search
Review CineMember - aanbod, prijzen en meer
Films / Streaming-diensten

Review CineMember - aanbod, prijzen en meer

Haal het filmhuis bij je in huis met de immense catalogus van CineMember.

​​Het filmhuis thuis kan je krijgen via CineMember: een Nederlandse streamingdienst die zich richt op arthouseliefhebbers binnen de Benelux. Met een catalogus van 1000+ films hebben ze een flinke verzameling uit de line-up van verschillende grote filmfestivals bijeengesprokkeld. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!


Opgericht in: 2018
Hoofdkantoor in: Amsterdam, Nederland
Focus: Arthousefilms
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €7,95 per maand

Als initiatief van meerdere arthousedistributeurs binnen Nederland werd CineMember gelanceerd om dit type films ook bij de mensen thuis aan te kunnen bieden. Met een gemeenschappelijke dienst loodsen nu September Film, Cinéart en Cinemien hun films de huiskamers van cinefielen in door de hele Benelux.

De streamingdienst is relatief klein en enkel beschikbaar binnen Nederland, België en Luxemburg voor een nichepubliek. Desalniettemin verlengt de dienst wel aanzienlijk de tijd dat sommige arthousefilms beschikbaar zijn. Vaak zijn deze kunstzinnige films enkel kort in de filmhuizen te zien, terwijl er mogelijk nog jaren vraag naar kan blijven bestaan.

AanbodCineMember heeft meer dan duizend filmtitels in haar catalogus staan, die van over de hele wereld komen. Deze arthousetitels worden afgewisseld met lange documentaires en ook enkele kinderfilms met artistieke trekjes. Elke week worden er nieuwe films aan het aanbod toegevoegd.

Met een gebruiksvriendelijke interface maakt het platform het zoeken naar jouw volgende film een eitje. Ook bieden ze leuke zoekcategorieën aan over, onder andere, filmfestivals, regisseurs en landen van herkomst. Verder staan er lijstjes met tips van de NRC tussen en ook een filmselectie van recente filmfestivals, zoals Movies that Matter uit Den Haag.

Series zijn er over het algemeen niet te vinden, behalve The King Exodus van Lars von Trier. Na een korte ronde door de bioscopen zullen de drie seizoenen van de serie verschijnen op het VOD-platform op 19 april 2023.

Vijf van de bekendste films op CineMember zijn:
1. Spring Breakers
2. The Act of Killing
3. Ober
4. Buladó
5. Holy MotorsBeschikbaarheidCineMember is als verlengde van Nederlandse en Belgische filmdistributeurs enkel beschikbaar binnen de Benelux. Films downloaden om in het buitenland te kijken is wel een mogelijkheid.

De mobiele app van CineMember is te vinden in de Play en App Store, maar de dienst is ook beschikbaar op Samsung, LG en Philips Smart TV's. Ook kan CineMember worden gecast met Chromecast of Airplay.

Prijzen en abonnementenCineMember biedt drie abonnementsvormen aan. Bij een maandabonnement betaal je €9,99 per maand voor onbeperkte toegang op vier schermen en een downloadfunctie om offline films te bekijken.

Bij een halfjaarsabonnement betaal je €50,99 per halfjaar, of €8,35 per maand, voor onbeperkte toegang op vier schermen en een downloadfunctie om offline films te bekijken.

Bij een jaarabonnement betaal je €95,- per jaar, of €7,95 per maand, voor onbeperkte toegang op vier schermen en een downloadfunctie om offline films te bekijken.Onze tipCineMember biedt een uitgebreide videotheek voor de fervente cinefiel, die een groot aanbod aan arthousefilms van de laatste jaren in huis wil halen. Veel nieuwe films komen er niet vaak op, maar met de huidige catalogus doorwerken ben je wel even zoet.

Voor mensen die zich niets aantrekken van de laatste filmtrends en op zoek zijn naar bewezen filmparels is CineMember de perfecte streamingdienst. Mocht je meer trek hebben in gloednieuwe films en series kan je beter kijken naar de internationale diensten, die beter verbonden zenden met de filmreuzen uit Hollywood.


Ga zelf naar CineMember


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen