search

Ons nieuws van maandag 10 april 2023

Dit kun je in 'Succession' verwachten na de schokkende gebeurtenis in aflevering 3
Series / Trailer

Dit kun je in 'Succession' verwachten na de schokkende gebeurtenis in aflevering 3

Na de schokkende gebeurtenissen in aflevering 3 licht de trailer een tipje van de sluier op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat de Roys als familie bij het minste of geringste klaarstaan om elkaar de loef af te steken is geen verrassing. Het slotseizoen is echter nog maar nauwelijks begonnen of de strijd begint al.

Weinigen hadden kunnen vermoeden dat Logan (Brian Cox) zo onverwacht zou komen te overlijden. Nu de patriarch er niet meer is zijn de kaarten opnieuw geschud. Het enige dat hetzelfde is gebleven, is de moordende competitie.

Bondgenoot kwijt


De trailer geeft een voorproefje van hetgeen de kijkers kunnen verwachten. Karl (David Rasche) maakt in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat Tom (Matthew Macfadyen) geen poot heeft om op te staan. Hij is zijn enige bondgenoot kwijt, en Shiv (Sarah Snook) kan hem om begrijpelijke redenen niet uitstaan.

De excentrieke Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) is nog steeds van plan om Waystar Royco over te nemen, en staat nu duidelijk sterker. Tot slot willen Logan's kinderen nog steeds hun deel van de koek, maar het is nog maar de vraag of zij überhaupt tot samenwerking in staat zijn. Succession gaat duidelijk een allesbehalve voorspelbaar einde tegemoet.

Kijk Succession op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je raadt nooit van wie Joey's hondenbeeld uit 'Friends' echt was
Series / Nieuws

Je raadt nooit van wie Joey's hondenbeeld uit 'Friends' echt was

De geheime betekenis achter de gigantische keramische hond uit Friends.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Echte Friends fans weten natuurlijk precies over welke hond dit gaat. De hond heeft niet alleen een rol in de serie, maar ook achter de schermen.

Het verhaal in de serie over de grote witte, keramische hond is heel interessant. Joey kocht Pat de hond namelijk van zijn salaris van Days of Our Lives. Hij lette echter niet op wat hij in een interview zei en is daarna heel snel uit de serie geschreven.

Joey kon hierdoor zijn nieuwe appartement en dure interieur niet betalen en moest uiteindelijk alles weer verkopen. Als echte goede vriend kocht Ross Pat de hond terug voor Joey, aangezien dat het enige was wat hij kon betalen.

Een grote symbolische hond


Daarna stond de hond dus symbool voor vriendschap en als herinnering dat Ross veel om zijn vrienden geeft. Maar ook achter de schermen heeft de hond heel wat betekenis.

Net zoals Joey, had Jennifer Aniston de hond om een heel goede rol te vieren. Aniston had de hond echter als cadeau gekregen en later heeft ze deze aan de decorontwerpers van Friends gegeven. Nadat Friends afgelopen was, heeft Aniston de hond weer teruggekregen.

Bekijk hieronder de iconische entree van Joey en Chandler op de hond en stream Friends op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check hier het mislukte televisiedebuut dat Jim Parsons al ver vóór 'The Big Bang Theory' maakte
Series / Nieuws

Check hier het mislukte televisiedebuut dat Jim Parsons al ver vóór 'The Big Bang Theory' maakte

Jim Parsons debuteerde niet met 'The Big Bang Theory' maar had 5 jaar eerder al een kleine rol een serie.

De grote ster van The Big Bang Theory is natuurlijk Jim Parsons in zijn rol als Sheldon Cooper. De meeste mensen denken dat zijn grote doorbraak ook zijn debuut als acteur was. Dit is echter niet het geval, Parsons debuteerde al eerder op televisie. Dat was een stuk minder succesvol.

Ed


Jaren voor de The Big Bang Theory had Parsons namelijk een klein rolletje in de serie Ed van NBC. Hij speelde daarin in één aflevering in het derde seizoen als parkeerwachter Chet.

Ondanks dat dit eenmalige optreden niet tot een vervolg leidde en hij verder dus geen rol kreeg in de serie Ed, heeft Parsons toch alleen maar goede herinneringen aan zijn debuut op televisie.

Quote


"Het was een heel klein onderdeel in de serie maar ik was erg opgewonden. Ik was erg tevreden over mijn rol en genoot van de schoonheid van de set. Eén van de beste dingen die ik me herinner is hoe de cast me opving. Ik realiseer me nu hoe aardig en inclusief ze voor me waren toen ik die dag op de set was".

Zie hier Parsons' televisiedebuut nog eens terug:


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram

De betreffende aflevering is uitgebracht in 2002 en zat dus nog 5 jaar voor zijn definitieve doorbraak als Sheldon Cooper in The Big Bang Theory.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Kwestie van Geduld' stoot groot succes van Netflix van eerste positie
Films / Netflix Kijktip

'Kwestie van Geduld' stoot groot succes van Netflix van eerste positie

Deze film van eigen bodem stoot 'Murder Mystery 2' van de eerste positie en verzilverd dit plekje voor zichzelf.

De laatste tijd zien we steeds vaker dat Netflix films toevoegt van eigen bodem. Vanaf 6 april kan je bij de streamer Kwestie van Geduld bekijken. Deze film pakt nu de eerste positie in de Netflix Top 10 en laat Murder Mystery 2 achter zich.

Stad of dorp


Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Noorbeek. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden.

In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Er blijkt door de jaren heen veel veranderd, maar nog heel veel meer vertrouwd te zijn dan ze had verwacht. Monica moet opnieuw kiezen: ligt haar toekomst wel echt in de grote stad?

Cast en regie


In deze komedie met romantisch tintje zien we onder meer Barbara Sloesen, Frans Dam, Manuel Broekman, Genelva Krind, Juliette van Ardenne, Bianca Krijgsman en Huub Smit.

Regie van de film was in handen van Ruud Schuurman, bekend van Alles is zoals het zou moeten zijn en hij heeft alweer een aardig tijdje geleden afleveringen geregisseerd van Westenwind.

Voorproefje


Vanaf afgelopen donderdag is het mogelijk om de film te streamen bij Netflix. Bekijk hieronder de trailer en zie voor jezelf of je deze film gaat toevoegen aan je kijklijstje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers willen zich al 2 jaar "niet haasten" voor seizoen 2 van sci-fi serie 'Arcane'
Series / Nieuws

Makers willen zich al 2 jaar "niet haasten" voor seizoen 2 van sci-fi serie 'Arcane'

De populaire game-adaptatie zal helaas dit jaar nog niet verschijnen.

Seizoen 1 van Arcane was voor de makers een onverwacht succes. Ze moesten dan ook halsoverkop een tweede seizoen maken, maar dat loopt toch niet zo gesmeerd.

Arcane werd al heel snel vernieuwd voor een tweede seizoen, maar dat is ondertussen al meerdere jaren geleden. Het nieuws kwam namelijk al in november 2021.

De CEO van Riot Games, Nicolo Laurent, heeft nu eindelijk een reden gegeven waarom het zo lang duurt. Ook kwam hij met een update over seizoen 2.

Het duurt allemaal wat langer


Volgens Laurent verwachtte het team niet dat seizoen 1 zo populair zou zijn. Daarom waren ze nog niet begonnen aan een tweede seizoen.

Leer hieronder de volledige quote:
"Ik heb net de derde aflevering van seizoen 2 bekeken. We boeken er vooruitgang mee. Het is nog niet klaar en daar zijn twee redenen voor: u wilt de kwaliteit, we willen ons gewoon niet haasten. Dus dat kost tijd, en dat is een goede reden. De slechte reden is dat we eerlijk gezegd niet wisten of seizoen 1 een succes zou worden. Dus we begonnen pas daarna aan seizoen 2. En dus, als ik had geweten dat Arcane succesvol zou worden, hadden we seizoen 2 veel eerder kunnen beginnen. Maar we wisten het niet, dus wachtten we een beetje en dus betalen we nu de prijs."

Bekijk hieronder de trailer en stream Arcane op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 12 nieuwe series waaronder het spannende 'Florida Man'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 12 nieuwe series waaronder het spannende 'Florida Man'

Deze week zie je op Netflix veel reality, internationale series en interessante documentaires.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

American Manhunt: The Boston Marathon Bombing (seizoen 1)Verschijnt op: 12 april
Genre: Documentaire
Kijk op Netflix

Synopsis: Archiefbeelden, ijzingwekkende nagespeelde scènes en exclusieve interviews werpen nieuw licht op een tragedie en twee broers die een stad in de greep van angst hielden.

Florida Man (seizoen 1)Verschijnt op: 13 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Als een voormalig politieagent terugkeert naar zijn thuisbasis in Florida om de weggelopen vriendin van een bendelid te vinden, verandert wat een simpel klusje zou moeten zijn in een wilde zoektocht.

Riverdale (seizoen 7 - aflevering 3)Verschijnt op: 13 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

10 april: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 14) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

12 april: A Sogra que te pariu (seizoen 2) - Komedie - Sinds de pandemie de wereld in zijn greep nam leeft de bemoeizuchtige Isadir met haar familie en doet haar uiterste best om de levens van haar zoon en venijnige schoondochter overhoop te halen.

13 april: Obsession (seizoen 1) - Drama / Mysterie / Romantiek - William raakt verliefd op zijn toekomstige schoondochter Anna, die probeert beide relaties aan te houden. Echter komt de waarheid al gauw naar boven en raakt iemand ongetwijfeld gekwetst.

13 april: Running for the Truth: Alex Schwazer (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit / Sport - Nadat hij van doping beschuldigd wordt besluit gouden medaille winnaar Alex Schwazer met een van de aanklagers in zee te gaan om een comeback te maken op tijd voor de Olympische Spelen van Tokyo.

14 april: Love is Blind (seizoen 4 - aflevering 12) - Reality-TV / Romantiek - Alleenstaanden die geliefd willen worden voor wie ze zijn, ten opzichte van hoe ze er uit zien, besluiten mee te doen aan een behoorlijk onconventionele aanpak van het moderne daten.

14 april: Queenmaker (seizoen 1) - Drama - Na een ernstig ongeval gebruikt een invloedrijke fixer van een machtig bedrijf haar vaardigheden om van een advocate de volgende burgemeester te maken, en haar oud werkgever ten val te brengen.

15 april: Keeping Up with the Kardashians (seizoen 13) - Reality-TV - Een blik in het roemruchte en geprivilegieerde leven van de familie Kardashian-Jenner, waaronder de zussen Kim, Kourtney, Khloé, Kendall en Kylie.

15 april: Made in Chelsea (seizoen 19) - Documentaire / Reality-TV - Deze realityserie gaat over de liefde, drama en gebeurtenissen van een hechte groep twintigers in London's meest exclusieve wijken Kensington en Chelsea.

15 april: The Real Housewives of Beverly Hills (seizoen 8) - Reality-TV - Hier worden een aantal van de meest welvarende vrouwen in de VS gevolgd als ze hun genieten van hun luxe leven dat alleen Beverly Hills kan bieden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Tiny Beautiful Things'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Tiny Beautiful Things'

Wat begint als een ruwe, pijnlijke komedie bloeit uit tot een effectieve tranentrekker.

Regie: Desiree Akhavan, Rachel Lee Goldenberg, Stacie Passon | Cast: Kathryn Hahn (Clare), Quentin Plair (Danny), Merritt Wever (Frankie), Tanzyn Crawford (Frankie Rae), Michaela Watkins (Amy), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 28-33 minuten | Jaar: 2023

Clares leven is een puinhoop: ze ligt overhoop met haar dochter, haar man heeft haar tijdelijk uit huis gegooid en ze woont stiekem in het bejaardentehuis waar ze werkt. Want de roem die in het verschiet lag als schrijfster is uitgebleven, totdat ze een voorzichtige tweede kans krijgt. Een oude bekende schrijft een anonieme adviescolumn en hij draagt de taak over aan haar. Clare begint langzaamaan anderen te helpen met haar woorden, haar jongere zelf uit het verleden en daarmee uiteindelijk de persoon die ze nu is.

De eerste aflevering is humoristisch bedoeld, maar toch is deze heftig. Het voelt niet heel gezellig om te zien hoe Clare iedereen tegen zich heeft gekeerd en te verknipt is om daar wat aan te doen. Daar komen nog beelden van haar als jonge vrouw die heroïne gebruikt bovenop. Het is dan ook geen dijenkletser, maar een serie met grappen en heel wat drama.

Plus een vleugje mysterie. Wat is er ooit gebeurd dat ervoor heeft gezorgd dat Clare de schuld legt bij iedereen in haar leven en dan voornamelijk bij haarzelf? Er worden steeds meer puzzelstukjes aangelegd zodat in de laatste aflevering het totaalplaatje zichtbaar is, voor zowel de kijker als voor Clare. En tegen die tijd is de sfeer al een stuk milder geworden, om af te sluiten met de zakdoek erbij. Tiny Beautiful Things krijgt het voor elkaar om een verdrietig besef te laten inzinken terwijl er een prachtige en warme boodschap wordt gedeeld.

Het gelijknamige boek werd verfilmd met hulp van actrices Laura Dern en Reese Witherspoon. Beiden zijn weliswaar geen onderdeel van de cast, maar het is begrijpelijk dat dit verhaal ze zo heeft ontroerd dat ze hun steentje hebben bijgedragen aan deze visuele vertaling. Kathryn Hahn (Wandavision) is te zien als hoofdpersoon. Mocht zij voorheen die actrice zijn die je van gezicht kent maar waarvan je de naam niet weet, dan zal deze serie daar verandering in brengen. Ze levert een topprestatie die haar aankomende zomer gegarandeerd een Emmynominatie zal opleveren.

Het drama met de tienerdochter trekt de serie een beetje naar beneden. Later valt het op zijn plek, maar in de eerste instantie is dit weer zo'n vermoeiend zeurkind zoals dat de laatste tijd keer op keer in series te zien is. Pubers zijn vaak in een slechte bui tegenover hun ouders, maar recentelijk zijn ze op televisie te zien als niet meer dan dat – nogal eendimensionaal en een luie initiatie voor huiselijk drama.

Het personage van Clares moeder daarentegen is een keer iets anders dan de dominerende, bekritiserende feeks. Moeder Frankie, gespeeld door Merritt Wever die van haarzelf al een zachtaardig hoofd heeft, is een perfecte ouder. Zij toont niets dan sympathie, steun en liefde. Dat ontgaat de jonge versie van Clare en haar broer niet, maar toch heeft zij op latere leeftijd schuldgevoelens over hoe ze met bepaalde dingen is omgegaan. De grootste emotionele tumor, waarvan je later inziet hoe die is uitgezaaid, toont zich genadeloos in de laatste aflevering.

Het klinkt allemaal sneu, maar er is ook een moment in de serie waarin Clare haar vagina verbrandt omdat haar vibrator kortsluit. Dat is misschien de meest platte grap in de hele serie, maar dit moment toont aan dat humor een onderdeel is van Tiny Beautiful Things. Zelfs Clares woede-uitbarstingen zijn soms goed voor een glimlach.

Tiny Beautiful Things[/i is in de eerste instantie niet de makkelijkste serie, zeker niet eentje die uitnodigt om direct verder te kijken, maar dat wordt het wel. Mede omdat de sfeer wat milder wordt, maar ook omdat Clares innerlijke verandering merkbaar en boeiend is. Wat begint met gesprekken tegen haar jongere zelf ontpopt zich tot therapie. Zo goed, dat de woorden die ze schrijft in haar adviescolumn per ongeluk een enorme impact hebben op haar privéleven. Na de laatste aflevering – een permanente afsluiter – is er voor deze serie een hoop liefde.

★★★★☆

[i]Tiny Beautiful Things
is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler 'The Night Agent' over seizoen 2: "het kan beter"
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'The Night Agent' over seizoen 2: "het kan beter"

De immer bescheiden acteur windt geen doekjes om zijn ambities voor het tweede seizoen.

De serie is nog maar net uit en nu al scoort het enorm goed op Netflix. Het staat op nummer één in de Netflix top tien en het tweede seizoen is al besteld. Hoofdrolspeler Gabriel Basso wil er in ieder geval het komend seizoen een schepje bovenop doen.

De 28-jarige Basso vertelt over het tweede seizoen: "Vanwege de respons van de serie en hoeveel mensen ervan genieten en hoeveel uur ze erin hebben gestoken, voel ik me verantwoordelijk en verplicht om het tweede seizoen een stap beter te maken van seizoen 1."

Groter budget, meer explosies


Samen met de maker van The Night Agent Shawn Ryan heeft Basso al het een en ander besproken over waar de serie heen zal gaan. Het maken van het tweede seizoen zit nog in een heel vroeg stadium. Het is nog niet duidelijk wanneer de productie van start gaat. Wat wel bekend is, is dat het budget duidelijk omhoog geschroefd zal worden.

Wat betreft de actie en spanning wil hij graag de lijn van seizoen een doorzetten. Het moet vooral niet te veel over de top zijn. Dus niet meer actie, maar alle gevechten en actiescenes moeten wat fijner afgestemd worden. Gezien Basso in het echte leven geen films of series kijkt zal hij genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden op seizoen twee.

Kijk nu alle afleveringen van The Night Agent op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende twist in derde aflevering 'Succession' seizoen 4
Series / Nieuws

Schokkende twist in derde aflevering 'Succession' seizoen 4

De serie staat bekend om zijn onverwachte wendingen, maar dit zag toch echt niemand aankomen!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de populaire HBO-serie Succession werden tot nu toe twee keer verrast door grote gebeurtenissen in het vierde seizoen. Eerst kondigde bedenker Jesse Armstrong aan dat dit seizoen het laatste zou zijn, en vandaag werd in aflevering 3 plots een ingrijpende gebeurtenis onthuld.

Megatwist


De patriarch van de familie Roy, Logan (Brian Cox), is opeens overleden, wat de koers van de resterende afleveringen volledig verandert.

De serie draaide altijd om de vraag wie Logan zou opvolgen als leider van Waystar/Royco wanneer hij besloot met pensioen te gaan. Nu Logan is overleden, moet het bedrijf dus echt op zoek naar een nieuwe leider.

En hoewel Logans gezondheidsproblemen een terugkerend thema waren in de serie, is de timing van zijn overlijden toch wel een verrassing. Met nog maar een paar afleveringen te gaan, zullen de kinderen van de Roys moeten zien te achterhalen wat hun volgende stappen zijn zonder de begeleiding van hun vader.

Het overlijden van Logan verraste ook veel personages in de serie, omdat ze allemaal aanwezig waren bij het huwelijk van Connor op het moment van zijn overlijden.

Hoe gaat dit eindigen?


In de toekomst zal de strijd om de controle over het bedrijf nog intenser worden. Tenzij Logan al een opvolger heeft aangewezen, moet de raad van bestuur een beslissing nemen. Dit zou kunnen betekenen dat iemand buiten de Roy-familie, zoals Gerri, de leiding krijgt.

De laatste afleveringen van de serie zullen echter waarschijnlijk intensieve concurrentie tussen alle personages laten zien, omdat ze strijden om de leegte op te vullen die door het overlijden van Logan is ontstaan.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix brengt ons deze week weer veel moois
Films / Netflix Kijktip

Netflix brengt ons deze week weer veel moois

Met onder meer 'Seven Kings Must Die' en 'The Woman King' heeft Netflix weer een mooi aanbod voor ons deze week.

Netflix geeft ons weer diversiteit deze week. Van historie tot geweld, van humor tot aan horror. Welke ga jij aan je watchlist toevoegen?

The Woman King


Vanaf donderdag 13 april kun je bij Netflix The Woman King streamen. Deze indrukwekkende film pakt een mooie 94% score onder de critici bij Rotten Tomatoes. Onder het publiek zelfs een 99%, deze film moet je dus gezien hebben.

In de negentiende eeuw traint generaal Nanisca een groep vrouwelijke krijgers om het Afrikaanse koninkrijk Dahomey te beschermen tegen een buitenlandse vijand. Deze is vastbesloten om hun manier van leven te vernietigen.Seven Kings Must Die


Na ruim een jaar en na vijf seizoenen van The Last Kingdom is daar dan vanaf vrijdag 14 april eindelijk Seven Kings Must Die. Het slot van het hele verhaal. Deze stream je vanaf die dag bij de dienst.

Na de dood van koning Edward ontstaat er een strijd om de kroon, waarbij rivaliserende erfgenamen en indringers om de macht strijden. Wanneer een alliantie Uhtreds hulp vraagt bij hun plannen, staat Uhtred voor een keuze tussen degenen om wie hij het meest geeft en de droom om een verenigd Engeland te vormen.En ook deze nog


Naast deze twee grootse films zien we de komende week ook deze films op Netflix.

Vanaf woensdag 12 april stream je de Poolse komedie film, Operation: Nation.

Op vrijdag 14 april zie je bij de dienst Queens on the Run, kijk deze hier. Ook zie je vanaf dezelfde dag de Spaanse horrorfilm Phenomena op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdactrice hint nu al op seizoen 2 van 'Ahsoka'
Series / Featured

Hoofdactrice hint nu al op seizoen 2 van 'Ahsoka'

Het eerste seizoen is nog niet eens uitgebracht, maar hoofdrolspeler Rosario Dawson hint nu al op seizoen 2.

Ster en hoofdrolspeler Rosario Dawson hint nu al op seizoen 2 van Ahsoka, maar dan moet er wel aan deze voorwaarde worden voldaan.

Ahsoka was voor het eerst te zien als animatie in Star Wars: The Clone Wars en daarna werd ze tot leven gebracht in The Mandalorian door Rosario Dawson. Nu is bekend dat ze haar eigen spin-off serie krijgt op Disney+.

Seizoen 2


Afgelopen week heeft Disney+ de eerste teaser trailer van de spin-off vrijgegeven en fans waren gelijk enthousiast. Dawson liet daarna meteen weten dat er een mogelijkheid is voor een tweede seizoen van Ahsoka.

Voorwaarden


Er moet echter wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan om officieel groen licht te krijgen voor een nieuw seizoen. Zo laat Dawson weten dat we "misschien een tweede seizoen krijgen" als het eerste seizoen goed wordt ontvangen en bekeken.

Het is nog niet duidelijk hoeveel kijkcijfers de serie dan precies zou moeten halen voor een volgend seizoen. Fans zijn echter nu al razend enthousiast om het personage te zien in haar eigen serie nadat ze verscheen in The Mandalorian en Book of Boba Fett, dus er is een grote kans dat Ahsoka de nodige kijkcijfers wel binnensleept.Stream Ahsoka vanaf augustus op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt deze fantasyserie op Disney+ de nieuwste hit? Seizoen 2 voor 'Percy Jackson' nu al in productie
Series / Featured

Wordt deze fantasyserie op Disney+ de nieuwste hit? Seizoen 2 voor 'Percy Jackson' nu al in productie

Alle boekenfans van 'Percy Jackson' kunnen niet wachten op het eerste seizoen, maar is seizoen 2 nu al bevestigd?

Auteur Rick Riordan heeft laten weten dat de scripts voor seizoen 2 van Percy Jackson and the Olympians al in de maak zijn.

Riordan is de auteur van de oorspronkelijke boekenserie en hij zal erg betrokken zijn bij de verfilming in samenwerking met Disney+. Fans hebben hierdoor erg hoge verwachtingen van de serie.

Vooruitlopend


De productie van seizoen 1 van Percy Jackson is momenteel nog in volle gang en de verwachting is dat het eerste seizoen pas in 2024 in première zal gaan.

Ondanks dat de releasedatum van seizoen 1 dus nog een hele tijd kan duren, heeft Riordan onthult dat ze nu al bezig zijn met de scripts voor seizoen 2.

Geen zekerheid


Riordan heeft duidelijk benadrukt dat er nog geen officiële bevestiging is voor een tweede seizoen van de serie, maar het lijkt erop dat Disney+ veel vertrouwen heeft in de verfilming.

De schrijverskamer is begonnen met de eerste stappen van seizoen 2, en dat zou niet gebeuren als Disney+ geen toekomst zou zien in de serie.

Kwaliteitsgarantie


Daarnaast is het een goed teken dat er nu al wordt nagedacht over seizoen 2. Bij boekverfilmingen worden vaak te veel elementen in het eerste seizoen gestopt waardoor alles overhaast wordt.

Het lijkt er echter op dat dit niet gaat gebeuren bij Percy Jackson omdat ze nu al bezig zijn met de ontwikkeling van seizoen 2 voordat het eerste seizoen is uitgebracht.Stream Percy Jackson and the Olympians vanaf 2024 op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo besliste showrunner 'The Night Agent' wie in welke volgorde doodging
Series / Nieuws

Zo besliste showrunner 'The Night Agent' wie in welke volgorde doodging

De showrunner onthult de redenen voor de volgorde van de slachtoffers in de spionagethriller.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Night Agent gaat over FBI-agent Peter (Gabriel Basso) die een samenzwering ontdekt die zo ver reikt als het Witte Huis. In deze spannende en paranoïde actiethriller vallen uiteraard slachtoffers.

Gezien de formidabele tegenstander halen meerdere personages het einde van het seizoen niet. Showrunner Shawn Ryan heeft echter goed nagedacht over de volgorde.

Wie gaat eerst


In een interview met TVLine deelt Ryan hoe en waarom hij en het team van schrijvers de volgorde hebben bepaald. Ryan: "We zijn er voor gaan zitten om te beslissen of Dale (Phoenix Raei) dan wel Ellen (Eve Harlow) als eerste zou neervallen". De twee huurmoordenaars zitten achter Peter en Rose aan maar komen uiteindelijk zelf om.

Het beste voor Peter en Rose


"De vraag was altijd: wat is het beste voor Peter en Rose? Eerst wilden we Ellen als eerste laten omkomen in aflevering 6 waarbij Dale overleeft. Daar zijn we op teruggekomen".

"Ook bespraken we wat er met Diane Farr gebeurt wanneer ze wordt neergeschoten in aflevering 10. Overleeft ze het of niet? Hawkins' (Robert Patrick) dood in aflevering 2 was ontzettend belangrijk in het boek, daar hebben we niets aan veranderd," besluit Ryan.

The Night Agent heeft duidelijk niets aan het toeval overgelaten en dat is inclusief wie wanneer wordt omgelegd.

Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom de slotaflevering van 'South Park' problematisch is
Series / Nieuws

Dit is waarom de slotaflevering van 'South Park' problematisch is

De laatste aflevering van alweer het 26e seizoen toont een probleem dat het vorige seizoen ook al speelde.

Het succesvolle South Park is na 26 seizoenen nog steeds een begrip. Er is echter een probleem ingeslopen dat gedurende de laatste twee seizoenen duidelijk op de voorgrond is getreden.

Zowel seizoen 25 als seizoen 26 telden slechts zes afleveringen. De trend om de seizoenen korter te maken lijkt zich hiermee voort te zetten. Dit heeft mede te maken met de lucratieve overeenkomst die Trey Parker en Matt Stone met Paramount hebben afgesloten.

Andere indeling


In 2021 tekenden Parker en Stone een grote overeenkomt met Paramount. Deze hield onder andere in dat er nog zes seizoenen van de animatieserie gemaakt zouden worden, naast veertien specials. Het prijskaartje dat hieraan hangt is maar liefst $ 900 miljoen.

Fans die hoopten dat de seizoenen hiermee meer afleveringen zouden krijgen kwamen bedrogen uit. Waar seizoen 17- 23 nog tien afleveringen kende, moesten de kijkers het in de seizoen 25 - 26 doen met de eerder genoemde zes afleveringen. Dit wordt door menigeen als schamel ervaren.

Veranderd productieproces


Van de afgesproken veertien specials zijn er inmiddels al vier vertoond, namelijk South Park: Post Covid en South Park: The Streaming Wars. Beide specials telden twee delen van elk een uur en waren direct te streamen op Paramount+.

Wanneer dit schema wordt aangehouden, dan betekent dit dat de kijkers de komende zomer opnieuw twee specials mogen verwachten. Het ziet er naar uit dat Parker en Stone het aantal wekelijkse afleveringen hebben verminderd opdat zij zich kunnen wijden aan de specials. Deze laatsten zijn arbeidsinstensiever en nemen dus ook meer tijd in beslag om te maken.

Actualiteit


Aangezien South Park: The Streaming Wars nu net de overeenkomst met Paramount parodieerde, hoeven we ons geen zorgen te maken dat de serie van toon zal veranderen. Wellicht zal er in de toekomst meer ruimte blijken te zijn om wat vaker op de actualiteit in te spelen, hetgeen middels de korte seizoenen momenteel is ingeperkt.

Je kunt South Park hier bekijken.

De specials South Park: Post Covid deel 1 en 2, en South Park: The Streaming Wars deel 1 en 2 zijn momenteel niet in Nederland te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandoverse' wordt afgerond met grote 'Star Wars'-bioscoopfilm
Series / Nieuws

'The Mandoverse' wordt afgerond met grote 'Star Wars'-bioscoopfilm

De machtsstrijd tussen de Imperial Remnant en de New Republic wordt afgerond met een bioscoopfilm.

Dave Filoni is samen met Jon Favreau de maker van The Mandalorian. Verder heeft Filoni nog het nodige op zijn bord, denk hierbij aan Ahsoka. Binnenkort komt hier een nieuw, groots 'Star Wars'-project aan.

Filoni is een levenslange fan van 'Star Wars'. Hij begon destijds als regisseur van de animatiefilm Star Wars: The Clone Wars, gevolgd door de animatieserie met dezelfde titel. Zijn komende project sluit perfect aan op Filoni's enthousiasme en staat van dienst.

Afronding 'Mandoverse'


Op Star Wars Celebration werd bekendgemaakt dat er drie nieuwe 'Star Wars'-films aankomen. Deze drie films staan in verhouding tot de tijdsspanne tussen Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens.

Filoni zal de film gaan regisseren die zich gedurende deze tijdslijn afspeelt. De andere twee films vinden plaats voor, respectievelijk na deze periode. De 'Mandoverse' zal op deze manier afgerond worden met een grote bioscoopfilm.

Schaduwregisseur


Voordat Filoni aan live-action series begon, kreeg hij van Lucasfilm-topvrouw Kathleen Kennedy de ruimte om deze tak van de sport te leren kennen. Zo liep hij rond op de set van Star Wars: The Force Awakens en was zelfs een soort schaduwregisseur toen Rian Johnson Star Wars: The Last Jedi aan het maken was.

Wanneer de film van start gaat is op dit moment nog niet bekend, vast staat wel dat Filoni zich opnieuw zal kunnen uitleven wat betreft zijn passie voor de wereld van 'Star Wars'.

Kijk The Mandalorian op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is het verhaal van de ondeugende god klaar na 'Loki' seizoen 2?
Series / Nieuws

Is het verhaal van de ondeugende god klaar na 'Loki' seizoen 2?

Zal Loki nog een keer naast zijn broer te zien zijn in de strijd tegen Kang?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Loki's reis begon op Asgard, net zoals Thor. Maar nu het tweede seizoen van Loki dichterbij komt, lijkt de reis van de ondeugende god bijna afgerond.Sinds Thor in 2011 doet Loki (gespeeld door Tom Hiddleston) zijn ding. Loki heeft door zijn verschijningen in andere MCU films, meer doorgemaakt dan menig ander personage. Ook is hij meer gegroeid, emotioneel gezien.

Kang


In het tweede seizoen van Loki is de god terecht gekomen in een TVA (Time Variant Authority) die hem niet meer herkent. Dat er iets mis is weten ze - maar niet wie er aan komt.

Nu moeten Loki en zijn nu onwetende sidekick Mobius (Owen Wilson) het multiversum redden van andere Kang varianten. Dit leidt dan weer tot de Avengers film The Kang Dinasty.

En welke rol heeft Silvie (Sophia Di Martino) nog te vervullen? Zullen de Loki's nog één keer naast hun broer Thor (Chris Hemsworth) te zien zijn in de strijd tegen Kang?Jonathan Majors


Ondanks aanklachten tegen de Kang acteur zal Majors wel gewoon in Loki te zien zijn.

Het tweede seizoen van Loki zal later dit jaar op Disney+ verschijnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gave 'Avatar 2'-beelden zie je binnenkort thuis op de buis
Films / Video/clip/featurette

Deze gave 'Avatar 2'-beelden zie je binnenkort thuis op de buis

'Avatar: The Way of Water' is dan eindelijk beschikbaar om te kopen of te huren zodat je deze thuis kan bekijken wanneer je wilt. Ook volgen er snel nieuwe bonus features die dan beschikbaar zijn om thuis te kijken.

De kaskraker van James Cameron is nu te bekijken voor een ieder die dat wil. Je kan deze huren of kopen bij diverse diensten. Uiteindelijk zal de film gratis te streamen zijn bij Disney+.

Men kan niet genoeg krijgen van de prachtige film en alle spectaculaire beelden. De film is al beschikbaar, snel volgt er nog meer.

Bonus features


De film is nu uitgebracht voor ons thuisscherm en hopelijk volgen snel bij ons de spectaculaire bonus features. Prime Video lijkt deze vooralsnog niet in Nederland te hebben vrijgegeven. Bij Disney+ zullen ze, als de film te streamen is, wel beschikbaar zijn.

De lijst van bonus features op een rij:
- Building the World of Pandora
- Capturing Pandora
- The Undersea World of Pandora
- The Challenges of Pandora's Waters
- Pandora's Returning Characters
- Pandora's Next Generation
- Spider's Web
- Becoming Na'vi
- The Reef People of Pandora
- Bringing Pandora to Life
- The RDA Returns to Pandora
- The New Characters of Pandora
- The Sounds of Pandora
- New Zealand – Pandora's Home
- Casting
- Stunts
- The Lab
- The Troupe
- 'Nothing Is Lost (You Give Me Strength)' Music Video
- Theatrical Trailers 1 & 2

Video


In onderstaand filmpje, horende bij één van de bonus releases, zie je van diverse mensen een korte beleving over het filmen en het acteren van onderwater scènes. Kate Winslet zegt onder meer het volgende.

"Het is niet alleen de lichamelijke uitdaging en het goed kunnen inhouden van je adem. (...) Ook je bewegingen in het water zijn zo anders dan je gewend bent."Waar nu te zien


Je kan de film onder meer huren bij Prime Video. Pathé Thuis heeft de film ook aan hun collectie toegevoegd met de mogelijkheid deze te huren.

Hopelijk snel bij Disney+


Momenteel weten we nog niet wanneer je de film en de bonus features kan streamen bij Disney+ als je daar een abonnement hebt. Ze zullen hopelijk over een niet al te lange tijd te streamen zijn bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'True Lies'-serie is maar een slap aftreksel van de film
Series / Nieuws

De 'True Lies'-serie is maar een slap aftreksel van de film

'True Lies' uit 1994 bevatte een belangrijk element dat de tv-serie niet weet over te brengen.

De tv-reboot van de succesvolle actiefilm heeft een serie opgeleverd met prima stunts. De hoofdrolspelers doen het ook goed als Harry (Steve Howey) en Helen (Ginger Gonzaga), een echtpaar dat ook als spion werkt.

Ondanks het feit dat True Lies in dit opzicht goed in elkaar steekt ontbreekt volgens de mening van sommigen een belangrijk element. Dit betreft de chemie tussen de hoofdrolspelers.

Chemie


In de film hadden Arnold Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis een klik die duidelijk overkwam op het witte doek. Voor Howey en Gonzaga is dit volgens sommige critici niet het geval. Afzonderlijk zijn de hoofdrolspelers prima te pruimen. Howey is zeker geloofwaardig als stevige geheim agent. Helen, die ook in diens treedt bij de Omega Agency, weet zich staande te houden.

De kijker mist echter een bepaalde chemie waardoor je wilt weten hoe het verder gaat met het echtpaar. Een voorbeeld hiervan is de serie Bones, waarin de band tussen Brennan (Emily Deschanel) en Booth (David Boreanaz) een belangrijk element van de serie was.

Gewoon koppel


Wanneer bijvoorbeeld Helen haar man op een bepaald moment weet te behoeden voor narigheid wordt hier overwegend aan voorbijgegaan. Je verwacht een intiem moment tussen de twee, maar dat komt er niet.

De Taskers zijn een gewoon koppel, dat de rekeningen betaalt en de was doet, wat niet bepaald bijdraagt aan de glamour. Voor nu is dit een heikel punt in deze jaren 90-reboot en volgens recensenten voor verbetering vatbaar.

True Lies kun je vanaf 19 april aanstaande streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat we tot nu toe weten over 'Evil' seizoen 4
Series / Nieuws

Alles wat we tot nu toe weten over 'Evil' seizoen 4

Seizoen 3 eindigde met een mega grote cliffhanger, waardoor er veel vragen zijn voor seizoen 4.

Seizoen 3 van Evil liet iedereen in shock achter. Seizoen 4 zal dan ook heel wat vragen moeten beantwoorden. Dit is alles wat we tot nu toe weten over het volgende seizoen.

De verschijningsdatum


Er is nog geen officiële verschijningsdatum, maar we kunnen wel een goede gok doen. Er zijn namelijk al wel wat updates die erop wijzen dat seizoen 4 in juni te zien zal zijn. Waarschijnlijk zullen de afleveringen ook weer elke week één voor één uitkomen, net zoals bij seizoen 3.

De cast


Mike Colter (David Acosta), Katja Herbers (Kristen Bouchard), Aasif Mandvi (Ben Shakir), en Kurt Fuller (Kurt Boggs) zullen terugkeren in seizoen 4. Er is verder helaas nog geen nieuws over de cast. Behalve dat Michael Emerson (Leland) geteased heeft dat seizoen 4 het beste seizoen tot nu toe is.

Plot details


Seizoen 4 zal waarschijnlijk meteen oppakken waar seizoen 3 is geëindigd. Evil zal in ieder geval zeker verder onderzoeken wat alle gebeurtenissen van de finale voor Kristen betekenen.

Bekijk hieronder de de uitleg van de seizoensfinale en stream Evil op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! Deanna Troi's rol in seizoen 3 van 'Star Trek: Picard' onthuld
Series / Nieuws

Eindelijk! Deanna Troi's rol in seizoen 3 van 'Star Trek: Picard' onthuld

In aflevering 8 zien we Troi eindelijk in een actieve rol binnen het verhaal, en het is een sleutelrol.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard-showrunner Terry Matalas kreeg de nodige kritiek omdat Deanna Troi (Marina Sirtis) maar niet in de serie te zien was. De eerdere belofte dat Troi een sleutelrol speelt is in aflevering 8 uiteindelijk ingelost.

Op Twitter antwoordde Matalas de fans al dat Sirtis gedurende een beperkte tijd beschikbaar was voor het filmen van seizoen 3. Zij zou echter niet minder belangrijk zijn. In aflevering 8 zijn Troi's kennis en vaardigheden inderdaad van cruciaal belang gebleken.

Kolfje naar Troi's hand


Als half-Betazoid heeft Troi zowel telepathische en empathische vermogens. In Star Trek: Nemesis was duidelijk te zien dat dit aanzienlijke krachten waren. Zo was Troi in staat om door de ogen van een andere telepaat te 'zien' en op die manier een afgeschermd schip te localiseren.

Het is inmiddels duidelijk geworden dat ook Jack Crusher (Ed Speleers) telepathisch is. Hij worstelt met bepaalde krachten, en het is Troi die Jack weet te 'lezen' en vast kan stellen wat hem mankeert. Het beheersen van geestelijke vermogens, en mensen helpen om daar mee om te gaan, is een kolfje naar haar hand.

Sleutel tot het mysterie


Matalas licht in een interview met Collider toe: "We wisten vanaf het begin van het seizoen al dat Marina de sleutel tot het mysterie bevatte". Jack heeft de deur naar bepaalde delen van zijn geest gesloten. Troi is degene die hem telepathisch vergezelt naar zijn eigen onderbewustzijn. Jack kan op deze manier kijken naar hetgeen hij zo lang verborgen heeft gehouden, en dan vooral voor zichzelf.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.