search
Deze 3 splinternieuwe films vliegen Netflix en Videoland binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films vliegen Netflix en Videoland binnen

Een goudeerlijke ster met Tourette, Kees op eigen benen en een heerlijk foute actiefilm.

Deze week landden meerdere mooie films bij Netflix en Videoland. De recensenten van FilmTotaal delen hun 3 beste tips uit de nieuwe batch, die je zeker zou moeten overwegen.

Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now | Netflix



Het zijn van een eendagsvlieg kan de grootste angst zijn van een singer-songwriter. Het geval van de onzekere Lewis Capaldi is daar niet uniek in, maar zijn eerlijkheid en persoonlijkheid maken de documentaire volgens recensent Tim Bouwhuis een memorabele ervaring die afwijkt van de standaard in muziekdocumentaires.

Hij beloonde de documentaire met 3.5 ster. Hij beschreef de film als volgt: "In de muziekindustrie heeft medeleven vaak bijbedoelingen: als Capaldi 'faalt', ziet zijn manager ook zijn eigen inkomsten verdampen. Het wordt nergens expliciet gezegd, maar ergens voelt 'How I'm Feeling Now' als een dikke middelvinger naar dié manier van denken."

Lees de rest van de recensie.

Kees Vliegt Uit | Videoland



De nieuwste documentaire over Kees Momma is een schrijnend portret van de internetberoemdheid, die nu op eigen benen moet leren staan. Lisa van der Waal ziet hoe de man worstelt met depressiviteit en eenzaamheid, een soort verlate tienerajren voor de vijftiger.

Zij gaf de documentaire 4 sterren. Ze vond: "[Regisseur] Nolte heeft met 'Kees Vliegt Uit' opnieuw een ontroerend, maar ook schrijnend portret van een goudeerlijk persoon neergezet. Iemand die continu zichzelf reflecteert en zichzelf ook enorm in de weg zit."

Lees de rest van de recensie.

Amigos | Netflix



Deze gruwelijk foute Tollywoodfilm weet op haast alle vlakken een vermakelijke en geinige actiefilm op te leveren volgens de conventies van de Indiase cinema. Volgens Dieuwertje Deutekom een film voor de liefhebbers, maar dan is het zeker de moeite waard.

De actiefilm kreeg van haar 3.5 ster. Ze vertelde: "'Amigos' is vooral voor de liefhebbers, met name zij die heerlijk kunnen wegzinken in die overdrevenheid. Ondanks de lange speelduur blijft het verhaal spannend tot op de laatste seconde, waardoor 'Amigos' ook nog eens geschikt is voor partners, familie of vrienden die minder met bekend zijn met Bollywood/Tollywood dan hun geliefden. Samen kijken dus."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen