Showrunner over zesde seizoen 'The Walking Dead'

Showrunner over 6e seizoen The Walking Dead

Scott Gimple over nieuwe personages en het verhaal van het aankomende seizoen.

Jim Pedd, 7 juli 2015 om 12:10

Over een paar dagen is er een Comic-Con panel voor het zesde seizoen van AMC-serie The Walking Dead. Voordat het zover is, spreekt showrunner Scott M. Gimple nog met Entertainment Weekly over het seizoen. Eerst ging hij in op de recente toevoeging van Corey Hawkins (Heath) aan de cast. Daarnaast vertelde hij wat over hoe de twee helften van het seizoen invloed op elkaar hebben.
”We hebben Heath op het internet gezien toen we hem aankondigden,” begon Gimple. ”Corey Hawkins speelt hem en hij is geweldig, ik ben er erg blij mee dat hij Heath tot leven brengt. Het is geweldig om te doen en hij dook vol overtuiging in. Hij is hard en sceptisch als de camera’s draaien en als ze klaar zijn, is hij gewoon een maffe fan. Hij is erg blij daar te mogen zijn. Er zijn andere mensen uit de comics die we dit seizoen gaan zien en ik kijk ernaar uit om hen te laten zien aan mensen. Er zitten wel een paar mengelingen tussen, maar ook dingen die direct uit de comics komen.”

Over seizoen zes vertelde hij verder: ”Ik denk dat er een erg cool aspect aan de eerste helft van het seizoen zit, die bijna als een prequel op wat comic-zaken dient in de tweede helft van het seizoen. Ik denk dat er een manier is waarop Robert [Kirkman] delen van het verhaal maakten, die we nu bereiken en waar een echt verleden aan zit. Zo verwijzen mensen in de comics naar het verleden, en wij kunnen dat achtergrondverhaal vertellen op manieren die je in de comics niet te zien kreeg.”

Bron: EW

Lees meer over: the walking dead, seizoen 6, teaser, corey hawkins, scott gimple, robert kirkman, verhaal

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws