search

Ons nieuws van zondag 9 april 2023

Recensie Disney+-serie 'Viaje al Centro de la Tierra'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Viaje al Centro de la Tierra'

Jules Verne draait zich om in zijn graf van deze belegen serie.

Regie: Sergio Siruela, J.M. Cravioto | Cast: Óscar Jaenada (Pompilio), Margarita Rosa de Francisco (Pola), Alejandro Calva (Hans), Sebastián García (Diego), Yankel Stevan (Martin), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 20-37 minuten | Jaar: 2023

Viaje al Centro de la Tierra is overduidelijk gebaseerd op Jules Vernes boek Naar het Middelpunt der Aarde. En daar houdt de gelijkenis op. Deze avonturenserie vertelt een rommelig, chaotisch verhaal met te veel gebeurtenissen en personages, waarmee een grote creatieve denker als Verne zeker geen eer wordt aangedaan.

Al vanaf aflevering een is er geen duidelijke verhaallijn te bespeuren. Of een thema. Of wat dan ook. De meeste afleveringen lijken middenin het verhaal te beginnen, terwijl een korte samenvatting aan het begin ontbreekt en erg wordt gemist. Het lijkt haast een tweede seizoen, waarin de zaken ingewikkelder worden en we de personages al zouden moeten kennen om hun acties te kunnen begrijpen.

In een rap tempo worden vele personages geïntroduceerd, zonder dat ze een gedegen motivatie of sympathiserend achtergrondverhaal krijgen. Dat met name de kinderen acteren alsof ze een gebruiksaanwijzing voorlezen helpt ook niet echt om met hun personages mee te leven. De vertolker van slechterik in het verhaal is dan weer als een bezetene aan het overacteren, wat te midden van de half slapende acteurtjes dan weer als uiterst irritant overkomt. Met een mechanische papegaai op zijn schouder doet deze Pompilio erg denken aan de piraat uit SpongeBob Squarepants, die al net zo vervelend was.

De gebeurtenissen zijn vaak voorspelbaar, terwijl het verhaal behoorlijk vergezocht en gekunsteld is. Het zit vol onnodige details en personages, maar wel weer zonder originaliteit. Naast Jules Verne lijken bijvoorbeeld Star Trek en Stranger Things als inspiratiebron te zijn gebruikt, maar eerder om van te jatten dan om er een eigen draai aan te geven. Verder is het verhaal vlak en humorloos, tenzij je van scheetgrappen houdt.

De effecten zijn bijzonder slecht uitgevoerd – niet alleen de robotpapagaai, die nog net niet aan een touwtje hangt. Zowel door de effecten als de scriptkwaliteit doet de serie denken aan de twijfelachtige kinderseries uit de jaren negentig. Volwassenen zullen daar misschien met nostalgie een traantje bij wegpinken (omdat het nu eenmaal het enige kinderprogramma was dat destijds vlak voor etenstijd werd uitgezonden), maar de jeugd van tegenwoordig zal dergelijke televisie genadeloos weglachen.

Pas halverwege de serie wordt daadwerkelijk afgedaald naar het middelpunt van de aarde, waar opnieuw allerlei vergezochte obstakels opdoemen, zoals drijfzand en een moeras van bijtend zuur. Aldaar worden alle wetten van de logica getart als de zwaartekracht zich dan weer omkeert en in een andere verhaallijn juist afneemt, terwijl filmklassiekers zoals Jurassic Park en Men in Black worden nageaapt.

Het laatste deel van de serie laat zich behoorlijk moeilijk bekijken, vanwege de vele donkere scènes die eruitzien of ze zijn gefilmd in een attractiepark. Wellicht duidt dat op het einddoel van dit hele gebeuren: inspiratie voor een attractie in een Disneypark. Het zou mogelijk verklaren wat de makers bezielde om zulk broddelwerk af te leveren. De cliffhanger waarmee dit seizoen eindigt suggereert een opvolger, maar laten we hopen dat die er niet komt. Deze serie is niet de moeite waard. Beter om de kids voor een SpongeBob-marathon te parkeren.

★☆☆☆☆

Viaje al Centro de la Tierra is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat doet Peter Dinklage (Tyrion Lannister) eigenlijk na 'Game of Thrones'?
Series / Featured

Wat doet Peter Dinklage (Tyrion Lannister) eigenlijk na 'Game of Thrones'?

De Amerikaanse acteur speelt dit jaar weer in een aantal grote films.

In 2011 zagen we de Amerikaanse acteur Peter Dinklage voor het eerst in actie in Game of Thrones als Tyrion Lannister, het legendarische personage uit het brein van schrijver George R.R. Martin. Acht jaar lang zagen we Dinklage de geslepen kleine man spelen tot en met het slotseizoen in 2019.

Sindsdien is het rustiger geworden rondom Dinklage. Hij acteerde vooral in een aantal kleinere films en speelde een aantal stemrollen in animatiefilms. Daar komt nu verandering in. Later dit jaar zal hij namelijk verschijnen in een aantal blockbusters.

Transformers


Fans kunnen Dinklage in juni gaan horen in de nieuwe Transformers-film. In die film zal hij de stem geven aan een van de Transformers. Dinklage was al even te horen in de trailer die een tijdje terug uitgebracht werd. Die trailer kun je hieronder nog eens bekijken.



The Hunger Games


Daarnaast heeft Dinklage een rol bemachtigd in de Hunger Games-prequel getiteld The Ballad of Songbirds and Snakes die naar verwachting in november dit jaar uitkomt. Hij zal het personage Casca Highbottom spelen, die in het verhaal een van de makers is van de Hunger Games.

Voor fans van de Amerikaanse acteur staan er dus weer mooie dingen op het programma. Tot het zover is kan je Dinklage natuurlijk gewoon in actie zien in Game of Thrones.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Interview with the Vampire' komt naar Europa voor seizoen 2
Series / Nieuws

'Interview with the Vampire' komt naar Europa voor seizoen 2

Het tweede seizoen zal vol zitten met gevaarlijke illusies in Europa.

Seizoen 1 van Interview with a Vampire eindigde met een grote cliffhanger. Met deze cliffhanger is ook een hele grote verandering in omgeving en cast te verwachten.

Nieuwe cast


Bailey Bass keert niet meer terug als Claudia, maar ze vond het "een droomrol en een ongelofelijke rit". Ook wenste ze Delainey Hayles [/i]"veel succes bij het overnemen"[/i] van de rol.

Het tweede seizoen speelt zich ook niet meer in Amerika af, maar in Europa. De serie zal zich niet alleen in Praag, maar ook in Parijs afspelen.

Productie is begonnen


Met al deze informatie willen fans natuurlijk zo snel mogelijk het tweede seizoen zien. Gelukkig deelde het officiële twitteraccount van Interview With a Vampire een hele grote update.

De productie van seizoen 2 is namelijk begonnen! Het filmen is in volle gang en showrunner Rolin Jones liet al wat los over wat we kunnen verwachten.

Dit is wat hij zei: "We plaagden het al een beetje in seizoen 1, het idee van herinnering en wat waar is en wat niet waar is. Dat komt zeker terug in seizoen 2."

Bekijk hieronder de tweet en stream Interview With a Vampire op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' veteraan Matt Smith zou graag terugkeren, en wel als dit personage
Series / Nieuws

'Doctor Who' veteraan Matt Smith zou graag terugkeren, en wel als dit personage

De Doctor en de Master zijn twee zijdes van dezelfde munt

Matt Smith staat bekend als de Elfde Doctor en zal ook altijd dat personage blijven. Maar de manier waarop Matt Smith eventueel terug zou keren naar de show zou alles kunnen veranderen.



Terugkeer


Smith heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag nog eens terug zou keren naar Doctor Who.

De acteur en groot fan van de serie wilde al snel na zijn vertrek weer eens terugkeren.

In een recentelijk interview doet Smith uit de doeken hoe hij zijn potentiële terugkeer voor zich ziet.



Moeilijkste strijd ooit


Als Smith terug zou komen naar de serie zou hij het liefst terugkeren als The Master, de Doctor's oudste vijand.

De Doctor en de Master hebben vaak de meest intensieve gevechten juist omdat ze zo op elkaar lijken, om hun gedeelde geschiedenis en omdat ze twee kanten van de zelfde munt zijn.



Gekozen gezicht


Hoewel Smith zelf denkt dat het onmogelijk is, is de deur naar een dergelijk scenario toch niet helemaal gesloten.

Tijdens de Peter Capaldi seizoenen is een van de grote vraagstukken hoe hij aan zijn gezicht komt. Capaldi was immers eerder te zien als romein Caecilius in de aflevering The Fires of Pompeii en als John Frobisher in Torchwood.

Ook heeft The Master recentelijk nog geprobeerd het uiterlijk van de Dertiende Doctor te stelen, dus zo'n verhaallijn zou niet totaal uit het niets komen.



Of er ook daadwerkelijk plannen zijn voor de terugkeer van Matt Smith, op welke manier dan ook, is niet zeker.

In het najaar van 2023 zal Doctor Who terug zijn met drie specials vanwege de zestigste verjaardag van de serie.

Nieuwe afleveringen van de serie zijn uiteraard te zien in de BBC iPlayer en op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe deze 'Star Wars'-acteur zijn Grand Admiral Thrawn-rol tijden lang geheim wist te houden
Series / Nieuws

Hoe deze 'Star Wars'-acteur zijn Grand Admiral Thrawn-rol tijden lang geheim wist te houden

Lars Mikkelsen moest liegen om zijn rol als Grand Admiral Thrawn in 'Ahsoka' geheim te houden.

Star Wars-fans kregen belangrijke casting-informatie voor de langverwachte serie Star Wars: Ahsoka tijdens de Star Wars Celebration in Londen op zaterdag. Er werd toen onder andere aangekondigd dat Lars Mikkelsen is gecast als Grand Admiral Thrawn in de live-action serie.

Voor Mikkelsen betekent dit dat hij de rol die hij eerder vertolkte in de geanimeerde Star Wars Rebels-serie opnieuw vertolkt. De casting van Mikkelsen is iets waar fans op hoopten en voor de acteur betekende het geheim houden van de rol dat hij iets moest doen wat hij niet echt leuk vond.

Liegen


In een gesprek met ComicBook.com, onthulde Mikkelsen hoe lang hij al wist dat hij Thrawn in Ahsoka zou spelen en dat hij moest liegen om het geheim te houden:

"Het was anderhalf jaar geleden. Ik weet het nu al een tijdje en het is zo'n opluchting dat ik het mensen nu echt kan vertellen omdat iedereen het me vraagt. Ik heb gewoon gelogen en gelogen. Ik hou niet van liegen".

Afgezien van een beetje strategische oneerlijkheid, leek Mikkelsen tijdens het Ahsoka-panel enthousiast om de rol weer te spelen:

"We hebben elkaar ontmoet via Skype", zei Mikkelsen over hem en showrunner Dave Filoni, met wie hij eerder samenwerkte aan de geanimeerde serie.

"Op een gegeven moment, toen ik die serie afrondde, vroeg David me: 'Ben je ooit in LA geweest?' Ik zei: 'Nee, nee.' 'Dat gaan we laten gebeuren', zei hij... Ik ben nog nooit met zoveel passie op een set geweest, moet ik zeggen. Mensen zijn zo gepassioneerd om dit voor jullie tot leven te brengen".

Ahsoka is vanaf augustus te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verrassing voor de 'Star Wars'-serie 'The Acolyte'
Series / Nieuws

Grote verrassing voor de 'Star Wars'-serie 'The Acolyte'

In 'The Acolyte' zien we dit bekende personage voor het eerst in een serie.

Een verrassende aankondiging voor Star Wars: The Acolyte werd zaterdagochtend gedaan tijdens Star Wars Celebration. Er werd namelijk een extra castlid bekend gemaakt.

Leslye Headland, de uitvoerend producent en bedenker van de aankomende Disney+-serie, verscheen aan het einde van het Star Wars: The High Republic-panel, waar details over de aankomende Star Wars: The High Republic-releases werden onthuld. Acteur Rebecca Henderson voegde zich bij Headland op het evenement.

Headland kondigde toen aan dat Henderson Vernestra Rwoh zou spelen, een Jedi-held die verschijnt in Star Wars: The Acolyte. Deze nieuwe serie speelt zich af tijdens de laatste jaren van het High Republic-tijdperk.

Jonge Jedi


Venestra "Vern" Rwoh verscheen voor het eerst in de eerste Star Wars: The High Republic-release, namelijk in Charles Soule's roman Light of the Jedi. Sindsdien is ze ook verschenen in de doorlopende stripreeksen Star Wars: The High Republic van Marvel en verschillende andere Star Wars: The High Republic-romans.

Rwoh is de voormalige padawan van de grote Jedi Stellan Gios die op 15-jarige leeftijd de rang van Jedi Knight behaalde, waarmee ze lange tijd de jongste Jedi Knight was. Tegen de tijd dat Star Wars: The Acolyte plaatsvindt, zou ze voldoende ervaring op zak moeten hebben.

The Acolyte verschijnt in 2024 op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Tennant (Doctor Who) pakt grote rol in veelbelovende 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

David Tennant (Doctor Who) pakt grote rol in veelbelovende 'Star Wars'-serie

David Tennant zal een voor hem inmiddels bekende rol spelen in 'Ahsoka'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tijdens de Star Wars Celebration dit weekend wordt er allerlei nieuwe informatie over de franchise gedeeld, met name over een aantal van de langverwachte projecten, zoals Ahsoka. Zo is bijvoorbeeld aangekondigd dat Doctor Who-ster David Tennant ook in de serie te zien zal zijn.

Zaterdag werd aangekondigd dat Tennant een droid genaamd Huyang zal spelen, een personage dat Tennant eerder speelde in de geanimeerde versie van de serie, gemaakt door Dave Filoni. Tennant won eerder ook een Daytime Emmy voor de rol.

"Je moet hem erbij hebben", zei Filoni tijdens het evenement. "Hij laat het werken".

Doctor Who


De rol van Tennant in Star Wars is niet de enige 'comeback' van de acteur. Tennant keerde onlangs ook terug in Doctor Who. Fans werden verbluft toen Jodie Whittakers Thirteenth Doctor onverwachts niet regenereerde in Ncuti Gatwa's Doctor zoals ze hadden verwacht, maar als Tennant, die eerder de Tenth Doctor had gespeeld. Hij neemt nu zijn plaats in als de Fourteenth Doctor. Gatwa zal iets later verschijnen als de Fifteenth Doctor.

De casting van Tennant was zaterdag niet het enige grote nieuws over Ahsoka. Er werd ook onthuld dat Lars Mikkelsen de rol van Grand Admiral Thrawn zal spelen, een rol die hij eerder speelde in het geanimeerde Star Wars Rebels.

Ahsoka is vanaf augustus te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Sheldons' lievelingskreet 'Bazinga!' ineens niet meer werd uitgesproken in 'The Big Bang Theory'
Series / Featured

Waarom Sheldons' lievelingskreet 'Bazinga!' ineens niet meer werd uitgesproken in 'The Big Bang Theory'

Sheldon gebruikte in de eerste seizoen voortdurend de term 'Bazinga', plots hield dat op?

Sheldon uit The Big Bang Theory was een nogal excentriek personage met de nodige leuke en ergerlijke eigenaardigheden. In de eerste vier seizoenen roept Sheldon zeer regelmatig zijn typische kreet 'Bazinga', echter ineens is dat over. Hoe zit dat nu precies?

Bazinga


Sheldon riep in de eerste seizoenen na het maken van een grap veelal 'Bazinga!'. Een soort strijdkreet die aangaf dat hij weer eens een goede grap had gemaakt.
De kreet werd dermate populair dat de producenten van de serie besloten de kreet te laten verdwijnen.

Spot


In HET boek over de serie 'The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series' van Jessica Radloff geeft producer Steve Holland aan dat de slogan een negatieve invloed had op de serie. De term werd door anderen vaak spottend gebruikt om de serie op een negatieve manier te parodiëren.

De makers waren bang dat de kreet een te negatieve associatie kreeg en besloten Sheldon dit niet langer te laten zeggen. Jammer voor Sheldon dus dat deze term door hem niet langer gebruikt kon worden, de serie ging nog een flink aantal seizoen door en bleef ook zonder 'Bazinga' ontzettend populair.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Luchtige Netflix-dramaserie over Tweede Wereldoorlog slaat in als bom en kijkcijfers gaan door het dak
Series / Nieuws

Luchtige Netflix-dramaserie over Tweede Wereldoorlog slaat in als bom en kijkcijfers gaan door het dak

De serie 'Transatlantic' wordt in haar eerste dagen gelijk geweldig goed bekeken op Netflix.

De serie Transatlantic is sinds een paar dagen te zien op Netflix. De serie wordt in de eerste dagen gelijk al verrassend goed bekeken en staat gelijk in de top 10 van de meest bekeken series van het moment.

Plot


De serie begint in 1940 als de Tweede Wereldoorlog inmiddels uitgebroken op het Europese continent. Frankrijk is reeds door Duitsland bezet, maar Amerikaanse diplomaten zijn nog welkom. De Verenigde Staten waren toen nog neutraal en raakten pas later in oorlog met de Duitsers.

Varian Fry (gespeeld door Cory Michael Smith) en Mary Jane Gold (gespeeld door Gillian Jacobs) zijn twee van die diplomaten. Zij zien al snel in dat zij Joden, maar ook kunstenaars en schrijvers, moeten helpen om de grens over te steken om te ontsnappen aan het Duitse Nazi-regime. Dit is uiteraard illegaal dus zij moeten zeer behoedzaam opereren.

Boek


Ondanks het zware thema wordt het verhaal luchtig en humorvol gebracht. De serie is gebaseerd op het waargebeurde boek The Flight Portfolio van Julie Orringer.

Kijk de serie op Netflix.

https://www.netflix.com/title/81473474
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. het nieuwe 'The English'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. het nieuwe 'The English'

Ook deze week kijk je op Disney+ weer de krakers van series die je gewend bent.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Mandalorian (seizoen 3 - aflevering 7)



Verschijnt op: 12 april
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis: In The Mandalorian volgen we de avonturen van een solitaire premiejager in de buitenste regionen van het universum, ver verwijderd van de autoriteit van de New Republic.





9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 9)



Verschijnt op: 12 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.





The English (seizoen 1)



Verschijnt op: 12 april
Genre: Drama / Western
Kijk op Disney+

Synopsis: In The English volgen we een vrouw als ze wraak wil nemen op de man waarvan zij vind dat hij verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

12 april: Call It Love (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Drama - Deze romantische melodrama gaat over een man en een vrouw die betrokken zijn in een wraakplot waarbij zij de wraak vergeten en de verdriet omarmen als ze sympathie voor elkaar beginnen te ontwikkelen.

12 april: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 7) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

12 april: My Family (seizoen 1 - aflevering 5) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

12 april: The Great North (seizoen 3 - aflevering 13) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

12 april: Rennervations (seizoen 1) - Documentaire - Hollywoodster Jeremy Renner is op reis over de hele wereld om verschillende gemeenschappen te helpen door allerlei unieke voertuigen te helpen bouwen.

12 april: Tá Tudo Certo (seizoen 1) - Komedie / Musical / Romantiek - Pedro droomt ervan om een beroemde muzikant te worden. Per toeval ontmoet hij de singer-songwriter Ana, die hem de diversiteit van het leven en muziek laat leren kennen. Op zijn reis begint Pedro nog eens goed na te denken over zijn ambities en worstelt met wat hij in zijn eigen toekomst wilt bereiken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lucasfilm-baas houdt toekomst 'Obi-Wan Kenobi' nog in het ongewisse
Series / Nieuws

Lucasfilm-baas houdt toekomst 'Obi-Wan Kenobi' nog in het ongewisse

De aandacht gaat binnen het Star Wars-universum momenteel uit naar andere producties.

Eén van de bekendste personages uit het Star Wars-canon kreeg vorig jaar een eigen serie in het spannende Obi-Wan Kenobi. Zowel cast, crew als het publiek hebben zin in nog meer, alleen denkt Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy daar anders over.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Obi-Wan Kenobi een gelimiteerde serie zou worden en het na één seizoen afgerond zou zijn. De serie is blijkbaar zo goed aangeslagen dat velen Ewan McGregor nóg een seizoen als de hoofdrolspeler willen zien. Kennedy laat in een interview weten dat momenteel de aandacht naar andere projecten gaat.

Momenteel geen actieve ontwikkeling


Kennedy vertelt hier zelf over: "Nee, dit is momenteel niet actief in ontwikkeling. Maar ik zeg nooit nooit, want er is altijd de mogelijkheid. Die serie werd zo goed ontvangen en regisseur Deborah Chow deed zulk goed werk. Ewan McGregor wilt er graag nog een doen. Iedereen is zo druk met wat we nu doen. Misschien dat we onze aandacht daar later op vestigen.

McGregor was überhaupt al blij dat hij de rol weer kon spelen. Hij speelde in de prequel-films voor het eerst de rol van de jonge Obi-Wan Kenobi. Hij was in de films de mentor van de jonge Anakin Skywalker, gespeeld door acteur Hayden Christensen. Ook hij kroop weer in die rol voor de serie. Als het aan McGregor ligt komt er sowieso een vervolg.

Kijk nog eens het voorlopig eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil: Born Again' met The Punisher: deze kan echt heel bruut worden
Series / Video/clip/featurette

'Daredevil: Born Again' met The Punisher: deze kan echt heel bruut worden

'Daredevil: Born Again' is aan het filmen, deze fanvideo kun je alvast bekijken.

Wat voorlopig bekend is over Daredevil: Born Again is dat The Punisher (Jon Bernthal) en Kingpin (Vincent D'Onofrio) terugkeren. Daarnaast telt het eerste seizoen maar liefst 18 afleveringen.

Over de plot is weinig bekend, dus dit levert uiteraard de nodige speculaties op. Het Youtube-kanaal Screen Culture heeft een strakke video gemaakt, die je hieronder kunt bekijken.

R-rated promotietrailer


In de video wordt onder andere gerefereerd aan de Blip. Deze vond plaats in Avengers: Infinity War waarbij Thanos (Josh Brolin) destijds de helft van de mensheid decimeerde door met zijn vingers te knippen.

Er heerst een sinistere sfeer en Daredevil ziet zich voor een grimmige taak geplaatst, waarbij Kingpin lang niet de enige tegenstander blijkt. De commentaren op Youtube zijn enthousiast te noemen.

Fans spreken de hoop uit dat Daredevil: Born Again een stevige serie zal worden. Zoals Mark A het verwoordt: "Goed gedaan! Ik wou alleen wel dat dit de echte trailer was".

Daredevil: Born Again wordt in de lente van 2024 verwacht op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van 'Grey's Anatomy' wordt schokkend: "beslist memorabel"
Series / Nieuws

Het einde van 'Grey's Anatomy' wordt schokkend: "beslist memorabel"

Regisseur Kevin McKidd hint op onverwachten en schokkende gebeurtenissen aan het einde van seizoen 19.

Grey's Anatomy's slotaflevering van het seizoen is in de VS op 18 mei aanstaande te zien. In een gesprek met TVLine praat acteur Kevin McKidd (Owen Hunt) over het regisseren van deze aflevering.

De laatste aflevering, die maar liefst twee uur duurt, neemt McKidd samen met Debbie Allen (Catherine Avery) voor zijn rekening. Volgens de acteur heeft de seizoensfinale verrassingen in petto.

Grote finale


"We doen niet altijd een grote finale, dit jaar wel. Ik doe de eerste helft van de slotaflevering, en het wordt een vrij grootse aflevering. Er komen dingen aan die de kijkers niet aan zagen komen. Het wordt beslist memorabel," hint de acteur.

Grey's Anatomy heeft eerder schokkende plotwendingen getoond, zoals de dood van Lexie Grey (Chyler Leigh) en Mark Sloan (Eric Dane). De schok waar McKidd het over heeft zou betrekking kunnen hebben op Amelia (Caterina Scorsone) en Kai's (E.R. Fightmaster) relatie.

Eerder werd immers al geteased dat we hier meer over te zien zouden krijgen. Anderzijds schroomt de serie niet om belangrijke personages om te laten komen. Mogelijk staat iets dergelijks op stapel, en de terugkeer van Meredith (Ellen Pompeo) zou hiermee een connectie kunnen hebben.

Slotaflevering


De slotaflevering zal in Nederland in juni te zien zijn. Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met opzet negeert Pedro Pascal de fans over de shockerende finale van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Met opzet negeert Pedro Pascal de fans over de shockerende finale van 'The Last of Us'

Pedro Pascal was nog niet klaar voor het einde van The Last of Us en negeert daarom fans.

De seizoensfinale van The Last of Us zorgde voor heel wat geshockeerde reacties van fans. Pedro Pascal vermijdt echter expres al deze reacties.

Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) waren op het einde van The Last of Us eindelijk bij het hoofdkwartier van de Fireflies aangekomen. Eenmaal daar kwam Joel erachter dat er een keuze gemaakt moest worden.

Om het vaccin te maken, zou Ellie moeten sterven. Aan de andere kant was Ellie de enige persoon die de wereld zou kunnen redden. Joel koos uiteindelijk om Ellie te redden, waardoor er geen vaccin gemaakt kon worden.

Geshockeerde reacties en actieve onwetendheid


Een groot deel van de fans vonden de keuze van Joel heel erg egoïstisch en dit lieten ze weten op sociale media.

Pascal onthulde dat hij alle reacties van fans over deze keuze vermijdt. Hij heeft namelijk doelbewust afstand genomen van deze discussie, omdat hij er zelf nog niet klaar voor was dat The Last of Us voorbij zou zijn.

Lees hieronder wat hij over de situatie zei:
"Ik denk dat ik er persoonlijk nog niet echt klaar voor was dat het min of meer voorbij zou zijn, dus ik heb op een bepaalde manier afstand gehouden van de finale. Ik denk dat ik actief onwetend ben over hoe iedereen erover denkt."

Bekijk hieronder een interview met Pedro Pascal en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Euphoria' begint maar niet met filmen voor seizoen 3
Series / Nieuws

'Euphoria' begint maar niet met filmen voor seizoen 3

Seizoen 3 laat lang op zich wachten, waardoor de verwachtingen alleen maar hoger worden.

Het is alweer een tijdje geleden dat het tweede seizoen van Euphoria uitgekomen is. Fans zitten ondertussen geduldig te wachten op een nieuw seizoen dat maar niet komt.

Toen het eerste seizoen van Euphoria uitkwam, was het al meteen duidelijk dat deze serie speciaal is. De lugubere, maar belangrijke onderwerpen van de serie worden prachtig tot leven gebracht.

Seizoen 1 was een ongelofelijke achtbaan, maar seizoen 2 wist er nog een hele schep bovenop te doen. Of zoals executive vice president Francesco Orsi zegt: "Sam, Zendaya en de hele cast en crew van Euphoria hebben seizoen 2 naar buitengewone hoogten gebracht, terwijl ze de kern behouden."

Filmen is nog niet eens begonnen


Wie gehoopt had om dit jaar nog seizoen 3 van Euphoria te bingen, wordt waarschijnlijk heel erg teleurgesteld.

Hoewel iedereen al druk bezig is met seizoen 3, is het filmen nog lang niet begonnen. Pas in juni zullen de eerste scènes opgenomen worden.

Bekijk hieronder een interview met Hunter Schafer en stream Euphoria op hier.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-actrice over spin-off: "zou heel interessant zijn"
Series / Nieuws

'The Last of Us'-actrice over spin-off: "zou heel interessant zijn"

Kathleen-actrice is helemaal klaar met de vragen van fans over een spin-off.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Melanie Lynskey heeft het de laatste tijd heel erg druk met het tweede seizoen van Yellowjackets en The Last of Us. Toch heeft ze eventjes tijd genomen om wat geruchten te verduidelijken.

Lynskey speelde Kathleen in The Last of Us, een genadeloze leider van een groep overlevenden in Kansas. Hoewel haar personage verschrikkelijk was, speelde ze de rol geweldig.

Kathleen is aangevallen door een zwerm Infected en overleefde het eerste seizoen dan ook niet. Toch zouden fans nog veel meer van haar willen zien.

Een spannende spin-off


Er gingen dan ook heel wat ideeën en theorieën rond over een spin-off die focust op Kathleen voor de gebeurtenissen in The Last of Us.

Lynskey liet weten dat ze het geweldig zou vinden om terug te keren als Kathleen. Lees hieronder wat ze zei:

"Als ze een oorsprongsverhaal willen doen, lijkt me dat heel leuk. Het verhaal van hoe deze vrouw in deze gekke positie terecht is gekomen, zou heel interessant zijn."

Bekijk hieronder de tweet waarin Lynskey laat weten dat ze klaar is met alle vragen over een mogelijke spin-off en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze favoriete scènes uit de 'Harry Potter'-boeken willen fans terugzien in de serie op HBO Max
Series / Nieuws

Deze favoriete scènes uit de 'Harry Potter'-boeken willen fans terugzien in de serie op HBO Max

Deze scènes uit de boeken moeten absoluut in de serie te zien zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de aankondiging van een nieuwe Harry Potter serie is het eindelijk tijd om die geweldige momenten terug te zien die de films hebben overgeslagen. Als het aan de fans ligt komen deze momenten absoluut in de serie terug.

Het verhaal van Albus Dumbledore


Tijdens de twee Deathly Hallows films hebben filmkijkers even mogen proeven aan het leven van voormalig schoolhoofd Albus Dumbledore.

Zijn jeugd, zijn vriendschap met zwarte tovenaar Gellert Grindelwald, het gevecht waarin zijn zus Ariana overleed, het duel waarin Perkamentus de Elder Wand won.

Er is zoveel interessants nog te vertellen over het leven van Albus Dumbledore, en zelfs beter dan de poging van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.



De Marauders


James Potter, Sirius Black, Remus Lupin en Peter Pettigrew waren stuk voor stuk enorm belangrijk voor Harry of voor het verhaal.

De derde film, Prisoner of Azkaban slaat hun vriendschap, het ontstaan van de Marauder's Map en de reden waarom de drie vrienden in dieren konden veranderen grotendeels over.

De filmkijker weet bijvoorbeeld niet waarom de plattegrond die Fred en George Harry gaven zo belangrijk is voor hem persoonlijk.



Zwerkbal!


Veel Harry Potter fans zijn het er over eens: er is te weinig Zwerkbal. Het is ook terecht dat fans meer Zwerkbal willen zien; de finale tussen Ierland en Bulgarije, met Victor Krum, is in The Goblet of Fire compleet overgeslagen.



Het gevecht om Hogwarts


In het gevecht om Hogwarts in The Deathly Hallows zijn zoveel grappige, trieste en hartverscheurende momenten te lezen die in de filmversie over zijn geslagen!

Bijvoorbeeld Hagrid (Robbie Coltrane) en zijn broer Grawp die samen de reuzen bevechten. De dood van Fred Weasley (James Phelps), of die van Nymphadora Tonks (Natalia Tena) en Remus Lupin (David Thewlis).



Harry en Voldemort


Wat ook niet mag ontbreken is het gevecht tussen Harry en Voldemort. Of eigenlijk, het gebrek aan een gevecht.

In de film sleuren Harry en Voldemort elkaar door de hele school om uiteindelijk op de binnenplaats te eindigen.

In het boek vindt de laatste poging tot vechten in de Grote Hal plaats, waar Harry Voldemort verslaat. En waar Voldemort daarna gewoon dood is en niet oplost in schilfers, zoals in de film.



Wanneer de Harry Potter serie te zien is, is nog niet bekend. Tot dan kun je natuurlijk alle films nog eens bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste officiele blik op 'Star Wars'-personage Sabine Wren!
Series / Nieuws

Eerste officiele blik op 'Star Wars'-personage Sabine Wren!

Eindelijk zien we hoe Natasha Liu Bordizzo eruit ziet in de rol van Sabine Wren.

Als onderdeel van een enorme reeks aankondigingen tijdens de Star Wars Celebration Europe in Londen, kregen fans voor het eerst een kijkje op de live-action versie van de geanimeerde rebel Sabine Wren in de komende Ahsoka-serie.

Sabine Wren wordt in de nieuwe serie gespeeld door Natasha Liu Bordizzo (Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny). Het personage is zowel een Mandaloriaanse krijger als een graffitikunstenaar die, alleen al door die twee dingen, een enorme lastpost is voor het rijk.

Verhaal nog onduidelijk


Aangezien Ahsoka deze zomer al debuteert, viel er meer van de serie te zien dan normaal. Naast een poster voor de serie was er ook een teaser-trailer. En, zoals we al eerder zeiden, een foto die fans voor het eerst een duidelijke blik op Sabine gaf.

"Sabine betekent zoveel voor zoveel mensen", zei Bordizzo vorig jaar tijdens Star Wars Celebration Anaheim. "Ik wist al een jaar dat ik Sabine zou spelen, en ik ben zo opgelucht dat ik openlijk kan fangirlen met de rest van jullie".

Zelfs met een trailer is er nog niet veel bekend over het verhaal van Ahsoka. En met de synopsis op YouTube die alleen maar bestaat uit de woorden "Warrior. Outcast. Rebel. Jedi" worden we niet veel wijzer.

We zullen dus geduld moeten hebben tot augustus, want dan verschijnt Ahsoka op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste Netflix-film overtreft alle verwachtingen met een bijna-record
Films / Nieuws

Nieuwste Netflix-film overtreft alle verwachtingen met een bijna-record

Jennifer Aniston en Adam Sandler scoren weer groots als duo in de film 'Murder Mystery 2'.

De humoristische film van Netflix beleeft een ongelofelijk groots openingsweekend en pakt bijna een record voor de streamer.

Grote score


In de eerste drie dagen van beschikbaarheid scoorde Murder Mystery 2 het op één na grootste openingsweekend voor een komische film op de streamer met meer dan 42 miljoen views. Dit zijn statieken van de streamer zelf, maar een grote prestatie voor deze vervolgfilm.

De komische film werd 64,42 miljoen uur bekeken en verscheen in de Netflix Top 10 in maar liefst 91 landen.

Eerste deel score ook groots


Herhalingen en eerste weergaven van de eerste film, Murder Mystery, van de franchise verscheen deze week ook weer in de Netflix Top 10. Hierdoor pakte de film de tweede positie in veel landen en werd 24,7 miljoen uur bekeken.

Rotten Tomatoes


Ondanks deze cijfers en berichten scoort de film op de welbekende Rotten Tomatoes website heel erg matig. Met 44% onder de critici en 50% onder het publiek kunnen we de scores daar niet erg succesvol noemen.

"Ik kan niet zeggen dat de eerste film veel voor mij heeft gedaan; hetzelfde geldt voor deze film."

"Fans van Sandler en Aniston zullen genieten van deze film, waarvoor je het origineel niet hoeft te hebben gezien om ervan te kunnen genieten. 'Murder Mystery 2' is lang niet zo slecht als de eerste, maar het is nog steeds niet zo geweldig."

Netflix


Ben jij het eens met de critici of moet je je mening nog vormen omdat je de film nog niet gezien hebt? Stream de film dan nu op Netflix.





04-04-2023: Reacties van 'Murder Mystery 2': kijken of skippen? (2385 views)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'The Marvelous Mrs. Maisel' voegt deze sterren toe aan het allerlaatste seizoen
Series / Nieuws

Hitserie 'The Marvelous Mrs. Maisel' voegt deze sterren toe aan het allerlaatste seizoen

Wat deze nieuwe toevoegingen zullen betekenen voor het laatste seizoen is nog niet bekend.

Al vijf seizoenen lang is The Marvelous Mrs. Maisel een prijzenfavoriet. In het laatste seizoen zal de serie nog een keer alle remmen los gooien.



The Marvelous Mrs. Maisel gaat over een Joodse vrouw, Miriam "Midge" Maisel" (Rachel Brosnahan), in het New York van de jaren zestig die ontdekt dat ze enorm grappig is.

Als ze van haar stand-up hobby een carrière wil maken stuit ze op tegenstand van de wereld, maar ook binnen haar familie. Toch zet ze vastberaden door.

Nieuwe castleden


Het vijfde en laatste seizoen zal dit jaar verschijnen, maar niet voordat er drie nieuwe namen aan de cast zijn toegevoegd.



Azaria


Acteur Hank Azaria is vooral bekend van The Simpsons, waar de hij stemmen inspreekt van Moe, Chief Wiggum en de Comic Book Guy. Ook is hij te zien in de nieuwe sciencefiction serie Hello Tomorrow op Apple TV+.

Foster


Sutton Foster is een ster op Broadway, bekend van haar rol in remake van de musical Anything Goes en als prinses Fiona in Shrek the Musical. Ook is ze te zien geweest als Liza Miller in de serie Younger.

Criss


Darren Criss speelde Blaine Anderson in de hitserie Glee en was ook een aantal keer te zien in de serie Supergirl, met Melissa Benoist.



Wat deze nieuwe toevoegingen zullen betekenen voor het laatste seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel is nog niet bekend.



De serie zal vanaf 14 april te zien zijn op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.