Om deze reden keert ster uit 'Euphoria' seizoen 3 de rug toe

Ferreira wil niet langer de "dikke beste vriendin" spelen in de hitserie.

Mitchell van Vuren, 05-04-2023 06:00

Het verlies van Kat, het personage van Barbie Ferreira in de HBO-hitserie Euphoria, deed veel fans vreemd opkijken. Zij zal namelijk niet terugkeren voor het derde seizoen. Na twee succesvolle seizoenen kon het niet liggen aan haar acteerwerk of haar personage, wat leidde tot veel geruchten. Nu komt de actrice naar buiten met een verklaring.
In de eerste twee seizoenen speelde Ferreira het personage Kat, dat deel was van de groep tieners die werd gevolgd. In het tweede seizoen werd haar rol echter steeds kleiner en kleiner in vergelijking met, bijvoorbeeld, die van Zendaya.

Meerdere geruchten begonnen te circuleren dat de reden voor Kats kleinere rol lag aan problemen op de set. Ferreira en regisseur Sam Levinson zouden niet goed overweg kunnen met elkaar, wat leidde tot haar marginale plek in het tweede seizoen.

Ferreira reageert

Tijdens de podcast van Armchair Expert stelde Ferreira dat veel van de geruchten niet gebaseerd zijn op de waarheid. Ze zei stellig:

"Ik werd meegezogen in dit drama waar ik nooit om gevraagd heb en waar ik nooit over gesproken heb. Ik ben van mening dat als het niet bestaat, ik er niet over ga praten omdat ik er dan brandstof aan toevoeg. Het is een eigen leven gaan leiden."

Ze lichtte toe over de ruzie met Levinson: "Ik ben eigenlijk niet van de set gelopen... Ik heb mijn enkel een keer verstuikt en moest een röntgenfoto laten maken. Misschien bedoelen ze dat?"

De toekomst van haar personage

Over de afwezigheid van Kat in het derde seizoen vertelde de actrice: "Ik denk niet dat er een plek voor [Kat] was om naartoe te gaan... Ik denk dat er plaatsen waren waar ze naartoe had kunnen gaan. Ik denk alleen niet dat het in de show had gepast."

Ze concludeerde: "Ik weet niet of het haar recht zou doen, en ik denk dat beide partijen dat wisten. Ik wilde echt niet de dikke beste vriendin zijn. Ik wil dat niet spelen..."

Het derde seizoen van Euphoria is reeds aangekondigd, maar het seizoen heeft nog geen releasedatum gekregen. De eerdere seizoenen van de dramaserie kijk je bij HBO Max.
Lees meer over: barbie ferreira, euphoria, sam levinson, regisseur, seizoen 3, hbo, hbo max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam