search
Na 'Last of Us' krijgt de volgende supervideogame een eigen serie (en een film!)

Na 'Last of Us' krijgt de volgende supervideogame een eigen serie (en een film!)

In navolging van 'The Last of Us' krijgt nu deze videogame een eigen serie-adaptatie.

Mitchell van Vuren
De volgende poging om de populaire videogame Street Fighter te verfilmen dient zich aan. Legendary Entertainment heeft nu een serie-adaptatie gepland van het vechtspel. De makers van Capcom hebben een deal gesloten met de filmstudio, die met titels als The Dark Knight en Dune flink wat talent in huis heeft.

Het originele spel stamt nog uit de tijd van de arcadehal en heeft sinds 1987 ook op verschillende spelcomputers en op pc vele varianten gekend. De wereld van Takashi Nishiyama en Hiroshi Matsumoto heeft ondertussen vele spin-offs gekend in de vorm van animatiefilms, series en strips.

Na het verwerven van de rechten op het videospel is Legendary Entertainment nu van plan flink uit te pakken. Er zal niet enkel een filmadaptatie worden gemaakt, maar tevens een tv-adaptatie.

Eerdere bewerkingen voor het witte doek


Dit is niet de eerste maal dat men heeft geprobeerd het vechtspel te vertalen naar het bioscoopscherm, maar vele daarvan waren niet zo succesvol als gehoopt. Een losse bewerking kwam uit in 1994 met Jean-Claude van Damme en Raul Julia in de hoofdrollen. De film is als een ultieme B-film de filmgeschiedenis in gegaan, met Street Fighter: The Legend of Chun-Li uit 2009 niet heel veel lager op de ranglijst.Over de aankomende adaptaties is nog niet veel bekend, maar hopelijk zullen ze wel beter gaan uitpakken dan de eerdere pogingen.

Aanbevolen artikelen