'South Park' krijgt nog eens drie seizoenen

South Park krijgt nog eens drie seizoenen

Een megadeal met Hulu zorgt daarvoor.

Jim Pedd, 9 juli 2015 om 10:06

Middels een gigantische deal is besloten dat South Park in elk geval tot 2019 te zien zal zijn. De serie krijgt daarmee nog eens drie nieuwe seizoenen en zal de grens van 300 afleveringen overschrijden. Het programma blijft verder te zien op Comedy Central en wordt de langst lopende scripted primetime serie.
De afleveringen van de nieuwe seizoenen gaan net als de rest ook allemaal geschreven, geregisseerd en geëdit worden door bedenkers Trey Parker en Matt Stone. Dit hebben ze al sinds 1997 gedaan met elke afleveringen en blijven ze dus doen tot het einde van het 23ste seizoen.

"South Park blijft belangrijk voor Comedy Central en we zijn blij dat nieuwe afleveringen het publiek nog jarenlang mogen vermaken," vertelde Comedy Central President Michele Ganeless. "De serie blijft net zo relevant als op de dag dat hij in première ging en blijft onafgebroken en gedurende al bijna twintig seizoenen generaties nieuwe fans aantrekken."

Verder is er ook voor de nieuwe afleveringen een deal gesloten met Hulu. Daarmee zullen er 304 afleveringen te zien zijn op het streamingkanaal, tegen de tijd dat alle nieuwe afleveringen gemaakt zijn. Het negentiende seizoen van de serie gaat op 16 september in première.

Bron: Variety

Lees meer over: South park, trey parker, matt stone, 2016, cancellen, einde, serie, finale, comedy central, cartman, kyle, stan, kenny

Informatie over de serie: South Park

Populair nieuws