search
Waar is Emilia Clarke (Daenerys) uit 'Game of Thrones' eigenlijk gebleven?
Series / Nieuws

Waar is Emilia Clarke (Daenerys) uit 'Game of Thrones' eigenlijk gebleven?

Het sterrendom reikte naar ongekende hoogten na HBO's megahit, maar waar is ze nu?

Geboren als Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke in London, maar bij het grote publiek beter bekend als de drakenmoeder Daenerys Targaryen uit de monsterhit Game of Thrones van HBO. Maar waar is eigenlijk die mooie verschijning gebleven?

De serie gebaseerd op het werk van George R.R. Martin lanceerde Clarke binnen no time naar een ongekende sterrenstatus. Nadat Game of Thrones in 2011 in première ging kreeg Clarke door de jaren heen rollen aangeboden in grote films als Me Before You en Terminator: Genisys. Persoonlijk ging het echter helaas niet altijd even goed.

Flink deel van hersenen kwijt


Tijdens haar werk aan Game of Thrones heeft de actrice namelijk niet één, maar twee hersenbloedingen gehad. Volgens scans is te zien dat sindsdien behoorlijk wat van haar hersenen zijn afgestorven. Ze is uitermate gelukkig dat ze nog steeds kan functioneren als voorheen. Ze behoort namelijk tot een heel kleine hoeveelheid mensen die zoiets overleeft.

Na haar tweede operatie is ze wonderbaarlijk genoeg zo goed hersteld dat ze weer helemaal de oude is. Binnenkort is Clarke weer terug op het kleine scherm waar ze haar opwachting maakt in de nieuwe Marvel-serie Secret Invasion. Ze speelt hierin de rol van Abigail Brand, de dochter van Talos die zich tegen Nick Fury heeft gekeerd.

Kijk nog eens naar de serie waar het allemaal begon. Stream alle afleveringen van Game of Thrones op HBO Max.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen