search
Heroïsch oorlogsdrama trekt direct bakken met kijkers op Netflix
Series / Nieuws

Heroïsch oorlogsdrama trekt direct bakken met kijkers op Netflix

Het oorlogsdrama 'Kirgsseileren' wordt ontzettend goed bekeken in haar eerste week op Netflix.

Het oorlogsdrama Krigsseileren wordt ontzettend goed bekeken in haar eerste dagen op Netflix. De serie is gelijk in de top 10 van de best bekeken series binnengekomen.

Van film naar miniserie


Het gaat hier om een film die is omgezet in een miniserie van drie afleveringen. De Noorse film kwam vorig jaar nog uit in de bioscoop en is met een budget van circa 11 miljoen dollar de duurste film uit de Noorse geschiedenis. De film is met name bekend onder zijn internationale titel: War Sailor.

Plot


De miniserie gaat over een aantal Noorse burgers die aan het werk zijn als matroos op koopvaardijschepen. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, worden deze schepen en hun bemanning plots de Tweede Wereldoorlog ingetrokken. Ook deze Noorse koopvaardijschepen moeten van de geallieerden meedoen aan de oorlog en zij komen dus onder vuur te liggen van de Duitse zeemacht en onder andere de beruchte Duitse U-boten.

Cast


De hoofdrollen in dit oorlogsdrama zijn voor Kristoffer Joner, Pal Sverre Hagen en Ine Marie Wilmann. De film is geregiseerd door Gunnar Vikene.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen