search
Torenhoog budget voor de nieuwe 'Harry Potter'-serie op HBO Max
Series / Nieuws

Torenhoog budget voor de nieuwe 'Harry Potter'-serie op HBO Max

De nieuwe 'Harry Potter'-serie is onlangs besteld door HBO Max, maar er hangt wel een groot prijskaartje aan.

Het budget voor de nieuwe Harry Potter-serie is echt torenhoog, en wordt misschien zelfs hoger dan dat van Game of Thrones.

HBO Max heeft onlangs de nieuwe Harry Potter-serie officieel besteld en deze wordt beschreven als een "een nauwkeurige bewerking" van de originele boeken. Daarnaast krijgt de serie een volledig nieuwe cast en is J.K. Rowling, de schrijver van de boeken, uitvoerend producent.

Prijskaartje


Casey Bloys, het hoofd van de contentafdeling binnen HBO en HBO Max, heeft het gehad over het budget van de nieuwe Harry Potter-serie. het budget voor het eerste seizoen van Game of Thrones en de prequel serie House of the Dragon lag rond de 125 miljoen dollar.

Bloys geeft aan dat het budget voor de Harry Potter-serie "van dezelfde omvang of hoger zal zijn. We doen er alles aan wat nodig is om een kwaliteitsserie te maken."

Reden voor vergelijking


Het is niet gek dat de nieuwe Harry Potter-serie wordt vergeleken met Game of Thrones. Het zijn allebei fantasyseries met veel visuele effects. Dit zorgt er vaak voor dat het budget veel hoger komt te liggen dan bij series zonder visuele effecten.

Nu heeft HBO Max dan ook de kans om echte verbeteringen te maken in de visual effects, vergeleken met de eerste Harry Potter-film die inmiddels al meer dan 20 jaar oud is. Volgens Bloys wordt dit ook het plan en hun prioriteit is om de best mogelijke serie te maken, ongeacht de kosten.



HBO Max


Stream de Harry Potter-films op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen