search
Wat doet Peter Dinklage (Tyrion Lannister) eigenlijk na 'Game of Thrones'?
Series / Featured

Wat doet Peter Dinklage (Tyrion Lannister) eigenlijk na 'Game of Thrones'?

De Amerikaanse acteur speelt dit jaar weer in een aantal grote films.

In 2011 zagen we de Amerikaanse acteur Peter Dinklage voor het eerst in actie in Game of Thrones als Tyrion Lannister, het legendarische personage uit het brein van schrijver George R.R. Martin. Acht jaar lang zagen we Dinklage de geslepen kleine man spelen tot en met het slotseizoen in 2019.

Sindsdien is het rustiger geworden rondom Dinklage. Hij acteerde vooral in een aantal kleinere films en speelde een aantal stemrollen in animatiefilms. Daar komt nu verandering in. Later dit jaar zal hij namelijk verschijnen in een aantal blockbusters.

Transformers


Fans kunnen Dinklage in juni gaan horen in de nieuwe Transformers-film. In die film zal hij de stem geven aan een van de Transformers. Dinklage was al even te horen in de trailer die een tijdje terug uitgebracht werd. Die trailer kun je hieronder nog eens bekijken.



The Hunger Games


Daarnaast heeft Dinklage een rol bemachtigd in de Hunger Games-prequel getiteld The Ballad of Songbirds and Snakes die naar verwachting in november dit jaar uitkomt. Hij zal het personage Casca Highbottom spelen, die in het verhaal een van de makers is van de Hunger Games.

Voor fans van de Amerikaanse acteur staan er dus weer mooie dingen op het programma. Tot het zover is kan je Dinklage natuurlijk gewoon in actie zien in Game of Thrones.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen