search
Nieuwe 'Harry Potter'-serie van HBO komt er toch echt
Series / Nieuws

Nieuwe 'Harry Potter'-serie van HBO komt er toch echt

HBO komt met een nieuwe 'Harry Potter'-serie, die opnieuw de boeken volgt.

Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe Harry Potter-serie, en nu is er dan eindelijk duidelijkheid. HBO nadert namelijk een deal voor een serie gebaseerd op de boekenreeks.

Een Harry Potter-televisieserie is in de maak bij HBO. Volgens Bloomberg heeft het moederbedrijf van HBO, Warner Bros., zo goed als een deal voor een televisieserie gebaseerd op de boekenreeks van JK Rowling.

Eén seizoen per boek


Volgens het rapport zal elk seizoen van de serie gebaseerd zijn op één boek in de serie, wat betekent dat de serie zeven seizoenen zal lopen. De serie is naar verluidt een essentieel onderdeel van een nieuwe streamingstrategie.

Het rapport geeft ook aan dat Warner Bros. Discovery's CEO David Zaslav en HBO-chef Casey Bloys hebben gestreden om Rowling akkoord te laten gaan. Warner Bros. Discovery heeft eerder aangegeven dat ze de Harry Potter-franchise graag wilden uitbreiden. De studio produceerde eerder de originele Harry Potter-films en de Fantastic Beasts-prequel-franchise.

Werkt JK Rowling mee?


Het Bloomberg-rapport geeft aan dat Rowling betrokken zal zijn bij het project om ervoor te zorgen dat het "loyaal blijft aan haar originele materiaal". Er wordt echter niet verwacht dat ze showrunner of primair creator zal zijn. Rowling is de afgelopen jaren flink onder vuur komen te liggen vanwege controversiële opmerkingen, waarin ze onder andere transfobische sentimenten uitdrukte.

Volgens het Bloomberg-rapport wordt de deal voor de HBO Harry Potter-serie nog afgerond en wordt er volgende week meer informatie verwacht over de nieuwe streamingstrategie van Warner Bros. Discovery.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen