winnaar voor belangrijke rol
Series / Nieuws

'Doctor Who' cast 'RuPaul's Drage Race'-winnaar voor belangrijke rol

Het is voor de award winnende actrice niet de eerste keer dat ze een grote rol aanneemt.

Terwijl een van de langstlopende series aller tijden Doctor Who toewerkt naar het 60-jarig jubileum, deelt showrunner Russell T. Davies alvast wat details. Hij vertelt dat er voor een belangrijke rol een bijzondere actrice wordt toegevoegd aan de cast.

Niemand minder dan RuPaul's Drag Race-winnares Jinkx Monsoon zal een rol gaan spelen in het 'Whoniverse'. In het vijfde seizoen van het bekende drag queen programma wist Monsoon te winnen. Inmiddels heeft ze ook al ervaring op Broadway opgedaan als Matron "Mama" Morton in de award winnende musical Chicago.

Maker en speler kunnen niet wachten


Showrunner Davies vertelt over het nieuws: "In een universum van kometen en supernova's, komt hier de grootste ster van allemaal." Monsoon vervolgt: "Ik ben vereerd, enthousiast en verheugd om aan te sluiten bij Doctor Who! Ik hoop dat er genoeg ruimte is in de TARDIS voor al mijn bagage."

In november van dit jaar komt Doctor Who terug met drie 60-jarig jubileum specials met David Tennant als de 14e Doctor en Catherine Tate als metgezel Donna Noble. Hierop volgt het 14e seizoen met Ncuti Gatwa als 15e doctor en Millie Gibson als de helpende hand Ruby Sunday. Het zullen de eerste afleveringen worden die aangeboden worden door Disney.

Kijk tot die tijd Doctor Who op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 verbijsterende fantasyseries op Netflix zet je direct op na 'Shadow & Bone'
Series / Featured

Deze 4 verbijsterende fantasyseries op Netflix zet je direct op na 'Shadow & Bone'

Wat te doen na het afkijken van 'Shadow & Bone'? Snel de volgende fantasyserie opzetten!

Op Netflix staan er fantasyseries van alle soorten en maten, die net als de recente hitserie Shadow and Bone jouw honger naar nieuwe werelden kunnen stillen. Check gauw onze vier tips hieronder.

Cursed | Netflix | 10 afleveringenIn deze alternatieve vertelling van de Arthurlegende heeft de jonge Nimue een krachtige gave. Samen met de charismatische huurling Arthur begint ze aan een gevaarlijke missie om een legendarisch zwaard terug te brengen naar de tovenares die het heeft gemaakt.The Chilling Adventures of Sabrina | Netflix | 4 seizoenenDe bekende strip van Sabrina the Teenage Witch heeft een eigen bovennatuurlijke Netflix-serie gekregen met in de hoofdrol de bekende tienerheks. Terwijl ze worstelt met haar dubbelleven als half-mens, half-heks moet ze tegelijkertijd monsters verslaan en haar duistere familiegeschiedenis onder ogen zien.Dracula | Netflix | 3 afleveringenIn het Victoriaanse Londen infiltreert 's werelds beroemdste vampier de samenleving met het sinistere doel de mensheid te vernietigen. De jonge non Agatha Van Helsing staat hem in de weg, die vastbesloten is om hem te stoppen en de wereld te redden.The King: Eternal Monarch | Netflix | 16 afleveringenEen Koreaanse koning komt via een magisch portaal in een parallel universum terecht, waar hij als een blok valt voor Jung Tae-eul, een rechercheur uit de hedendaagse wereld. In deze romantische fantasyserie wordt de liefde van het duo op de proef gesteld door de verschillende werelden waarin ze leven en de krachten die hen bedreigen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew McConaughey staat klaar voor overname 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Matthew McConaughey staat klaar voor overname 'Yellowstone'

Nu de kansen groter worden dat Kevin Costner zal afhaken staat plan B al klaar.

Matthew McConaughey is er klaar voor om te verschijnen in de aankomende afleveringen van de franchise om de rol van Kevin Costner over te nemen. Dat deelde Chris McCarthy, de president van ViacomCBS, met The Hollywood Reporter.

Wat duidelijk is geworden uit een recent interview met McCarthy is dat de serie met Matthew McConaughey zal doorgaan, ongeacht of Kevin Costner zal terugkeren voor de tweede helft van seizoen 5 van de westernserie.

Heibel rondom Costner


De toekomst van de serie werd in twijfel getrokken door een felle ruzie achter de schermen van Yellowstone. Naar verluidt zou hoofdrolspeler Kevin Costner met de producten overhoop liggen over opnameschema's.

Volgens de geruchten zou de Oscarwinnaar één week voldoende vinden voor het afronden van de laatste acht afleveringen van de serie. De producten dachten daar heel anders over, en hebben nu vervanging klaar staan.Matthew McConaughey in de hoofdrol


Volgens de laatste uitspraken van McCarthy staat McConaughey nu "klaar" om te worden geïntroduceerd in de westernserie in de rol van Costner.

In de zomer van 2023 staat het tweede deel van het vijfde seizoen van Yellowstone gepland bij SkyShowTime in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films stelen de show op Netflix, Disney+ en Apple TV+
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films stelen de show op Netflix, Disney+ en Apple TV+

Een wereldveranderende videogame, een moeder op moordtocht en de beste romkom sinds tijden.

Er komen wekelijks een hoop films van de lopende band rollen bij de verschillende streamingdiensten van Nederland. De recensenten van FilmTotaal geven advies welke nieuwkomers blijvertjes zijn.

Tetris | Apple TV+Onder het Sovjetregime wordt in 1988 een videospel geboren, dat de wereld van gaming volstrekt zal veranderen. Het boeiende verhaal wordt spannend in beeld gebracht volgens recensent Arjan Welles met het oog op de vele partijen die streden om de rechten, maar deze concurrentiestrijd wordt soms wel overdadig complex.

De film kon daardoor rekenen op 3.5 sterren. Hij vond: "'Tetris' voelt vooral aan als een spannend jongensboek, ondanks het soms lastig te volgen verhaal. Dit wordt omlijst met een treffend, doch soms overdreven portret van de nadagen van het Sovjetregime."

Lees de rest van de recensie.

Kill Boksoon | NetflixEen moeder-dochterdrama groeit uit tot een bruut actiespektakel in de Zuid-Koreaanse film. De spanning van de vechtscènes is om te snijden, maar dat is allerminst te zeggen over alle drama tussen moeder en dochter volgens Jacoline Maes.

De film kreeg van haar 3 sterren. Ze stelde: "Helaas is 'Kill Boksoon' met name sterk op het niveau individuele scènes. Als geheel weet de film minder te overtuigen. De actiescènes zijn vaak pakkend en bij vlagen innovatief gefilmd, maar daarnaast moet er nog de verhaallijn over het moederschap in verwerkt worden."

Lees de rest van de recensie.

Rye Lane | Disney+Met deze vernieuwende romkom waait er een frisse wind door het genre volgens Jip Strijbos. De chemie tussen de twee hoofdpersonen is onmiskenbaar en de stijl spat van het scherm af om het welbekende verhaal van de liefde op een gloednieuwe manier te presenteren.

De romkom werd beloond met 4 sterren door Strijbos. Zij vertelde: "De muziek is bij elk van die scènes goed gekozen en draagt bij aan die sfeer. De vele hiphop nummers ondersteunen de flitsende stijl. Daarnaast wordt erg leuk gespeeld met overgangen tussen omgevingen of naar een flashback. De visuele stijl verrast in een genre dat vaak vervalt in voorspelbare formulewerk."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de Skrulls in Marvel's 'Secret Invasion' de aanval openen
Series / Nieuws

Waarom de Skrulls in Marvel's 'Secret Invasion' de aanval openen

Het verhaal van de Skrulls is complexer dan de meeste kijkers denken.

Met Secret Invasion in aantocht rijzen er veel vragen op over de mysterieuze aliens, die op het punt staan de aarde te bestormen. Hoofdrolspeler Samuel L. Jackson heeft nu onthuld wat de redenen zijn van de Skrulls om de aarde aan te vallen in de Marvel-serie.

De beroemde acteur legde op de Vanity Fair meer uit over de achtergrond van de aankomende serie. Hij vertelde onder andere dat zijn personage Nick Fury al jarenlang een bondgenoot van het Skrull-volk, en dat geldt ook voor de spion van Ben Mendelsohn.

Zoals Captain Marvel aantoonde is het volk van Thalos op zoek naar een nieuwe plek om neer te strijken. Dat is hen beloofd door Fury, en nu komen zij deze belofte verzilveren.

Acteurs aan het woord


Emilia Clarke speelt een lid van de Skrulls, die het wachten zat is in Secret Invasion. Ze deelde: "Mensen hebben lang geleden veel beloofd aan ze en er is niet veel gebeurd. Dus het is begrijpelijk dat er een zekere mate van wrok is opgebouwd."

Zij vervolgde: "Er leven veel emoties in [mijn personage], en er zijn veel confronterende aspecten in haar karakter die voortkomen uit de omstandigheden. Je begrijpt waarom ze de gevoelens heeft die ze heeft."Furieus op Fury


Samuel L. Jackson voegde aan Clarke's praatje toe:"Nick had een heel Skrull-spionagenetwerk omdat ze van gedaante kunnen veranderen en ze op plaatsen kunnen komen waar mensen dat niet kunnen. Ze hielden hun woord. Ze werkten voor hem, maar hij heeft niet gedaan wat hij zei dat hij ging doen."

Hij zei stellig: "Ze willen een huis. Ze willen leven. Ze willen leven zoals ze zijn. Ze willen leven in hun huid. Ze willen niet in de onze leven."

Op 21 juni kan je de aanval van de Skrulls meemaken in Secret invasion bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kleine detail geeft belangrijke hint weg voor finale 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Dit kleine detail geeft belangrijke hint weg voor finale 'Fear the Walking Dead'

Hiermee lijkt de climax van de gehele serie duidelijk te worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met het achtste seizoen nadert het einde van Fear The Walking Dead gestaag. Het lijkt erop dat de groep van Morgan een laatste uitdaging moet overwinnen in het Walking Dead-universum. En de kans is groot dat deze belangrijke locatie in de serie de arena zal worden waar het verhaal tot zijn einde zal komen.

Het primaire conflict voor het achtste seizoen is duidelijk: Morgan, Madison en alle anderen zullen het moeten opnemen tegen PADRE, de organisatie waarvan Alicia ooit van overtuigd was dat het hun redding zou zijn.

In het achtste seizoen zijn het echter precies de mensen van PADRE die tegenover de groep komen staan. Het omverwerpen van de organisatie zal dus hoogstwaarschijnlijk het doel zijn van het achtste seizoen en de climax vormen van de gehele spin-off.De arena voor het slotseizoen


Een mogelijke hint naar de afloop van de serie is te vinden in de setting van het achtste seizoen van Fear the Walking Dead. PADRE is gelegerd op een eiland, wat een ideale locatie is om jezelf te beschermen voor rennende ondoden.

De groep van Morgan heeft in de loop van de serie nooit volledig een nieuw thuis kunnen vinden. Het veilige eiland van PADRE zou dus een erg goede plek kunnen zijn voor de groep om permanent te verblijven. Het enige wat hen daarvan zou weerhouden is PADRE zelf, die van het eiland dienen te verdwijnen.

De climax van de serie


De strijd tussen de twee groepen zal dus niet eens per se verlopen om hun onderliggende vete, maar eerder om de plek waar deze vete zich afspeelt: de ultieme thuishaven tijdens een zombie-apocalyps.

Het achtste seizoen van Fear the Walking Dead zal vanaf 14 mei 2023 te zien zijn bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.