search
Apple TV+ kondigt 'Napoleon' van Ridley Scott aan met eerste foto
Films / Foto's

Apple TV+ kondigt 'Napoleon' van Ridley Scott aan met eerste foto

'Napoleon' zal op 22 november wereldwijd in première gaan in de bioscoop. Daarna zal de film exclusief bij Apple TV+ te streamen zijn.

Niemand minder dan Joaquin Phoenix zal schitteren in dit historische epos van regisseur Ridley Scott.

Napoleon, een productie van Apple Studios in nauwe samenwerking met Sony, zal op 22 november wereldwijd in de bioscopen te zien zijn en is daarna bij Apple TV+ te streamen.

Scott en Phoenix weer samen


Scott regisseert de film naar een scenario van David Scarpa, die ook Scotts speelfilm All the Money in the World uit 2017 schreef. Het project markeert de eerste samenwerking tussen Scott en Phoenix sinds het winnen van de Oscar voor de beste film in 2000 voor Gladiator.

Phoenix speelde hierin de rol als Romeinse keizer Commodus. Scott wilde zo graag weer met Phoenix werken dat hij beweerde dat hij de hele film voor de ster herschreven had. 23 jaar na Gladiator is Phoenix nog steeds keizer in de ogen van Ridley Scott.

Verhaal en cast


Napoleon Bonaparte was een militaire leider en de keizer van Frankrijk, die in 1804 de macht over het land greep nadat hij eerder de afschaffing van de monarchie tijdens de Franse Revolutie had gesteund. Phoenix speelt de iconische maar polariserende figuur in de film van Scott.

De film wordt beschreven als een originele en persoonlijke kijk op de oorsprong van Napoleon en zijn opkomst aan de macht. In de film is ook speciale aandacht besteed aan zijn gecompliceerde relatie met zijn vrouw Josephine, gespeeld door Vanessa Kirby. Tahar Rahim schittert ook als leider van de Franse Revolutie, vertolkt door Paul Barras.

In de film zijn er ook rollen weggelegd voor Ben Miles, Ludivine Sagnier, John Hollingworth en Matthew Needham.

Ten strijde


Samen met de aankondiging van de releasedatum, debuteert Apple TV + ook met een eerste blik op de film, waarin Phoenix te zien is als Napoleon die ten strijde trekt. Zie hieronder de eerste officiële foto.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen