search

Ons nieuws van woensdag 5 april 2023

Recensie Netflix-serie 'Beef'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Beef'

Zwartkomische miniserie over twee mensen die keihard falen in de kunst van het loslaten.

Regie: Jake Schreier, Hikari, Sung-jin Lee | Cast: Ali Wong (Amy), Steven Yeun (Danny), Joseph Lee (George), Young Mazino (Paul), Maria Bello (Jordan), Patti Yasutake (Fumi), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 30-38 minuten | Jaar: 2023

De tijd van hoogwaardige televisie is na meer dan twintig jaar nog steeds niet voorbij. Het risico daarvan is dat hoe meer afleveringen er zijn, hoe groter de kans dat de kwaliteit van een serie niet kan worden hooggehouden. Beef is van begin tot eind zeer geslaagd, maar de belofte van de briljante eerste aflevering wordt helaas net niet waargemaakt.

Amy en Danny krijgen het in het verkeer met elkaar aan de stok en kunnen hun woede van het incident niet loslaten, waardoor ze elkaar opzoeken om de ander het leven zuur te maken. Zoals een vlinder met zijn uitslaande vleugels elders een tsunami veroorzaakt hebben hun acties vergaande gevolgen, ook op de mensen om hen heen.

Bij het zien van de eerste aflevering lijkt het alsof dit een boekverfilming is, vanwege de aparte banen van sommige personages en de bijzondere verstoring van de status quo, Maar nee, Beef is een origineel concept van scenarist Sung-jin Lee. Bij het zien van latere afleveringen is het wel duidelijk dat het verhaal is bedacht voor televisie. Tot het einde blijft het een goede serie, maar hier en daar worden er wat zaken bij gehaald zodat de eindstreep van tien afleveringen wordt gehaald.

De eerste aflevering zet water op het fornuis waarvan je verwacht dat het zal verhitten tot een kookpunt, maar de tweede aflevering haalt de pan even van het vuur. Er is zelfs een latere aflevering die laat zien dat Amy als kind een mysterieus figuur ziet. Dat wordt binnen die ene aflevering geïntroduceerd en uitgelegd en komt nooit meer terug. Het had volledig achterwege kunnen worden gelaten zonder iets te verliezen.

Desalniettemin lukt het Beef om het uitgerekte plot interessante inhoud te geven. Sommige momenten voegen misschien niets toe aan het plot, maar zijn wel boeiend om naar te kijken. Bovendien houden ze de balans tussen Amy en Danny recht. Het ene moment vreet zij iets uit waardoor je toch iets meer aan zijn kant staat, maar volgens flikt hij haar iets wat ervoor zorgt dat je geen partij kiest.

Het conflict blijft ook altijd begrijpelijk. Als de een de ander iets aandoet is het niet zo raar dat de ander dan iets terugdoet. Er zijn ook momenten waarop Amy en Danny elkaar even met rust kunnen laten, maar dan komt er toch weer iets om de hoek dat het vuur weer opstookt. Soms door onmacht, soms een bewuste keuze. Maar nooit vergezocht.

Een beetje jammer is dat de casting een voorbeeld is van eenrichtingsverkeer wat betreft etnische gelijkheid in casting. Blanke makers moeten de boel verdelen (en dat is in Westerse landen wel zo eerlijk, want er is nou eenmaal diversiteit); makers met een andere achtergrond hebben nog steeds de luxe om dit niet te doen. Beef heeft bijna alleen maar Aziatische acteurs – goede acteurs, zeker Steven Yeun (The Walking Dead) en vooral Ali Wong (Birds of Prey) dragen deze serie helemaal – en het enige prominent aanwezige blanke personage is een afgrijselijke 'rich bitch'.

Beef heeft een plot waarin een kleine sneeuwbal gaat rollen, die uiteindelijk een lawine zal veroorzaken. En de schade die een lawine aanricht beperkt zich niet tot de persoon die haar startte. De vete tussen Amy en Danny heeft consequenties en dat geldt ook voor hoe beiden omgaan met die consequenties. Op den duur gaat dat water inderdaad borrelen. Het is allemaal erg pijnlijk, maar toch biedt de serie voornamelijk gitzwarte komedie.

Wanneer iets vanaf het begin zal leiden iets dat een explosieve climax belooft te worden, zal de verwachting meestal hoger zijn dan de inlossing. Dat is ook hier het geval. Voor het hoogtepunt is een iets te makkelijke keuze gemaakt, maar het is een acceptabele afsluiter. Het is dan ook vooral de reis die belangrijk is, niet de bestemming.

De serie bevat een klein vleugje dat riekt naar het promoten van religie. Danny's bezoek aan een kerk heeft een flinke impact op hem, al is het enige onderdeel van de mis dat wordt getoond het muzikale onderdeel dat meeslepend genoeg is om de indruk te wekken dat naar de kerk gaan eigenlijk supercool is. Religie is verder geen thema in het verhaal.

'Beef' is Amerikaans voor 'een appeltje te schillen', maar Beef biedt meer dan alleen twee mensen die dat met elkaar hebben. De opening is een tikkeltje elitair, met een plaatje van een kunstzinnige afbeelding en een historisch citaat als afleveringstitel. Er is weinig kunstzinnigs aan; gewoon een erg boeiende en vermakelijke serie die geen highbrowgarnering behoeft.

★★★★☆

Beef is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Unstable'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Unstable'

Tikkeltje narcistisch, maar verder valt er genoeg oprecht te lachen.

Regie: Marc Buckland, Jay Chandrasekhar | Cast: Rob Lowe (Ellis Dragon), John Owen Lowe (Jackson Dragon), Sian Clifford (Anna), Fred Armisen (Leslie), Rachel Marsh (Luna) Emma Ferreira (Ruby), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 20-26 minuten | Jaar: 2023

Wat doe je als acteur als je al jarenlang wordt gezien als iemand die het uitsluitend van zijn uiterlijk moet hebben? Dan schrijf je gewoon je eigen serie waarin je een wetenschappelijk genie speelt dat een wetenschappelijk bedrijf runt waarbinnen je ook nog eens het meest geniale genie bent. En je eigen zoon speelt je geniale zoon. Unstable is geboren, maar de familie Lowe snapt tenminste wel dat je verder goede schrijvers nodig hebt om het grappig te maken. En daarin is de serie geslaagd, wat altijd het belangrijkste is voor een komedieserie.

Ellis Dragon runt een bedrijf dat met allerlei innovaties komt, waarvoor hij zelf als het grootste brein fungeert. Alleen is hij sinds de recente dood van zijn vrouw van het pad gedwaald. Zijn collega’s maken zich zorgen en de aandeelhouders twijfelen aan zijn leiderschap. Ellis haalt zijn zoon Jackson erbij met wie hij niet bepaald een goede band heeft, maar de chemie tussen beiden blijkt precies wat het bedrijf nodig heeft. Alleen is het mogelijk al te laat om de boel nog te redden.

Hoe bescheiden van Rob Lowe en zijn zoon om de serie te bedenken en zichzelf de rollen te geven van een paar briljante wetenschappers die net een tikkie slimmer zijn dan de rest, waarbij zoonlief ook nog eens de romantische aandacht trekt van niet een maar twee vrouwelijke collega's. Wellicht heeft M. Night Shyamalan ze geïnspireerd. Ellis komt bijvoorbeeld met een geweldig idee, laat zijn medewerkers het vervolgens zonder succes ontwikkelen en is uiteindelijk zelf degene die de scheikundige inval heeft om het concept te laten slagen.

Destilleer dit zelfingenomen aspect uit Unstable en wat overblijft is een serie waar flink om kan worden gegniffeld. Er is een typisch Amerikaanse aanpak met een hoog gehalte aan grappen die niet allemaal geweldig zijn maar het houdt de lol hoog. De humor zit hem niet zozeer in situaties als in de dialogen. In vlot tempo komen scherpe opmerkingen voorbij en voor je het weet heb je een paar keer hardop gelachen.

De grootste ster van de show is Sian Clifford, bekend als zus Claire in Fleabag. Ook ditmaal speelt ze weer een chronisch geërgerde Brit, maar dan als officemanager bij een bedrijf dat onstabiel is geworden. Clifford speelt op perfecte wijze iemand die ijskoud overkomt maar onderhuids stiekem heel wat affectie heeft voor haar werk en collega's. Desalniettemin is de manier waarop ze de mensen om haar heen aanspreekt genadeloos.

Rob Lowe heeft jaren geleden via Parks and Recreation ontdekt dat hij grappig is wanneer hij zijn teksten op een soort robotachtige wijze uitspreekt en die methode hanteert hij hier weer. Zijn zoon neemt deze spreekstijl zelfs over. Het is wel leuk bedacht dat het personage van Jackson zijn wereldvreemde vader op de hak neemt door zijn kritiek over hem als ouder en persoon in het algemeen direct uit te spreken. Het lijkt alsof vader en zoon Lowe in het echt een goede band hebben, wat bijdraagt aan het prettige gevoel dat Unstable uitstraalt.

Dit eerste seizoen heeft een dunne rode draad en voornamelijk losstaande plots per aflevering, maar het open einde belooft wat vuurwerk voor een mogelijke voortzetting. Omdat er veel gebruik wordt gemaakt van dezelfde sets blijft het budget beperkt, waarmee de serie zeker de potentie heeft om de komende jaren meerdere seizoenen te krijgen.

★★★☆☆

Unstable is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur verdedigt Raj's uitspraak in 'The Big Bang Theory' na onwijs veel kritiek
Series / Nieuws

Acteur verdedigt Raj's uitspraak in 'The Big Bang Theory' na onwijs veel kritiek

Er is onwijs veel kritiek ontstaan op een uitspraak in 'The Big Bang Theory', maar niet iedereen is het daar mee eens.

In de laatste week is er onwijs veel kritiek gekomen op een uitspraak die Raj heeft gemaakt in seizoen 2 van The Big Bang Theory, maar nu laat Indiase acteur Pritish Nandy zich horen en hij verdedigt zowel de serie als Netflix.

De uitspraak ging over actrice Madhuri Dixit. In de serie werd ze vergeleken met een melaatse prostituee. Politieke analist Mithun Vijay Kumar vond deze grap niet door de beugel kunnen en heeft een juridische verklaring naar Netflix gestuurd. Toen het nieuws bekend werd ontstond er onwijs veel kritiek op de uitspraak.

Andere mening


De meeste mensen die hun mening hebben gegeven over de uitspraak, bekritiseren Kunal Nayyar en The Big Bang Theory, maar Pritish Nandy heeft een andere mening over de kwestie.

In een interview met Times of India steunt hij niet alleen de serie, maar hij geeft ook een duidelijke reden waarom deze grap geen probleem zou moeten zijn. Lees zijn volledige uitspraak hieronder:

Nandy's commentaar


"Ik vind de opmerking niet leuk, maar de waarheid is dat fans van acteurs, net zoals sportfans, zo eenmaal praten. Ze hebben een sterke mening over de persoon die ze leuk vinden en vergelijken ze vaak neerbuigend met anderen," aldus Nandy.

Daarna gaat hij verder: "Dit is niet wat Netflix vindt van Madhuri. Dit is zelfs niet eens de mening van de schrijver van de serie. En ook niet die van de acteur. Het is de mening van een fictief personage is een fictieve serie, die laat zien hoe fans en bewonderaars over hun idolen praten en over de mensen die ze zien als rivalen van hun idolen."

En: "Het is geen laster als je het in de juiste context ziet. Als je dit laster noemt, dan kan de acteur die in een fictieve dialoog een *** wordt genoemd, de andere acteur aanklagen en beweren dat de opmerking persoonlijk was, en niet deel van een fictief gesprek."

Stream alle afleveringen van The Big Bang Theory op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Evans over waarom hij met Ana de Armas wilde samenwerken in 'Ghosted'
Films / Nieuws

Chris Evans over waarom hij met Ana de Armas wilde samenwerken in 'Ghosted'

Wat hem echter over de streep trok was zijn collega, Ana de Armas, waarmee hij ook al samenwerkte bij 'Knives Out' en 'The Grey Man'.

Binnenkort staat de film Ghosted klaar op Apple TV+. Er zijn veel redenen waarom Chris Evans aan het project mee wilde doen, maar eentje sprong er wel echt uit.

90s film


Volgens Chris Evans is de film grappig, omdat zijn rol eigenlijk deel uitmaakt van het publiek: hem overkomt van alles. Hij weet ook niet wat hem te wachten staat. Ghosted voelt als een jaren 90-film en is vaker te bekijken zonder dat het saai wordt, claimt de acteur.

Ana de Armas


Wat hem echter over de streep trok was zijn collega, Ana de Armas, waarmee hij ook al samenwerkte bij Knives Out en The Grey Man:

'Ze is fantastisch', legt Evans uit. 'We hebben nu een paar dingen samen gedaan, en ze is geweldig. Ze voerde ongelooflijke stunts uit in de eerste actiereeks. Ze ging er echt voor. Ik bedoel, dat zagen we ook allemaal in Bond. Ze was zo goed in Bond. Zo moeiteloos cool. Dus ja, dat was een beetje een no-brainer.' Aldus acteur Chris Evans tegen ComicBook.

Bekijk op instagram


Ghosted


In de film wordt Cole (Evans) verliefd op Sadie (De Armas) die een CIA-agente blijkt te zijn. Sadie reageert niet op zijn appjes en Cole besluit haar te verrassen. Dit verloopt niet zoals gepland. Ongewild wordt Cole haar onvoorspelbare wereld ingetrokken. De film is vanaf 21 april te zien op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft 'Murder Mystery 2' een cliffhanger: dus 'Murder Mystery 3' moet er wel komen?
Films / Nieuws

Netflix geeft 'Murder Mystery 2' een cliffhanger: dus 'Murder Mystery 3' moet er wel komen?

Het enige nadeel is het mogelijke gebrek aan bereidheid van acteur Adam Sandler voor nog een vervolg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Murder Mystery 2 eindigt met meer vraagtekens dan antwoorden. Dit schreeuwt om een derde deel, die er moet komen.

Fans zijn lovend


De fans zijn het er in ieder geval over eens: Murder Mystery is topvermaak waar ze geen genoeg van kunnen krijgen. Deel 1 en 2 worden heel goed bekeken.Spoilers


Het einde van het tweede deel heeft een enorme cliffhanger. De tas met een waarde van 3 miljoen wordt gestolen. De dief springt met een parachute uit de helikopter. De helikopter, waar ook de personages van Jennifer Aniston en Adam Sandler in zitten, is onbestuurbaar en crasht mogelijk. Dit laat een speelveld aan mogelijkheden open.

'Bad guy' wint


De 'bad guy' overleeft en is aan de winnende hand: een ideaal scenario voor een derde deel. Het is onduidelijk wat er met de twee hoofdpersonen gaat gebeuren, maar de kans dat ze het overleven is groot. Hoe dat gebeurt, weten we nog niet.

Voorwaarde van Sandler


Het enige nadeel is het mogelijke gebrek aan bereidheid van acteur Adam Sandler voor nog een vervolg. De acteur speelde slechts twee keer in zijn carrière in een vervolg: Grown Ups 2 en nu in Murder Mystery 2.

Er wordt wel al gesproken over een derde deel. De acteur heeft al aangegeven welke ex-sportman en acteur hem over de streep kan trekken: 'Als Shaq erin zit, doe ik mee. Ik ben altijd gelukkiger als Shaquille O'Neal in de buurt is.' Aldus de acteur tegenover Entertainment Tonight.

Netflix


Dat er een derde deel komt is al vrijwel zeker. Wanneer deze uitkomt is nog onbekend. Murder Mystery 1 en 2 zijn in de tussentijd gewoon te bekijken op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo goed én slecht is het eerste seizoen van 'The Last of Us'
Series / Video/clip/featurette

Zo goed én slecht is het eerste seizoen van 'The Last of Us'

Een eerlijke trailer over deze hitserie laat sterke en minder sterke kanten zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het overweldigende succes van The Last of Us heeft naast de nodige fanvideo's ook een zogeheten 'honest trailer' opgeleverd. Trailers van bekende films en series worden gemaakt door het Youtube-kanaal Screenjunkies, en geven zo hun eigen kijk op de producties.

De verteller kondigt een verhaal aan dat is gebaseerd op een game. Er is onder andere een shot uit The Witcher te zien. Het was immers niet helemaal duidelijk dat het om een serie ging die op een game is gebaseerd, maar wel met Pedro Pascal.

Centrale thema


De trailer belicht belangrijke onderdelen van het vehaal, maar wel met een flinke knipoog. De plot wordt uitgelegd, waarbij uiteraard duidelijk wordt gemaakt "welk woord er nu weer wordt gebruikt om zombies mee aan te duiden". Verder is daar het feit dat Pedro Pascal een vaderfiguur speelt, maar op sociale media om totaal andere redenen 'daddy' wordt genoemd.

De diepere thema's krijgen natuurlijk ook aandacht, waarbij op bepaalde clichés wordt gewezen. De hoofdpersonen vechten tegen monsters maar het grootste monster blijkt de mens te zijn. Het echte vaccin blijkt de vriendschap te zijn die de hoofdpersonen gedurende de serie hebben opgebouwd.

Serie met diepgang


De trailer sluit af met de mededeling dat je "weet dat HBO het meent wanneer ze in de eerste aflevering een nepo baby laten doodgaan". Dit laatste refereert aan het personage van Nico Parker, in het echte leven de dochter van acteurs Ol Parker en Thandiwe Newton. Het is dus beslist een serie met diepgang.

Wie wil weten of de eerlijke trailer het bij het goede eind heeft, kijk The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Schmigadoon!' seizoen 2
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Schmigadoon!' seizoen 2

Voelt als twee afleveringen te kort, maar desondanks toch weer heerlijke muzikale lol.

Regie: Alice Mathias, Robert Luketic | Cast: Cecily Strong (Melissa), Keegan-Michael Key (Josh), Kristin Chenoweth (Miss Coldwell), Alan Cumming (Dooley Flint), Jane Krakowski (Bobbie Flanagan), Tituss Burgess (Narrator), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 29-32 minuten | Jaar: 2023

De manier waarop de hoofdpersonages uit Schmigadoon! in het tweede seizoen terechtkomen in een soortgelijke situatie als de vorige keer is ver over de grens van geloofwaardig. Boeit dat? Nee, want Schmigadoon! bevindt zich in het musicalgenre, waarin er uit het niets muziek begint te spelen, personages beginnen te zingen en iedere voorbijganger bekend is met de choreografie. Alles mag, dus ook deze makkelijke deuropening naar een tweede seizoen. Liever dat dan geen nieuwe afleveringen.

Na hun avontuur in het magische musicaldorpje Schmigadoon keert het echtpaar Melissa en Josh terug naar de dagelijkse sleur waar hun geluk tijdelijk standhoudt, maar op den duur slaat de ontevredenheid weer toe – mede omdat ze graag een kind willen maar zwanger worden niet lukt. Om de magie terug te winnen gaan ze weer op pad, maar belanden deze keer in Schmicago. Daar is de sfeer een stuk grimmiger en draait Josh de bak omdat hij de verdachte is in een moordzaak. De enige manier om te ontsnappen is het leveren van een 'happy end'.

De naam van de plaats waar Melissa en Josh terechtkomen verraadt al een van de inspiratiebronnen dit seizoen. Maar behalve naar Chicago zijn er meerdere verwijzingen naar musicals uit de tijd dat die genre wat minder kleurrijk en zoetsappig werden: Cabaret, Sweet Charity, Hair, Sweeney Todd en zelfs een nummer á la Dreamgirls. Maakt dat deze komische serie minder grappig? Absoluut niet!

Het maakt niet uit als je die musicals niet kent, want het plot staat voldoende op zichzelf en bij aankomst in Schmicago is het meteen duidelijk wat voor vlees er in de kuip zit. Sterker nog, de liedjes zullen des te origineler aanvoelen, want de nummers zijn overwegend gebaseerd op composities uit die musicals. De teksten gaan wel over wat er speelt in Schmicago en zijn altijd goed voor een glimlach.

De cast bestaat grotendeels uit bekende gezichten. De dorpsbewoners van Schmigadoon zijn ook de stadslui van Schmicago, alleen dan in een andere rol (wat in eerste instantie verwarrend is voor Melissa en Josh). In dit tweede seizoen is de 'tour de force' voor Jane Krakowski, die een stukje zingt met heel veel tekst in hoog tempo. Petje af, maar het overtreft niet Kristin Chenoweths uitvoering van het nummer Tribulation in het eerste seizoen, waarbij het hele liedje in één ononderbroken camerashot werd gedaan.

Een grote toevoeging aan de cast is Tituss Burgess (The Unbreakable Kimmy Schmidt) die fungeert als (zingende) verteller. Hij is grappig en als zanger zeer getalenteerd, maar om een of andere reden zorgen zijn blikken recht in de camera voor een onverklaarbaar ongemakkelijk gevoel. Daar kan hij niets aan doen, maar hij doet het in elke aflevering en vaak. Als er een volgend seizoen komt heeft hij hopelijk een rol waar zijn ogen gericht zullen zijn op de andere personages.

Dit tweede seizoen voelt iets te kort. Net zoals het eerste seizoen wordt het verhaal afgerond, maar met diverse lijntjes wordt een beetje gehaast. In de laatste aflevering komen er zelfs een paar zaken aan bod die tot dan toe onbesproken waren. Waarschijnlijk omdat meer dan zes afleveringen geen optie was. Een serie als Schmigadoon klinkt leuk in theorie, maar eenmaal gemaakt blijkt er minder publiek voor te zijn dan gedacht.

Erg jammer, want het is zo'n gezellige serie. Fijn om te bekijken en er heerst zichtbaar een positieve sfeer op de set. Barry Sonnenfeld (The Addams Family, Men in Black) was niet betrokken bij dit tweede seizoen, maar zijn kleurrijke feelgood-geest is nog steeds aanwezig. Het heeft allemaal niet bijzonder veel om het lijf. Net zoals in het eerste avontuur draait alles puur om een inzicht dat Melissa en Josh moeten krijgen, meer niet.

De afronding van dit seizoen voelt als een definitieve bitterzoete conclusie en sowieso is de spoeling aan musicalfilms na de jaren zeventig een stuk dunner. Bollywood aanboren is richten op een nog kleiner publiek. Het tweede seizoen is dus waarschijnlijk een vaarwel. Maar een derde seizoen is absoluut wilkommen, bienvenue, welcome.

★★★★☆

Schmigadoon! is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off van 'Solo: A Star Wars Story' op de tekentafel bij Disney Plus
Series / Nieuws

Spin-off van 'Solo: A Star Wars Story' op de tekentafel bij Disney Plus

Donald Glover heeft ons een update gegeven over een mogelijke spin-off van Solo: A Star Wars Story.

De film Solo: A Star Wars Story heeft wellicht niet alles bereikt waar Lucasfilm en Disney op gehoopt hadden, maar de film heeft wel fans. En misschien zelfs nog wel meer in het verschiet voor de toekomst.

Solo: A Star Wars Story verscheen in 2018 in de bioscopen en is inmiddels te checken op Disney Plus. Komt er nog een vervolg, of een spin-off op dit verhaal? Dat zou zomaar kunnen.

Solo: A Star Wars Story spin-off


Donald Glover speelde een jonge versie van het iconische Star Wars-personage Lando Calrissian in Solo. In een recente video sprak hij over zijn meest iconische personages, en Lando was er één van. Hij was lyrisch over het personage, dat hij zonder twijfel nog weleens wil spelen.

"Ik zou graag nog een keer Lando spelen. Het is leuk om hem te zijn. Het moet gewoon de juiste zijn, het moet gewoon de juiste manier zijn om het te doen. Tijd is kostbaar. Ik denk dat iedereen in de afgelopen paar jaar, deze pandemie sh-t, tijd heeft ervaren op een manier waarop ze zijn zoals... mensen beseffen min of meer dat hun tijd waardevol is, je krijgt maar zo veel."

"Dus ik ben niet geïnteresseerd in iets dat alleen maar tijdverspilling is of gewoon een salaris. Ik breng liever tijd door met mensen die ik leuk vind. Dus het moet gewoon het juiste ding zijn. Ik bedoel, Lando is absoluut iemand met wie ik zou willen omgaan. Ik bedoel, we hebben het erover. Dat is zoveel als ik kan zeggen, weet je, zonder dat Kathleen Kennedy achter me aan komt."

Er wordt dus wel degelijk gesproken over een spin-off met Lando, maar voorlopig is er nog niets concreets in ontwikkeling. Star Wars-content verschijnt echter aan de lopende band, dus daar hoeven we niet over te klagen.

Solo: A Star Wars Story is te zien op Disney PlusInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke Netflix-series trekken momenteel de meeste Nederlandse kijkers?
Series / Nieuws

Welke Netflix-series trekken momenteel de meeste Nederlandse kijkers?

Een overzicht van de 10 best bekeken series op Netflix van de afgelopen week.

Netflix publiceert wekelijks een lijst van de meest gestreamde Netflix-series van Nederland. Wij delen deze lijst wekelijks met jullie. In de week van 27 maart 2023 tot en met 2 april 2023 is dit de top 10.

De tien meest bekeken seriesIn de laatste week zijn de volgende series het meest bekeken:

1 The Night Agent: Season 1
2 Love Is Blind: Season 4
3 Shadow and Bone: Season 2
4 Unseen: Season 1
5 Launchhammer: Season 1
6 Wellmania: Season 1
7 You: Season 4
8 Outlander: Season 6
9 Outer Banks: Season 3
10 Emergency: NYC: Season 1

Opvallend


Met Unseen, Wellmania en Emergency: NYC zijn er de nodige nieuwe binnenkomers. Deze series zijn allemaal nog maar kort op Netflix maar hebben gelijk een plekje in de top 10 weten te bemachtigen. The Night Agent staat ook in haar tweede week op de eerste plek in de top 10 en is daarmee momenteel echt de meest populaire serie op Netflix.

Kijk de best bekeken serie van het moment: The Night Agent hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu wil ook deze grote ster een rol in 'The White Lotus' seizoen 3
Series / Nieuws

Nu wil ook deze grote ster een rol in 'The White Lotus' seizoen 3

Nu The White Lotus steeds populairder wordt, lijken steeds meer grote sterren er iets te maken mee willen hebben.

The White Lotus is vooral na het vrij recente tweede seizoen van de serie steeds populairder geworden. De HBO Max-serie trekt daardoor meer en meer aandacht van grote sterren.

In een recent interview heeft ook Jennifer Aniston aangegeven wel interesse te hebben in een rol in The White Lotus.

The White Lotus seizoen 3


Jennifer Aniston gaat al een tijdje mee, maar kennen we vooral van haar rol als Rachel Green in de klassieker Friends. In The White Lotus zou ze in de voetstappen treden van een andere Jennifer, namelijk Jennifer Coolidge.

Coolidge verscheen als een van de weinige actrices in beide seizoenen van The White Lotus. Toen Aniston gevraagd werd naar haar mening over de serie, zei ze: "Ik ben er geobsedeerd door."

Toen de interviewer voorstelde dat ze in seizoen 3 zou kunnen verschijnen, reageerde ze enthousiast. "Hoorde je dat, Mike White?"

Meer dan twintig jaar geleden speelden Aniston en Mike White - de maker van The White Lotus - samen in de film The Good Girl uit 2002. Het wordt hoogtijd dat de twee weer eens samenwerken, dus!

The White Lotus is nu te zien op HBO Max. Het derde seizoen speelt zich vermoedelijk af in Thailand, hoewel dat nog niet officieel bevestigd is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adembenemende serie; deze achtbaan van 8 afleveringen is een instant hit op Netflix
Series / Nieuws

Adembenemende serie; deze achtbaan van 8 afleveringen is een instant hit op Netflix

De documentaireserie 'Emergency NYC' wordt zeer goed bekeken op Netflix.

Een nieuwe documentaireserie over het leven van de medische hulpdiensten in New York, Emergency NYC, scoort ontzettend goed in haar eerste week op Netflix. De docu is gelijk in de top 10 van de meest bekeken series terecht gekomen.

Lennox Hill


Deze docu is eigenlijk een spin-off van de eerdere serie Lenox Hill die net als Emergency NYC inzicht geeft in de levens van de medewerkers van het 'Lenox Hill'-ziekenhuis in New York. Deze serie brengt feitelijk meer van hetzelfde, en dat is geen kritiek want de series hebben vooral met elkaar gemeen dat ze beiden ontzettend goed in elkaar zitten.

Achtbaan van 8 afleveringen


Emergency NYC is, net als haar voorganger, gefilmd door Ruthie Shatz en Adi Barash en geeft je acht afleveringen lang een inkijkje in het leven van het ziekenhuispersoneel. Het is een understatement om te stellen dat het in het ziekenhuis nogal druk is en dat er de nodige heftige en verbazingwekkende dingen plaatsvinden. Wat dat betreft laat de docuserie zich het best omschrijven als een soort 'achtbaan'.

Bekijk op instagram


Terugkerende medici


Voor de liefhebbers van Lennox Hill is het goed om te weten dat een paar van de hoofdpersonages in deze serie terugkeren: neurochirurgen David Langer en John Boockvar en arts Mirtha Macri.

Ben je liefhebber van het genre en kun je wel wat medisch geweld verdragen? Kijken deze serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een 'Knives Out' spin-off met Chris Evans?
Films / Nieuws

Komt er een 'Knives Out' spin-off met Chris Evans?

Comicbook.com sprak met Evans over zijn personage uit 'Knives Out'. Hij had zelf wel een aantal ideeën over hoe zijn personage in een vervolg terug zou kunnen komen.

Netflix heeft met de eerste twee delen van de Knives Out-franchise een megagroot succes in handen gekregen. Wie weet wat er voor de franchise in de toekomst zal gaan gebeuren.

De eerste twee films


In 2019 kwam de film van regisseur Rian Johnson als één van de grote verrassingen van dat jaar. Knives Out was extreem populair en deed het erg goed. In de tweede film Glass Onion: A Knives Out Mystery zagen we alleen de terugkeer van het personage van Daniel Craig, Benoit Blanc. De rest van de cast hebben we niet teruggezien.

Chris Evans idee


Comicbook.com sprak dus over hoe hij een eventuele terugkeer van zijn personage Ransom voor zich zag.

"Het kan geen verlossingsverhaal zijn. Niemand wil zien dat Ransom verlossing vindt. Misschien komt hij uit de gevangenis door een soort van duur advocatentrucje. Maar wat dan? Misschien gaat het hem goed. Maar het zou een ingewikkeld plan om Blanc en Marta daadwerkelijk neer te halen. Het is wraak in het volle zicht."

Meer films


Na het succes van Knives Out was er een biedingsoorlog over de toekomst van Johnson's franchise. Netflix heeft die oorlog uiteindelijk gewonnen door honderden miljoenen dollars uit te geven aan Knives Out. De overeenkomst verzekerde dat Netflix exclusief de tweede en derde film in de Knives Out-franchise zou produceren en distribueren.

Na de release van Glass Onion: A Knives Out Mystery maakt Netflix gegarandeerd nog een derde film. Dat betekent natuurlijk niet dat er daarna niet meer kunnen komen. Met zoveel populaire personages in de eerste twee films, is er altijd de mogelijkheid om spin-off projecten te maken. Wie weet is hier dus een rol weggelegd voor Evans, de tijd zal het ons leren.

Op Netflix


Stream het eerste deel Knives Out bij Netflix. Na dit eerste deel kan je gelijk doorgaan naar het tweede deel, Glass Onion: A Knives Out Mystery en ook deze kijk je bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erotische serie 'Cruel Intentions' moet nu het kleine scherm in vuur en vlam zetten
Series / Nieuws

Erotische serie 'Cruel Intentions' moet nu het kleine scherm in vuur en vlam zetten

De populaire film uit 1999 wordt na jaren van valse starten in serievorm gegoten.

De lange en moeizame weg van Cruel Intentions naar het kleine scherm is niet voor niets geweest.

TVLine heeft vandaag bevestigd dat Amazon officieel een bestelling heeft geplaatst voor een achtdelige serie van de langverwachte tv-bewerking van de film uit 1999. De productie gaat later deze maand van start in Toronto.

Belangrijke serie voor Amazon?
Hoewel het project in ontwikkeling was bij Freevee, de gratis streamingdienst van Amazon, zeggen insiders dat er een kans bestaat dat de serie naar zusterstreamer Prime Video verschuift.

Vertegenwoordigers van zowel Freevee als Prime Video hebben geen commentaar gegeven.

De serie speelt zich af in Washington D.C. en volgt twee meedogenloze stiefbroers en -zussen die er alles aan doen om aan de top van de hiërarchie van 'Greek Life' op hun elitecollege te blijven. Wanneer een bruut ontgroeningsincident het hele Panhelleense systeem bedreigt, zullen ze alles doen wat nodig is om hun macht en reputaties te behouden... inclusief het verleiden van de dochter van de Amerikaanse vicepresident.

Een nieuwe twist
In de oorspronkelijke filmversie van Cruel Intentions - die zelf gebaseerd was op de 18e-eeuwse roman Dangerous Liaisons - speelde Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe als stiefbroer en -zus Kathryn Merteuil en Sebastian Valmont. Zij wedden op Sebastians vermogen om Annette Hargrove (Reese Witherspoon), de dochter van het hoofd van hun elite-prep-school in New York City, te verleiden.

In 2016 bestelde NBC een pilot-aflevering voor een vervolgserie die 16 jaar na de gebeurtenissen in de film zou plaatsvinden, met Gellar als Kathryn. De pilot bleek uiteindelijk niet goed genoeg voor een volledige serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney en Marvel starten met de volgende grote superheldenserie
Series / Nieuws

Disney en Marvel starten met de volgende grote superheldenserie

De regisseur van Shang-Chi neemt de nieuwe serie voor zijn rekening.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings-regisseur Destin Daniel Cretton heeft blijkbaar bevestigd dat de productie van Marvel Studios' aankomende Wonder Man-serie is begonnen.

Cretton plaatste een achter-de-schermen-foto op Instagram, waarop de geprezen filmmaker voor het beroemde Hollywood-teken in Los Angeles staat. Hij onthulde ook dat Brett Pawlak, met wie Cretton voor het eerst samenwerkte aan Short Term 12, als cinematograaf bij de productie betrokken is.

Destin 'Wonder Man' Cretton
De Wonder Man-serie wordt ontwikkeld door Cretton en schrijver-producent Andrew Guest (Brooklyn Nine-Nine, Community), waarbij Guest fungeert als hoofdschrijver en Cretton optreedt als uitvoerend producent en enkele afleveringen regisseert.

Het project zal deel uitmaken van Crettons grote deal met de studio. Naast Cretton zal ook filmmaker Stella Meghie (The Photograph) meerdere afleveringen regisseren.

Trevor is terug!
De Disney+ serie wordt geleid door Emmy-winnaar Yahya Abdul-Mateen II als Simon Williams/Wonder Man. Hij zal vergezeld worden door Oscarwinnaar Ben Kingsley, die zijn populaire rol als Trevor Slattery opnieuw zal vertolken.

De acteur verscheen voor het eerst als de verlopen acteur in Iron Man 3, waar hij zich voordeed als de angstaanjagende schurk The Mandarin. In 2021 ontmoetten MCU-fans Trevor Slattery onverwacht opnieuw in Shang-Chi and the Legend of Ten Rings, waar bleek dat hij gevangen werd gehouden door de echte Mandarin.

Wonder Man is een van de oudste personages in de lange geschiedenis van Marvel en werd voor het eerst geïntroduceerd in 1964 in een vroeg nummer van Avengers. Het personage - genaamd Simon Williams - werd gecreëerd door Stan Lee, Don Heck en Jack Kirby en werd aanvankelijk geïntroduceerd als een superschurk die vocht tegen de Avengers.

In de late jaren '70 werd Wonder Man een held en belandde uiteindelijk bij de Avengers in verschillende iteraties van het team. Doordrenkt met 'ionische' energie door Baron Zemo, heeft Wonder Man krachten die vergelijkbaar zijn met andere superhelden, waaronder verbeterde kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, reflexen en behendigheid.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Game of Thrones'-spin-off in de maak, HBO Max geeft akkoord
Series / Nieuws

Nieuwe 'Game of Thrones'-spin-off in de maak, HBO Max geeft akkoord

HBO Max heeft akkoord gegeven om een nieuwe 'Game of Thrones' spin-off te maken.

HBO zet inmiddels reuzestappen op weg naar een tweede prequel van Game of Thrones. Het zou hierbij volgens Variety gaan om een prequel die helemaal terug in de tijd gaat. Het gaat om de periode waarbij Aegon Targaryen geheel Westeros voor het eerst bijelkaar brengt.

Stand van zaken


Er zijn naar verluidt nog geen schrijvers aan het werk, noch zijn er acteurs gezocht, maar er schijnt door HBO toch echt een 'go' te zijn gegeven om de serie te gaan ontwikkelen. Ook zou men mogelijk mee doen aan de nieuwste trend; er zowel een speelfilm als een serie van maken. Ook dit is echter nog niet volledig zeker.

Terug in de tijd


De serie zou gaan over Aegon de 1e die de Westeros-wereld wil veroveren. De serie speelt zich dan af zo ongeveer 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones en ongeveer een eeuw voor House of the Dragon.

Goed nieuws dus van liefhebbers van de Game of Thrones-franchise, dat er toch weer een uitbreiding van de serie op stapel lijkt te staan.

Tot die tijd zullen we het nog moeten doen met Game of Thrones zelf, kijk deze hier op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-thriller 'The Nurse' krijgt ijzingwekkende trailer!
Series / Trailer

Netflix-thriller 'The Nurse' krijgt ijzingwekkende trailer!

Een huiveringwekkende Deense true crime-thriller die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Binnenkort start The Nurse, gebaseerd op de waargebeurde zaak aangaande verpleegkundige Christina Aistrup Hansen, die uiteindelijk werd veroordeeld wegens poging tot moord. Journalist Kristian Corfixen schreef een boek over deze zaak, en dit lugubere verhaal is nu verfilmd.

Pernille (Fanny Louise Bernth) is verhuisd, en in eerste instantie vindt zij makkelijk haar draai in haar nieuwe baan. Haar sympathieke collega Christina (Josephine Park) neemt haar namelijk onder haar hoede.

Populaire collega


Christina is populair in het ziekenhuis en Pernille heeft niets te klagen. Ze krijgt alle aandacht en leert de fijne kneepjes van het vak. Op een bepaald moment blijken er echter relatief veel mensen overleden te zijn in korte tijd.

De zaak wordt alleen maar eigenaardiger, en Pernille gaat op onderzoek uit. De officiële doodsoorzaak strookt namelijk niet met de klachten van de patiënt. Pernille realiseert zich gaandeweg dat het ziekenhuis met die aardige collega misschien wel de laatste plek is waar je terecht wilt komen.

Je kunt The Nurse vanaf 27 april bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power' blijkt toch niet zo goed te scoren als Amazon beweert
Series / Nieuws

'The Rings of Power' blijkt toch niet zo goed te scoren als Amazon beweert

Sterker nog, niet eens de helft van het publiek kan de serie in zijn volledigheid uitkijken.

Toen afgelopen september The Lord of the Rings: The Rings of Power in première ging werd het door Amazon neergezet als een geweldige hit. Al snel bleek dat dit niet helemaal klopte. Nieuwe cijfers geven nu aan dat het nog slechter scoorde dan gedacht.

Zo blijkt namelijk dat van alle kijkers die begonnen zijn met The Rings of Power onder het Amerikaanse publiek, maar 37% van al die kijkers de serie daadwerkelijk uitkeek. Buiten Amerika ging het iets beter met 45% van het publiek dat de serie afkeek. Volgens kenners moet een serie minstens een percentage van 50% behalen om als voldoende te worden beschouwd.

Overschaduwd door die andere grote serie bij de concurrent


Het is echter moeilijk concrete uitspraken te doen bij cijfers die vrijkomen vanuit streamingdiensten. Zo zijn er weinig streamers die laten zien in hoeverre een serie volledig is uitgekeken. Vaak wordt het succes van een serie uitgedrukt in de hoeveelheid gekeken uren. Zelfs al wordt er maar een paar minuten naar een serie gekeken.

De serie moest het ook opboksen tegen de grote Game of Thrones-prequel House of the Dragon van HBO. Op social media legde The Rings of Power het in ieder geval af tegen HBO's hit en ook onder de het kijkpubliek was er een duidelijk verschil. Overigens werd The Rings of Power bij de critici best goed ontvangen.

Mocht je de serie zelf ook niet hebben uitgekeken kan je nog eens een poging doen door The Rings of Power nog eens te kijken op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terug na lange afwezigheid: 'The Muppets Mayhem'
Series / Trailer

Terug na lange afwezigheid: 'The Muppets Mayhem'

De beroemde Muppet-band neemt zijn eerste allereerste studio-album op in deze vrolijke miniserie.

Disney+ komt met de allereerste productie sinds de Halloween-special Muppets Haunted Mansion. The Electric Mayhem Band gaat voor een breder bereik in deze muzikale komedieserie.

Vergezeld van de ambitieuze manager Nora (Lilly Singh) maakt de band kennis met de hedendaagse muziekindustrie. Aangezien ze al 45 jaar bezig zijn moet dat goedkomen.

Muppets in de muziekindustrie


De voltallige band is van de partij. Dr. Teeth als zanger en toetsenist, Animal de drummer, Floyd Pepper als zanger en bassist, Janice als zangeres en gitariste, Zoot de saxofonist en Lips de trompettist, ze zijn er helemaal klaar voor. Nu moet nog blijken of de muziekindustrie wel klaar is voor de Muppets.

De serie is gebaseerd op de personages van Jim Henson, met Adam F. Goldberg en Bill Barretta als producenten. De muziek wordt door niemand minder verzorgd dan Linda Perry, die sinds 2015 in de Songwriters Hall of Fame is opgenomen.

Je kunt The Muppets Mayhem vanaf 10 mei streamen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote internationale serie 'Drops of God' krijgt eerste trailer van Apple TV+
Series / Trailer

Grote internationale serie 'Drops of God' krijgt eerste trailer van Apple TV+

Twee mensen gaan tot het uiterste om een groot fortuin te vergaren in de vorm van wijnflessen.

Apple TV+ heeft onlangs de trailer voor hun aankomende mysteryserie Drops of God uitgebracht. Twee dierbaren mogen het rouwen over een beroemde wijnkenner overslaan en strijden tegen elkaar over zijn erfenis van tientallen miljoenen. Bekijk de spannende trailer gauw hieronder.

De achtdelige Apple-serie is een coproductie tussen Legendary Television, Dynamic Television, France Televisions en Hulu Japan, en is tevens gemaakt in samenwerking met Adline Entertainment. De serie is dan ook meertalig, met Franse en Japanse personages die ook vaak Engels spreken.

Drops of God is gebaseerd op de gelijknamige Japanse mangaserie, die een groot succes werd sinds zijn publicatie in 2004. Al meerdere televisieseries zijn over het verhaal gemaakt, maar met de Apple-serie wordt nu wel erg groot uitgepakt met een totaal budget van 30 miljoen dollar.

Waar gaat Drops of God over?


In de serie is de beroemde wijnkenner en oenoloog Alexandre Léger pas overleden, en laat hij een aanzienlijk fortuin achter in de vorm van een indrukwekkende wijncollectie. In zijn testament staat alleen niet dat zijn enige dochter recht heeft op zijn nalatenschap, maar dat zij erom moet strijden met zijn topstudent uit Japan.

Gedurende de competitie blijkt echter dat de testen gelaagder zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Met de strijd tussen dochter en student probeert de overleden man een verborgen boodschap over te brengen, maar wat dat is blijkt pas als de competitie vordert.

Vanaf 21 april is Drops of God te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review CineMember - aanbod, prijzen en meer
Films / Streaming-diensten

Review CineMember - aanbod, prijzen en meer

Haal het filmhuis bij je in huis met de immense catalogus van CineMember.

​​Het filmhuis thuis kan je krijgen via CineMember: een Nederlandse streamingdienst die zich richt op arthouseliefhebbers binnen de Benelux. Met een catalogus van 1000+ films hebben ze een flinke verzameling uit de line-up van verschillende grote filmfestivals bijeengesprokkeld. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2018
Hoofdkantoor in: Amsterdam, Nederland
Focus: Arthousefilms
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €7,95 per maand

Als initiatief van meerdere arthousedistributeurs binnen Nederland werd CineMember gelanceerd om dit type films ook bij de mensen thuis aan te kunnen bieden. Met een gemeenschappelijke dienst loodsen nu September Film, Cinéart en Cinemien hun films de huiskamers van cinefielen in door de hele Benelux.

De streamingdienst is relatief klein en enkel beschikbaar binnen Nederland, België en Luxemburg voor een nichepubliek. Desalniettemin verlengt de dienst wel aanzienlijk de tijd dat sommige arthousefilms beschikbaar zijn. Vaak zijn deze kunstzinnige films enkel kort in de filmhuizen te zien, terwijl er mogelijk nog jaren vraag naar kan blijven bestaan.

AanbodCineMember heeft meer dan duizend filmtitels in haar catalogus staan, die van over de hele wereld komen. Deze arthousetitels worden afgewisseld met lange documentaires en ook enkele kinderfilms met artistieke trekjes. Elke week worden er nieuwe films aan het aanbod toegevoegd.

Met een gebruiksvriendelijke interface maakt het platform het zoeken naar jouw volgende film een eitje. Ook bieden ze leuke zoekcategorieën aan over, onder andere, filmfestivals, regisseurs en landen van herkomst. Verder staan er lijstjes met tips van de NRC tussen en ook een filmselectie van recente filmfestivals, zoals Movies that Matter uit Den Haag.

Series zijn er over het algemeen niet te vinden, behalve The King Exodus van Lars von Trier. Na een korte ronde door de bioscopen zullen de drie seizoenen van de serie verschijnen op het VOD-platform op 19 april 2023.

Vijf van de bekendste films op CineMember zijn:
1. Spring Breakers
2. The Act of Killing
3. Ober
4. Buladó
5. Holy MotorsBeschikbaarheidCineMember is als verlengde van Nederlandse en Belgische filmdistributeurs enkel beschikbaar binnen de Benelux. Films downloaden om in het buitenland te kijken is wel een mogelijkheid.

De mobiele app van CineMember is te vinden in de Play en App Store, maar de dienst is ook beschikbaar op Samsung, LG en Philips Smart TV's. Ook kan CineMember worden gecast met Chromecast of Airplay.

Prijzen en abonnementenCineMember biedt drie abonnementsvormen aan. Bij een maandabonnement betaal je €9,99 per maand voor onbeperkte toegang op vier schermen en een downloadfunctie om offline films te bekijken.

Bij een halfjaarsabonnement betaal je €50,99 per halfjaar, of €8,35 per maand, voor onbeperkte toegang op vier schermen en een downloadfunctie om offline films te bekijken.

Bij een jaarabonnement betaal je €95,- per jaar, of €7,95 per maand, voor onbeperkte toegang op vier schermen en een downloadfunctie om offline films te bekijken.Onze tipCineMember biedt een uitgebreide videotheek voor de fervente cinefiel, die een groot aanbod aan arthousefilms van de laatste jaren in huis wil halen. Veel nieuwe films komen er niet vaak op, maar met de huidige catalogus doorwerken ben je wel even zoet.

Voor mensen die zich niets aantrekken van de laatste filmtrends en op zoek zijn naar bewezen filmparels is CineMember de perfecte streamingdienst. Mocht je meer trek hebben in gloednieuwe films en series kan je beter kijken naar de internationale diensten, die beter verbonden zenden met de filmreuzen uit Hollywood.


Ga zelf naar CineMember


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde Scandinavische misdaadseries wil je niet missen bij NPO Plus
Series / Featured

Deze 4 bikkelharde Scandinavische misdaadseries wil je niet missen bij NPO Plus

Het beste wat Scandinavië aan misdaadseries te bieden heeft vind je bij NPO Plus.

Voor Scandinavische misdaadseries moet je bij NPO Plus wezen. Op het platform van de NPO staan namelijk vele voorbeelden van bikkelharde crime uit de noordelijke landen. Check hieronder vier van onze tips.

Before We Die | KRO-NCRV | 8 afleveringenAls de collega van rechercheur Hanna wordt ontvoerd, moet zij zijn undercoveronderzoek overnemen om de georganiseerde misdaad binnen Stockholm te bestrijden en hem vrij te krijgen.Huss | KRO-NCRV | 5 afleveringenAls nieuwkomer in het korps moet rechercheur Katarina Huss niet alleen zien om te gaan met het harde leven in Göteborg maar ook met haar achterdochtige collega's. Het team lijkt haar niet echt te willen accepteren, maar het leven bij de recherche dwingt hen al snel naar benauwende situaties met weinig keuze.Greyzone | KRO-NCRV | 10 afleveringenDe dreiging van een terroristische aanslag in Scandinavië doet de Zweedse en Deens veiligheidsdiensten de krachten bundelen. Om de aanslag te verijdelen moeten ze uiterst nauw samenwerken, maar door de hoge tijdsdruk en de aanhoudende dreiging lopen de emoties bij de betrokkenen hoog op.

Bekijk de trailer van de serie.

Face to Face | KRO-NCRV | 2 seizoenenAls rechercheur Bjørn een routinebezoekje aan de patholoog brengt in verband met de vermoedelijke zelfmoord van een anonieme jonge vrouw, doet hij een schokkende ontdekking.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Last of Us' krijgt de volgende supervideogame een eigen serie (en een film!)
Series / Nieuws

Na 'Last of Us' krijgt de volgende supervideogame een eigen serie (en een film!)

In navolging van 'The Last of Us' krijgt nu deze videogame een eigen serie-adaptatie.

De volgende poging om de populaire videogame Street Fighter te verfilmen dient zich aan. Legendary Entertainment heeft nu een serie-adaptatie gepland van het vechtspel. De makers van Capcom hebben een deal gesloten met de filmstudio, die met titels als The Dark Knight en Dune flink wat talent in huis heeft.

Het originele spel stamt nog uit de tijd van de arcadehal en heeft sinds 1987 ook op verschillende spelcomputers en op pc vele varianten gekend. De wereld van Takashi Nishiyama en Hiroshi Matsumoto heeft ondertussen vele spin-offs gekend in de vorm van animatiefilms, series en strips.

Na het verwerven van de rechten op het videospel is Legendary Entertainment nu van plan flink uit te pakken. Er zal niet enkel een filmadaptatie worden gemaakt, maar tevens een tv-adaptatie.

Eerdere bewerkingen voor het witte doek


Dit is niet de eerste maal dat men heeft geprobeerd het vechtspel te vertalen naar het bioscoopscherm, maar vele daarvan waren niet zo succesvol als gehoopt. Een losse bewerking kwam uit in 1994 met Jean-Claude van Damme en Raul Julia in de hoofdrollen. De film is als een ultieme B-film de filmgeschiedenis in gegaan, met Street Fighter: The Legend of Chun-Li uit 2009 niet heel veel lager op de ranglijst.Over de aankomende adaptaties is nog niet veel bekend, maar hopelijk zullen ze wel beter gaan uitpakken dan de eerdere pogingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Om deze reden keert ster uit 'Euphoria' seizoen 3 de rug toe
Series / Nieuws

Om deze reden keert ster uit 'Euphoria' seizoen 3 de rug toe

Ferreira wil niet langer de "dikke beste vriendin" spelen in de hitserie.

Het verlies van Kat, het personage van Barbie Ferreira in de HBO-hitserie Euphoria, deed veel fans vreemd opkijken. Zij zal namelijk niet terugkeren voor het derde seizoen. Na twee succesvolle seizoenen kon het niet liggen aan haar acteerwerk of haar personage, wat leidde tot veel geruchten. Nu komt de actrice naar buiten met een verklaring.

In de eerste twee seizoenen speelde Ferreira het personage Kat, dat deel was van de groep tieners die werd gevolgd. In het tweede seizoen werd haar rol echter steeds kleiner en kleiner in vergelijking met, bijvoorbeeld, die van Zendaya.

Meerdere geruchten begonnen te circuleren dat de reden voor Kats kleinere rol lag aan problemen op de set. Ferreira en regisseur Sam Levinson zouden niet goed overweg kunnen met elkaar, wat leidde tot haar marginale plek in het tweede seizoen.

Ferreira reageert


Tijdens de podcast van Armchair Expert stelde Ferreira dat veel van de geruchten niet gebaseerd zijn op de waarheid. Ze zei stellig:

"Ik werd meegezogen in dit drama waar ik nooit om gevraagd heb en waar ik nooit over gesproken heb. Ik ben van mening dat als het niet bestaat, ik er niet over ga praten omdat ik er dan brandstof aan toevoeg. Het is een eigen leven gaan leiden."

Ze lichtte toe over de ruzie met Levinson: "Ik ben eigenlijk niet van de set gelopen... Ik heb mijn enkel een keer verstuikt en moest een röntgenfoto laten maken. Misschien bedoelen ze dat?"

De toekomst van haar personage


Over de afwezigheid van Kat in het derde seizoen vertelde de actrice: "Ik denk niet dat er een plek voor [Kat] was om naartoe te gaan... Ik denk dat er plaatsen waren waar ze naartoe had kunnen gaan. Ik denk alleen niet dat het in de show had gepast."

Ze concludeerde: "Ik weet niet of het haar recht zou doen, en ik denk dat beide partijen dat wisten. Ik wilde echt niet de dikke beste vriendin zijn. Ik wil dat niet spelen..."

Het derde seizoen van Euphoria is reeds aangekondigd, maar het seizoen heeft nog geen releasedatum gekregen. De eerdere seizoenen van de dramaserie kijk je bij HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.