search
Fox cancelt deze populaire langlopende serie na 6 seizoenen
Series / Featured

Fox cancelt deze populaire langlopende serie na 6 seizoenen

Er gingen al een tijdje geruchten rond over de toekomst van 'The Resident', maar het is nu eindelijk bekend dat er geen nieuw seizoen meer komt.

Na maanden speculeren is nu echt bevestigd dat het zevende seizoen van The Resident wordt gecanceld op Fox.

De eerste speculaties begonnen al toen co-creator Amy Holden Jones aangaf dat het zesde seizoen zo was geschreven dat het als finale kon dienen. Volgens TVline wordt de serie nu definitief geannuleerd omdat er negatieve vooruitzichten waren over de toekomst van de langlopende serie.

Zo zijn de sets en rekwisieten van de serie al verkocht. Daarnaast hebben insiders van Fox laten weten dat The Resident al een hele tijd was geannuleerd voordat het nieuws officieel bekend werd gemaakt.

Tegenslagen


De kijkcijfers van The Resident waren enorm gedaald in het zesde seizoen. Het was zelfs het minst bekeken seizoen tot nu toe voor hun belangrijke doelgroep van 18 tot en met 49 jaar. Fox geeft aan dat de totale kijkcijfers 12% langer zijn vergeleken met het vorige seizoen.

Daarnaast had Fox ook problemen met de eigendomsrechten van The Resident. In 2019 zijn Fox en Disney gefuseerd, maar Fox kreeg geen aandeel in de serie. Dit heeft tot veel problemen geleid over de toekomst van de serie.



Bekijk The Resident op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen