search
De 'True Lies'-serie is maar een slap aftreksel van de film
Series / Nieuws

De 'True Lies'-serie is maar een slap aftreksel van de film

'True Lies' uit 1994 bevatte een belangrijk element dat de tv-serie niet weet over te brengen.

De tv-reboot van de succesvolle actiefilm heeft een serie opgeleverd met prima stunts. De hoofdrolspelers doen het ook goed als Harry (Steve Howey) en Helen (Ginger Gonzaga), een echtpaar dat ook als spion werkt.

Ondanks het feit dat True Lies in dit opzicht goed in elkaar steekt ontbreekt volgens de mening van sommigen een belangrijk element. Dit betreft de chemie tussen de hoofdrolspelers.

Chemie


In de film hadden Arnold Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis een klik die duidelijk overkwam op het witte doek. Voor Howey en Gonzaga is dit volgens sommige critici niet het geval. Afzonderlijk zijn de hoofdrolspelers prima te pruimen. Howey is zeker geloofwaardig als stevige geheim agent. Helen, die ook in diens treedt bij de Omega Agency, weet zich staande te houden.

De kijker mist echter een bepaalde chemie waardoor je wilt weten hoe het verder gaat met het echtpaar. Een voorbeeld hiervan is de serie Bones, waarin de band tussen Brennan (Emily Deschanel) en Booth (David Boreanaz) een belangrijk element van de serie was.

Gewoon koppel


Wanneer bijvoorbeeld Helen haar man op een bepaald moment weet te behoeden voor narigheid wordt hier overwegend aan voorbijgegaan. Je verwacht een intiem moment tussen de twee, maar dat komt er niet.

De Taskers zijn een gewoon koppel, dat de rekeningen betaalt en de was doet, wat niet bepaald bijdraagt aan de glamour. Voor nu is dit een heikel punt in deze jaren 90-reboot en volgens recensenten voor verbetering vatbaar.

True Lies kun je vanaf 19 april aanstaande streamen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen