search

Ons nieuws van dinsdag 11 april 2023

HBO start met 'House of the Dragon' seizoen 2: "Draken in oorlog"
Series / Featured

HBO start met 'House of the Dragon' seizoen 2: "Draken in oorlog"

Fans van 'House of the Dragon' konden niet wachten op het nieuws: de opnames van seizoen 2 zijn eindelijk begonnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van het tweede seizoen van House of the Dragon zijn begonnen. Het nieuws werd aangekondigd met een afbeelding van de IJzeren Troon.

Aan het einde van seizoen 1 werd de zoon van Rhaenyra aangevallen en gedood door de draak van Aemond Targaryen. We hebben gezien dat Rhaenyra erg boos en verdrietig reageerde op het nieuws van de dood van haar zoon.

Waarschijnlijk zal er in het tweede seizoen van House of the Dragon hierdoor een groot conflict ontstaan tussen Rhaenyra en Aemond. Naar verwachting bestaat het tweede seizoen uit 8 afleveringen.

Aankondiging


Een post van House of the Dragon op Twitter heeft nu onthuld dat het tweede seizoen van de serie in productie is. Op de afbeelding zien we de gedetailleerde achterkant van de IJzeren Troon. Zie de post hieronder:



Enthousiast


Uitvoerend producent Ryan Condal is erg enthousiast over de aankondiging en laat het volgende weten: "House of the Dragon is terug. We zijn razend enthousiast om weer te filmen met de mensen van onze oorspronkelijke familie en met nieuwe talenten aan beide kanten van de camera."

Hij vervolgt: "Al je favoriete personages zullen binnenkort samenzweren aan de overlegtafels, met hun legers marcheren en de strijd aan gaan op hun draken. We kunnen niet wachten om te laten zien wat we in petto hebben."



Stream het eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Winchesters'-acteur vindt het prima als de serie stopt na slechts één seizoen
Series / Featured

Deze 'Winchesters'-acteur vindt het prima als de serie stopt na slechts één seizoen

Het is nog niet duidelijk of er een tweede seizoen komt van 'The Winchesters', maar deze acteur vindt alles wel prima.

Drake Rodger, de populaire acteur uit The Winchesters, maakt zich geen zorgen over het feit of er een tweede seizoen komt of niet.

De serie is een prequel van Supernatural en in het eerste seizoen volgen we de jongere versies van John Winchester en Mary Campbell in de jaren '70. Het eerste seizoen werd op een spectaculaire manier afgesloten door terug te verwijzen naar de originele serie.

Altijd tevreden


In een recent interview werd aan Rodger gevraagd of er een tweede seizoen van The Winchesters zou komen. De acteur legt uit dat hij zich aan het advies van Jensen Ackles probeert te houden en "geniet van de rit".

Daarnaast geeft hij aan dat hij "zeer gelukkig" is met het succes dat de prequel tot nu toe heeft gehaald. Bekijk zijn volledige uitspraak hieronder:

Goed advies


"Jensen heeft echt heel goed advies gegeven. Hij zei dat je gewoon van de rit moet genieten. Er zijn zoveel dingen waar je je niet op kunt voorbereiden. En dit is een industrie vol onzekerheden en ze hebben erg veel geluk gehad. Ze kregen 15 seizoenen in een serie," aldus Rodger.

Daarna gaat hij verder: "Wij hebben ook erg veel geluk gehad, omdat we tot nu toe één seizoen hebben gekregen en van de rit konden genieten… als dit het einde is, dan is dat zo. Als er meer komt, dan komt er meer."

"Toen de eerste aflevering uitkwam, konden we ons erg druk maken of de serie wel of niet goed zou aanslaan. We maakten ons druk of er een tweede seizoen zou komen of niet," vervolgt hij.

Hij sloot af met: "Als er een tweede seizoen komt, dan gaan we ons druk maken over een derde seizoen, en dat zouden we allemaal kunnen voorkomen door aanwezig te zijn en van de rit te genieten. Dat was zeker goed advies dat ik erg nuttig vond, en het is een goede herinnering."



Bekijk alle afleveringen van The Winchesters seizoen 1 op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met mysteriethriller 'Saint X' over vermoorde jonge vrouwen
Series / Trailer

Disney+ komt met mysteriethriller 'Saint X' over vermoorde jonge vrouwen

Een jonge vrouw wil de waarheid achterhalen over gebeurtenissen uit haar jeugd.

Disney+ komt met een miniserie gebaseerd op de gelijknamige bestseller door Alexis Schaitkin. Wat een tropische vakantie had moeten worden eindigt in een nachtmerrie voor de betrokkenen.

Claire's (Alicia Debnam-Carey) zus Alison (West Duchovny) wordt dood gevonden in het vakantieparadijs Indigo Bay. Jaren later besluit Claire de ware toedracht te achterhalen.

Obsessie met de waarheid


De familie Thomas is een gewoon gezin dat op vakantie gaat naar het Carribische eiland Saint X. Wanneer hun oudste dochter Alison dood wordt aangetroffen worden hun levens op een tragische manier voorgoed veranderd.

De achtdelige thriller is meer dan een whodunit. De jongere Claire, die een kind is wanneer de moord plaatsvindt, kan Alison's dood niet van zich afzetten en ontwikkelt een obsessie. Haar gedrevenheid brengt haar terug naar de plek waar het allemaal begon, Indigo Bay op Saint X.

Draai aan het verhaal


Het boek zelf schakelt tussen verschillende locaties en tijden en dit is ook in de miniserie terug te zien. Hoewel de plot vrij simpel lijkt, wordt er een draai gegeven aan het gebruikelijke 'verdwenen jonge vrouw'-verhaal. De hoofdrol van Claire wordt gespeeld door Alycia Debnam-Carey, onder andere bekend van Fear the Walking Dead en als Lexa uit The 100.

Je kunt Saint X vanaf 7 juni streamen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Better Call Saul'-ster Bob Odenkirk nooit in het MCU zal verschijnen
Series / Nieuws

Waarom 'Better Call Saul'-ster Bob Odenkirk nooit in het MCU zal verschijnen

De Saul Goodman-acteur geeft aan liever een wat gegronder personage te spelen.

Er doen geruchten de ronde dat Bob Odenkirk misschien weleens in het Marvel Cinematic Universe gaat verschijnen. Niets is echter minder waar, als we de bekende acteur mogen geloven.

Bob Odenkirk kennen we vooral als de grappige en slimme advocaat Saul Goodman, of Jimmy McGill. Hij verscheen voor het eerst in Breaking Bad, maar fans hielden zoveel van hem dat hij een eigen spin-off kreeg genaamd Better Call Saul.

Bob Odenkirk in het MCU?


Better Call Saul kwam vorig jaar na zes seizoenen ten einde, waardoor het avontuur van Saul Goodman nu toch echt voorgoed afgerond lijkt te zijn. Maar voor de carrière van Odenkirk hoeft natuurlijk niet hetzelfde te gelden.

In 2021 verscheen de beste man in de film Nobody, waarin hij de hoofdrol speelde. Voor de toekomst heeft hij nog niet veel grote projecten op de planning staan. Maar er is altijd het Marvel Cinematic Universe, waar alle bekende acteurs welkom lijken te zijn.

Maar fans van het MCU hoeven Odenkirk niet in die wereld te verwachten. Dat is niet de soort rol die hij leuk vindt om te spelen, gaf hij onlangs aan in een interview:

"Ik hou er altijd van om dingen geaard, herkenbaar en kleiner te houden. Ik denk niet dat ik voor die wereld ben gebouwd. Ik ben gebouwd voor personages die je het gevoel geven dat die gast naast je zou kunnen wonen."

Geen MCU voor Bob Odenkirk, dus. Toch zijn we allemaal razend benieuwd in welke film of serie deze geweldige acteur binnenkort te zien zal zijn.

Check Better Call Saul nu op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 razend populaire realityseries mag je niet missen op Netflix
Series / Featured

Deze 4 razend populaire realityseries mag je niet missen op Netflix

Deze week komen er zelfs 2 nieuwe seizoenen aan van deze series!

Deze week heeft Netflix grote plannen op het vlak van realityseries. Er komen onder andere nieuwe seizoenen uit van The Real Housewives of Beverly Hills en Keeping Up With the Kardashians. Check hieronder 4 tips van razend populaire realityseries, allemaal op Netflix.

Love Is Blind | Netflix | 4 seizoenen



Mannen en vrouwen gaan op zoek naar liefde en maken kennis met elkaar zonder elkaar ooit te hebben gezien. Ze gaan op date in afzonderlijke pods en kunnen alleen communiceren via een muur. Als er een verbinding ontstaat, kunnen ze elkaar ontmoeten en verder gaan met hun relatie.



Keeping Up With the Kardashians | Netflix | 2 seizoenen



In deze realityserie volgt de kijker het dagelijkse leven van de Kardashians, een van de beroemdste families in de entertainmentindustrie. We zien hoe ze omgaan met hun drukke levensstijl, hun onderlinge relaties en hun werk.

Vanaf zaterdag 15 april is tevens het dertiende seizoen op Netflix te vinden.


The Real Housewives of Beverly Hills | Netflix | 2 seizoenen



In deze realityshow volgt de kijker het leven van een groep vrouwen uit de hogere klasse van Beverly Hills. We zien hoe ze omgaan met hun persoonlijke en professionele leven, hun familie en hun vrienden, en hoe ze elkaar steunen (of juist tegenwerken) in hun onderlinge relaties.

Vanaf zaterdag 15 april is tevens het achtste seizoen op Netflix te vinden.



Below Deck | Netflix | 2 seizoenen



Op de luxe jachten van de rijken der aarde ziet de kijker hoe de bemanning deze jachten runt en de gasten bedient. Het leven op zee kan behoorlijk zwaar zijn, maar er ontstaan ook vaak romantische en dramatische situaties tussen de bemanningsleden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films vliegen Netflix en Videoland binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films vliegen Netflix en Videoland binnen

Een goudeerlijke ster met Tourette, Kees op eigen benen en een heerlijk foute actiefilm.

Deze week landden meerdere mooie films bij Netflix en Videoland. De recensenten van FilmTotaal delen hun 3 beste tips uit de nieuwe batch, die je zeker zou moeten overwegen.

Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now | Netflix



Het zijn van een eendagsvlieg kan de grootste angst zijn van een singer-songwriter. Het geval van de onzekere Lewis Capaldi is daar niet uniek in, maar zijn eerlijkheid en persoonlijkheid maken de documentaire volgens recensent Tim Bouwhuis een memorabele ervaring die afwijkt van de standaard in muziekdocumentaires.

Hij beloonde de documentaire met 3.5 ster. Hij beschreef de film als volgt: "In de muziekindustrie heeft medeleven vaak bijbedoelingen: als Capaldi 'faalt', ziet zijn manager ook zijn eigen inkomsten verdampen. Het wordt nergens expliciet gezegd, maar ergens voelt 'How I'm Feeling Now' als een dikke middelvinger naar dié manier van denken."

Lees de rest van de recensie.

Kees Vliegt Uit | Videoland



De nieuwste documentaire over Kees Momma is een schrijnend portret van de internetberoemdheid, die nu op eigen benen moet leren staan. Lisa van der Waal ziet hoe de man worstelt met depressiviteit en eenzaamheid, een soort verlate tienerajren voor de vijftiger.

Zij gaf de documentaire 4 sterren. Ze vond: "[Regisseur] Nolte heeft met 'Kees Vliegt Uit' opnieuw een ontroerend, maar ook schrijnend portret van een goudeerlijk persoon neergezet. Iemand die continu zichzelf reflecteert en zichzelf ook enorm in de weg zit."

Lees de rest van de recensie.

Amigos | Netflix



Deze gruwelijk foute Tollywoodfilm weet op haast alle vlakken een vermakelijke en geinige actiefilm op te leveren volgens de conventies van de Indiase cinema. Volgens Dieuwertje Deutekom een film voor de liefhebbers, maar dan is het zeker de moeite waard.

De actiefilm kreeg van haar 3.5 ster. Ze vertelde: "'Amigos' is vooral voor de liefhebbers, met name zij die heerlijk kunnen wegzinken in die overdrevenheid. Ondanks de lange speelduur blijft het verhaal spannend tot op de laatste seconde, waardoor 'Amigos' ook nog eens geschikt is voor partners, familie of vrienden die minder met bekend zijn met Bollywood/Tollywood dan hun geliefden. Samen kijken dus."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meerdere 'Law & Order'-series verlengd, maar eentje met een grote voorwaarde
Series / Nieuws

Meerdere 'Law & Order'-series verlengd, maar eentje met een grote voorwaarde

De makers zijn naar eigen zeggen iets heel speciaals van plan met een van de spin-offs.

Het vierde seizoen van de politieserie Law & Order: Organized Crime komt er gegarandeerd, maar nu is ter sprake gekomen hoe lang het seizoen zal worden. Er is namelijk gebleken dat de serie aanzienlijk korter zal worden dan de rest van de series uit de franchise.

Onlangs werden door NBC de nieuwe seizoenen aangekondigd voor meerdere succesvolle series, die deel uitmaken van het universum van Law & Order. Daartoe behoren Law & Order, Law & Order: Special Victims Unit en Law & Order: Organized Crime.

Waar de andere seizoenen allemaal 22 afleveringen kregen voor dit najaar, kreeg Law & Order: Organized Crime er slechts 13. Dit gebeurt na een langere reeks aan tegenslagen voor de spin-off. Vorige maand stapte showrunner Sean Jablonski uit zijn rol en verliet de serie wegens creatieve onenigheden.



Reactie van de makers


Volgens TVLine is de reden voor de kleinere hoeveelheid afleveringen te danken aan "zeer specifieke" plannen voor de spin-off van Law & Order: Special Victims Unit. De serie is inmiddels de zevende spin-off van de originele serie.

Law & Order: Organized Crime heeft momenteel een pauze met nieuwe afleveringen op 26 april. Law & Order en Law & Order: Special Victims Unit gaan respectievelijk hun 23e en 25e seizoen in - een belangrijke mijlpaal voor SVU.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult trailer scifi-serie 'Black Knight': "De zuurstof is bezorgd"
Series / Trailer

Netflix onthult trailer scifi-serie 'Black Knight': "De zuurstof is bezorgd"

Hoe kan de mensheid overleven in een wereld zonder zuurstof?

Netflix heeft onlangs een spannende teaser onthuld van de veelbelovende Zuid-Koreaanse serie Black Knight. In een nabije toekomst is Korea veranderd in een dystopisch oord, waar men moet vechten tot de dood om te kunnen blijven ademen. Bekijk de spannende teaser gauw hieronder.

Naast dramaseries zet Netflix ook in op andere genrefilms en -series, afkomstig uit Zuid-Korea. Met onheilspellende films en series als Train to Busan en The Kingdom in het achterhoofd past de gloednieuwe Black Knight exact binnen dit straatje.

Waar gaat Black Knight over?


De synopsis van de nieuwe serie luidt: "In het jaar 2071 zijn mensen afhankelijk geworden van ademhalingsmaskers om te kunnen ademen en te overleven. Slechts één procent van het menselijk ras heeft deze ramp kunnen overleven."

De synopsis gaat door: "Op het verlaten Koreaanse schiereiland is een strikte sociale klassenverdeling ingesteld. Koeriers van zuurstof spelen een cruciale rol binnen dit systeem, en voor vluchtelingen is een koerier worden hun enige hoop om te overleven."

Vanaf 12 mei is Black Knight te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 5 gloednieuwe series komen deze week uit bij de NPO
Series / Nieuws

Deze 5 gloednieuwe series komen deze week uit bij de NPO

Van spannende crime tot een vlogreeks; er is deze week voor ieder wat wils op de NPO.

Deze week kunnen de Nederlandse kijkers weer rekenen op een heleboel nieuwe series en programma's die worden uitgezonden bij de NPO. Van spannende crime tot een schrijnende vlogreeks, voor ieder type kijker zit er wel wat tussen. Bekijk ze gauw hieronder.

No Monnie | NTR | Vanaf 10 april bingen op NPO Start



In dit speciale programma van de Zapp Themaweek over Armoede volgt de kijker Janna, die vlogt over haar ervaring in de brugklas. Als de armoede in haar gezin verder toeneemt gedurende het schooljaar, gaat ze haar videodagboek gebruiken om haar verhaal met de buitenwereld te delen.

Lees hier meer over het initiatief van de NPO om armoede bespreekbaarder te maken onder kinderen.

Dag & Nacht | AVROTROS | Vanaf 12 april wekelijks op NPO1, bingen op NPO Plus



Ella is hoofd van de afdeling verloskunde en worstelt niet alleen met het personeelstekort, maar ook in de liefde. Op de dag dat afdelingsmanager Michael Ella te kennen geeft dat er absoluut geen geld is voor extra mankracht, komt ze er achter dat haar vermoeidheid nog een andere reden heeft…



Bloodlands seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 15 april wekelijks op NPO2, vanaf 13 april bingen op NPO Plus



Als een prominent ex-lid van de IRA verdwijnt, is het aan inspecteur Tom Brannick en brigadier Niamh om hem terug te vinden. Er blijkt een link te zijn met een ruim twintig jaar oude zaak, die voor Brannick bijzonder gevoelig ligt.



Onze Boerderij in Europa | KRO-NCRV | Vanaf 16 april wekelijks op NPO1, bingen op NPO Plus



In dit nieuwe seizoen reizen een aantal stellen, beroemd door Boer Zoekt Vrouw, per camper door Europa. Ze gaan op bezoek bij boerenbedrijven die onze boeren al een stap voor zijn op verschillende vlakken.

Het Beloofde Land | BNNVARA | Vanaf 16 april wekelijks op NPO2, vooruitkijken op NPO Plus



Zes weken lang komen Nederlandse Joden aan het woord: over zichzelf, het Jodendom, de Holocaust, maar ook over hun betrokkenheid, liefde, afkeer en zorgen over Israël, dat dit jaar 75 jaar bestaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kim Kardashian krijgt haar eigen rol in 'American Horror Story'
Series / Nieuws

Kim Kardashian krijgt haar eigen rol in 'American Horror Story'

De cast van 'American Horror Story' seizoen 12 krijgt een spannende update.

Seizoen 12 van American Horror Story krijgt twee nieuwe castleden, namelijk Kim Kardashian en terugkerende ster Emma Roberts.

American Horror Story loopt al sinds 2011 en in elk seizoen zien we nieuwe thema's, personages en verhalen. Roberts was eerder al te zien in het derde seizoen van de horrorserie.

Emma Roberts


In seizoen 3 had ze de rol van Madison Montgomery, een telekinetische tienerheks. Het was toen al bekend dat ze zou terugkeren om een nieuw personage te spelen in latere seizoenen.

Het is echter nog onduidelijk of Roberts in het nieuwe seizoen daadwerkelijk een nieuwe rol gaat spelen, of dat ze toch terugkeert om de rol van haar heks te herpakken.

Kim Kardashian


Een nieuw rapport van THR bevestigt nu dat Kim Kardashian ook een rol krijgt in seizoen 12 van American Horror Story. Volgens het rapport zou de rol die Kardashian krijgt speciaal voor haar zijn geschreven.

De maker van de serie, Ryan Murphy, zegt dat haar personage "leuk, stijlvol en uiteindelijk angstaanjagend" is. Bekijk hieronder de tweet waarin Kardashian het nieuws zelf aankondigt.



Disney+


Stream alle seizoenen van American Horror Story op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk deze mysterieuze scifi-actiefilm bij HBO Max
Films / Featured

Bekijk deze mysterieuze scifi-actiefilm bij HBO Max

Sommige omschrijven deze film als een thriller, sommige als mysterieus, anderen weer als een actiefilm of een sci-fi film. De conclusie is, dat je van dit alles wel wat terugziet in 'Tenet'.

Tenet uit 2020 van regisseur Christopher Nolan kan je streamen bij HBO Max. Mocht je van een film houden die anders is als alle anderen, dan moet je deze zeker aan je watchlist toevoegen.

Eén woord


Een geheim agent krijgt één enkel woord als wapen en wordt op pad gestuurd om het begin van de Derde Wereldoorlog te voorkomen. Hij moet door de tijd reizen en de natuurwetten ombuigen om zijn missie tot een goed einde te brengen.

Regie en cast


De regie van de film was in handen van Christopher Nolan. Nolan is uiteraard bekend van Inception, Interstellar en The Prestige.

De film bevat ook een aantal grote namen zoals John David Washington, Robert Pattinson, Juhan Ulfsak en Elizabeth Debicki.

Visuele verbazing


Op IMDB zien we een mooie score van 7.3/10. Op Rotten Tomatoes zijn de scores toch wel wat minder. 69% onder de recensenten en 76% onder het publiek.

"Christopher Nolan heeft opnieuw gedaan waar hij goed in is: een opwindende filmervaring creëren die erop gericht is je visueel te verbazen en je intellectueel uit te dagen."

"'Tenet' is een van Nolans meest cerebrale films, even verwarrend als sprankelend."

"Nooit vertragen om veel uit te leggen of een passief moment toestaan. 'Tenet' vereist bijna een tweede of derde kijkbeurt, allemaal onderdeel van het Nolan-patroon dat blockbusters creëert om geld te verdienen."

Zeker gaan kijken


Mocht je Tenet nog niet gezien hebben of nog een tweede, derde of vierde keer willen zien, dan kan je de film streamen bij HBO Max.

Hier een indruk van de film, welke alles behalve standaard is te noemen. Ga jij hem kijken?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian'-acteur Giancarlo Esposito over het verrassende einde van seizoen 3
Series / Nieuws

'The Mandalorian'-acteur Giancarlo Esposito over het verrassende einde van seizoen 3

Tijdens Star Wars Celebration onthult de acteur dat Moff Gideon de nodige snode plannen heeft.

De terugkeer van Moff Gideon (Giancarlo Esposito) in seizoen 3 van The Mandalorian is allesbehalve onopgemerkt gebleven. Dit is helemaal het geval wanneer je bedenkt dat de Imperial Remnant druk zoekende is naar manieren om de macht te grijpen.

In een interview met Collider spreekt Esposito over zijn personage. Met name Moff Gideon's aanpak om zich van een plek aan de top te verzekeren.

Democratisch geheel


Het interview vond plaats tijdens de grote conventie die ook wel bekendstaat als Star Wars Celebration. Esposito was vereerd om voor een 'Star Wars'-serie gevraagd te worden, en al helemaal toen bleek dat maker Jon Favreau de rol speciaal voor hem geschreven had.

Toen hij werd gevraagd naar het einde van seizoen 3, reageerde de acteur enthousiast. Esposito: "Ik denk dat de fans behoorlijk verrast zullen zijn. Het lijkt er allemaal democratisch aan toe te gaan, met een raad die de mensen bijeen wil brengen. Mensen proberen als het ware uit te vinden wie die capabele nieuwe leider zal zijn, degene die ze kunnen vertrouwen.".

Periode van onrust


"Moff Gideon bevindt zich in deze groep. Hij is ontsnapt, en heeft zo zijn eigen plannen wat verdeel-en-heers betreft," besluit Esposito. De kans is groot dat de schurk deze periode van onrust met beide handen aan zal grijpen en in zijn voordeel zal gebruiken.

Kijk The Mandalorian op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote fantasyfilm van Disney+ krijgt indrukwekkende trailer: 'Peter Pan & Wendy'
Films / Trailer

Grote fantasyfilm van Disney+ krijgt indrukwekkende trailer: 'Peter Pan & Wendy'

Al eerder kwam Disney+ met een trailer naar buiten voor de fantasyfilm 'Peter Pan & Wendy'. Nu geeft Disney+ ons een nieuwe trailer met nog veel meer magische beelden.

Disney+ geeft ons een nieuwe trailer vol met mooie en magische beelden. De eerste trailer van een paar weken terug, werd niet overal even goed ontvangen.

Het verhaal


Peter Pan & Wendy introduceert Wendy Darling, een jong meisje dat bang is om haar ouderlijk huis achter zich te laten. Zij ontmoet Peter Pan, hij weigert het om op te groeien.

Samen met haar broertjes en Tinker Bell, reist ze met Peter naar de magische wereld van Neverland. Hier ontmoeten ze een kwaadaardige piratenkapitein, Captain Hook. Zo begint een spannend en gevaarlijk avontuur dat haar leven voor altijd zal veranderen.

Klassieker


Deze film is net als eerdere remakes geïnspireerd door het origineel. Wat we eerder al in de trailer zagen en nu eigenlijk weer is dat de film toch meer draait om Wendy dan dat eerdere verhalen deden.

Achter de film


Peter Pan wordt gespeeld door Alexander Molony en de rol van Wendy wordt gespeeld door Ever Anderson. Jude Law is één van de grotere namen in deze film. Hij neemt de rol van Captain Hook op zich. Andere rollen worden onder meer vertolkt door Yara Shahidi, Jim Gaffigan en Florence Bensberg.

De film is geregisseerd door David Lowery. Hij is ook wel bekend van zijn werk aan A Ghost Story en The Old Man.

Indrukwekkende beelden


Vanaf 28 april kan je de magische film gaan streamen bij Disney+.
De nieuwe trailer kan je hieronder bewonderen.



Mocht je de eerste trailer nog niet gezien hebben, dan kun je deze ook hier nog terugkijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plannen voor de toekomst 'Star Wars: The Bad Batch' officieel bekendgemaakt
Series / Nieuws

Plannen voor de toekomst 'Star Wars: The Bad Batch' officieel bekendgemaakt

Tijdens de recente Star Wars Celebration is aangekondigd hoe de toekomst van de animatieserie eruitziet.

De Star Wars Celebration is een conventie voor fans uit de hele wereld. Liefhebbers van de franchise kunnen hier hun hart ophalen wat 'Star Wars' betreft.

Tijdens het panel dat specifiek over Star Wars: The Bad Batch ging hebben de producenten Brad Rau, Jennifer Corbett, en Athena Portillo bevestigd dat er inderdaad een derde seizoen komt. Dit is tevens het laatste.

Bevrijden strijdmakkers


Bij deze onhulling bleeft het echter niet. De makers teasden de toekomstige missie van Clone Force 99. Op de officiële website van 'Star Wars' wordt dit samengevalt. Omega en Crosshair zitten nog steeds gevangen. Hunter laat het hier niet bij zitten, en is van plan om hun strijdmakkers liever vandaag dan gisteren te bevrijden.

Beiden zitten echter gevangen in Mount Tantiss, de basis van het kloonproject van het Keizerrijk. De Keizer is druk in overleg met Dr. Royce Hemlock, hoofd van het kloonproject. "Deze locatie moet goed beveiligd zijn," aldus de Keizer. "Jouw genie is van het grootste belang voor het Keizerrijk," besluit Palpatine. De missie om Omega en Crosshair te bevrijden zal duidelijk geen makkelijke zijn.

Tijdslijn animatieserie


Star Wars: The Bad Batch speelt zich af tussen de prequelserie en de drie allereerste 'Star Wars'-films. De makers verduidelijken hiermee de mythologie van de wereld van 'Star Wars'.

Er wordt onderling overlegd zodat de diverse films en series goed op elkaar aansluiten. Corbett: "We werken samen met de Lucasfilm Story Group, en bij de vergaderingen bespreken we de verhaalijnen. Op die manier blijft het geheel consistent en zijn we verzekerd van een goede samenwerking".

Je kunt Star Wars: The Bad Batch bekijken op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prachtige beelden uit 'Star Wars'-serie 'Visions' seizoen 2
Series / Trailer

Prachtige beelden uit 'Star Wars'-serie 'Visions' seizoen 2

De animatie-anthology heeft na het goed bekeken eerste seizoen een vervolg gekregen.

Lucasfilm begon de laatste dag van de Star Wars Celebration-conventie door de eerste trailer vrij te geven voor het tweede deel van de bejubelde anthology-serie Star Wars: Visions.

Stop-motion


De preview toont beelden van de negen korte films die deel uitmaken van het nieuwe seizoen, waarvan er twee zeer verwacht uit de koker komen van de makers van het Britse Aardman Animations, dat we kennen van Wallace & Gromit) en Shaun the Shee[), en Cartoon Saloon uit Ierland (Wolfwalkers, Song of the Sea). Hun bijdragen worden respectievelijk 'I Am Your Mother' en 'Screecher's Reach' genoemd.

Andere korte films zijn onder meer 'Sith' van El Guiri uit Spanje, 'In the Stars' van Punkrobot uit Chili, 'Journey to the Dark Head' van Studio Mir uit Zuid-Korea, 'The Spy Dancer' van Studio La Cachette uit Frankrijk, 'The Bandits of Golak' van 88 Pictures uit India, 'The Pit' van D'art Shtajio uit Japan in samenwerking met Lucasfilm, en 'Aau's Song' van Triggerfish uit Zuid-Afrika.

Het seizoen biedt een verscheidenheid aan animatiestijlen en verhalen - variërend van 2D, 3D en stop-motion. Elke korte film is beïnvloed door de geschiedenis van het land van de studio.

Een oude bekende


De volledige castlijst is ook bekendgemaakt, met o.a. Denis Lawson, die zijn rol als Wedge Antilles uit de originele trilogie opnieuw vertolkt in de Aardman- short. Verder horen we ook Anjelica Huston, Daveed Diggs, Daniel Dae Kim, Cynthia Erivo en Anika Noni Rose.

Star Wars: Visions - Volume 2 is vanaf 4 mei exclusief beschikbaar om te streamen op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit "vaarwel" miste je in 'Shadow and Bone' van Netflix
Series / Video/clip/featurette

Dit "vaarwel" miste je in 'Shadow and Bone' van Netflix

Deze verwijderde scène toont een afscheid tussen twee belangrijke personages.

Het is inmiddels bekend dat de Crows een spin-off krijgen. In Shadow and Bone speelden zij al een rol in de strijd tegen Kirigan. In hun eigen serie zullen de kijkers de leden van deze groep beter leren kennen.

In de laatste aflevering van seizoen 2 is een scène verwijderd waarin Jesper (Kit Young) en Inej (Amita Suman) afscheid nemen van elkaar. Zonder een romantische band te hebben, wordt duidelijk dat de twee een diepe connectie hebben.

Geen sentiment


Jesper ziet Inej het liefst mee teruggaan naar Kattendam, de uitvalsbasis van de Crows. Zijn goede vriendin maakt duidelijk dat er nog andere dingen zijn die ze moet opknappen. Het afscheid is emotioneel zonder in goedkoop sentiment te vervallen.

Tempo aflevering


Met het oog op de uitbreiding van het 'Grishaverse' zou een dergelijk moment op zich niet misplaatst zijn. Inej en Jesper zijn in de boekenserie immers al leden van het eerste uur.

Anderzijds merken diverse Youtube-commentatoren op dat je het risico loopt om teveel in een aflevering te stoppen waardoor het tempo vertraagd wordt. "Ik vind het om gek van te worden dat ze deze scène niet in de serie hebben laten zitten, maar ik kan me voorstellen dat het om het tempo van de aflevering ging," merkt Evil Little Goat op.

Voor nu kunnen de fans de scène online bekijken, hetgeen als een inleiding gezien kan worden op de toekomstige avonturen van de Crows.

Kijk Shadow and Bone op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Aniston deed peperdure miskoop van haar eerste 'Friends' salaris
Series / Nieuws

Jennifer Aniston deed peperdure miskoop van haar eerste 'Friends' salaris

Jennifer Aniston deed nogal een miskoop van haar eerste salaris van 'Friends'.

Jennifer Aniston is momenteel één van de succesvolste filmsterren van de wereld. Zij is natuurlijk rijk en beroemd geworden met haar rol als Rachel Green in de hitserie Friends.

Salaris


Aniston verdiende op een gegeven moment meer dan $ 1 miljoen per aflevering, aan het begin van Friends lag de gage nog een stuk lager. In het eerste seizoen verdiende Jennifer Aniston circa $ 22.500 per aflevering.

Eerste salarisstrook


Ze besloot om van haar eerste salarisstrook van Friends een Mercedes 280 SL cabriolet te kopen. Ze droomde er al meer dan twee jaar van om die auto te kopen. "Het was een prachtige witte auto maar het bleek een grote miskoop. De fabricage problemen van deze auto waren zo groot dat ik na twee ritten onmogelijk verder kon rijden en dat de veiligheid van de auto ernstig werd ondermijnd."

De auto bleek uiteindelijk niet te repareren en dit was dus een hele dure miskoop. Gezien Aniston' haar latere verdiensten, kon ze dit verlies gelukkig goed opvangen.



Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.