Jeremy Clarksons 'Top Gear'-opvolger niet bij ITV

Clarksons Top Gear-opvolger niet bij ITV

Er zou snel een deal met Netflix komen.

Jim Pedd, 9 juli 2015 om 12:11

De Top Gear vervanger van presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zal niet naar ITV gaan. Dit komt omdat het BBC-contract van Jeremy Clarkson een clausule bevat, waarin staat dat hij gedurende twee jaar geen soortgelijke serie mag maken voor een concurrerende Britse televisiezender. Daarmee lijken alleen on-demand diensten Amazon en Netflix overgebleven kandidaten te zijn.
Recent nog maakte Clarkson bekend snel te komen met een deal. ”Ik hoop dat Chris [Evans] tevreden is met de kans om, wat de komende weken, ’s werelds grootste autoshow is,” schreef hij toen ook. Ondertussen is hij naar het schijnt druk in onderhandelingen met Amazon en Netflix, wat bleek toen Clarkson opmerkte te zijn gestopt met drinken ’s avonds. Onderhandelingen met Amerikanen terwijl je drank op hebt, werkt niet zo goed, vertelde hij toen.

Verder was er in juni nog het bericht dat Clarkson, May en Hammond een gigantische deal met Netflix zouden hebben. Of dat uitkomt, is nog altijd niet bekend, maar vermoedelijk zou het wel eens daadwerkelijk zo kunnen zijn dat ze naar de grootste streamingsdienst van de wereld vertrekken.

Bron: The Week

Lees meer over: top gear, netflix, bbc, jeremy clarkson, richard hammond, james may, geld, gerucht, itv, amazon, chris evans

Informatie over de serie: Top Gear

Populair nieuws