search
Deze favoriete scènes uit de 'Harry Potter'-boeken willen fans terugzien in de serie op HBO Max
Series / Nieuws

Deze favoriete scènes uit de 'Harry Potter'-boeken willen fans terugzien in de serie op HBO Max

Deze scènes uit de boeken moeten absoluut in de serie te zien zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de aankondiging van een nieuwe Harry Potter serie is het eindelijk tijd om die geweldige momenten terug te zien die de films hebben overgeslagen. Als het aan de fans ligt komen deze momenten absoluut in de serie terug.

Het verhaal van Albus Dumbledore


Tijdens de twee Deathly Hallows films hebben filmkijkers even mogen proeven aan het leven van voormalig schoolhoofd Albus Dumbledore.

Zijn jeugd, zijn vriendschap met zwarte tovenaar Gellert Grindelwald, het gevecht waarin zijn zus Ariana overleed, het duel waarin Perkamentus de Elder Wand won.

Er is zoveel interessants nog te vertellen over het leven van Albus Dumbledore, en zelfs beter dan de poging van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.



De Marauders


James Potter, Sirius Black, Remus Lupin en Peter Pettigrew waren stuk voor stuk enorm belangrijk voor Harry of voor het verhaal.

De derde film, Prisoner of Azkaban slaat hun vriendschap, het ontstaan van de Marauder's Map en de reden waarom de drie vrienden in dieren konden veranderen grotendeels over.

De filmkijker weet bijvoorbeeld niet waarom de plattegrond die Fred en George Harry gaven zo belangrijk is voor hem persoonlijk.



Zwerkbal!


Veel Harry Potter fans zijn het er over eens: er is te weinig Zwerkbal. Het is ook terecht dat fans meer Zwerkbal willen zien; de finale tussen Ierland en Bulgarije, met Victor Krum, is in The Goblet of Fire compleet overgeslagen.



Het gevecht om Hogwarts


In het gevecht om Hogwarts in The Deathly Hallows zijn zoveel grappige, trieste en hartverscheurende momenten te lezen die in de filmversie over zijn geslagen!

Bijvoorbeeld Hagrid (Robbie Coltrane) en zijn broer Grawp die samen de reuzen bevechten. De dood van Fred Weasley (James Phelps), of die van Nymphadora Tonks (Natalia Tena) en Remus Lupin (David Thewlis).



Harry en Voldemort


Wat ook niet mag ontbreken is het gevecht tussen Harry en Voldemort. Of eigenlijk, het gebrek aan een gevecht.

In de film sleuren Harry en Voldemort elkaar door de hele school om uiteindelijk op de binnenplaats te eindigen.

In het boek vindt de laatste poging tot vechten in de Grote Hal plaats, waar Harry Voldemort verslaat. En waar Voldemort daarna gewoon dood is en niet oplost in schilfers, zoals in de film.



Wanneer de Harry Potter serie te zien is, is nog niet bekend. Tot dan kun je natuurlijk alle films nog eens bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen