search
Meerdere 'Law & Order'-series verlengd, maar eentje met een grote voorwaarde
Series / Nieuws

Meerdere 'Law & Order'-series verlengd, maar eentje met een grote voorwaarde

De makers zijn naar eigen zeggen iets heel speciaals van plan met een van de spin-offs.

Het vierde seizoen van de politieserie Law & Order: Organized Crime komt er gegarandeerd, maar nu is ter sprake gekomen hoe lang het seizoen zal worden. Er is namelijk gebleken dat de serie aanzienlijk korter zal worden dan de rest van de series uit de franchise.

Onlangs werden door NBC de nieuwe seizoenen aangekondigd voor meerdere succesvolle series, die deel uitmaken van het universum van Law & Order. Daartoe behoren Law & Order, Law & Order: Special Victims Unit en Law & Order: Organized Crime.

Waar de andere seizoenen allemaal 22 afleveringen kregen voor dit najaar, kreeg Law & Order: Organized Crime er slechts 13. Dit gebeurt na een langere reeks aan tegenslagen voor de spin-off. Vorige maand stapte showrunner Sean Jablonski uit zijn rol en verliet de serie wegens creatieve onenigheden.



Reactie van de makers


Volgens TVLine is de reden voor de kleinere hoeveelheid afleveringen te danken aan "zeer specifieke" plannen voor de spin-off van Law & Order: Special Victims Unit. De serie is inmiddels de zevende spin-off van de originele serie.

Law & Order: Organized Crime heeft momenteel een pauze met nieuwe afleveringen op 26 april. Law & Order en Law & Order: Special Victims Unit gaan respectievelijk hun 23e en 25e seizoen in - een belangrijke mijlpaal voor SVU.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen